Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل ایثارگران وزارت جهاد، نشست خبری با موضوع تشریح برنامه‌های امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی، یکشنبه ۱ مهر همزمان با هفته دفاع مقدس، با حضور حجت ترشیزی، مدیرکل امور ایثارگران این وزارتخانه برگزار شد.

حجت ترشیزی، مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی در نشست معرفی فعالیت‌های این مرکز و برنامه‌های ویژه هفته دفاع مقدس، بیان کرد: دو کتاب زندگینامه از ایثارگران خراسان شمالی و کتاب‌هایی با موضوع خاطرات جهادگران، در حاشیه سی‌اُمین گردهمایی «فرماندهان مهندسی رزمی جنگ جهاد» که از ساعت ۸ تا ۱۲ روز پنجشنبه ۵ مهر همزمان با سالروز آغاز عملیات ثامن‌الائمه (ع) در سالن همایش‌های خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود، رونمایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این نشست با اشاره به اهمیت حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: بیش از سه میلیون سند در کل کشور در ارتباط با جنگ جهاد جمع‌آوری شده که تاکنون کار ساماندهی بیش از دو میلیون نسخه از آن‌ها در ۲۷ مرحله انجام شده است. در ادامه با دستورالعمل‌های خاص این اسناد اسکن و تاکنون نیز یک‌ و نیم میلیون نسخه سند که حاکی از فعالیت‌های مختلف جهاد در دوران دفاع مقدس دارد در نرم‌افزار وارد شده است.

ترشیزی درباره فعالیت انتشارات این مرکز نیز اظهار کرد: انتشارات اداره‌کل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی، از دو سال پیش به‌طور رسمی کار خود را آغاز کرد. البته از همان سال‌های پس از جنگ کارهایی در این زمینه صورت گرفته که سعی کردیم انتشارات را در اداره‌کل رونق دهیم. حدود ۴۰ عنوان کتاب در زمینه‌هایی همچون وصیت‌نامه، خاطره و ... در مجموعه‌ای کلی با عنوان «رهیافتگان» در دست تدوین داریم.

مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی، افزود: از دیگر برنامه‌های انتشارات می‌توان به تدوین کتاب‌های مربوط به قرارگاه‌های هر استان اشاره کرد که تاکنون چهار عنوان از این مجموعه به چاپ رسیده و کتاب قرارگاه نجف نیز در دست چاپ است. همچنین کتاب‌های خوبی در زمینه تاریخ شفاهی جنگ در معاونت امور ایثارگران انجام شده است. نصرت‌الله محمودزاده ازجمله نویسندگان مطرح کشور است که چهار عنوان کتاب با وی در دست انجام داریم. کتاب‌هایی نیز از سوی مسئولان مراکز حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع استان‌ها در دست کار است.

وی با اشاره به رونمایی از ۶ عنوان از کتاب‌های این حوزه همزمان با سالروز عملیات ثامن‌الائمه (ع)، گفت: دو کتاب زندگینامه از خراسان شمالی و کتاب‌هایی با موضوع خاطرات جهادگران، در حاشیه سی‌اُمین گردهمایی «فرماندهان مهندسی رزمی جنگ جهاد» که از ساعت ۸ تا ۱۲ روز پنجشنبه ۵ مهر همزمان با سالروز آغاز عملیات ثامن‌الائمه (ع) در سالن همایش‌های خوشه وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌شود، رونمایی خواهد شد. در این گردهمایی مقامات لشکری و کشوری، تعدادی از اعضای جهادگر کابینه دولت و پیشکسوتان دفاع مقدس حضور دارند.

تدوین «اطلس جنگ جهاد» در قالب کتاب و نرم‌افزار

ترشیزی در ادامه بیان کرد: تاکنون ۶ نمایشگاه سندی و نمایشگاه‌های نقشه و عکس درباره فعالیت‌های جهادگران در دوران دفاع مقدس برگزار شده است. از دیگر کارهای مهم انتشارات مرکز امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی، تدوین «اطلس جنگ جهاد» در قالب کتاب و نرم‌افزار است. در این طرح بیش از دو هزار و ۵۰۰ نقشه عملیاتی در قالب GIS نیز گردآوری شده است. بستر کار براساس شیدهای معتبر از سوی سازمان‌های جغرافیایی بود. این پروژه در سه فاز صورت گرفت که فاز نخست مربوط به عملیات‌های والفجر ۸ و فاو، فاز دوم مربوط به کل منطقه جنوب و فاز سوم مربوط به اطلس منطقه غرب و شمال‌غرب کشور است.

مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی، ادامه داد: در معاونت فرهنگی مرکز امور ایثارگران همچنین بیش از چندین نرم‌افزار چند رسانه‌ای تولید شده که می‌تواند مورد استفاده محققان قرار گیرد. در نرم‌افزار «بی‌سنگران ۱» سعی کردیم هرآنچه یک محقق برای پژوهش در این حوزه نیاز دارد، فراهم کنیم. این نرم‌افزار حاوی ۲۰ کلیپ، ۲۵ کتاب، زندگینامه‌های شهدای جهادگر و مواردی دیگر است.

وی با اشاره به همکاری مرکز امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی با دیگر مراکز و نهادها، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بسیج، ارتش و سپاه از مراکز و نهادهایی است که در زمینه‌های مختلف با آن‌ها تفاهم‌نامه امضا کرده و همکاری داریم. در جلسه‌ای که اخیرا با سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و علی‌اصغر جعفری، مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشتیم، تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسید که براساس آن نقش جهاد در گالری‌های موزه و آثار بنیاد پررنگ‌تر دیده شود. در راستای معرفی نقش و عملکرد مهندسی رزمی جهاد در جنگ، هفت جلد کتاب تدوین شده است.  تاکنون بالغ بر ۴۰ مستند نیز تولید شده که بیش از ۲۰ مورد آن‌ها از شبکه‌های مختلف تلویزیونی پخش شده است.

ترشیزی درباره ایجاد سامانه جامعه اطلاعات و آمار نیز تصریح کرد: برای ایجاد بسترهای اطلاعاتی، نیاز به یک سامانه جامع و متمرکز داشتیم که در این راستا سامانه «ایثار و جهاد» به نشانی Isarjahad.ir راه‌اندازی شد. از همه ایثارگران کشور تقاضا می‌کنیم برای تکمیل بانک اطلاعاتی و خدمات‌رسانی بهتر، در سامانه ثبت‌نام کنند.

جهاد سازندگی نهاد انقلابی بود که توسط امام خمینی (ره) در سطح وسیعی از جامعه مطرح شد

مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: جهاد سازندگی یک نهاد انقلابی ابتکاری بود که توسط امام خمینی (ره) در سطح وسیعی از جامعه مطرح و کارهای بسیاری انجام داد. اگر ما امروز آیات جهادی قرآن را به‌عنوان جهاد سازندگی مطرح می‌کنیم، به‌خاطر ابتکار امام (ره) است. این نهاد انقلابی کارهای بسیار زیادی در سطح کشور انجام داده است. نظام ما یه نظام انقلابی است لذا مدیریت جهادی ازجمله فرهنگ‌هایی است که باید در آن پررنگ باشد.

وی در معرفی برخی دیگر از مهم‌ترین برنامه‌های امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی، گفت: گرامیداشت یاد و خاطره جهادگران در هفته دفاع مقدس هرسال، بزرگداشت و غبارروبی مزار شهیدان در همه استان‌ها، دیدار با خانواده شهدا، همترازسازی بیش از ۷۰۰ فرمانده گردان به بالا براساس آئین‌نامه سازمان امور استخدامی، ارائه خدمات اجتماعی، مددکاری، اشتغال و مسکن، ایجاد قرارگاه‌های راهیان نور جنوب و غرب کشور در خوزستان و کردستان، برنامه یک روز با خانواده ایثارگران و معرفی شهید شاخص از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که از سوی جهاد انجام می‌شود. تاکنون ۶ شهید شاخص معرفی شده و امسال نیز شهید محمدحسن کسائی، فرمانده تیپ ۵۷ رزمی فجر آذربایجان به‌عنوان شهید شاخص معرفی و نرم‌افزار ویژه‌ای نیز در این زمینه رونمایی خواهد شد. برنامه‌های مختلفی در معرفی بهتر این شهید در آئین‌های مختلف و کاروان‌های راهیان نور، صورت می‌گیرد.

کد خبر 4410369 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: بنیاد شهید و امور ایثارگران دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی کتاب و کتابخوانی ادبیات ترجمه گردشگری هفته دفاع مقدس عاشورا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ماه محرم بازار نشر دفاع مقدس جنگ تحمیلی شعر آئینی خانه کتاب جایزه ادبی دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۰۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه بزرگ آبرسانی استان قم به بهره‌برداری می‌رسد

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم، گفت: پروژه بزرگ آبرسانی استان قم که از طریق قرارگاه امام حسن(ع) اجرا شده ۱۸ اردیبهشت در روستای بیدهند و کرمجگان استان افتتاح می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سرهنگ علیرضا ایراندوست در نشست خبری اطلاع‌رسانی برنامه‌های هفته جهاد سازندگی، اظهار داشت: از 15 تا 21 اردیبهشت به عنوان هفته بسیج سازندگی نام‌گذاری شده است و در این هفته اقدامات صورت گرفته توسط جهادگران معرفی و رونمایی می‌شود.

وی افزود: پروژه بزرگ آبرسانی استان قم که از طریق قرارگاه امام حسن(ع) اجرا شده بود و ما نیز معین اجرایی آن در قم بودیم در 18 اردیبهشت در روستای بیدهند و کرمجگان افتتاح می‌شود، همچنین در این روز پروژه دو کاربری سالن ورزشی و حسینیه روستای ویریج که با مشارکت مردم ساخته شده، راه‌اندازی می‌شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم، بیان کرد: در زمینه اقتصاد مقاومتی و اشتغال آفرینی، خط تولیدی در شرکت آتا الکترونیک تابش با کمک وام های تبصره 18 راه‌اندازی می‌شود. این خط تولید برای 15 نفر به صورت مستقیم و 15 نفر غیر مستقیم اشتغال آفرینی دارد.

وی بیان کرد: راه‌اندازی چند کانال آب کشاورزی و لوله‌کشی با همکاری جهاد کشاورزی و اهالی روستاها، سم‌پاشی محل نگه‌داری دام‌ها، برگزاری میزهای خدمت توسط بسیج کارمندان، طرح ویزیت رایگان شهید رهنمود و افتتاح پنج صندوق قرض‌الحسنه از دیگر برنامه‌های هفته جهاد سازندگی است.

ایراندوست اگفت: امروز نیز کارگاه تولیدی پوشاک و عروسک‌سازی توسط دو تا گروه جهادی زین‌الدین و زمینه‌سازان ظهور و با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) راه‌اندازی می‌شود.

وی با اشاره به اعطای 157 میلیارد تومان وام تبصره 18 بیان کرد: 93 میلیارد تومان این وام‌ها توسط بانک‌ها به متقاضیان واگذار شده است که در زمینه وام‌های اخذ شده رتبه اول را در بین دستگاه‌های متولی داریم. استان قم در زمینه وام‌های تبصره 18 در سطح کشور در رتبه چهارم قرار دارد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم با بیان اینکه همه فعالیت‌های گروه‌های جهادی توسط مرکز جهادی ساماندهی می‌شود، تصریح کرد: مرکز جهادی قم دو قرارگاه جهادی جغرافیا محور دارد که قرارگاه جهادگر در غرب قم یعنی پردیسان قم و قرارگاه حضرت معصومه سلام الله علیها در شرق استان (پردیسان، سلفچگان، کهک، خلجستان و جعفریه) به صورت کاملا مردمی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: این قرارگاه‌ها در هشت کمیته فعالیت می‌کنند که تعمیر و مرمت منازل محرومین، اعطای جهیزیه و لوازم و التحریر، بسته‌های معیشتی از جمله فعالیت‌های این قرارگاه‌ها است. در سال گذشته 102 منزل محرومان و نیازمندان ترمیم و مرمت شد.

ایراندوست ادامه داد: بر اساس طرحی که بیان شده است کشور ایران باید یک میلیارد درخت در طول چهار سال غرس کند که سهم استان قم سالانه یک میلیون درخت است و یکی از کارهای ویژه ای که امسال از طریق همین قرارگاه های جهادی صورت گرفت اقدام در این زمینه بود که روزانه هزار رأس درخت غرس می‌شد و با فراخوانی که داده می‌شد در روز جمعه مردم نیز پای کار می آمدند و برنامه هایی مانند مسابقه کاشت نهال نیز برگزار می‌شد. با توجه به گرم شدن هوا این برنامه در خلجستان ادامه پیدا می‌کند.

وی افزود: یکی از بهترین روش‌های تبلیغی برای روستاها، حضور و استقرار ائمه جماعت و مبلغان با خانواده است که در این راستا اقدامات لازم برای هفت روستا صورت گرفته است و امام جماعت با خانواده مستقر شده است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم گفت: برای مدیریت و راهبری گروهای جهادی مجمع جهادگران تشکیل می‌شود که اولین جلسه دوره سوم آن در هفته بسیج سازندگی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری پایگاه های علمی جهادی تصریح کرد: در گذشته کلاس های تقویتی با همکاری گروه های جهادی و با توان محدود برگزار می‌شد اما با همکاری بسیج فرهنگیان و آموزش و پرورش طرحی اجرا می‌شود که با استفاده از ظرفیت بسیج فرهنگیان و ظرفیت مدارس این کار به صورت گستره تر صورت بگیرد.

ایراندوست بیان کرد: قرارگاه کلاسی نو با حضور وزیر آموزش و پرورش در سال گذشته رونمایی شد و در هفته بسیج سازندگی فعالیت آن آغاز می‌شود. هدف از این قرارگاه تعمیر و بهسازی مدارس است. کارهای اجرایی این کار توسط گروه های جهادی تخصصی و نظارت و معرفی مدارس توسط اداره کل نوسازی صورت می‌گیرد. هزینه های مربوطه نیز از طریق خیرین و شماره حساب مردمی تأمین می‌شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم عنوان کرد: 24 اردیبهشت رزمایش اهدای 313 سری جهیزیه با مشارکت کمیته امداد امام خمینی (ره) در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها برگزار می‌شود.

وی با اشاره به جشنواره روایت جهاد گفت: 25 اردیبهشت از پوستر این جشنواره رونمایی می‌شود و اختتامیه آن نیز در آبان ماه جاری برگزار می‌شود. سال گذشته 750 اثر به جشنواره ارسال شده بود و اختتامیه آن با حضور معاون پارلمانی ریاست جمهوری برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۲۲ خانواده شهید فرهنگی ایلام در «سه شنبه های شهدایی»
  • برنامه‌های هفته بسیج سازندگی استان قم تشریح شد
  • پروژه بزرگ آبرسانی استان قم به بهره‌برداری می‌رسد
  • برنامه‌های هفته سازمان بسیج سازندگی استان قم اعلام شد
  • هویت ۲ شهید دوران دفاع مقدس در البرز شناسایی شد
  • در برنامه‌ریزی‌ها استمرار تلاش‌های ۴۰ ساله انقلاب تبیین شود
  • مایه کوبی ۲۶ هزار رأس دام سبک در منطقه بارز و شوارز
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • کسب رتبه برتر فرمانداری درمیان بر اساس ارزیابی وزارت کشور
  • تداوم پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۳