Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@02:07:30 GMT

«حافظان ردیف» پایان بخش موسیقی دستگاهی

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۰۲۲۳۱

«حافظان ردیف» پایان بخش موسیقی دستگاهی

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز به نقل از روابط عمومی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان؛ شرکت کنندگان راه یافته به مرحله نهایی این بخش روی صحنه آمدند و با یکدیگر به رقابت پرداختند. هیأت داورانی متشکل از حسین علیزاده، مینا افتاده، داریوش پیرنیاکان، مجید کیانی و علی اکبر شکارچی به تماشا و داوری این نوازندگان نشستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا ابراهیمی کلاریجانی، مهران آقا خانی، مرتضى تقوی آلاشتی، کامیاب عشقی نژاد، حجت فرجیان و محمد ممیوند شش شرکت کننده حاضر در این بخش بودند که به ترتیب روی صحنه تالار رودکی حاضر شدند و باید می توانستند بر اساس نظر هیات داوران در ردیف­های موسیقی دستگاهی ایرانی به اجرای بداهه نیز بپردازند.

جشنواره ملی موسیقی جوان در این روز از بخش حفظ کل ردیف با شرکت کنندگانی که برخی شان در بخش ویژه موسیقی دستگاهی نیز شرکت کرده بودند، میزبانی کرد تا برگزیدگان بخش نهایی را در روز اختتامیه خود که هجدهم شهریور ماه برگزار می شود، معرفی کند.

مهمترین قسمت جشنواره بخش حفظ ردیف است

مجید کیانی درباره ارزیابی خود از اجراها گفت: اجراهای حفظ ردیف در رده سنی "الف" و "ب" و "ج" برگزار شد. البته به تدریج شاهد افت اجرا ها در رده های سنی بالاتر بودیم و این مسئله اهمیت حمایت از ردیف نوازان در سنین پایین تا رده های بالاتر را مشخص می کند. ولی خوشبختانه امروز اجراها از کیفیت خوبی برخوردار بودند.

او ادامه داد: به نظر من شرکت‌کنندگان باید نسبت به حفظ ردیف ها دقت بیشتری داشته باشند چرا که موسیقی ردیف ظرایف بسیاری دارد و باید با دقت و تمرینات بسیار زیاد به این مهارت دست پیدا کنند تا موسیقی شان گویا و واضح شود.به نظر من مهمترین قسمت جشنواره بخش حفظ ردیف است که به نوعی به حفظ میراث فرهنگی ما نیز می انجامد.

شرکت کنندگان در بخش حفظ ردیف باید از مهارت بسیار بالایی برخوردار باشند.

حسین علیزاده درباره اجرای این بخش توضیح داد: من فکر می کنم شرکت کنندگان در بخش حفظ ردیف باید از مهارت بسیار بالایی برخوردار باشند. به خصوص وقتی که شرکت‌کنندگان درک درستی از ردیف ها داشته باشند اجرای بهتری را ارائه می‌کنند. تعدادی از شرکت‌کنندگان علاوه بر حفظ ردیف ها آنها را درک می کنند بنابراین وقتی که در مورد چارچوب گوشه‌ای یا بخشی از دستگاه‌ها موضوعی را به صورت آزاد انتخاب می‌کنند و می نوازند از آن روند خارج نمی شود. در کل فکر می‌کنم بخش حفظ ردیف بسیار خوب است و ما در رده های سنی پایین نوازندگان بسیار درخشانی داریم که هم حافظ هستند و هم از طرفی با درک کاملی ردیف می نوازند.

او ادامه داد: من توصیه می کنم در حفظ ردیف ها فقط به نت ها و حتی ردیف های سنتور یا آواز بسنده نکنند چرا که این ها گستردگی ردیف های تار و سه تار را ندارند یا حداقل در مورد سنتور پراکندگی های بسیاری وجود دارد. به­همین خاطر اگر در سال آینده با هم هماهنگ شویم و قرار شود که مفصل ترین ردیف ها معیار باشند و اگر کسی ردیف های دیگری را انتخاب می کند باید کمبود آن را با ردیف های دیگری جبران کند.

علیزاده همچنین گفت: در این جا مقایسه ردیف صبا و میرزاعبدالله ناموزون است برای این که ردیف های میرزا عبدالله یا شهنازی گوشه های بسیار زیادی دارند و کامل تر از ردیف صبا هستند. ردیف صبا در عین زیبایی خلاصه تر از سایرین است.شرکت کنندگان حفظ ردیف باید به ردیف و گوشه ها و دستگاه ها از طریق ردیف های مختلف خودشان را غنی کنند و وقتی که در جشنواره با هم مقایسه می شوند کمبود نداشته باشند.

او تاکید کرد: وقتی که کسی در بخش حفظ ردیف شرکت می کند باید ردیف های مختلفی را مطالعه کند و به خوبی بر تفاوت ها و کمبود ردیف ها اطلاع داشته باشند.البته که تنها نباید به این بخش در موسیقی ایرانی اکتفا کرد ما بخش های بسیار متفاوتی داریم. ولی این بخش بیشتر به مصابح پایه ادبیات موسیقایی است هنرمندان ما با ردیف آموزی در واقع زبان مادری موسیقی شان را می آموزند.

این گروه کار بسیار سختی برای حفظ ردیف ها در پیش داشتند

مینا افتاده دیگر داور بخش حفظ ردیف اجراهای دیروز را اینطور ارزیابی کرد: تعداد شرکت کنندگان حفظ ردیف بسیار اندک بود چرا که این گروه کار بسیار سختی برای حفظ ردیف ها در پیش داشتند و باید خلاقیت به خرج بدهند ولی در مجموع تا این جای کار اجراها راضی کننده بوده است و همین کار انتخاب نفرات برتر را برای اساتید مشکل می کند.

او ادامه داد: وقتی شرکت کنندگان در این بخش حاضر می شوند باید از شرایط خیلی خوبی برخوردار باشند.

وجود این هنرمندان نویدی است برای موسیقی ردیف ایرانی

علی اکبر شکارچی آخرین داور این بخش هم گفت: در بخش حفظ ردیف ما یک شرکت کننده بالای 26 سال داشتیم. بسیار شگفت انگیز است که جوانان در این سن موسیقی و ردیف میرزا عبدالله را که حداقل 5 سال برای یادگیری به زمان احتیاج دارد؛ که به صورت کامل این ردیف ها بیاموزند و چند سال هم تکرار کنند تا بتوانند ردیف ها را خاطر بسپارند را با تبحر می نوازند.

او ادامه داد: وجود این هنرمندان نویدی است برای موسیقی ردیف ایرانی که بیان موسیقی و اندیشه و کاربرد در آن ها نهفته است که هنرمندان در سن های پایین را جذب می کنند که این هنرمندان به این زیبایی و تسلط می نوازند و وقتی به صورت پراکنده از آن ها سوال می شود با تمام جزییات پاسخ می دهند. شرکت کنندگان با حس بسیار خوبی اجرا می کنند و این موضوع جای خوشحالی دارد.

شکارچی اضافه کرد: شرکت کنندگان در این بخش باید تمامی گوشه ها را حفظ باشند و قوت این بخش در این است که وقتی ما به صورت پراکنده در مورد ردیف ها سوال می کنیم بتوانند پاسخ دهند و به سرعت ساختار آن گوشه و این که از کدام پرده شروع می شود را تشخیص و اجرا کنند در قمست بعد به نظرم بایستی عمری از آن بگذرد ولی با این حال در این سن شاهکار است ولی وقتی می خواهیم به عمق و فهمی به لحاظ غنا، اندیشه و رعایت تمامی ریتم های ردیف ها دست پیدا کنیم باید زمان بگذرد ولی در این سن فوق العاده بود.

باید با استقبال و حمایت بیشتری برگزار شود

داریوش پیرنیاکان نیز در این باره گفت: به نظر من اجراها آن طور که من انتظار داشتم در سطح خوبی نبودند. من فکر می کنم حفظ ردیف از بخش های بسیار مهم جشنواره است چون اساس موسیقی ایرانی است و باید با استقبال و حمایت بیشتری برگزار شود.

هنرمندان ما با ردیف آموزی در واقع زبان مادری موسیقی شان را می آموزند.

انتهای پیام/

279 / 165 جشنواره موسیقی جوان تالار رودکی موسیقی دستگاهی حافظان ردیف حسین علیزاده مینا افتاده داریوش پیرنیاکان مجید کیانی علی اکبر شکارچی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: جشنواره موسیقی جوان تالار رودکی موسیقی دستگاهی حسین علیزاده داریوش پیرنیاکان مجید کیانی علی اکبر شکارچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۰۲۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مهران محمدی با اشاره به برگزاری نخستین دوره مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید» در استان اردبیل اظهار کرد: این رویداد پیش از این در قالب دو مسابقه ملی پایان‌نامه و کتاب سه‌دقیقه‌ای اجرا می‌شد که در دور جدید، با تجمیع مسابقات قبلی و با عنوان مسابقات ملی سدید در ۵ بخش پایان‌نامه، کتاب، مقاله، طرح پژوهشی و اختراع برگزار می‌شود.
وی با اشاره به اینکه مسابقات در دانشگاه‌های ۲۱ استان کشور و ۳۰ واحد جهاددانشگاهی اجرا می‌شود، بیان کرد: در هر بخش شرکت‌کنندگان در مقاطع مختلف باید در سه دقیقه به ارائه دستاورد‌های علمی و مطالعاتی خود بپردازند تا بتوانند مورد ارزیابی داوران علمی قرار گیرند که شامل دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی همه دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین دانشگاه‌های خارجی مورد تأیید وزارتین می‌باشند.
مدیر انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل با تشریح شرایط شرکت در بخش کتاب افزود: شرکت کنندگان می‌توانند کتاب خود و یا سایر نویسندگان و مترجمان را برای مسابقه انتخاب نمایند، اما باید تلاش شود تا آثاری که متناسب با مسائل و نیاز‌های کشور و ترجیحاً مروج آموزه‌های فرهنگی ایرانی و اسلامی باشد را مدنظر قرار دهند و آثار دیگر نیز باید از ارزش محتوایی کافی برخوردار بوده و مخالف با ارزش‌های فرهنگی رسمی کشور نباشد ضمن اینکه اولویت با کتاب‌هایی است که در دو سال اخیر به چاپ رسیده باشند و یا کتاب‌هایی که به لحاظ تاریخی، فرهنگی و علمی اثر گذار باشند.
محمدی گفت: در بخش پایان نامه فارغ التحصیلان و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند با اولویت موضوعات کاربردی شرکت کنند، اما پایان‌نامه‌های مقطع کارشناسی پذیرفته نخواهد شد.
وی افزود: در بخش مقاله، مقاله ارائه شده باید در دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از آن در مجلات معتبر علمی داخلی یا خارجی منتشر شده باشد و در بخش اختراع نیز، اختراع ارائه شده باید مربوط به دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از دانش‌آموختگی ثبت و دارای گواهی ثبت اختراع از مرجع رسمی باشد.
مدیر انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل خاطر نشان کرد: در بخش طرح پژوهشی، طرح ارائه شده باید در دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از دانش‌آموختگی به پایان رسیده باشد و دارای قرارداد و گواهی اتمام طرح و اعلام رضایت کارفرما برای ارائه در مسابقات باشد، در غیر این صورت شرکت‌کننده باید تعهدنامه عدم محرمانگی طرح را به دبیرخانه مسابقات تسلیم نماید.
محمدی با بیان اینکه مسابقات سدید بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی، بیانی و ایده‌پردازی در دانشجویان، کاربردی‌کردن پژوهش‌ها و تحقیقات دانشجویی، ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم است، اذعان داشت: مرحله کشوری این مسابقات پس از پایان مرحله مقدماتی استانی به صورت ملی اجرا خواهد شد.
وی گفت: دانشجویان دانشگاه‌های استان اردبیل و فارغ التحصیلانی که دو سال از تاریخ فراغت آن‌ها گذشته است، می‌توانند برای ثبت نام در بخش‌های مختلف این مسابقات با مراجعه به صفحه اختصاصی سدید اردبیل در سامانه فعالیت‌های فرهنگی به آدرس https://www.roytab.ir/Ard ۳ MT اطلاعات لازم را کسب و اقدام و یا با شماره ۰۴۵۳۳۷۴۹۵۰۷ داخلی ۱۱۵ و همراه ۰۹۱۴۹۵۱۱۴۶۱ ارتباط برقرار نمایند، ضمن اینکه کانال ارتباطی این مسابقات در پیام رسان ایتا به آدرس @Ard ۳ MT بصورت مدام اطلاعات و اخبار جدید را ارائه خواهد کرد.
مدیر انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل در پایان تصریح کرد: مهلت ثبت‌نام در این رویداد علمی و فرهنگی تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ تمدید شده و زمان برگزاری مسابقات بخش استان اردبیل، اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • سازمان ملی استاندارد صدرنشین جدول تبدیل دستگاهی
  • تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»
  • پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • علما حافظان مرزهای دینی هستند
  • علما ومعلمان حافظان دین و ناجیان جامعه