Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سیاوش سلیمی دبیر انجمن تولیدکنندگان شیر خشک صنعتی در نشست خبری امروز چهارشنبه 21 شهریور که به منظور بخشنامه وزارت صنعت مبنی بر واردات شیر خشک برگزار شد، اظهار کرد: این عملکرد وزیر صنعت، معدن و تجارت که بدون هماهنگی انجمن شیر خشک و اتحادیه گاوداران انجام شد قابل قبول نیست اگر واردات شیر خشک هم که حدود 25 هزار تن است، با ارز دولتی انجام شود تنها باعث تعطیلی واحدهای صنعتی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سال‌های اخیر کارخانجات لبنی عادت کردند که واحدهای شیر خشک به صورت کارمزدی برای آنها کار کنند با کنترل قیمت چربی شیر اجازه خرید شیر را به ما نمی‌دهند.

سلیمی تصریح کرد: کارخانجات لبنی بیشتر از نیاز کشور کره وارد می‌کنند و حاضر نیستند خامه داخلی را به قیمت عادلانه بخرند در حالی که اگر ما همان روز که خامه به دست می‌آید آن را نفروشیم فاسد می‌شود. خرید خامه سال گذشته هر درصد 300 تومان بود که کارخانجات صنعتی آن را 160 تومان خریداری می‌کردند و باعث ضرر به واحدهای شیر خشک شده بود.

وی در رابطه با پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی اذعان داشت: وزارت جهاد کشاورزی از همان روز که ما به آنها اطلاع دادیم به وزارت صنعت نامه زده اما وزیر صنعت اصلا پاسخگو نیست.

سلیمی در ادامه افزود: 80 میلیون دلار ضرر بابت ارز دولتی و واردات به کشور زده شده و ما گفته‌ایم که اصلا ارز نمی‌خواهیم ما صد در صد نیاز کشور را در تمام سنوات گذشته تامین کرده‌ایم و سال گذشته بالغ بر 30 هزار تن صادرات شیر خشک داشته‌ایم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: واحدهای شیرخشک در سال‌های قبل توان خرید شیر را به قیمت بازار نداشتند کارخانجات شیر را 1250 تومان و واحدهای شیر خشک 1100 تومان خریداری می‌کردند در نتیجه محصول کارخانجات شیر خشک با قیمت کمتری توزیع می‌شد و مازاد شیر خشک تولید شده از کشور صادر می‌شد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان شیر خشک صنعتی در رابطه با کمبود شیر خشک در کشور تشریح کرد: ما در حال حاضر در کشور هیچ کمبودی در زمینه شیر و شیر خشک نداشته و نداریم. گاوداران در حال حاضر با کارخانجات شیر خشک بدون واسطه همکاری می‌کنند که این امر باعث ناراحتی کارخانجات صنعتی است ما با 30کارخانه شیر خشک بدون واسطه همکاری می‌کنیم.

وی افزود: از سال 92 از هشت میلیون تن تولید شیر خام به 11 میلیون تن رسیده‌ایم کارخانجات در یک اقدام هماهنگ که خرید شیر را پس زدند وزارت جهاد و تعاونی روستایی خرید تضیمنی را به ناچار انجام دادند تا شیر روی دست‌ دامداران نماند و با این اقدام مقدار زیادی شیر خشک در انبارها دپو شد در همان زمان وزیر جهاد کشاورزی دستور تسریع در صادرات آن را داد.

سلیمی با اشاره به صادرات شیر خشک ایران به بازارهای هدف عنوان کرد: ما به 12 کشور شیر خشک صادر می‌کنیم که از آن جمله کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه و کشورهای اروپایی است. از همان زمان صحبت مشوق‌های صادراتی کشورهای دیگر مطرح شد که باعث از دست رفتن بازار برای ایران می‌شد به همین دلیل دولت طرح مشوق 200 میلیارد دلاری را گذاشت و انبارها از شیر خشک‌های دپو شده خالی شد.

وی افزود: 30 هزار تن صادرات سال قبل داشتیم که به ارزش حدود 70 میلیون دلار بوده و امسال تا مردادماه که صادرات شیر خشک را ممنوع اعلام کردند 10 هزار تن با ارزش 20 میلیون دلار صادرات انجام شده بود.

سلیمی گفت: واحدهای شیر خشک درآمد خوبی ندارند که بخواهند شیر خریداری کرده شیر خشک را دپو کنند ما نیاز به واردات نداریم اما وزارت صنعت جلوی صادرات شیر خشک را گرفته است تا بتواند ارز دولتی گرفته و دست واردکننده را باز بگذارد آنها می‌خواهند با مازاد اعلام شدن شیر قیمت آن را کاهش دهند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان شیر خشک صنعتی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قصد واردات 25 هزار تن شیر خشک را دارند و واحدها رو به تعطیلی خواهند رفت در حالی که ما هنوز تاوان واردات 24 هزار تنی در سال 91 و 92 را می‌پردازیم.

*در صورت ادامه ممنوعیت صادرات به دیوان عدالت اداری شکایت می‌کنیم

در ادامه این نشست سیداحمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران خاطرنشان کرد: هدف کارخانجات صنعتی این است این کارخانجات مصوبات دولت را اجرایی نکنند و قیمت را کاهش دهند. قیمت شیر خشک 1570 تومان است و قیمت 2100 تومان را تکذیب می‌کنند.

مقدسی در ادامه تصریح کرد: اگر لغو ممنوعیت صادرات انجام نشود به دیوان عدالت اداری شکایت خواهیم کرد. در نامه‌ای از آقای باکری به وزیر صنعت درخواست واردات 25 هزار تن شیر خشک اعلام شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز دولت شیر خشک واردات وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور

حمیدرضا کاشانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: قیمت کنونی هرکیلو تخم مرغ درب مرغداری ۳۰ هزارتومان و هر شانه ۶۰ هزارتومان است که متاسفانه کماکان کمتر از نرخ تمام شده و منطقی عرضه می شود.

به گفته او، با توجه به تغییر مولفه های تولید و زیان مرغداران، انتظار می رود که هرچه سریع تر قیمت مصوب اصلاح شود تا حذف گله ها شدت نگیرد.

کاشانی تولید روزانه تخم مرغ را ۳ هزار و ۷۰۰ تن اعلام کرد و افزود: بنابر آمار ماهانه حداکثر ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور مصرف می شود.

رئیس اتحادیه مرغداران میهن گفت: بنابر آمار ماهانه ۱۰ هزارتن تخم مرغ مازاد تا خرداد ماه باید از مرغداران خرید تضمینی شود تا بازار به تعادل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور
  • ماهانه ۶ هزارتن شیرخشک در کشور مصرف می‌شود
  • پیشنهادی برای تداوم اجرای طرح شیر مدارس