Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، رئیس کتابخانه و بخش اطلاع رسانی کتابخانه آکادمی علوم مجارستان و هیات همراه، سه شنبه ۱۰ مهر با حضور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، از بخش‌های مختلف بازدید کرد. وی همچنین، با معوینان سازمان نیز دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، «فریبرز خسروی»، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: پیشینه مبادلات و مرویدات ایران و مجارستان دیرینه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر ما سابقه چندین هزارساله داریم و در خط و نگارش و زبان و حتی دانشگاه از پیشگامان بوده ایم، شما هم چنین سابقه‌ای در کشورتان مشهود است. شما هم کتابخانه هزار ساله‌ای دارید که در دنیا بی‌نظیر است. از این رو، این سابقه می‌تواند زمینه را برای رابطه فرهنگی دو کشور فراهم کند.

وی سپس به ارائه توضیحی درباره کتابخانه ملی ایران پرداخت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد فرهنگی و آموزشی و علمی است. به عنوان یک سازمان پژوهشی، ۵۰ عضو پژوهشی دارد. همچنین سالانه ۷۰ تا ۸۰ اثر را در قالب کتاب در حوزه‌های کتابداری و اطلاع رسانی و آرشیو منتشر می‌کند و همچنین چهار عنوان مجله علمی پژوهشی نیز دارد.

خسروی با اشاره به این نکته که ساختمان فعلی کتابخانه ملی، بدون هیچ کمک خارجی و با وجود تحریم ایران ساخته شده، گفت: در مقابل اما، کتابخانه اسکندریه مصر با مشارکت ۱۱ کشور احداث شده است. این مجموعه فرهنگی، روزانه حدود ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ مراجعه کننده دارد که همه به لحاظ تحصیلات، کارشناسی ارشد به بالا هستند.

وی همچنین درباره گنجینه نسخ خطی کتابخانه ملی اظهار داشت: این گنجینه حدود ۴۰ هزار نسخه و ۹۰ هزار عنوان را شامل می‌شود که تلاش کرده‌ایم مجموعه ۵۰ جلدیِ «فَنخا» (فهرست نسخ خطی ایران) را گردآوری کنیم. بر این اساس امیدوارم همکاری‌های مشترکی با کتابخانه و بخش اطلاع‌رسانی کتابخانه آکادمی علوم مجارستان صورت گیرد تا به خلق ارزش‌های جدیدی دست یابیم و در این میان، ایجاد سامانه مشترک الکترونیک و معرفی میراث مشترک دو کشور، ثبت مشترک اثر در حافظه جهانی یونسکو و مبادله کارشناس، می‌تواند نمونه‌ای از فعالیت‌های مشترک باشد.

در ادامه، «ایشتوان مونوک»، رئیس کتابخانه و بخش اطلاع رسانی کتابخانه آکادمی علوم مجارستان این دیدار را آغازگر یک همکاری مشترک توصیف کرد و گفت: فلسفه کتابداری و کتابخانه‌ها در ایران، تنها مختص به حوزه کتابداری نیست و خوشحالم که در ایران، در عرصه‌های دیگر چون جمع آوری، حفاظت و نگهداری و نمایش آثار فعالیت می‌کند که ارزشمند است. درباره کتابخانه اسکندریه که به آن اشاره کردید، ازجمله کتابخانه‌هایی بود که با کپی‌برداری و ترجمه آثار، فعالیت‌هایی را در مدارسِ آن زمان آغاز کرد. زیرا کوته‌بینی است اگر تصور کنیم فعالیت کتابخانه تنها به کتابداری محدود می‌شود.

وی ادامه داد: در این حوزه، نمی‌توان تنها با فعالیت انفرادی به اهداف خود برسیم چون مجموعه فعالیت‌های مشترک، دست به دست هم می‌دهد تا کار جدیدی ایجاد شود و ما در کتابخانه خود، علاوه بر وظایف کتابداری و آرشیوی که برعهده داریم، به فعالیت‌های علمی هم می‌پردازیم. ما در کتابخانه و بخش اطلاع رسانی کتابخانه آکادمی علوم مجارستان، مجموعه بزرگی داریم که برای حفظ آن از کمک بخش خصوصی و دولتی استفاده کنیم.

رئیس کتابخانه و بخش اطلاع رسانی کتابخانه آکادمی علوم مجارستان گفت: در حال حاضر، معنای سیاست در زندگی همه تغییر یافته و این همکاری‌های مشترک، نه در چارچوب مسائل سیاسی، بلکه در قالب فعالیت‌های نهادی خواهد بود زیرا تنها نباید مطالعه کرد، بلکه نیاز به دیدارهای گسترده است تا جغرافیای هم را درک کنیم. چنانچه من با سفر به ایران، تاریخ این سرزمین را درک کردم و با آنچه خوانده‌ام، تفاوت داشت. ما هم اعلام آمادگی می‌کنیم تا همکاری‌های مشترک میان دو کشور آغاز شود.

در پایان این جلسه، تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کتابخانه و بخش اطلاع رسانی کتابخانه آکادمی علوم مجارستان به امضا رسید. در این دیدار، دورا کالیدی، معاون رئیس کتابخانه و بخش اطلاع رسانی کتابخانه آکادمی علوم مجارستان و از مسئولان انجمن کتابداری مجارستان، اگنف کلشنی؛ مدیرکل مجموعه شرق‌شناسی آکادمی علوم مجارستان و بندک پری، مدیرکل مطالعات تُرکی دانشگاه ویتووس لوراند مجارستان حضور داشتند.

کد خبر 4419320 کمال صادقی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی مجارستان ادبیات کتاب و کتابخوانی دفاع مقدس جنگ تحمیلی ترجمه هفته دفاع مقدس گردشگری دفاع مقدس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بازار نشر معرفی کتاب ادبیات دفاع مقدس نمایشگاه کتاب فرانکفورت بازار کاغذ باغ موزه دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۹۱۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است

یکی از منابع دیپلماتیک اعلام کرد، مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است.

به گزارش ایسنا، پس از ماه‌ها رایزنی، اتحادیه اروپا اوایل سال جاری میلادی برای تصویب کمک‌های «غیر کشنده» از «موسسه صلح اروپایی» خود که یک صندوق ویژه‌ برای تقویت ظرفیت دفاعی شرکای اتحادیه اروپاست، اقدام کرد.

به نقل از پایگاه خبری azatutyun، پیش‌نویس این طرح مربوط به اواسط آوریل سال جاری میلادی درخواست مبلغ ۱۱ میلیون دلار را برای ارائه به ارتش ارمنستان در دو سال و نیم آتی دارد. این مبلغ قرار بود با هدف برپایی یک بیمارستان صحرایی و دیگر تاسیسات لجستیکی برای یکی از واحدهای نظامی در نظر گرفته شود. اختصاص این مبلغ نیازمند تایید و حمایت تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.

یکی از منابع اروپایی که خواست نامش فاش نشود، گفت، مجارستان هفته‌هاست که این تصمیم را وتو کرده و خواستار تخصیص کمک‌های مشابه به جمهوری آذربایجان شده است. سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا به امید غلبه بر این بن بست، در حال بررسی خواسته‌های بوداپست هستند.

اوایل آوریل سال جاری میلادی، الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان به قدرت‌های غربی بابت مسلح کردن ایروان هشدار داده بود.

علی‌اف مدت‌هاست که با ویکتور اوربان،‌ نخست وزیر مجارستان روابط گرمی دارد.

مجارستان برخلاف دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از باکو در قضیه درگیری قره باغ دفاع کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • رشد ۴۶ درصدی ساخت خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • رونمایی ازکتاب شعر پشت پنجره سکوت درگناباد
  • ساختمان اورژانس، پد آشیانه بالگرد و سوله بحران ساخته می‌شود
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • الکلاسیکوی برگشت ایران بدون 5 بازیکن مشترک