Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > فناوری‌ - همشهری آنلاین:
افزایش ماشین‌ها، رُبات‌ها و الگوریتم‌ها تا کمتر از یک دهه آینده به تولید بیش از ۱۳۰ میلیون شغل در اقتصاد جهانی می‌انجامد.

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از گاردين، هر چند بسياري از مردم نگران از دست رفتن فرصت‌هاي شغلي با افزايش تعداد ربات‌ها هستند اما نتايج تازه‌ترين پژوهش مجمع جهاني اقتصاد نشان مي‌دهد پيشرفت فناوري‌هاي نوين ممكن است به از بين رفتن 75 ميليون شغل در يك دهه آينده منجر شود اما در عين حال حدود 133 ميليون فرصت شغلي تازه هم ايجاد مي‌كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا پيش از اين نگراني بزرگ كارشناسان رشد اقتصاد رباتي در مشاغل انساني و بيكار شدن ميليون‌ها كارمند و كارگر بود كه مي‌توانست استانداردهاي زندگي را در كشورهاي پيشرفته تحت تاثير قرار دهد. گزارش مجموع جهاني اقتصاد WEF تا حدودي اين نگراني را برطرف مي‌كند، با اين توضيح كه تاثير پيشرفت فناوري‌هاي نوين در از بين رفتن و به وجود آمدن فرصت‌هاي شغلي بسيار شبيه دوره‌هاي تاريخي اقتصاد و صنعت از جمله اختراع موتور بخار است.

آغاز استفاده از موتورهاي بخار و نيروي برق در اقتصاد دنيا در حدود 100 سال پيش فرصت‌هاي شغلي تازه براي مردم به وجود آورد و به خلق طبقه متوسط اجتماعي انجاميد. پژوهش WEF با مشاركت مديران شركت‌هايي انجام شده كه نماينده 15 ميليون كارگر و كارمند در 20 كشور در گوشه و كنار دنيا هستند و نتايج آنها البته هشدارهايي هم درباره خطر افزايش وابستگي به فناوري و ربات‌هاي هوشمند به دست مي‌دهد.

به گفته مديران ارشد شركت‌ها، حدود نيمي از كارهايي كه انسان‌ها در محيط كار انجام مي‌دهند قابل جايگزيني با دستگاه‌ها و ماشين‌هاي هوشمند تا سال 2025 است. نكته جالب اينكه كارمندان يقه‌سفيد و آنها كه در موقعيت‌هايي چون حسابداري، ورود اطلاعات و پرداخت حقوق و دستمزد فعاليت مي‌كنند، بيش از ديگران بايد نگران از دست رفتن كار و جايگاه خود باشند. در اين ميان، افزايش سطح دانايي و آموختن مهارت‌هاي تازه جايگزيني با ربات‌ها را به تاخير مي‌اندازد.

بيش از 80 درصد شركت‌هاي بريتانيايي قصد دارند در پنج سال آينده سراغ استفاده بيشتر از فناوري‌هاي نوين بروند و نيمي از آنها هم عذر كاركناني را خواهند خواست كه مهارت لازم را براي كار با فناوري‌هاي پيشرفته ندارند. همين امروز شش ميليون بريتانيايي نگران از دست دادن كار خود در يك دهه آينده هستند و بانك انگلستان هم پيش‌تر نسبت به خطر حذف 15 ميليون شغل هشدار داده بود.

در همین زمینه: ببینید | کلاشنیکف ربات طلایی قاتل ساخت؛ سلاح تازه روسیه نشست جهانی ربات ۲۰۱۸ در پکن گشایش یافت ایران میزبان بزرگترین رویداد ورزشی ربات‌های جهان در ۲۰۲۰ شد ربات امدادرسان تونل‌ اختراع شد پرواز ابرقهرمانان روباتیک در پارک‌های شرکت دیزنی روباتی که دنبالتان می‌دود ساخت ربات جراحی که بدون سنسور، جراحی از راه دور انجام می‌دهد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۱۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری ظهر دوشنبه، در حاشیه حضور در ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی ایران در تهران که برای روز سوم در نمایشگاه بین المللی تهران برپا است، در بازدید از شرکت های شهرک های صنعتی استان تهران، مستقر در این نمایشگاه که با همراهی محمد علیمهری، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران و تیم اقتصادی ای استان انجام شد، اظهار کرد: با ابتکار مسوولان در حوزه صنعت و معدن شاهد برپایی این نمایشگاه هستیم که با استقبال کشورهای داوطلب برای انجام مذاکرات و مراودات تجاری و بازرگانی روبرو شده است.

