Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

 رویداد۲۴ ایام سوگواری و عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) ظرفیتی برای سوق دادن جامعه به سمت و سوی وحدت و یکپارچگی است. جامعه در این ایام بهترین پذیرندگی را برای امر به معروف و نهی از منکر دارد بنابراین اگر با ادبیات مناسب خطبا و مداحان مردم را به آثار مثبت پیمایش مسیر الهی، استغفار از گناه و معصیت، ادای واجبات و پرهیز از محرمات در زندگی های شخصی و جمعی توجه بدهند، قطعا نتایجش در رشد و تعالی کشور مشخص می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در منابر و تریبون های مذهبی برای آگاهی بخشی عمومی می توان به مسائل روز نیز پرداخت اما اگر جهت گیری اصلی و غالب سخنرانی ها و مداحی ها معطوف به مسائل سیاسی محل اختلاف باشد، در این صورت فضای معنوی و حالت انابه و تضرع از مردم گرفته و رابطه مستمع با گوینده قطع می شود بنابراین همواره علما و مراجع، تریبون داران این ایام را به تقویت وحدت و اخلاق‌مداری در جامعه توصیه کردند.

ایامی همچون محرّم و رمضان ظرفیت‌هایی‌اند که عموم جامعه را به "یک‌جهت شدن" دعوت می‌کنند و اشتراکات را در آنان برجسته می‌سازند؛ صیانت از چنین سرمایه‌های عظیم و گراسنگ وظیفه مبرم همه اندیشمندان و متولیان فرهنگی است. نباید فراموش کرد که جامعه بخشی از بن‌مایه اعتقادی و مذهبی‌اش را از طریق فرهنگ و تاریخ دریافت می‌کند و بخش دیگرش را به واسطه تعاملات روزآمد. وجود خیل مخاطبان مشتاق در این ایام برای تکریم از بزرگ‌پرچمدار آزادگی ایجاب می‌کند مداحان و سخنرانان ضمن مراقبت از ورودنکردن خرافه و تحریفات به نوحه سرایی ها و رعایت شیوه صحیح عزاداری، از طرح مباحث اختلاف برانگیز و جناحی بپرهیزند.

 

بر همین اساس حجت الاسلام سیدرضا اکرمی گفت: عاشور در تاریخ یک واقعه استثنایی بود که در انقلاب اسلامی نیز ثمرات و دستاوردهایش را دیدیم. ما باید عاشورا را دانشگاه و پژوهشگاه بدانیم و از آن درس استقلال، آزادی، انسانیت، اخلاق، غیرت، حُریت، همیّت و مساوات بگیریم. معتقدم ما باید در این وادی به یکدیگر کمک کنیم تا انشاءالله جامعه ای دور از مفاسد، بدی ها و زشتی ها و مالامال از انسانیت و شرافت داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید از ایام عزاداری های محرم به عنوان یک سرمایه استفاده کرد، افزود: برخی از واقعه عاشورا فقط یک خاطره و تاریخش را نقل می کنند اما عاشورا دانشگاهی است که به ما یاد می دهد که باید فقط به خودمان توکل کنیم و متکی باشیم و دیگران را در مسیر انسانیت و آزادگی بیاوریم تا زندگی دلپذیر شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز تهران اظهار کرد: ما دو نوع زندگی داریم یک زندگی که فقط روز و شب با آن سپری می شود که آن را باید روزمرگی بگوییم. یک زندگی نیز آن است که درش رشد، تکامل، تعالی، ترقی و هر روز انسان بهتر از روز گذشته از نظر انسانیت و معنویت باشد. 

وی درباره نحوه طرح مباحث سیاسی در منابر عزاداری امام حسین (ع)، گفت: سیاست را باید معنا کنیم، اگر سیاست به معنای تدبیر و برنامه ریزی برای بهروزی باشد، حتما باید مطرح شود. دو سوم آیات قرآن تاریخ و سرگذشت انبیا و زمامداران و ملت ها و حکومت هاست، منتها در هر جایی می گوید لعلهم یتفکرون، لعلهم یتذکرون، لعلهم یرشدون یعنی ما باید با این خاطره ها، تاریخ ها و سیاست ها به رشد و تنبه و توجه برسیم والا صرف نقل کردن قصه وقت گرفتن و عمر تلف کردن است.

وی تأکید کرد: اگر سیاست را به معنای تدبیر، دقت و تطبیق ببینیم حتما طرح آن در منابر و تریبون های مذهبی لازم است اما اگر به معنای سیاسی کاری، سیاه نمایی یا سیاه بازی باشد قطعا کار ناپسند و ناشایستی است.

وی درباره اثر طرح دعواهای سیاسی و جناحی از تریبون های سخنرانی و مداحی ایام عزاداری محرم یادآور شد: از هر کار خلافی ضرر و زیان می بینیم حالا می خواهد جناح بازی و سیاه کاری و سیاه نمایی در منبر باشد یا در دیگر تریبون های عمومی و فضای مجازی.

اکرمی تأکید کرد: ما در هر جایی با هر وسیله ای کار خلاف انجام دهیم یقینا کار ناپسند، گناه و حرام است و نتیجه زشتی دارد. می گویند کوچه گناه بن بست است در کوچه گناه کسی به نتیجه ای نمی رسد بنابراین با اخلاق، انصاف و تدبیر عمل کنیم تا به نتیجه برسیم.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سید رضا اکرمی محرم عاشورا عزاداری مداحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۱۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود

ایسنا/لرستان مدیر خانه گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان گفت: اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و عبودیت و بندگی خالصانه از ویژگی‌های استاد مطهری بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا خدایی در آیین تجلیل از برترین‌های آموزشی عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان و اساتید پیشکسوت این دانشگاه که به‌مناسبت گرامیداشت روز معلم برگزار شد، بیان کرد: از مهم‌ترین خصلت‌های استاد مطهری، زبان‌شناسی قرآن از و زبان‌شناسی مخاطب بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان با بازشماری خصوصیات شش‌گانه زبان‌شناسی مخاطب، جامع‌نگری در دین، مسأله‌محوری و تفکر انتقادی، روش اجتهادی در پاسخگویی شبهه‌ها، توجه و اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و عبودیت و بندگی خالصانه را از ویژگی‌های استاد مطهری دانست.

وی با اشاره به سیر عقلی مباحث استاد مطهری و کتاب مسأله‌ی حجاب ایشان، مرکز ثقل و علت العلل خصلت‌های شش‌گانه مرحوم مطهری را روحیه عبودیت و بندگی آن معلم نمونه دانست و گفت: رعایت حریم شرع، تضرع، راز و نیاز در دل سحر و احترام به خانواده و پدر و مادر از ابعاد این عبودیت و بندگی شهید مطهری بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش به بازی شهاب حسینی در آخرین سریالش
  • عزاداری شیعیان هندوستان در مسجد کوفه
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • تبریک تولد بهرام رادان به سبک محسن کیایی!