Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به سرمای دیررس بهاری در آذربایجان غربی شاهد کاهش تولید ۵۲ درصدی بوده و افزایش قیمت دلار بازار را گرم تر کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، آذربایجان غربی به عنوان قطب تولیدات کشاورزی در کشور به دلیل داشتن آب و هوای مناسب مطرح است و محصولاتی از جمله انگور، سیب، گردو و دیگر میوه های تابستانی را در خاک خود پرورش داده و به مرحله برداشت می رساند البته این استان هم با کشورهای مهمی از جمله ترکیه به عنوان دروازه‌ای به اروپا، منطقه قفقاز و حوزه مدیترانه همسایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گردو؛ یکی از محصولات کشاورزی مهمی که در آذربایجان غربی است که هم خود میوه‌ای خوش‌طعم و لذیذ است و هم به عنوان مواد اولیه دیگر صنایع غذایی از آن استفاده می‌شود و به عنوان مثال از آن در تهیه برخی از محصولات از جمله کیک، شیرینی، آجیل یا فسنجان و یا صنایع روغن کشی استفاده  می‌شود.

البته با توجه به سرمای دیررس بهاری و خسارات وارد شده به باغات استان این میوه نیز در امان نمانده و در بسیاری از مناطق تا ۱۰۰ درصد از بین رفت که انتظار می رود افزایش قیمت قابل توجهی در این میوه داشته باشیم.

* کاهش ۵۲ درصدی تولید گردو

اسمعیل کریم زاده در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، سطح زیر کشت باغ های گردو در استان را ۵هزار و ۱۸۰ هکتار عنوان کرد و گفت: پیش بینی می شود در سالجاری ۴ هزار و ۵۱۵ تن گردو در سطح استان کشت شود.

وی، با بیان اینکه سال گذشته ۸ هزار و ۶۰۴ تن گردو در سطح استان به بهره برداری رسیده است، گفت: امسال به دلیل سرمای دیر رس بهاره کاهش ۵۲ درصدی در این محصول را شاهد هستیم.

مدیرکل جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، ادامه داد: پیش بینی می شود در سالجاری میزان ۳ هزار تن به عنوان تازه خوری و صنایع غذایی و یک هزارو ۵۱۵ تن به سایر استانها و کشور ها صادر شود.

وی، با اشاره به اینکه پیش بینی می شود امسال در شهرستان ارومیه ۹۹۷ تن گردو برداشت شود، ادامه داد: ارومیه بعد از سردشت دارای رتبه دوم تولید گردو در استان است.

کریم زاده، با بیان اینکه سردشت با یک هزار و ۶۹۵ تن مقام اول تولید گردوی استان در سال جاری داراست، افزود: همچنین آذربایجان غربی رتبه ۱۵ کشور در تولید گردو را به خود اختصاص داده است.

وی، تاکید کرد: رقم محلی، فرنور و فرانکت و چندلر ارقام مختلف گردوی موجود در آذربایجان غربی است.

* افزایش ۲۰ درصدی قیمت گردو

حسین شرقی نیز در اینخصوص در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، با بیان اینکه افزایش قیمت ۲۰ درصدی را در بححث گردو شاهد هستیم، گفت: در سالجاری با توجه به سرمای دیررس تولید گردو در استان به شدت کاهش یافته که مشکلات متعددی را به بار آورده است.

وی، افزود: این کاهش ا باعث افزایش قیمت این محصول شده و توانایی خرید را از بسیاری از مردم سلب کرده است البته این اتفاق بدون شک باعث افزایش قیمت در آجیل هم شده است.

* ردپای دلار در بازار گردو

رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار ارومیه، ابراز کرد: البته افزایش قیمت دلار در بحث گردو بی تاثیر نیست با هر افزایش قیمت ارز قیمت گردو نیز افزایش پیدا می کند چرا که به دلیل کمبود گردو در بازار قادر به واردات نبوده و با پیشی گیری تقاضا بر عرضه قیمت ها روند صعودی می گیرند.

وی، در پایان گفت: امکان کاهش قیمت در بحث گردو وجود ندارد امروز قیمت هر کیلو گردو در بازار ۴۵۰ هزار ریال بوده و در صورت عدم واردات قیمت ها روند صعودی خود را پیش می گیرد.

با توجه به گزارش فوق و گفته های مسئولان دلیل افزایش قیمت سرسام آور در بحث گردو کاهش میزان تولید و افزایش قیمت دلار بیان شده که تنها راه حل این موضوع واردات در صورت کاهش قیمت دلار خواهد بود حال امیدواریم مسئولان با اخذ تدابیر لازم بتوانند این محصول را در بین مواد غذایی مصرفی مردم نگه داشته و شاهد حذف آن نباشیم.

انهتای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۳۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

رضوانی فر در خصوص عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی گفت:کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، اظهار داشت: پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.

رضوانی‌فر گفت: امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پود‌باف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تحقق ۱۰۳ درصدی تولید در پتروشیمی ایلام
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • فروش ویژه 3 نهال گردو اصلاح شده چندلر، فرنور و ژنوتیپ برتر با باردهی 11 تن
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشاف سنگ آهن در معادن سنگان خواف
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته