Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ضمن بیان اینکه ۵۰ درصد علل ناشنوایی ژنتیکی و ۵۰ درصد اکتسابی و ناشناخته است گفت: با توجه به کاهش ازدواج‌های فامیلی و افزایش مشاوره ژنتیکی، عوامل ژنتیکی در بروز ناشنوایی کاهش اما عوامل اکتسابی آن افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، حسین نحوی نژاد در نشست خبری امروز خود که در آستانه هفته جهانی ناشنوایان برگزار شد اظهار کرد: ناشنوایی معلولیتی است که اگر بخواهیم درباره آن قضاوت کنیم، باید بگوییم نوعی معلولیت پنهان است چرا که با فردی مواجه هستیم که از نظر جسمی و ظاهری مشکلی ندارد فقط زمانی متوجه معلولیت می‌شویم که بخواهیم با آن فرد ارتباط برقرار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه یکی از شدیدترین معلولیت‌ها، معلولیت ناشنوایی است تصریح کرد: ۷۰ درصد ارتباطات از طریق گفتار و شنوایی صورت می‌گیرد.

نحوی نژاد ادامه داد: بر اساس برآورد جهانی، در سال ۳ هزار فرد با معلولیت شنیداری متولد می‌شوند. در سال‌های اخیر غربالگری شنوایی به تشخیص به موقع کمک کرده است. غربالگری به این معناست که جلوی تشدید ناشنوایی را بگیریم.

وی با اشاره به اینکه در سالیان قبل از غربالگری سن متوسط تشخیص معلولیت شنیداری سه سال بود، گفت: با غربالگری توانستیم این سن را به بدو تولد کاهش دهیم.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه هر سال حدود یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نوزاد در جامعه ایران متولد می‌شوند که ۹۰ درصد آن‌ها در طرح غربالگری شنیداری قرار می‌گیرند اظهار کرد: ۵۰ درصد علل ناشنوایی ژنتیکی و ۵۰ درصد دیگر علل اکتسابی و ناشناخته است.

نحوی نژاد در ادامه تصریح کرد: با توجه به کاهش ازدواج‌های فامیلی و افزایش مشاوره ژنتیکی، عوامل ژنتیکی در بروز ناشنوایی کاهش اما عوامل اکتسابی افزایش یافته است.

وی در ادامه درباره عوامل اکتسابی ناشنوایی نیز توضیح داد: حوادث دوران بارداری، عدم توجه و مراقبت از زنان باردار می‌تواند باعث تولد کودک ناشنوا شود. همچنین عواملی که در نوزادی مانند زردی، رخ می‌دهد در بروز ناشنوایی موثر است. در سنین بالاتر نیز عواملی مانند آلودگی‌های صوتی، صدای ناهنجار، استفاده از هندزفری و موسیقی بلند و عوامل شغلی می‌تواند سبب ناشنوایی شود.

وی ادامه داد: حوادث رانندگی، برخی بیماری‌ها و عفونت‌ها و عوامل ناشی از کهولت سن نیز در بروز ناشنوایی موثر است.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه همه کشورها از جمله ایران به طرف سالمندی پیش می‌روند گفت: در سنین بالاتر با پدیده پیرگوشی مواجه هستیم که فرد افت شنوایی پیدا می‌کند. همه این عوامل افرادی را در جامعه ایجاد می‌کنند که دچار کم‌شنوایی یا ناشنوایی هستند.

نحوی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر افرادی که تحت پوشش بهزیستی هستند حدود یک میلیون و ۴۳۴ هزار معلول را شامل می‌شوند اظهار کرد: از این تعداد حدود ۲۴۵ هزار نفر کم‌شنوا یا ناشنوا هستند لذا حدود ۱۷ درصد از جمعیت حوزه توانبخشی را افراد دارای معلولیت شنوایی به خود اختصاص داده‌اند.

وی در ادامه گفت: تعدادی از این معلولان دچار مشکلات معیشتی حادی هستند که باید مستمری‌بگیر شوند. امسال با برنامه‌های مجلس و دولت، تقریبا به اندازه‌ای که از اول انقلاب تا اول سال ۹۷ مستمری‌بگیر داشتیم، به همان تعداد مستمری‌بگیر پشت نوبت اضافه شد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در حال حاضر از ۶۳۷ هزار و ۵۰۰ نفری که مستمری بگیر ما هستند، ۵۵ هزار نفر در گروه ناشنوایان قرار دارند، تصریح کرد: این به معنی آن است که ۸.۶ درصد مستمری‌بگیران ناشنوایان هستند. متاسفانه درصد مستمری‌بگیران در حوزه شنوایی کم بوده چرا که این تصور وجود داشته که گروه ناشنوایان باید کار کنند و کسانی نباشند که مستمری می‌گیرند.

نحوی نژاد با بیان اینکه با توجه به مشکلاتی که در بازار کار وجود دارد، دست ناشنوایان از بازار کار دور مانده گفت: بهزیستی استان‌ها را توانستیم توجیه کنیم که در پوشش پشت نوبت‌ها، ناشنوایانی که معلولیت شدید شنیداری دارند و از بازار کار دور هستند، در مستمری‌ها در نظر داشته باشند.

وی در ادامه اظهار کرد: مراکزی تحت عنوان مراکز روزانه آموزش به کم شنوایان، ناشنوایان و خانواده‌های آنها و در سنین بزرگسالی کارگاه‌های حرفه‌آموزی و اشتغال اختصاص داده شده است. در حال حاضر ۷ درصد مراکز روزانه، مراکزی هستند که به کم شنوایان و ناشنوایان اختصاص پیدا کرده‌اند. از ۱۷ درصد جمعیت کم‌شنوا و ناشنوا که تحت پوشش بهزیستی هستند، فقط ۷ درصد مراکز روزانه به آن‌ها اختصاص داده شده است.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه باید مراکز آموزش به کم‌شنوایان و ناشنوایان گسترش پیدا کند، گفت: ۱۸ درصد از کل اعتبار وسایل کمک توانبخشی به وسایل مورد نیاز افراد دارای اختلال شنوایی اختصاص پیدا کرده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه تنها وسیله‌ای که برای تهیه آن وابسته به خارج هستیم و در داخل تولید نمی‌شود وسایل شنوایی از جمله سمعک و باطری سمعک است تصریح کرد: حدود هزار مورد کاشت حلزون در سال انجام می‌شود که این عمل امکانی را در اختیار افراد در سنین طلایی قرار می‌دهد که بتوانند تا حدودی شنوایی خود را به دست بیاورند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سازمان بهزیستی معلولیت ناشنوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۷۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت

در پی مذاکرات آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی و نگرانی‌ها درباره تورم در آمریکا، قیمت‌های نفت روز دوشنبه کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، برگزاری مذاکرات برای برقراری آتش‌بس بین گروه مقاومت فلسطین (حماس) و رژیم صیونیستی در قاهره و درنتیجه فروکش‌کردن نگرانی‌ها درباره ایجاد درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه، همچنین داده‌های مربوط به تورم در آمریکا و احتمال پایین‌نیامدن نرخ بهره بانکی در این کشور سبب شد قیمت‌ نفت روز دوشنبه (دهم اردیبهشت‌) یک‌درصد کاهش یابد.

قیمت  نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۴۴ دقیقه به وقت گرینویچ با ۹۸ سنت یا ۱.۰۹درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۵۲ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز دوشنبه با ۸۳ سنت یا ۰.۹۹درصد کاهش، ۸۳ دلار و ۲ سنت در هر بشکه معامله شد.

تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: افزایش تلاش‌ها برای میانجیگری به‌منظور برقراری آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی، تنش‌های ژئوپلیتیک را کاهش داده و قیمت نفت را در معاملات ساعات اولیه روز دوشنبه پایین آورده است.

بازارها همچنین منتظر نتیجه بررسی سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا هستند که قرار است روز یکم مه (چهارشنبه، یازدهم اردیبهشت‌) اعلام شود.

داده‌های روز جمعه (هفتم اردیبهشت‌) نشان داد تورم آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به ماه مارس ۲.۷درصد افزایش یافته است که از رقم هدف‌گذاری‌شده بانک مرکزی آمریکا مبنی بر رشد ۲درصدی تورم بیشتر است. کاهش نرخ تورم احتمال کاهش نرخ بهره را هم افزایش می‌داد؛ عاملی که محرک رشد اقتصادی و تقاضای نفت به‌ شمار می‌رود.

تینا تنگ، تحلیلگر مستقل بازار، گفت: تورم مداوم آمریکا نگرانی‌هایی را درباره تداوم بلندمدت رشد نرخ بهره بانکی ایجاد می‌کند که درنتیجه سبب افزایش ارزش دلار آمریکا و فشار بر قیمت کالاها می‌شود.

افزون بر این، داده‌های رسمی روز شنبه (هشتم اردیبهشت‌) نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این تازه‌ترین نشانه مبنی بر کاهش تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است.

دیگر خبرها

  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز