Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@23:05:35 GMT

کشفی جدید برای پیشگیری از التهاب مفصلی

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۹۶۵۳۵

کشفی جدید برای پیشگیری از التهاب مفصلی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ استئوآرتریت شایع‌ترین نوع آرتروز است که با تخریب مداوم غضروف ها باعث ایجاد درد و احساس چوب‌شدگی در مفاصل می‌شود. این نوع آرتروز برخلاف آرتریت روماتوئید به علت پاسخ ایمنی ایجاد نمی‌شود.

استئوآرتریت بیشتر بر دست ها، زانوها، مفاصل ران، پاها و ستون فقرات اثر گذاشته و در طول زمان تشدید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم تورم مفصلی و حساسیت به درد می‌تواند با گذشت زمان از بین برود ولی در برخی افراد ممکن است ثابت باشد. درجه شدت علائم نیز در بین افراد مختلف بسیار تفاوت دارد.

این بیماری به عنوان شایع ترین عارضه مفصلی در ایالات متحده آمریکا بیش از ۳۰ میلیون بزرگسال را درگیر کرده است. درمان های بسیاری از جمله فیزیوتراپی، داروها و جراحی می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کنند. اگرچه تا به امروز هیچ درمانی مانع پیشرفت این بیماری ناتوان‌کننده نشده است. هنوز دقیقا مشخص نیست که چرا روند تخریب غضروف ها تداوم می یابد و چه ساز و کارهایی این تغییرات را تحت تاثیر قرار می دهد. عوامل خطر برای استئوآرتریت شامل افزایش سن و چاقی بوده و با توجه به پیر شدن و چاقیِ جمعیت جهان، این بیماری احتمالاً شایع تر خواهد شد.

به تازگی محققانی در بلژیک، تغییرات سلولی درگیر در بیماری استئوآرتریت و تعامل بین پروتئین های خاص را مطالعه کرده اند. به طور خاص محققان پروتئینی موسوم به ANP32A را که در برخی از عملکردهای سلولی از جمله انتقال درون سلولی و تمایز سلولی نقش دارد، مورد توجه قرار داده‌اند. محققان اظهار داشتند که سطوح ANP32A در نمونه‌های بافت انسان ها و موش های مبتلا به اوستئوآرتریت به طور قابل توجهی پایین تر است.

آنها با استفاده از نمایه بیان ژن، عملکرد این پروتئین را بیشتر مورد بررسی قرار دادند و به همین ترتیب دریافتند ANP32A با جلوگیری از استرس اکسیداتیو در غضروف های مفصلی از پیشرفت و تداوم استئوآرتریت جلوگیری می‌کند. سپس محققان اثرات افزودن نوعی آنتی اکسیدان به نام استیل سیستئین (NAC) به آب آشامیدنی را آزمایش کرده و متوجه شدند اضافه کردن این نوع آنتی اکسیدان به رژیم غذایی موش های مبتلا به استئوآرتریت نشانه‌های این بیماری را کاهش داده و تخریب غضروف ها را در آن ها متوقف می کند.

همچنین محققان در بررسی این که چه مکانیزمی از ANP32A ممکن است این علائم را معکوس کند، کشف کردند که این پروتئین با افزایش سطوح آنزیمی به نام ATM که نقش مهمی در تنظیم پاسخ های دفاعی سلولی در برابر استرس اکسیداتیو ایفا می کند، علائم این بیماری را کاهش می دهد.

محققان این گونه توضیح می دهند که نقش حفاظتی پروتئین ANP32A می‌تواند به بهبود بیان آنزیم ATM در غضروف های مفصلی منجر شود که تعادل بازخوانی سلول را حفظ می کند. به عبارت دیگر در صورتی که پروتئین ANP32A وجود نداشته باشد آنزیم ATM کمتری برای پاکسازی رادیکال های آزادی که به آسیب غضروفی می انجامد، وجود دارد.

به گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، محققان امیدوارند که شناخت بیشتر نقش پروتئین ANP32A و آنزیم ATM بتواند منجر به مداخلاتی برای برخی بیماریهای صعب العلاج و کمتر شناخته شده شود. آن ها بر این باورند که این یافته ها ممکن است نه تنها برای اختلالات مفصلی بلکه برای بیماری های استخوانی و عصبی نیز پیامدهای درمانی داشته باشد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۶۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟

ایتنا - محققان دانشگاه ملی سنگاپور موفق شدند مکانیسمی را شناسایی کنند که ممکن است توضیح دهد چرا یک رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
ارتباط بین تغذیه ضعیف و بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ از قبل ثابت شده بود، اما آنچه رژیم غذایی را به سرطان مرتبط می کند، تا حد زیادی ناشناخته مانده بود.

در این تحقیق جدید که نتایج آن در مجله Cell منتشر شده، محققان دریافتند که ماده ای به نام متیل گلیوکسال، که از تجزیه گلوکز برای آزادسازی انرژی تولید می شود، می تواند ژن هایی را که از سرطان محافظت می کنند، مهار کند.

آنها می گویند که یک رژیم غذایی نامناسب منجر به تولید سطوح بالاتری از متیل گلیوکسال می شود که این امر احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

متیل گلیوکسال یک مولکول کوچک واکنش پذیر است که می تواند عملکرد سلولی را مختل کند. این مطالعه نشان می دهد که اگر بیش از حد تولید شود، می تواند به DNA آسیب برساند.

رژیم های غذایی سرشار از مواد غذایی ناسالم فرآوری شده، گوشت قرمز، قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده، ممکن است به دلیل اختلال متابولیسم در بدن منجر به افزایش سطح متیل گلیوکسال شود. این امر خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان را افزایش می دهد.

از طرف دیگر، یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر و سبزیجات تولید متیل گلیوکسال را کاهش می دهد و به سلامت متابولیسم، میکروبیوم و سلامت کلی بدن کمک می کند.

محققان می گویند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند سطوح متیل گلیوکسال را پایین نگه دارد.

این یافته ها حاکی از آن است که انتخاب‌های غذایی سالم و اجتناب از مصرف بیش از حد مواد غذایی فرآوری‌شده، گوشت قرمز و شکر می تواند از طریق کاهش تولید متیل گلیوکسال، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

محققان امیدوارند این کشف بتواند به درک بهتر ارتباط بین رژیم غذایی و سرطان کمک کند و زمینه را برای راهکارهای پیشگیرانه جدید در آینده فراهم آورد.

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