Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@06:55:05 GMT

حذف آلاینده‌های آلی آب با صدف‌های آب شیرین

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۳۳۷۷۶

حذف آلاینده‌های آلی آب با صدف‌های آب شیرین

محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از صدف‌های آب شیرین روشی را برای حذف آلاینده‌های آلی آب ارائه کردند.

به گزارش ایسنا رضا رنجبر، مجری طرح با اشاره به چالش‌های تامین آب شیرین در ایران، گفت: ایران برای تأمین نیاز آبی کشور و کاهش آلودگی آب‌های سطحی خود نیازمند روش‌های جدید برای تصفیه آب بوده و بزرگترین مشکل برای تصفیه آب فاضلاب در ایران، جنبه اقتصادی و هزینه بالای آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از اجرای تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: در این تحقیق از مزایای صدف‌های آب شیرین برای تصفیه آب استفاده کردیم. صدف‌ها در آب تولید مثل می‌کنند و تکثیر می‌شوند، همچنین منبع پروتئین ارگانیک خوبی برای دام و طیور هم هستند.

این محقق تصفیه آب را از جمله کارکردهای صدف‌های آب شیرین نام برد و اظهار کرد: این صدف‌ها Filter Feeder هستند و قابلیت چشمگیری در حذف میکرو ارگانیسم‌ها دارند، علاوه بر آن سنسورهای زیستی و نشانگرهای زیستی (Biomonitor) بسیار خوبی برای شناسایی انواع و اقسام مواد سمی در آب به شمار می‌روند.

مجری طرح، حذف فلزات سنگین نظیر نیکل و استرانسیوم را از دیگر قابلیت‌های این موجودات آبزی دانست.

رنجبر با بیان اینکه در این مطالعات صدف‌های آب شیرین به طور همزمان در معرض چندین نوع آلاینده مختلف قرار گرفتند، افزود: در این مطالعات به نتایج امیدبخشی دست یافتیم؛ از این رو تصفیه آب به وسیله صدف‌های آب شیرین می‌تواند ضمن کاهش مصرف انرژی، از هزینه‌های فرایند تصفیه فاضلاب نیز بکاهد.

این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات، طراحی فرایند و ساخت راکتور مرتبط با موضوع را از دیگر دستاوردهای این تحقیق نام برد و یادآور شد: این طرح در حال حاضر مراحل ثبت در سازمان ثبت مالکیت‌های معنوی به عنوان اختراع را می‌گذراند.

بر اساس اعلام واحد علوم و تحقیقات، این تحقیق در قالب پایان‌نامه‌ای با عنوان "بررسی حذف آلاینده‌های آلی آب به وسیله صدف‌های آب شیرین" در دانشکده نفت و مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر فرشید پژوم شریعتی و دکتر فریبرز احتشامی اجرایی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام تصفیه آب دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات صدف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، هشتمین کمیته اجرایی سکوهای فناوری و نوآوری و سومین کمیته اجرایی پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری در تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار و گزارش آخرین وضعیت سکوهای فناوری و نوآوری ارائه شد.

در این جلسه، محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن قدردانی از فعالیت‌های صورت گرفته در مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و با اشاره به نحوه مطلوب اجرای ماموریت‌های محوله به موسسه ISC، نسبت به تقویت نیروی انسانی و زیر ساخت این موسسه تاکید کرد.

وی با اشاره به توسعه سکوهای فناوری و نوآوری کشور در موسسه ISC بر حمایت و پشتیبانی وزارت عتف از تکمیل و توسعه سخت افزاری، نرم افزاری و امنیت شبکه تاکید نمود.

وزیر علوم در ادامه بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها و نیازها و همچنین نقش آن در کاربردی کردن پارساهای دانشجویی (پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری) تاکید کرد.

وی افزود: از دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش و فناوری برتر در زمینه همکاری موثر با این سکوی علم و فناوری تجلیل شود.

زلفی گل ضمن استقبال از ایجاد درگاه سرآمدان علمی، فناوری و نوآوری توسط موسسه ISC، آن را طرحی مناسب در راستای مرجعیت علم و فناوری و تقدیر از دانشمندان و محققین کشور دانست.

وی از همکاری موسسه ISC و دفتر استعدادهای درخشان وزارتخانه در ارتباط با طرح استادمحوری و تغییرات ایجاد شده در دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری بر اساس نام اساتید و موضوع پارساها تقدیرکرد و این را سرآغاز جدیدی در حرکت دانشگاه ها به حل مسائل کشور دانست.

در ادامه، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت عتف و دبیر کل شورای عالی عتف گفت: تعامل بسیار خوبی بین دبیرخانه شورای عالی عتف و موسسه ISC وجود دارد و شیوه نامه پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه بعدی کمیته مطرح و ان شاء الله تا ۳ ماه آینده در کمسیون دائمی شورای عالی عتف تصویب خواهد شد.

سجاد محمد علی نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف ضمن قدردانی از توسعه و تحول خوب سکوهای علمی و فناوری توسط ISC گفت: درگاه جریان اقتصادی نوین (جان) به زودی رونمایی خواهد شد و به سامانه نان متصل می شود.

در ادامه این جلسه، سید احمد فاضل‌زاده گزارش کاملی از وضعیت پیشرفت سکوهای علم و فناوری در یک سال گذشته و برنامه های سال ۱۴۰۳ ارائه نمود.

وی همچنین قابلیت های درگاه سرآمدان علم، فناوری و نوآوری را ارائه کرد. سپس با اشاره به وضعیت شاخص های فناوری و نوآوری کشور بر توجه به فناوری‌های نوظهور و سبز تاکید نمود.

رییس موسسه ISC ضمن اشاره به مصوبات و الزامات قانونی مرتبط با نظام ایده‌ها و نیازها به عنوان پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیات دولت، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، مجلس شورای اسلامی و ...)، دومین نسخه نظام ایده‌ها و نیازها (https://isc.ac) که به تازگی رونمایی شده است را ارائه داد. وی گفت که این این نسخه از سامانه کاربر پسند، انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر است.

کد خبر 6087880

دیگر خبرها

  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند
  • کنکور ۱۴۰۳ شروع شد | نتایج اولیه در این تاریخ منتشر می‌شود
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • ۱۰ واحد صنعتی اردستان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت
  • تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند