Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛  زنان و دختران در دو شهرستان خرم آباد و بروجرد، از صبح روز تاسوعا تا شب آیین چهل منبری را برگزار می‌کنند، در شهرستان خرم آباد آیین عزاداری چهل منبری در محله قدیمی باغ دختران، برگزار می‌شود.

در این آیین که هر ساله با حضور گسترده زنان و دختران، برگزار می‌شود، زنان و دختران با چهره‌ای پوشیده شده چهل سقا خانه و یا تکیه را با پای برهنه به قصد ادای نذر رفته، شمع و چراغ روشن کرده و حاجات خود را از درگاه الهی و به واسطه شهدای کربلا طلب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خرم آباد رایج است که زنان عزادار با پوشدن لباس سیاه و چادر سیاه از خانه خود حرکت می‌کند و با تهیه چهل شمع و چهل نقل، قند و یا شکلات روانه برگزاری این آیین می‌شوند.

زنان عزادار خرم آبادی، این آیین را با پوشاندن چهره خود و بستن نقاب و برخی از زنان نیز این آیین را با پای برهنه برگزار می‌کنند.

روزه سکوت در چهل منبر

از دیگر رسوم زنان و دختران خرم آبادی در برگزاری این آیین عزداری این است، که شرکت کنندگان در این آیین پس از نیت مهر سکوت بر لب زده و تا پایان مراسم با سکوت برگزار می‌شود و عزاداران در سکوت خود ذکر گفته و صلوات می‌فرستند.

 

زنان چهل منبری در طول برگزاری این آیین سنتی ت‍ن‍‍ه‍‍ا ب‍‍ا ذک‍ر ک‍ل‍م‍ه ال‍ل‍ه و ی‍‍ا ف‍رس‍ت‍‍ادن ص‍ل‍و‌ات ب‍ر م‍ح‍م‍د (صلی الله علیه و آله) و خ‍‍ان‍د‌ان پ‍‍اک‍ش م‍س‍ی‍ر ح‍رک‍ت خ‍ود ر‌ا اد‌ام‍ه م‍‍ی د‌ه‍ن‍د.

زیارت امامزاده زید بن علی (ع)

زنان خرم آبادی با حضور در مرقد امامزاده زید بن علی (علیه السلام) خرم آباد، پس از زیارت نیت کرده و به سمت محل برگزاری این مراسم در محله قدیمی باغ دختران خرم آباد است روانه می‌شوند.

این محل از قدیم الایام محل برگزاری آیین عزاداری چهل منبری در شهر خرم آباد بوده است و معمولا منبر‌های عزاداری که شامل مکانی برای روشن شدن شمع عزاداری و محلی برای جمع آوری قند و نقل‌های همراه شمع است بر درب منازل شهدا روشن می‌شود.

در آیین چهل منبری زنان و دختران چهل منبری با پای برهنه و صورت‌های پوشیده شهر را با شمع‌های حزن انگیز روز تاسوعا زینت می‌دهند.

برخی از زنان چهل منبری جهت گم نکردن دوستان همراه خود در این آیین چادر ها‌ی خود را به چادر دوستانشان گره می‌زنند و در طی برگزاری آیین هیچ حرفی زده نشده و تنها در دل راز و نیاز می‌کنند.


در آیین چهل منبری زنان و دختران حاجتمند تعداد چهل شمع و چهل نقل را به نیت در این مراسم روشن می‌کنند، تا حاجت خود را از باب الحوائج در روز شهادتش طلب کنند.

منزل به منزل شمع‌های حزن و اندوه روشن می‌شود، تا عزادار به منزل چهلم برسد و چهلمین شمع خود را روشن کند، در منزل چهلم آیین چهل منبری که بسته به مکان آغاز این آیین در محل مشخص شده برای آیین چهل منبری برای هر کدام از برگزار کنندگان این آیین متفاوت است، زنان و دختران حاجتمند، با با قرائت دعا‌های مختلف و طلب حاجت نقاب را از چهره برداشته و می‌توانند صحبت کنند.

در منبر چهلم گاهی زنان حاجتمند با برداشتن یک شمع یا نقل به نیت برآورده شدن حاجت، تا سال آینده به انتظار گرفتن حاجت می‌نشینند.

زنانی که حجات خود را تا تاسوعای سال بعد بگیرند، با شرکت در این آیین سنتی و با حضور در منبر چهلم سال قبل خود نذوراتی را بین مردم پخش می‌کند.

گزارش از سعیده دریکوند

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناسبت های مذهبی محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۹۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه عصر جمعه در آئین سنتی بیل گردانی شهر نیم‌ور محلات، اظهار کرد: حضور باشکوه مردم، جلوه ویژه ای به این آئین سنتی ۲ هزار ساله بخشیده است.

وی افزود: بیل گردانی نمادی از آئین‌های تمدنی کشور، استان و این منطقه است و از جشن‌های باستانی و پهلوی این خطه محسوب می‌شود.

مدیر بخش فرهنگ یونسکوی ایران نیز در این آئین گفت: این آئین سنتی ۲ هزارساله از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

عبدالمهدی مستکین افزود: یکی از پیش شرط‌های این آئین در یونسکو، حفظ شکل سنتی بیل‌گردانی بدون افزودن بخش دیگری به آن است.

آئین بیل گردانی در ماه ۸۹ در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز با اشاره به ضرورت تبیین فرهنگ ایران برای نسل‌های بعد گفت: فرهنگ ما از قدمت بسیاری برخوردار است که به پاس نزول نعمت خداوند، جشن می‌گیریم و برخلاف بسیاری از جشن‌ها در آن گناه صورت نمی‌گیرد و ایرانیان با آئین‌های پهلوانی آن را پاس می‌دارند.

محمود مرادی نراقی گفت: این آئین سنتی در ۲۰ دی ماه سال ۸۹ به عنوان یک جشن آئینی و ورزش پهلوانی و نمادی از همدلی و تعاون در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.

سجاد صفری، شهردار نیم‌ور نیز با اشاره به قدمت دو هزار ساله شهر نیم‌ور و ریشه بیل‌گردانی در فرهنگ و آئین پهلوانی و ورزشی نیم‌ور گفت: نیم‌ور به عنوان یکی از اولین بهره‌برداران آب رودخانه لعل‌بار، در حال حاضر تبدیل به یکی از آخرین بهره‌برداران این رود تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کشاورزان با فراخوان میراب نیم‌ور برای انجام لایروبی فراخوانده شده و تقسیم کار بین آنان انجام شد، میراب شهر بر کار لایروبان نظارت کرده و با اعلام پایان لایروبی، کشاورزان را به انجام بیل‌گردانی فرا خواند.

فرمانده بیل‌گردانان علت خشکی زمین‌های اطراف رودخانه لعل‌بار و دشت نیم‌ور را، نرسیدن آب رودخانه به منطقه و احداث سد بر روی آن دانست.

در پایان این آئین سنتی، امیرعلی برزکار، صادق حسینی و امیرعلی عمادی رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

از لوح ثبتی بیل‌گردانی در رویدادهای گردشگری کشور در آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رونمایی شد.

آئین سنتی دو هزار ساله بیل‌گردانی شهر نیم‌ور عصر جمعه با حضور پیشکسوتان این رشته، جمعی از مسئولین استانی و استقبال باشکوه مردم برگزار شد.

کد خبر 6089347

دیگر خبرها

  • تصمیم کمیته انضباطی برای حضور مختاری در تمرینات تیم ملی کشتی فرنگی
  • مختاری رفع تعلیق شد/بازگشت فرنگی کار ایران به اردوی تیم ملی
  • اجرای آیین دو هزار ساله بیل‌گردانی
  • (تصاویر) آیین بیل گردانی در نیم‌ور محلات
  • روحانیون و طلاب قم، لباس نظامی پوشیده اند برای جنگ با که؟ با زنان و دختران این سرزمین؟!
  • آیین بیل گردانی نیم ور محلات
  • ویدیو/ آیین بیل‌گردانی؛ سنتی ۲‌ هزار ساله برای قدردانی از آب
  • آیین زورخانه ای به مناسبت اولین سالگرد نکوداشت پهلوان بهمن ضیایی
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور