Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، محمد محمودی شاه نشین، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، در خصوص عملکرد شوراهای شهر در استان های مختلف اظهار داشت: آمارها نشان می دهد ۱۴۰۰ شهر در کشور وجود دارد اگر شوراهای هر شهر ۷ عضو داشته باشد حدود ۸۵۰۰ عضو شورا در بدنه حاکمیتی کشور حضور دارد.
 
وی ادامه داد: افراد متخلف در شوراها طی سال های اخیر علیرغم وجود این حجم از اعضا، انگشت‌شمار هستند؛ افراد متخلفی در تبریز، نظرآباد و مرودشت شیراز حضور داشتند که درصد بسیار ناچیزی از کل اعضای شوراها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا افزود: آماری ارائه شد که حدود ۲۴۰ نفر از اعضای شوراها طی پنج سال گذشته حکم انفصال از خدمت گرفتند. ۸۵ درصد این افراد مربوط به روستاهایی بودند که محل سکونت خود را ترک کرده‌اند، طبق قانون اگر عضو شورا محل سکونت خود را از روستا تغییر دهد از عضویت در شورا سلب می شود.
 
محمودی اظهار داشت: تعداد انگشت شماری نیز به دلیل تخلفاتی در حوزه مواد مخدر، سوءاستفاده از جایگاه و دخالت در امور شوراها و عدم رعایت قانون و فرافکنی در وظایف سلب عضویت شده‌اند.
 
رقبای منتخبان شوراها برایشان دام پهن می‌کنند
 
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تاکید کرد: برخی معتقدند نظارتی بر شوراها وجود ندارد، اما به نظر من شوراها تنها نهادی هستند که ناظران زیادی دارند. کمیته تطبیق که متشکل از دادستان و فرماندار است بر تمام مصوبات شوراها نظارت دارند و اگر مصوبات شورا در این کمیته تایید نشود، در شهرها و روستاها قابلیت اجرا ندارد.
 
محمودی ادامه داد: برای عضویت در هر شورا ۱۰۰ نفر نامزد می شوند که از این میان هفت نفر انتخاب می شوند، ۹۲ نفر دیگر و افراد علی‌البدل به عنوان رقبای اعضای شوراها ناظران جدی بر عملکرد اعضای شوراها هستند.
 
وی گفت: این اواخر شنیدیم حتی این رقبای انتخاباتی برای یکدیگر دام پهن می کنند. برای همه محرز شد که تخلف اعضای شورا در بابل دامی بود که از سوی رقبای این افراد پهن شده بود. حدود یک سال روی این دام‌گذاری کار شده بود البته این افراد تخلف کردند و باید با آنها برخورد شود. شروع این تخلف با مچ‌گیری انجام شد.
 
رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پنجمین دوره انتخابات شوراها ادامه داد: بازرسی کل کشور، دستگاه های اطلاعاتی امنیتی، استانداری ها، شوراهای بالادست، شورای عالی استانها، هیات حل اختلاف مرکزی و هیات حل اختلاف استان‌ها نیز بر شوراها نظارت دارند.
 
جزئیات اصلاح ساز و کار بررسی صلاحیت نامزدهای شوراها
 
رئیس کمیته بررسی اصلاح قانون انتخاب شوراها با اشاره به اصلاح قانون انتخابات شوراها در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: این اصلاحیه در حدود بیش از ۲۰ جلسه مورد بررسی قرار گرفته است؛ تلاش می‌کنیم تا جرایم و مصادیق تخلفات شفاف‌تر شود.
 
محمودی اظهار داشت: در این اصلاحیه تلاش داریم رسیدگی به صلاحیت های نامزدهای انتخابات شوراها دقیق تر انجام شود. علاوه بر این هیات های نظارت بر تعیین صلاحیت ها، دیگر در اختیار سه نماینده استان نباشد.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر مجلس بر انتخابات شوراها نظارت می کند. پنج نماینده مجلس در صحن به عنوان هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها انتخاب می شوند. در استان ها نیز هر مجمع استان سه نفر را برای این کار انتخاب می کند و مستقیما نظارت از سوی نمایندگان انجام می شود.
 
عضوهیات حل اختلاف شوراها با بیان اینکه نظارت مستقیم نمایندگان بر انتخابات شوراها و صلاحیت ها تبعات و دل‌نگرانی هایی دارد، تصریح کرد: به همین دلیل، به دنبال اصلاح قانون در این بخش هستیم؛ با اصلاح قانون مصوب کردیم مجمع ۹ نفره ای با انتخاب مجلس، عضو هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها شوند. تنها دو نماینده عضو این هیات خواهند بود. دو قاضی با معرفی رئیس قوه قضاییه، کارشناسان ارشد انتخابات مثل استانداران بازنشسته، عضو این هیات خواهند بود که در صحن با رای نمایندگان انتخاب می شوند.
 
وی ادامه داد: در استان ها نیز همین مجموعه شکل خواهد گرفت که شامل رئیس دادگستری و معتمد محلی و امثال آنها خواهند بود تا نمایندگان مستقیما در رد و تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراها دخیل نباشند، در این صورت امکان اعمال سلایق نمایندگان در بررسی صلاحیت نامزدها کاهش می‌یابد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شورا کمیسیون شوراها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۲۷۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید

دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه پارس آباد،اصلاندوز، بیله سوار هم‌مان با سراسر کشور در استان اردبیل برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان اردبیل هم‌زمان با سراسر کشور در یازدهم اسفند سال ۱۴۰۲ در پنج حوزه انتخابیه استان برگزار شد و با اعلام نتایج رسمی منتخبان مردم در چهار حوزه انتخابیه استان به‌صورت رسمی و قطعی مشخص شد و فقط در حوزه انتخابیه پارس‌آباد، اصلان‌دوز، بیله سوار با کسب نکردن حد نصاب توسط نامزدهای انتخاباتی این دوره انتخابات به دور دوم کشیده شد.

در حوزه انتخابیه پارس‌آباد، اصلان‌دوز، بیله‌سوار، ابراهیم فهیمی گیگلو با کسب ۱۸ هزار و ۴۷۲ رأی و امیدعلی رعنایی با کسب ۱۷ هزار و ۶۳۲ رأی در دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هم‌زمان با دیگر نقاط کشور به رقابت خواهند پرداخت.

امیدعلی رعنایی متولد سال ۱۳۴۶ بیله‌سوار و پاسدار بازنشسته با ۲۵ درصد جانبازی از سال ۱۳۶۰ با عضویت در بسیج و سپاه، از رزمندگان دوران دفاع مقدس به شمار می‌رود.

وی که دانش‌آموخته مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی است، سه جلد کتاب تألیف کرده و در دانشگاه محقق اردبیلی، دانشگاه فرهنگیان و پیام نور، دانشگاه آزاد اسلامی و علوم پزشکی اردبیل و چند مرکز آموزش عالی سابقه تدریس دارد، مربی عقیدتی و هادی سیاسی سپاه استان در تدریس دروس سیاسی و تاریخ معاصر ایران و تحلیل سیاسی بوده و به عنوان کارشناس سیاسی و جنگ نرم در مرکز فرهنگی قفقاز فعالیت داشته است.

رعنایی، مسئول فرهنگی و اجتماعی سپاه بیله‌سوار، مسئول امور مربیان عقیدتی سیاسی سپاه کرج، مسئول سازمان بسیج طلاب و روحانیون استان اردبیل، مسئول تأیید محتوای و نظارت بر امور فرهنگی سپاه استان، مسئول سیاسی تیپ ۳۷ حضرت عباس (ع) سپاه استان، سردبیر ماهنامه سبلان سپاه استان و دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی استان اردبیل هم بوده است.

ابراهیم فهیمی گیگلو متولد ۱۳۴۴ در شهرستان اصلاندوز دانش آموخته مقطع کارشناسی در رشته مدیریت دولتی و علوم پایه و مقطع کارشناسی ارشد در رشته حقوق عمومی از دانشگاه علامه طباطبایی است.

وی از اعضای حزب جمهوری اسلامی ایران و حزب موتلفه اسلامی، قائم مقام شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی مناطق ۹ و ۱۴ تهران، عضو شورا و مسئول هماهنگی و سرناظر حوزه‌های انتخابیه مناطق تهران در شورای نگهبان بوده و فعالیت مستمر در بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حضور داوطلبانه در جبهه داشته است.

فهیمی گیگلو عضو فعال در انجمن اسلامی آموزش و پرورش استان تهران و اتحادیه انجمن‌های اسلامی آذربایجان شرقی و اردبیل بوده و فعالیت در بسیج دانشجویی، تشکل‌های جامعه اسلامی دانشگاه‌ها و بسیج عشایری را در سابقه خود دارد.

وی پیش از این، مدیر حقوقی اداره کل هماهنگی و نظارت بر هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و شهرداری‌های استان تهران، رئیس گروه هیأت تجدید نظر و رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان شهرداری تهران، مدیر دفتر وزیر آموزش پرورش در دولت نهم، مدیر هماهنگی امور هیأت‌های امنای وزارت آموزش و پرورش، مشاور نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی سنوات متمادی و مدیر راه اندازی شرکت‌های تولید کشاورزی و دامپروری، عمرانی، بازرگانی بوده است.

به گزارش ایمنا، هیچ‌کدام از این دو نامزد انتخاباتی سابقه نمایندگی در مجلس شورای اسلامی را نداشته است.

کد خبر 750695

دیگر خبرها

  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • آغاز نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان/ زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تعیین شد/ دلایل متعددی برای رد صلاحیت حسن روحانی وجود دارد
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در زنجان و طارم
  • فهرست نامزدهای مورد حمایت جبهه «ایران قوی» منتشر شد
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد