Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@01:25:10 GMT

صنعت چاپ و نشر هیچ سنخیتی با انگیزه‌های اقتصادی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۶۰۰۱۶

صنعت چاپ و نشر هیچ سنخیتی با انگیزه‌های اقتصادی ندارد


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: صنعت چاپ و نشر به دلیل ماهیت فرهنگی با انگیزه اقتصادی هیچ نسبت و سنخیتی ندارد.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، سیدناصر اسحاقی در آئین گرامیداشت صنعت چاپ در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل اظهار کرد: صنعت چاپ به عنوان صنعت همزاد بشر از اول خلقت مورد توجه قرار گرفته به طوری که در روی درخت، سنگ و سایر صحنه‌ها و ابزارها نقش و نگارهایی را مشاهده می‌کنیم که نشان دهنده اهمیت این امر و توجه به متون چاپی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه صنعت چاپ از کشور چین شروع شده و به سرعت در قلمرو وسیعی توسعه یافته است، خاطرنشان کرد: در فاصله رشد این صنعت و حرکت تکاملی آن از شرق به غرب وضعیت چاپ در ایران به شکل تعادلی به پیش رفته به طوری که امروز کشورمان در صنعت چاپ با دستیابی به نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها پیشتاز است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با اشاره به اینکه صنعت چاپ به بقا و ماندگاری کتاب، آثار ادبا و شعرا و ... کمک کرده است، گفت: امروز فعالان این صنعت در حقیقت حاملان محموله‌های عظیم فرهنگی، ادبی و هنری هستند و جلوتر از نگاه اقتصادی یک نگاه فرهنگی در این حوزه به چشم می‌خورد.
اسحاقی ادامه داد: فعالان این صنعت تنها به سود و منفعت آن نگاه نمی‌کنند بلکه به واسطه صنعت چاپ همواره یک نگاه معرفتی و فرهنگی به این حوزه وجود دارد همانطوری که منزلت و ابهت یک معلم در اصالت کار فرهنگی و علمی اوست که هیچ وقت نمی‌توان آن را با پول مورد ارزیابی و سنجش قرار داد.
وی با یادآوری اینکه فعالان این عرصه با عشق و علاقه به یک کار فرهنگی تاثیرگذار در حقیقت قلعه‌بانان فرهنگ و صیانت‌کننده این گنجینه عظیم هستند، تصریح کرد: فعالان صنعت چاپ به کار فرهنگی و ارزشی خود می‌بالند و هیچ وقت با انگیزه اقتصادی به فعالیت در این حوزه نمی‌نگرند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل ادامه داد: یک کتابفروشی، یک چاپخانه و یک موسسه نشر در حقیقت محل حفظ و صیانت از رهاورد فکری و فرهنگی جامعه است که در حقیقت فعالان این بخش به میراث فرهنگی این جامعه و حفظ و نگهداری آن کمک کرده و به این حرکت عظیم خود افتخار می‌کنند.
اسحاقی به بازدید خود از یک کارخانه بسته‌بندی عسل اشاره کرد و گفت: هر چند در آن مقطع عده‌ای به بنده و معاونین فرهنگی و هنری ارشاد ایراد گرفتند که چرا ما به بازدید از یک کارخانه بسته‌بندی عسل رفتیم اما حقیقت این است که در این بازدید به همراه معاون هنری و فرهنگی تلاش کردیم تا به صاحب این کارخانه این حقیقت را بیان کنیم که با یک طراحی و نوآوری می‌تواند لیبل، آرم و نشان زیبایی را طراحی کرده و معروفترین محصول استان را به دنیا معرفی کند.
وی افزود: در صنعت چاپ ما در کنار تجهیزات جدید به دانش، خلاقیت و توانمندی نیروی انسانی باید بها دهیم تا با نوسازی در این دو حوزه صنعت چاپ به توسعه و پیشرفت قابل توجه دست پیدا کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی اردبیل افزود: ما در حال حاضر در استان اردبیل واحد چاپ 10 رنگ لیبل داریم که به عنوان مجموعه برتر در کشور و حتی خاورمیانه مطرح است که با واحدهای موفق کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس رقابت می‌کنند.
اسحاقی بیان کرد: هنرمندان این استان می‌توانند با ارائه طرح‌های خلاقانه‌‌ زمینه چاپ و نشر محصولات متنوعی را فراهم کنند که ضرورت دارد در هر سه حوزه چاپ، نشر و کتاب اقداماتی را انجام دهیم تا یک حرکت تحولی رخ داده و پویائی این حوزه را به شکل روزافزون شاهد باشیم.
وی به فعالیت 140 چاپخانه در استان اشاره کرد و گفت: 40 درصد این چاپخانه‌ها با دستگاه‌های افست و سنگین و 60 درصد به صورت چاپخانه دیجیتال و نانو با دستگاه‌های پیشرفته فعالیت می‌کنند به طوری که هنوز افست نقش خود را ایفا می‌کند و فعالان چاپ تلاش می‌کنند تا فعالیت خود را متناسب با تکنولوژی‌های جدید پیشرفته کنند.
 