استاندار تهران با بیان اینکه این نمایشگاه زمینه خوبی را برای آینده حوزه تولید و صادرات فراهم می کند، گفت: هر چقدر که بتوانیم در حوزه تولید و کیفی سازی در این امر از طریق استاندارد سازی ورود کنیم، می توانیم بخشی از بازار های دنیا را تحت تاثیر اقدامات تولیدی خود قرار دهیم.

فخاری با اشاره به اینکه وجود ظرفیت های بسیار خوب، در کشور از جمله نیروی کار مناسب، مجرب، دانا و مسلط و همچنین کاهش هزینه های جانبی مثل سوخت و هزینه های مرتبط با آن یک ظرفیت بی بدیلی را نسبت به رقبای دیگر در سایر کشورها فراهم کرده است، افزود: تجار و تولیدکنندگان ما با تکیه بر این دارایی های ملی باید ضعف بین المللی ایجاد کنند و این فرصت از طریق «اکسپو» با استفاده از مراودات، مذاکرات و محاورات طرفین فراهم می شود.

وی موضوع مهم دیگر را توجه به کارهای استارتاپی و شتاب دهنده ها دانست و گفت: برخی شرکت ها برای معرفی ظرفیت های ملی که از ظرفیت های خرد اقتصادی بخش تولید و تجارت تشکیل می شوند به این مقوله ورود کرده اند و این فرصت هایی است که این امکان را فراهم می سازد که مخاطبان ما را بهتر بشناسند و این ظرفیت برای آنها فراهم شود که در انتخاب و رقابت، خودشان را در یک موقعیت جدیدتری ببینند.

استاندار تهران یکی دیگر از ویژگی های مهم اکسپو را معرفی ظرفیت های ملی برای امر تولید و صادرات عنوان کرد.

فخاری در ادامه آسیب شناسی عدم اثر گذاری مطلوب از سوی تشکل ها، سازمان ها و مجموعه هایی که باید در چگونگی معرفی، ظرفیت سازی، رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای بخش های تولیدی کار کنند را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر ما انتظار داریم که یک مشارکت وسیع و مردمی از اقتصاد خرد ما را در یک اقتصاد کلان با فرصت سازی جدید قرار دهد که بتوانیم خودمان را عرصه های بین المللی معرفی کنیم، باید در نوع عملکردها بازنگری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ما در حوزه ساختار، مقررات و ضوابط کمبودی نداریم، بلکه نیارمند این هستیم که مشارکت عام را فراهم کنیم، افزود: باید برای رفع موانع حضور مردمی در اقتصاد ملی و کاهش تصدی گری دولت در امر اقتصاد تلاش کنیم.

فخاری بیان کرد: در هر حوزه اقتصاد که تلاش بخش خصوصی پررنگ شده است، فرصت های طلایی جدیدی برای کار اقتصادی فراهم شده که نه تنها نیازهای داخل را تامین می کند بلکه مازاد آن جنبه های صادراتی نیز پیدا خواهد کرد.

استاندار تهران با تاکید بر شناسایی نقاط آسیب زا در مشارکت های مردمی، گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری باید چگونگی مشارکت مردم را در قالب یک مدل و فرمول ارائه کنیم و نباید این موضوع در حد شعار باقی بماند.

وی با تاکید بر رفع آسیب هایی که در گذشته از ساختار ها و تشکل ها داشته ایم، گفت: باید به چگونگی مدل سازی در ساختارهای جدیدی که می تواند یک ظرفیت خرد را به یک پتانسیل کلان اقتصادی تبدیل کند، بپردازیم.

کد خبر 6092343

دیگر خبرها

  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال گذشته/ تلاش برای احیای واحدی‌های راکد
  • ببینید l بازدید میلیونی زمین خوردن یک ربات/ انسان‌نماها زمین خوردن را تمرین می‌کنند؟
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • معرفی فرصت‌های شغلی برای کارجویان در نمایشگاه کار دانشگاه امیرکبیر
  • چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد