Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@16:43:18 GMT

کتابی از مردم‌شناس معاصر فرانسوی به ایران می‌آید

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۷۳۷۰۰

کتابی از مردم‌شناس معاصر فرانسوی به ایران می‌آید

جلال‌الدین رفیع‌فر عضو هیات علمی گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به خبرنگار مهر گفت: ترجمه من از کتاب «مبانی نظری مردم‌شناسی» نوشته ژاک لومبار در روزهای آینده توسط انتشارات خجسته به بازار کتاب ایران می‌آید. ژاک لومبار مردم‌شناس مشهور و معاصر فرانسوی است و ریاست دانشگاه لیل فرانسه را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ویژگی این کتاب در به‌روز بودن مباحث آن است. لومبار آن را در سال ۲۰۱۵ نوشت و من ترجمه‌اش را در ۲۰۱۶ به پایان بردم. تقریر و تحلیل اصلی‌ترین نظریه‌های مردم‌شناسی و همسنجی آنها با همدیگر و همچنین تغییر و تحول این نظریه‌ها و رابط‌شان با روش تحقیق امروزی، مباحث این کتاب را تشکیل می‌دهد. نویسنده در این کتاب به شیوه‌های تحقیق جدید و امروزی در حوزه مردم‌شناسی نیز پرداخته است.

رفیع‌فر در ادامه با اشاره به مفید بودن این کتاب برای دانشجویان کلیه رشته‌های علوم اجتماعی، گفت: «مبانی نظری مردم‌شناسی» با وجودیکه مباحث بنیادین این رشته را مطرح می‌کند و اکنون در نظام‌های آکادمیک فرانسه و کشورهای فرانسوی‌زبان منبع درسی و مطالعاتی مهمی به شمار می‌آید، اما متاسفانه ترجمه آن نزدیک به یکسال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معطل ماند تا مجوز انتشارش صادر شود. کتاب به زودی در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد و منتقدان، استادان مردم‌شناسی و دانشجویان به اهمیت آن و ضرورت انتشارش پی خواهند برد، اما شیوه وزارت ارشاد در صدور مجوز مناسب نیست. قطعا نباید کتاب‌هایی که به دلیل ضرورت آکادمیک و نیاز جامعه دانشگاهی ترجمه می‌شوند، روند صدور مجوز آنها طول بکشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران همچنین به مشکلات در راه تجدید انتشار یکی دیگر کتاب‌هایش نیز اشاره کرد و ادامه داد: پنجمین چاپ ترجمه من از کتاب «منشا عالم: حیات، انسان، زبان و فرهنگ» نیز چندی پیش از سوی نشر آگه منتشر شد. این کتاب پس از انتشار چهارمین چاپ آن مدتی نایاب بود، اما وزارت ارشاد مجوز تجدید انتشار آن را تا یکسال صادر نکرد.

جلال‌الدین رفیع‌فر دارای مدرک دکترای تخصصی مردم‏شناسی و انسان‏شناسی از دانشگاه سوربن فرانسه است و هم‌اکنون به عنوان عضو هیات علمی گروه آموزشی انسان شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به تدریسو پژوهش اشتغال دارد.

از دیگر ترجمه‌های منتشر شده رفیع‌فر می‌توان به این کتاب‌ها اشاره کرد: «مردم‌شناسی هنر» فرانتس بوآس، «انسان‌شناسی؛ نگاهی نو به تحولات جسمانی، فرهنگی و روانشناختی انسان» و «علوم انسانی، گستره شناخت‌ها» هر دو از ژان‌فرانسوا دورتیه و «زنان ایل بهمئی: جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی خویشاوندی در عشایر» الویا رسترپو.

همچنین «سنگ‌نگاره‌های ارسباران؛ پژوهش در مردم‌شناسی و باستان‌شناسی هنر» و «پیدایش و تحول هنر: درآمدی بر مردم‌شناسی هنر» نیز از جمله تالیفات و پژوهش‌های منتشر شده رفیع‌فر است. 

کد خبر 4400370

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران مردم شناسی معرفی کتاب مردم علیه احتکار ادبیات کتاب و کتابخوانی ترجمه بازار نشر ادبیات جهان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادبیات کودک و نوجوان گردشگری وزارت ارشاد عباس صالحی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد انقلاب اسلامی ایران سازمان اسناد و کتابخانه ملی موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۷۳۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ۱۴۰۳، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی منتشر شد.

مجله خیمه در شماره اردیبهشت در بخش رویدادها و روایت‌ها ۵ رویداد مهم فروردین ماه ۱۴۰۳ را بررسی کرده است. تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه، بررسی ماجرای مسجد سازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴ پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق، بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌الاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر (ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه، روایتی از اشعار روضه‌های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی و برگزاری محفل صد هزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه‌ای.

سوژه بخش چهره خیمه، «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی است. آثار این بانوی نویسنده متولد اردیبهشت، از نگاه ۱۶ نویسنده و کارشناس حوزه و دانشگاه بررسی شده است.

این چهره‌ها عبارتند از: محسن چینی‌فروشان، موسی بیدج، حسن احمدی، حبیب احمدزاده، غلامرضا حیدری ابهری، ناصر نادری، مریم جلالی، آسیه رحمتی، حسین راجی، سیدمحمد مهاجرانی، سیده مریم شهیدی کریمی، رقیه فاضل، علی مهدوی، بهاره بهنام نیا، زهرا شیرخانیان.

مجله خیمه در بخش پرونده ماه به ۱۲ سال تلاش برای حل مشکل فقهی اهدای عضو پرداخته و ماجرای اهدای عضو ۱۲ طلبه و ۴ مداح را بررسی کرده است. پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است. این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴ مداحی آشنا می‌کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده‌اند.
همچنین ایرج فاضل، ۱۲ سال پیگیری برای رفع محدودیت‌های فقهی و قانونی اهدای عضو را تشریح کرده است. علی اکبر صالحی هم چگونگی عبور از نگاه بسته مذهبی در این موضوع را بیان کرده است. کتایون نجفی زاده، از سه دهه تلاش و دیدارهایش با مراجع قم و نجف به ویژه دیدارش با آیت الله سیستانی گفته و کمیل نظافتی، اهدای کلیه‌اش به کودک کلاله را تشریح کرده است. مهدی حیدری هم از مستند ساخته شده درباره ماجرای این کلیه گفته است.

خیمه در بخش یادمان به سراغ یادبود مرحوم محمود امیری، مدیر انتشارات و کتابفروشی امیری رفته و ماجرای کتاب مهدی آذر یزدی، کتابفروشی امام حسین و شهادت دو برادر مرحوم امیری را روایت کرده است. همچنین مرتضی آخوندی، مدیرانتشارات دارالکتب الأسلامیه از روایت پنج دهه دوستی‌اش با مرحوم امیری سخن گفته و روایت علی قائمی، محقق و نویسنده‌ای که ۵۰ کتابش در انتشارات امیری منتشر شده است هم در این بخش آمده است. محمدهادی فاضل، مهدی رئوفی، مرضیه امیری و سید یاسر شریفی از نزدیکان آن مرحوم هم یادداشت‌هایی در این پرونده نوشته‌اند.

این شماره از مجله در بخش کتاب خیمه هم به آشنایی با ۶۳ نویسنده و تصویرگر انتشارات خیمه پرداخته و به مناسبت نمایشگاه کتاب، موضوعات زیر را هم از نظر گذرانده است:

کتابی کاملاً کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»

مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه‌های مترسک.»

کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی

یادداشت‌های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

شماره اردیبهشت خیمه، با سرمقاله‌ای از حجت الاسلام دکتر محمدرضا زائری (مدیرمسئول مجله)، و نیز یادداشت‌هایی از ۷ نویسنده و چهره حوزوی و دانشگاهی در آغاز مجله، منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه مجله خیمه با شماره ۰۹۰۲۸۲۴۲۹۸۱ تماس بگیرند.

کد خبر 6086179

دیگر خبرها

  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد