Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@01:55:04 GMT

پیشنهادی برای کاهش قیمت گوجه و سیب‌زمینی

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۲۸۶۹

پیشنهادی برای کاهش قیمت گوجه و سیب‌زمینی

همدان قطب کشاورزی کشور است به طوریکه در این استان محصولات استراتژیکی همچون سیب‌زمینی، سیر، گوجه‌فرنگی و سایر محصولات کشاورزی تولید می‎‌شود.

به‌گزارش ایسنا، در استان همدان سالانه یک میلیون تن سیب‌زمینی و 40 هزار تن گوجه‌فرنگی فقط در اسدآباد تولید می‌شود و انتظار می‌رود در فصل برداشت این محصول مردم استان در تأمین آن مشکلی نداشته باشند و بتوانند این محصول را با قیمت مناسب خریداری کنند اما گویا به قول همدانی‌ها «بار به بارخانه گرانه!».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌جاری با شروع برداشت سیب‌زمینی مرزهای عراق و سایر کشورها به روی صادرکنندگان باز شد و همین مسأله باعث خروج تولیدات از استان شد. گرچه صادرات به خودی خود اقدامی مفید در راستای ایجاد ارزش‌افزوده در بخش کشاورزی است و ارزآوری را به دنبال دارد اما صادرات بی‌موقع و بی‌رویه محصولات کشاورزی بدون توجه به تأمین بازار داخلی می‌تواند مشکلاتی را برای مردم ایجاد کند. استان همدان یکی از تولیدکنندگان بزرگ سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی در کشور است که امسال با صادرات بی‌رویه با افزایش قیمت این محصولات در بازار داخل مواجه شده است.  

با توجه به خبرهایی که هر روز از افزایش قیمت میوه و تره‌بار و محصولاتی از جمله سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی، می‌شنویم راهی سرگذر به عنوان بزرگترین بازار میوه و تره‌بار همدان می‌شویم. چرخی در میدان می‌زنیم، انواع نوبرانه‌های پاییز و تره‌بار به چشم می‌خورد اما آنچه در این بازار تعجب‌آور است قیمت بالای محصولات تولید استان است.

درحالیکه سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی هم‌اکنون در سطح استان در حال برداشت است، قیمتی بالاتر از انتظار دارند به طوریکه مردم برای خرید این محصولات به دنبال قیمتی ارزان بودند که دارای کیفیتی بسیار پایین و غیرقابل استفاده است.

قیمت گوجه‌فرنگی درجه یک 5000 تومان و قیمت گوجه‌فرنگی که دارای کیفیت متوسط و پایین  است حدود 3 تا 4 هزار تومان است و هم‌چنین قیمت هر کیلوگرم سیب‌زمینی درجه یک 4 هزار و 500 تومان و سیب‌زمینی درجه 2، 3000 تومان است.

کاهش فروش گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی در بازار همدان

یکی از کسبه بازار میوه و تره‌بار همدان با ابراز ناراحتی از وضعیت موجود  به خبرنگار ایسنا گفت: متأسفانه از زمانی‌که قیمت میوه و تره‌بار افزایش چشمگیر و بالایی داشته، بازار در تمام ساعات روز خلوت و خالی از مردم است چرا که مشکلات اقتصادی توان و قدرت خرید مردم را بسیار کاهش داده است.

وی با تأکید بر اینکه فروشندگان میوه و تره‌بار دیگر توان خرید محصولات را به طور عمده و کلی ندارند، ادامه داد: نه تنها توان مردم برای خرید کاهش پیدا کرده بلکه کسبه و فروشندگان میوه و تره‌بار دیگر توان خرید محصولات را به طور عمده و کلی ندارند و برای تأمین معاش زندگی به مشکلات زیادی برخورده‌اند به طوری که حتی برای تأمین اجاره مغازه با مشکل مواجه شده‌اند.

یکی دیگر از کسبه علت گرانی گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی در بازار را صادرات بی‌رویه و بیش از حد دانست و عنوان کرد: در ابتدا باید نیاز استان تأمین و پس از آن، مازاد محصولات تولیدی صادر شود اما متأسفانه در این شرایط که استان نیاز شدید به این دو محصول دارد، صادرات بی‌رویه به کمبود و گرانی این دو محصول دامن می‌زند.

این فروشنده با اشاره به این‌که خرید این دو محصول از میدان میوه و تره‌بار و هم‌چنین از کشاورزان برای فروشندگان هم گران تمام می‌شود، ادامه داد: کسبه گوجه‌فرنگی که کیفیت خوبی دارد را از میدان‌بار به قیمت 4000 یا 4500 تومان می‌خرند.

وی ادامه داد: قبل از افزایش قیمت این دو محصول، حدود یک تن از این محصول را به فروش می‌رساندیم اما بعد از افزایش قیمت، روزی حدود 400 تا 500 کیلو می‌فروشیم که این موضوع نشان‌دهنده کاهش قدرت خرید مردم است و در صورت خرید نیز از محصولات ارزان و با کیفیت پایین استقبال می‌شود.

یک شهروند همدانی نیز از ناتوانی خود از خرید میوه و تره‌بار ابرازناراحتی کرد و به خبرنگار ایسنا گفت: با مشاهده قیمت‌ها در بازار از خرید خود ناامید می‌شوم چرا که قیمت‌ها به ویژه اقلام صیفی‌جات بسیار بالا است و توان خرید آنها را ندارم بنابراین از مسئولان عاجزانه تقاضا می‌کنم برای رفاه حال شهروندان و کاهش قیمت‌ها چاره‌ای بیندیشند.

 این شهروند ادامه داد: برای خرید میوه و صیفی‌جات مجبور به خرید و انتخاب از بی‌کیفیت‌ترین و ارزان‌ترین آنها هستم چرا که توان خرید میوه‌های باکیفیت و قیمت بالا را ندارم.

با ممنوعیت صادرات بازار متعال می‌شود 

رئیس اتاق اصناف همدان نیز با اشاره به اجرای طرح ممنوعیت صادرات گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی، به خبرنگار ایسنا گفت: با اجرایی شدن طرح ممنوعیت صادرات به خارج از کشور از جمله عراق و افغانستان قیمت این دو محصول در بازار متعادل خواهد شد.

حسین محرابی عامل اصلی گرانی گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را افزایش تقاضا و کمبود آن دانست و عنوان کرد: امسال با توجه به کمبود عرضه سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی و صادرات آنها شاهد افزایش قیمت بودیم که با اجرای طرح ممنوعیت صادرات پیش‌بینی می‌شود قیمت این دو محصول در بازار کاهش یابد.

گزارش از: مینا رضایی‌نصیر، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سیب زمینی صادرات گوجه فرنگي منطقه همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۲۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با افزایش ۶۵۲ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- پیشنهاد هییت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر / درصد افزایش سرمایه: ۷,۴۰۰ درصد
۲- در اقدامی کم سابقه اوراق دولتی در ابتدای سال با نرخ ۲۳ درصد منتشر شد!
۳- پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی: معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه نباید برداشته شود.
۴- محمدرضا فرزین رئیس‌کل ‎بانک مرکزی کشورمان به منظور توسعه همکاری‌ها و مناسبات پولی و بانکی و همچنین شرکت در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عربستان سفر کرد.
۵- رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به بازار خرید سیمان از طریق بورس در آینده نزدیک خبر داد.
۶- نماد‌های تاپکیش و درازی به دلیل عدم احراز یک یا چند مورد از معیار‌های پذیرش بازار اول، از این بازار به بازار دوم فرابورس منتقل می‌شوند.
۷- ذخایر ارزی در دسترس ایران به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یافت
۸- حراج جدید شمش طلا فردا ۹ اردیبهشت در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار می‌شود
۹- تالار خودرو بورس کالا سال جدید را با عرضه ۳۰ دستگاه کامیون کشنده فاو (کامیون کشنده FAW J۶P-۴۶۰) آغاز می‌کند. این خودرو‌ها قرار است یکشنبه ۹ اردیبهشت در بورس کالا عرضه شوند..
۱۰- افزایش نرخ در کلوند: افزایش قیمت در گروه محصولات دیوار ۱۰ درصد، کف ۲۰ درصد و پرسلان ۱۸ درصد می‌باشد که این امر باعث افزایش میانگین ۱۶ درصدی نرخ فروش محصولات می‌گردد. صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 66 نماد | ارزش صف‌های خرید:  345.8 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 22 نماد | ارزش صف‌های فروش:  259.3 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 284 هزار و 833 واحد | کاهش 20145 واحدی | معادل منفی 0.87 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 474 هزار و 163 واحد | کاهش 4180 واحدی | معادل منفی 0.87 درصد

شاخص کل هم وزن: 757 هزار و 509 واحد | کاهش 7534 واحدی | معادل منفی 0.98 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 424 هزار و 8 واحد | کاهش 4217 واحدی | معادل منفی 0.98 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 952 هزار و 255 واحد | کاهش 33014 واحدی | معادل منفی 1.11 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 775 هزار و 138 واحد | کاهش 21376 واحدی | معادل منفی 1.19 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 293 هزار و 643 واحد | کاهش 21151 واحدی | معادل منفی 0.49 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۹ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  136 هزار و  829 واحد | کاهش 1453 واحدی | معادل منفی 1.05 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 325 هزار و 618 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 43 هزار و 487 میلیارد ریال

حجم معاملات: 6 میلیارد و 922 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 160 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فملی ، فولاد ، شپنا ، وبملت ، شستا ، شتران ، شبندر

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 54 نماد | ارزش صف‌های خرید: 1119 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: وسدید ، ثزاگرس ، وایرا

تعداد نماد‌های در صف فروش: 59 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2428 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: همگام ، وثنو ، فنرژی

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 20.1 میلیون تومان

سرانه فروش: 24.6 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس: وسدید ، ثزاگرس ، وایرا

۳ نماد با برترین عرضه در بورس: خفولا ، وثنو ، فنرژی

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: وبهمن ، واعتبار ، دابور

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: خلنت ، خوساز ، خمحور

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 119 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: واعتبار ، توسن ، فنر

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خودرو ، فملی ، فولاد

نقشه بازار امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳   

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • تولید گوجه فرنگی به ۳۰۰ هزار تن می‌رسد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!