تجلیل از فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ
در این مراسم رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران، ناشران و کتابفروشی‌ها نیز در سخنانی اظهار کرد: با ورود کتابفروشی‌ها و ناشران به جمع فعالان صنعت چاپ و نشر در حال حاضر این اتحادیه با 300 نفر عضو فعالیت می‌کند و ما جزو اولین مجموعه‌هایی بودیم که در زلزله کرمانشاه کمک‌رسانی و امدادرسانی را انجام دادیم.
یوسف سرایی خاطرنشان کرد: ما انتظار داریم با توجه به مناطق تاریخی و پرجاذبه استان امکان چاپ این تصاویر در روی دفاتر و محصولات لوازم‌التحریر دانش‌آموزان از طریق چاپخانه‌ها فراهم آید و در کنار آن با حمایتی که مسئولان از این اتحادیه انجام می‌دهند صنعت چاپ، نشر و کتابفروشی‌ها به جایگاه حقیقی خود برسد.
در این مراسم در کنار رونمایی از کتاب پیشگامان چاپ اردبیل نوشته حیدر محمدی اردی از برگزیدگان صنعت چاپ در حوزه‌های مختلف اعم از افست‌کار، طراح، برش‌کار، فعالان صنعت چاپ در شهرستان‌ها و ... با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت چین خلاقیت دانشگاه آزاد اسلامی عشق و علاقه معلم رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۶۰۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!

جمعی از فعالان و دوستداران میراث فرهنگی اطلاع دادند: فاز نخست تسطیح اراضی برای احداث «شهر نوین جیرفت» به مساحت ۲۱۶ هکتار چند روزی است در غرب مجموعه باستانی «دقیانوس» شروع شده است. این شهرک‌سازی درست در میان آثار و بقایای به‌جامانده از شهر کهن جیرفت قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، در حالی که عرصه و حریم محوطۀ شهر دقیانوس هنوز تدقیق نشده است، اما شواهد سطحی نشان می‌دهد که شهر نوین جیرفت در این عرصه قرار می‌گیرد. بر اساس تصاویر هوایی مشخص است که گورستان در جنوب شهر نوین و بخشی از سامانه آبرسانی و قنات‌های کهن متصل به دقیانوس درست در غرب و میانۀ محل شهر نوین قرار دارند. همچنین تپه‌های شمال غربی که مملو از قطعات سفال، تکه‌های آجر و بقایای معماری است در شمال شهر نوین قرار می‌گیرد.

به گمان باستان‌شناسان، بی‌شک راه ارتباطی شهر نوین از کوچه پس‌کوچه‌های «کهورویه» نخواهد گذشت، بلکه در آینده محوطۀ ارزشمند «قمادین» برای ایجاد پل و اتوبان ارتباطی بین شهر امروزی جیرفت و شهر نوین تسطیح خواهد شد و از بین خواهد رفت.

قمادین همان شهری است که مارکوپولو آن را کَمادی نامیده و نوشته است که کمادی پیش از این شهری بزرگ و پرشکوه بوده، ولی اکنون (سدۀ ۷ قمری / ۱۳ میلادی) کوچک و کم‌اهمیت شده است، زیرا مغولان چند بار آن را ویران ساخته‌اند. کمادی در سدۀ ۱۳ قمری / ۱۹ میلادی در شمال جیرفت شناسایی شد. مردم بومی ویرانه‌های آن را شهر دقیانوس می‌نامند (گابریل، ۱۲۹؛ سایکس، ۲۶۷). برخی همین شهر دقیانوس را شهر جیرفت کهن دانسته‌اند (دایره‌المعارف بزرگ اسلامی). از قمادین به عنوان خزانۀ نفایس چین و ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمنستان، آذربایجان، ماوراءالنهر، خراسان، فارس و عراق یاد شده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند: بخشی از عرصه و حریم این مجموعه باستانی ارزشمند نیز کمتر از دو دهه پیش به صورت قطعات یک هکتاری به گروهی از بازنشسته‌های کشوری واگذار شده است. این بخش که بیش از ۷۰ هکتار وسعت دارد مشخص نیست طی چه سازوکار و با استناد به کدام قانون و کدام استعلام از میراث فرهنگی واگذار شده است و چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اکنون این پرسش‌ها از سوی جمعی از باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی مطرح شده است که آیا این طرح، ملاحظات مربوط به «ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف) را در نظر گرفته است؟ همچنین، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ مصوب کرده بود که برای «الحاق ۲۹۹ هکتار اراضی به محدوده شهر جیرفت در راستای طرح نهضت ملی مسکن» ضرورتاً باید «ملاحظات مربوط به حریم منظر اثر ثبتی در محدوده الحاقی با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح اعمال شود.» آیا وزارت میراث فرهنگی به این موضوع رسیدگی کرده است؟ آیا توسعه جیرفت با نابودی ارزش‌ها و دارایی‌های تاریخی و فرهنگی آن دنبال خواهد شد یا میراث و ارزش‌های فرهنگی برای نسل‌های آینده حفظ خواهند شد؟

جیرفت از کهن‌ترین تمدن‌های بشری است و حدود پنج‌هزار سال قدمت دارد و الواح خطی یافته‌شده از آن نشان‌دهنده یکی از نخستین خط‌های اختراع‌شده توسط بشر معرفی شده است. این محوطه باستانی پیش از این، با غارت گسترده‌ای مواجه شده بود؛ اوایل دهه ۸۰ که «هلیل‌رود» در جنوب استان کرمان، طغیان کرد و گور‌های باستانی و اشیاء دفن‌شده در آن آشکار شد و مردم با بیل و کلنگ راهی این منطقه شدند، آن زمان جیرفت را پنیری سوئیسی توصیف می‌کردند که حفاران آن را برای یافتن اشیاء تاریخی سوراخ سوراخ کرده بودند.

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی چهارمحال و بختیاری با استاندار
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • فعالان ستاد اقامه نماز جمعه خاش تجلیل شدند
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • کسب رتبه برتر در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی توسط منطقه آزاد اروند
  • دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد
  • ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل