Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@04:25:36 GMT

مسیری سبز برای خیریه دانشجویی

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۵۱۴۱۵

مسیری سبز برای خیریه دانشجویی

تهران- ایرنا - دستگیری از نیازمندان و خانواده های کم بضاعت در یکی از دانشگاه های صنعتی تهران، طرفداران زیادی پیدا کرده است.

به گزارش روز دوشنبه گروه دانشگاه ایرنا ، موسسه خیریه فردای سبز در دانشگاه صنعتی شریف سال های سال است با همیاری استادان و دانشجویان مشغول به کار است.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، دانشجویان، نهال خیریه فرهنگی فردای سبز را 21 سال پیش در خاک دانشگاه صنعتی شریف کاشتند و حال این نهال تبدیل به درختی جوان و تنومند شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



**استادان دوشادوش نیازمندان
اعضای خیریه را تعداد زیادی از استادان، دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه تشکیل می دهند که تعدادشان به حدود 110 نفر می رسد. البته در این میان برخی دانشگاهیانِ سایر دانشگاه ها هم با این خیریه همکاری می کنند.
محسن سلیمانی، دانش آموخته مقطع کارشناسی در دانشگاه صنعتی شریف که از 11 سال پیش تاکنون مدیرعامل این خیریه است، در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا به برخی اقدامات این خیریه و کمک های دانشگاهیان به نیازمندان و افراد کم بضاعت اشاره کرد.

**کمک به 800 خانواده
استادان و دانشجویان ما به مردم برخی محلات کرج، تهران و حاشیه تهران کمک می رسانند. این مطالب را سلیمانی گفت و در ادامه افزود: با کمک دانشگاهیان، تاکنون به 800 خانواده کمک های مورد نیاز رسانده شده است. آنها حتی به 100 خانواده زلزله زده کرمانشاه امدادرسانی کردند.
« به محض شناسایی هر مورد، وضعیت آنها را بررسی می کنیم. هر مشکلی در زمینه های پزشکی، درمانی، آموزشی و معیشتی با همکاری گروه های مختلف، به نیاز آنها رسیدگی می کنیم. حتی پزشکانی داریم که برای خیریه کار درمانی انجام می دهند و بیماران کم بضاعت را درمان می کنند.»

** از جنس فداکاری
در خیریه فردای سبز، اردوهای جهادی معنای دیگری دارد. در این اردوها که از سال 86 فعال شده و سالی دو تا سه بار برگزار می شود، دانشگاهیان داوطلبانه به مناطق و روستاهای دورافتاده سفر می کنند و هر نیازی که روستاها داشته باشند، مانند فرشتگانی از آسمان، آن را برآورده می سازند. اگر لازم باشد مدرسه تعمیر می کنند، خانه می سازند، کانال های آب را فعال می کنند.
در کنار این برنامه ها، پزشک و گروه های آموزشی و فرهنگی هم در این روستاها مستقر می شوند. حتی ممکن است این اقدامات ماه ها به طول بینجامد اما دانشگاهیان حضور خود را دریغ نمی کنند.

**دانشگاهیان بوی ماه مهر را دلنشین کردند
امروز یکشنبه اول مهرماه است، بوی ماه مهر را احساس می کنیم و خیریه فردای سبز هم بوی ماه مهر را برای 150 دانش آموز در کرج، تهران و حاشیه تهران با تهیه لوازم التحریر، ماناتر ساخت.
خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا از سلیمانی در مورد مراجعات و نیازها پرسید و وی در پاسخ، اظهار کرد: بیشترین نیاز مردم، مسائل معیشتی به خصوص در حوزه مسکن است. این موضوع در روستاهای دور افتاده که خانه ها در حال ریزش است، آمار بیشتری دارد. در تهران و حاشیه تهران، مردم مشکل رهن و اجاره خانه دارند.

**برکت در سفره های نیازمندان
این دانشجوی دانشگاه تهران که در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کند درباره شناسایی افراد کم بضاعت، توضیح داد: این افراد از قسمت های مختلف استان های تهران و البرز به خیریه معرفی می شوند و در صورت صلاحدید با همکاری خیرین محلات، کمک هایی در اختیارشان قرار می گیرد.
به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، حدود 10 نفر از طریق این خیریه مشغول به کار شدند. طرح برکت هم برای نخستین بار در خیریه فردای سبز فعال شده است. در این طرح، افرادی که امکان کار کردن دارند به فروشگاه خیریه برکت برای کار معرفی می شوند.
سلیمانی در مورد فروشگاه خیریه برکت به خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، گفت: یکی از بهترین کمک ها به افراد کم بضاعت و نیازمند ایجاد شغل برای آنهاست. یک شغل خانگی مثل تهیه مواد غذایی است . فروشگاه خیریه برکت به کمک خانواده های تحت حمایت گروه فردای سبز، این محصولات را به شکل بهداشتی و با کیفیت خوب ارائه می دهد. با خرید از این فروشگاه، امکان اشتغال و کسب درآمد برای افراد تحت حمایت فردای سبز ایجاد می شود.
به گفته این دانشجو، خیریه چند دستگاه سبزی خرد کن به خانواده ها اهدا و برای چند سرپرست خانوار موتور برای کار کردن در پیک موتوری خریداری کرده است.

** 250 خانواده تحت پوشش
اولویت خیریه فردای سبز برای کمک رسانی، خانواده های دارای مشکلات متعدد است. سلیمانی در این باره اظهار کرد: برخی خانواده ها سرپرست نابینا با چند فرزند بیمار دارند و امکان پرداخت هزینه های زندگی و درمان را ندارند که در اولویت کمک رسانی قرار دارند.
خیریه فردای سبز به 250 خانواده در تهران و حاشیه تهران هر یک ماه و نیم یک بار، ارزاق اهدا می کند.
سلیمانی درباره میزان شناخت این خیریه بین مردم، توضیح داد: دانشگاهیان شریف نسبت به مردم عادی، خیریه را بیشتر می شناسند چون خیریه دانشگاهی است. خوشبختانه تاکنون کاری نبوده که به خاطر ناشناخته ماندن نتوانیم انجام دهیم.
ف.ز**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي خيريه دانشگاه شريف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۱۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا

دانشجویان معترض آمریکایی، از دانشگاه کلمبیا گرفته تا سایر دانشگاه‌های آمریکا، عزم خود را برای دستیابی به خواسته‌های خود مبنی بر توقف همکاری علمی با دانشگاه‌های «اسرائیل» نشان داده‌اند.

نکته قابل توجه این است که جنبش همبستگی با فلسطین و فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا ریشه تاریخی طولانی دارد و به قبل از اشغال فلسطین و اعلامیه تشکیل کشور «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ توسط جنبش صهیونیسم بازمی گردد.

وعده بالفور
در سال ۱۹۱۷، پس از آنکه «آرتور بالفور»، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، وعده خود را به یهودیان مبنی بر ایجاد وطنی قومی برای آنها در فلسطین اعلام کرد، اعتراضات گسترده‌ای در دانشگاه‌های آمریکا علیه آنچه امروز به عنوان "اعلامیه بالفور" معروف است، انجام شد.
دانشجویان عرب و آمریکایی در آن زمان در دانشگاه‌ها تظاهرات و یک «سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم» را تأسیس کردند که بعد‌ها نام آن به «اتحادیه ملی فلسطین» و سپس «اتحادیه ملی عرب» تغییر یافت.

اما این پایان کار نبود، بلکه به موازات تأسیس سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم، جنبش دیگری نیز در حمایت از فلسطین در سال ۱۹۲۱، یعنی بیش از ۱۰۰ سال پیش، در دانشگاه‌های آمریکا تشکیل شد.

دانشجویان عضو این جنبش در آن زمان در اعتراض به حمایت آمریکا از گروه‌ها و باند‌های جنایتکار صهیونیستی در فلسطین مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند.

پیش از نکبت ۱۹۴۸
در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، آواره کردن فلسطینی‌ها و به دنبال آن مهاجرت شماری از آنها از فلسطین به ایالات متحده افزایش یافت. این موضوع باعث شد، دانشگاه‌های آمریکا گروه زیادی از دانشجویان عرب از جمله فلسطینی را برای ادامه تحصیل جذب کنند.

این دانشجویان عرب و فلسطینی نقش بسیار مهمی در آگاه سازی و بیداری دانشجویان آمریکایی نسبت به خطر استعمار انگلیس و تلاش این کشور برای تأسیس کشوری یهودی – صهیونیستی برای یهودیان و آواره کردن فلسطینی‌ها، یعنی صاحبان اصلی این سرزمین ایفا کردند.

پس از شکست سال ۱۹۶۷ فلسطینی‌ها از «اسرائیل»، دانشجویان فلسطینی دانشگاه‌های آمریکا نقش برجسته‌ای در شکل گیری اعتراضات تاریخی علیه جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰ داشتند.

«نورا باروز فریدمن» نویسنده آمریکایی در یکی از تألیفات خویش با عنوان «در قدرت ما: دانشجویان آمریکایی برای عدالت در فلسطین سازمان می‌یابند» می‌نویسد که در دهه ۱۹۶۰ جنبش فلسطینی گسترده‌ای در میان دانشجویان وجود داشت. آنها به همین منظور گروهی تحت عنوان "آزادسازی فلسطین" را تشکیل دادند.

پس از شکست اعراب از «اسرائیل» در سال ۱۹۶۷ و آغاز دور جدیدی از بیرون راندن و آوارگی فلسطینی‌ها، گروه‌های جدیدی از آوارگان وارد ایالات متحده شدند و حضور فلسطینی‌ها به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا افزایش یافت.

گسترش و توسعه جنبش‌های دانشجویی
با شروع دهه ۱۹۷۰، حضور فلسطینی‌ها در ایالات متحده به شکل چشمگیری توسعه و گسترش یافت و بالطبع یکی از نمود‌های این حضور دانشگاه‌ها بود.
در مدت کوتاهی، چندین گروه دانشجویی با هدف اساسی فعالیت برای فلسطین تشکیل شد که از جمله آنها می‌توان به «سازمان دانشجویان عرب»، «اتحادیه عمومی دانشجویان فلسطینی» و «انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه‌های عربی-آمریکایی» اشاره کرد که تشکل دانشجویی اخیر توسط «ادوارد سعید»، اندیشمند فقید فلسطینی-آمریکایی تأسیس شد. 

جنبش دانشجویی آمریکا به فعالیت خود ادامه داد و با هر رویداد مهمی که رخ می‌داد، مانند جنگ اکتبر ۱۹۷۳، حمله به بیروت در سال ۱۹۸۲ و انتفاضه اول فلسطینی‌ها در سال ۱۹۸۷ بر دامنه و گسترده فعالیت‌های خود می‌افزود. 

این جنبش در دور جدید فعالیت‌هایش تنها به حمایت از فلسطین و فلسطینی‌ها اکتفا نکرد، بلکه همبستگی خود را با آفریقای جنوبی در مبارزه‌اش علیه آپارتاید نیز اعلام کرد که در دهه ۱۹۸۰ اعلام موجودیت کرده بود.

"اسلو" و بازنگری در ساختار جنبش‌های دانشجویی
توافقنامه صلح بین سازمان آزادیبخش فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ که به توافقنامه «اسلو» معروف شد، ضربه‌ای به جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بود. پس از امضای این توافقنامه فشار‌ها و اعمال محدودیت‌ها برای همبستگی با فلسطین و حمایت از فلسطینی‌ها توسط دولت‌های آمریکا آغاز شد و هم زمان با تشدید این فشار‌ها و محدودیت‌ها اصطلاح مبالغه‌آمیز "یهودستیزی" ابداع شد تا اتهام آن به هر جنبشی وارد شود که رژیم صهیونیستی و اشغالگری‌ش در فلسطین را رد می‌کرد.

همراستا با تشدید فشار‌ها و سرکوب‌ها، دانشجویان فلسطینی‌الاصل ایالات متحده و دانشجویان آمریکایی حامی قضیه فلسطینی نیز اقدام به بازنگری در تشکل‌های خود و تغییر شکل و ماهیت جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کردند.

در این راستا، طی سال‌های گذشته جنبش «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» تشکیل شد. این جنبش اغلب هماهنگی‌ها و سازماندهی‌ها برای برگزاری تظاهرات و تجمعات دانشجویی اعتراض‌آمیز به ویژه پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۷ اکتبر گذشته را آغاز کرد، اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد و هر روز بر گستره آن افزوده می‌شود.

شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه
دانشجویان حامی فلسطینی‌ها با اتهامات شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه‌ای در اعتراضات اخیر مواجه هستند، از جمله این اتهامات، متهم کردن آنها به «یهود ستیزی» و دشمنی و خصومت‌ورزی با یهودیان آمریکایی است.

«الن گرانبرگ»، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن، از جمله افرادی بود که با وارد کردن چنین اتهاماتی به دانشجویان معترض این دانشگاه تلاش کرد، آنها را از ادامه اعتراضات و همکاری با دیگر دانشجویان معترض بازدارد.

گرانبرگ می‌گوید، دانشجویانی که شعار‌هایی مانند «توقف نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها»، «افتخار از آن شهدای ماست» و «آزادسازی فلسطین از رودخانه تا دریا» را سر می‌دهند، «یهودستیز» هستند و او حضور چنین دانشجویانی را در دانشگاه جورج واشنگتن قاطعانه رد می‌کند.
اما با همه این اتهامات و اعمال فشار‌ها و تشدید سرکوبگری‌ها دانشجویان آمریکایی همچنان بر ادامه اعتراضات خود تا دست یافتن به خواسته‌هایشان تأکید دارند

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟
  • ارائه خدمات پزشکی رایگان در جزیره قشم
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • جزیره قشم میزبان گروه پزشکان جهادی
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز