Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@00:02:27 GMT

دلایل کم شدن اسید معده

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۰۶۸۷۳

افراد بسیاری از گوارش ضعیف رنج می‌برند و اسید معده کم یکی از دلایل اصلی این شرایط محسوب می‌شود. ناطقان: اگر گوارش شما ضعیف باشد، بدون در نظر گرفتن این که چقدر خوب غذا می‌خورید یا چه میزان ویتامین و مواد معدنی مصرف می‌کنید، به احتمال زیاد از کمبود‌های تغذیه‌ای رنج می‌برید. بدن پیش از این که غذا و مکمل‌ها قابلیت جذب در جریان خون را بیابند نیازمند تجزیه آن‌ها به کوچک‌ترین ترکیبات تغذیه‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخلاف تصور نادرستی که وجود دارد، سوءهاضمه، نفخ، گاز و حتی سوزش سردل اغلب با اسیدیته کم معده مرتبط هستند تا میزان بیش از حد آن. این علائم اغلب در نتیجه باقی ماندن طولانی مدت غذا در معده و نه تلاش برای هضم آن‌ها شکل می‌گیرند.

اگر اسید معده به میزان کافی وجود داشته باشد، روند گوارش به خوبی انجام شده و همه چیز در بدن به خوبی پیش رفته و سوءهاضمه، نفخ و گاز کمتری را تجربه خواهید کرد. اگر گوارش به سمت بالای معده باز گردد، خطر فشار بر حلقه عضلانی که معده را از مری جدا می‌کند، افزایش یافته که ممکن است به بازگشت اسید معده به مری و پیرو آن سوزش سردل منجر شود.

اسید معده که به نام اسید هیدروکلریک شناخته می‌شود برای گوارش پروتئین نیاز است و همچنین به نابودی میکروب‌های مضر ورودی همراه با غذا کمک می‌کند و آسیب‌پذیری ما را نسبت به مسمومیت غذایی یا بیماری‌های عفونی دیگر کاهش می‌دهد.

افزون بر این، اسید معده به تجزیه ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی دیگر موجود در غذای مصرفی کمک می‌کند تا از جذب مؤثر مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند نیاسین، اسیدفولیک، ویتامین B. ۱۲، ویتامین C، بتا کاروتن، منیزیم، آهن، روی، و کلسیم اطمینان حاصل شود. تمام این مواد مغذی برای دستیابی به سطوح کافی انرژی، سیستم ایمنی قوی در برابر بیماری، سطوح متعادل هورمون‌ها و همچنین حفظ قدرت استخوان‌ها، دندان‌ها، چشم‌ها و اندام‌های دیگر ضروری هستند.

با افزایش سن، میزان اسید هیدروکلریک به طور معمول کاهش می‌یابد. افزون بر این، وعده‌های غذایی پیچیده، پرخوری و مصرف بیش از حد پروتئین به کاهش میزان این اسید منجر می‌شود. اگر مشکلی در غده تیروئید شما وجود داشته باشد نیز ممکن است مستعد کمبود اسید هیدروکلریک باشید. برخی دارو‌ها ممکن است سطوح اسید معده را کاهش دهند که تنها مشکل موجود را تشدید می‌کند. مصرف دارو‌های ضد اسید موجب بی‌فایده شدن اسید هیدروکلریک به واسطه خنثی کردن اسیدیته آن می‌شود.

سطوح کم اسید معده نه تنها به کمبود‌های تغذیه‌ای منجر می‌شود، بلکه می‌تواند احساس خستگی، آنزیم‌های گوارشی پانکراسی ناکافی، و آلرژی‌های غذایی را نیز موجب شود. اما این تنها بخش کوچکی از مشکل است. در ادامه برخی شرایط و علائم مرتبط با سطوح کم اسید معده ارائه شده‌اند. به خاطر داشته باشید که مواد مغذی بلوک‌های سازنده هر سلول، بافت، اندام، غده و دستگاه اندامی در بدن هستند. بدون گوارش کافی، ما از کمبود مواد مغذی مختلف رنج خواهیم برد که با گذشت زمان می‌تواند به مشکلات سلامت مختلفی منجر شود.

علائم و شرایط مرتبط با اسید معده کم

آسم

اختلالات خودایمنی

نفخ

کاندیدیازیس (برفک) - مزمن

بیماری سلیاک

یبوست

دیابت شیرین

اسهال

گشاد شدن مویرگ‌ها در گونه‌ها و بینی

تورم پس از غذا خوردن

خشکی دهان

اگزما

ناخن‌های ضعیف، پوسته پوسته و ترک خورده

آلرژی‌های غذایی

گاز

ریزش مو در زنان

سوزش سردل

کهیر

سوءهاضمه

انگل‌های روده‌ای - مزمن

کمبود آهن

بیماری لوپوس

کسالت

آلرژی‌های غذایی چندگانه

حالت تهوع

حالت تهوع پس از مصرف مکمل‌ها

پوکی استخوان

عفونت‌های انگلی

کم‌خونی کشنده

آکنه پس از نوجوانی

پسوریازیس

پای بی‌قرار

روزاسه

زخم یا سوزش زبان

پیسی (یک اختلال پوستی)

۸ روش برای رسیدگی به اسید معده کم

روش‌های مختلفی برای کاهش فشار وارده بر اسید هیدروکلریک معده یا افزایش تولید آن وجود دارند. در ادامه با برخی از بهترین نمونه‌ها آشنا می‌شویم.

غذا‌های تخمیر شده بیشتری مصرف کنید

غذا‌های تخمیر شده مانند کیمچی، ماست، و کلم ترش ریزجاندارانی به نام پروبیوتیک‌ها را در اختیار بدن قرار می‌دهند که در تسهیل گوارش نقش دارند. در حالت ایده آل، در هر وعده غذایی خود می‌توانید مقدار کمی از غذا‌های تخمیر شده مصرف کنید.

پروتئین حیوانی کمتری مصرف کنید

در شرایطی که بیشتر مردم به اشتباه فکر می‌کنند که غذا‌های گیاهی نسبت به نمونه‌های حیوانی سخت‌تر گوارش می‌شوند، اما در واقعیت شرایط برعکس است. برای گوارش پروتئین حیوانی به اسید معده قابل توجهی نیاز است. خوشبختانه منابع گیاهی مختلفی برای پروتئین در دسترس هستند که از آن جمله می‌توان به مغز‌های خوراکی (نمونه‌های خام و بدون نمک بادام، آجیل برزیلی، ماکادمیا، گردوی آمریکایی، پسته، گردو)، دانه‌های خوراکی (مانند دانه‌های چیا، بذر کتان، شاهدانه، دانه‌های کدو تنبل، کینوآ، دانه‌های آفتابگردان و دانه‌های کنجد)، حبوبات (مانند انواع مختلف لوبیا و نخود)، و همچنین آووکادو، نارگیل، و جایگزین‌های گیاهی برای شیر و پنیر اشاره کرد.

وعده‌های غذایی کوچک‌تر و ساده‌تر مصرف کنید

بیشتر ما بیش از نیاز خود غذا می‌خوریم و وعده‌های غذایی که پیچیده‌تر از آنچه باید باشند را مصرف می‌کنیم. شاید یک برگر به همراه سیب زمینی سرخ شده، نوشابه، و دسر عادی به نظر برسد، اما بدن برای چنین نوع از غذا خوردن طراحی نشده است. با مصرف وعده‌های غذای کوچک‌تر و ساده‌تر به سرعت متوجه خواهید شد که بسیاری از علائم گوارشی ناخوشایند ناپدید می‌شوند.

سرکه سیب مصرف کنید

یک قاشق غذاخوری سرکه سیب ارگانیک تصفیه نشده را به یک فنجان آب اضافه کرده و ۱۰ دقیقه پیش از وعده غذایی مصرف کنید. این کار به تقویت توانایی بدن در گوارش مواد غذایی کمک خواهد کرد. اگر به زخم معده مبتلا هستید از مصرف سرکه سیب پرهیز کنید.

مواد غذایی خام بیشتری مصرف کنید

مواد غذایی خام مانند میوه‌ها، سبزیجات، و جوانه‌ها همگی حاوی آنزیم‌های مورد نیاز برای گوارش غذا هستند. از آنجایی که مواد غذایی خام به طور معمول شما را مجبور می‌کنند عمل جویدن را به خوبی انجام دهید، نمونه‌های بسیار قابل گوارش هستند و مواد مغذی آن‌ها به راحتی در جریان خون جذب می‌شوند.

غذای خود را به خوبی بجوید

تمام فعالیت‌های گوارشی در معده صورت نمی‌گیرند. دندان‌های شما به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا پیش از ورود غذا به معده آن را به خوبی خرد کنند. طی فرآیند جویدن، آنزیمی به نام پتیالین با غذا ترکیب می‌شود که به آغاز گوارش پیش از رسیدن غذا به معده کمک می‌کند. هر لقمه غذای خود را حداقل ۳۰ تا ۴۰ بار بجوید.

مکمل‌های حاوی بتائین هیدروکلریاد و پپسین مصرف کنید

استفاده از این مکمل‌ها که به گوارش کمک می‌کنند از میزان اسید معده کافی برای گوارش غذای مصرفی اطمینان حاصل می‌کند. این مکمل‌ها را همراه با وعده‌های غذایی خود مصرف کنید. اگر به زخم معده مبتلا هستید از مصرف آن‌ها پرهیز کنید.

آنزیم‌های گوارشی مصرف کنید

مصرف مکمل‌های آنزیم که حاوی پروتئاز برای گوارش پروتئین، لیپاز برای گوارش چربی، آمیلاز برای گوارش کربوهیدرات‌ها، و سلولاز و همی‌سلولاز برای گوارش فیبر هستند می‌تواند کمک حال شما باشد. اطمینان حاصل کنید محصول انتخابی فاقد ارگانیزم‌های اصلاح شده ژنتیکی (GMOs) باشد، زیرا بسیاری از محصولات آنزیمی حاوی آن‌ها هستند. منبع: عصر ایران برچسب ها: کم شدن اسید معده ، اسید هیدروکلریک ، آسم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: آسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۰۶۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد

 فریبرز راشدی  اظهار کرد: در ششمین روز از هفته سلامت و در راستای اجرای طرح تشدید کنترل بهداشتی واحدهای عرضه کننده مواد غذایی ، یک انبار زیرزمینی که مملو از مواد غذایی تاریخ گذشته بود کشف شد.

وی ادامه داد: اقلام غذایی کشف شده در این انبار شامل انواع آبمیوه و آبلیمو به وزن تقریبی سه تن است که چهار تا پنج ماه از تاریخ انقضای آنها گذشته بود.

رئیس مرکز بهداشت زاهدان تصریح کرد: این مرکز بهداشت، سلامت شهروندان را خط قرمز خود دانسته و با متصدیان متخلف از مقررات بهداشتی برخورد قانونی خواهد کرد.

وی افزود: در روز جاری نزدیک به ۱۹ تن مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی غیر قابل توزیع معدوم شد.

راشدی بیان کرد: این میزان مواد غیرقابل مصرف توسط بازرسان بهداشت محیط از انبارها و مراکز تهیه و توزیع سطح شهر زاهدان جمع آوری شده است.

وی تاکید کرد: پس از انجام مراحل قانونی و کسب مجوزهای لازم در محل سایت زباله شهرداری زاهدان و با حضور نماینده قوه قضائیه معدوم شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید