Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@00:59:08 GMT

نتایج سنجش امواج الکترومغناطیسی اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۱۸۰۰۵

نتایج سنجش امواج الکترومغناطیسی اعلام شد

به گزارش ایسکانیوز به نقل از مهر، غلامرضا خاکسار مدیر کل دفتر نظارت بر سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در کارگاه آموزشی ایمنی تشعشع در نمایشگاه تله کام با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پایش تشعشعات الکترومغناطیسی در کشور اظهار داشت: متولی قانون ایمنی تشعشعی کشور سازمان انرژی اتمی است و تمامی تجهیزات و اقدامات لازم در این حوزه باید به تأیید این سازمان برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه سازمان تنظیم مقررات به عنوان دستگاه همکار در قانون هوای پاک مصوب سال ۹۶ با سازمان انرژی اتمی همکاری می کند، گفت: تمامی تجهیزات حوزه فرکانسی کشور و تشعشعات رادیویی مطابق با استاندارد ICNIRP و نیز استاندارد ملی ایران که مطابق با این استاندارد بین المللی است مورد بررسی و پایش قرار می گیرد و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

خاکسار با بیان اینکه مقاله معتبری درباره پرتوهای غیریون ساز مانند موبایل و آنتن های BTS در ایران وجود ندارد و ما از منابع خارجی برای انجام تحقیقات و بررسی استانداردها استفاده می کنیم، افزود: از سوی دیگر کارگروه ارتباط مشترک شهر وابسته به شهرداری، ضوابط نصب سایت ها، آنتن ها و دکل های تلفن همراه در شهر تهران را تدوین کرده است و باید تمامی این تجهیزات در کارگروه ارتباطات مشترک شهر مجوز بگیرند. در این کارگروه یکی از مواردی که بررسی می شود بحث ایمنی تشعشع است.

وی حد مجاز تشعشعات را بر مبنای استانداردهای بین المللی ۲۸ ولت بر متر عنوان کرد و یادآور شد: تمامی تجهیزات نصب شده در حوزه تشعشعات رادیویی باید بر مبنای این حد مجاز نصب و راه اندازی شود.

مدیر کل نظارت بر سرویس های رادیویی رگولاتوری با بیان اینکه زمانی که مجوز برای نصب آنتن های موبایل داده می شود یعنی موضوعات استاندارد برای آنها رعایت شده است، گفت: افرادی که می خواهند برای نصب آنتن ها با اپراتورها همکاری کنند باید ابتدا از اپراتورها بخواهند مجوز کارگروه ارتباط مشترک شهر را به آنها نشان بدهند.

وی افزود: فاصله در نصب آنتن های موبایل معیار نیست و معیار اصلی ایمنی تشعشع است، برای مثال فاصله دکل تا پنجره منزل با فاصله آن نسبت به نقاط حساس مانند بیمارستان و مهدکودک ها باید متفاوت باشد. از سوی دیگر قدرت سیگنال از جمله مواردی است که در نصب آنتن های موبایل مورد توجه قرار می گیرد.

مدیر کل نظارت بر سرویس های رادیویی رگولاتوری با اشاره به پایش دوره ای و نصب تجهیزات اندازه گیری تشعشع در فضای فرکانسی کشور از سوی رگولاتوری، تصریح کرد: رگولاتوری در این زمینه اپراتورها را ملزم به ارائه گواهی به پرتوکاران و خرید تجهیزات اندازه گیری تابش رادیویی و ماکروویو کرده است. در همین حال بر مبنای بررسی شکایات مردمی، تجهیزات اندازه گیری آنلاین در ۷۰ نقطه از شهر تهران و نیز ۱۸ نقطه شهر شیراز نصب شده است و قرار است به صورت دوره ای در سایر کلان شهرها نیز برای اندازه گیری میزان تشعشع این تجهیزات نصب شود.

خاکسار از ساخت تجهیزات ثابت اندازه گیری تشعشعات غیر یون ساز توسط مرکز تحقیقات مخابرات و همکاری رگولاتوری برای نخستین بار در کشور خبر داد و اظهار داشت: این تجهیزات در کشورهای معدودی ساخته می شود و ما برای اولین در منطقه خاورمیانه توانستیم این تجهیزات را تولید کرده و وارد این صنعت شویم. سایر کشورهای منطقه تاکنون توان ساخت این تجهیزات را نداشتند.

وی با بیان اینکه تجهیزات نصب شده در نقاط مختلف شهر تهران بر مبنای آیتم هایی از جمله تجمیع و تراکم جمعیت، حساسیت مناطق، نگرانی مردم، آسیب پذیری افراد و نیز میزان منابع انتشار امواج است، خاطرنشان کرد: در این پروژه مطالعه موردی در چهار کشور اسپانیا، یونان، ایتالیا و ترکیه را داشته ایم. برای شبکه شدت میدان مغناطیسی، تعداد منابع انتشار امواج و فاصله آن از منبع انتشار را اندازه گیری کرده و دستگاه ها را در نقطه ای نصب می کنیم که بالاترین حد تشعشع را دارد.

وی افزود: براساس پارامترهای مدنظر نصب این تجهیزات در مرکز تهران بیشتر و در غرب تهران کمتر است. بر این اساس ۱۵ درصد این تجهیزات در نزدیکی مراکز درمانی، ۴۳ درصد در نزدیکی مراکز آموزشی و ۴۲ درصد تجهیزات در مراکز پرجمعیت شهر تهران نصب شده است.

مدیر کل نظارت بر سرویس های رادیویی رگولاتوری یادآور شد: نتایج بررسی سامانه های آنلاین سنجش تشعشع تا روز سه شنبه هفته جاری نشان می دهد که ۹۴ درصد تشعشعات بسیار پائین تر از حد استاندارد است.

وی گفت: در شهر تهران و شیراز ۹۴ درصد تشعشعات زیر ۵ ولت بر متر و ۶ درصد تشعشعات کمتر از ۲۸ ولت بر متر است. این اندازه گیری مربوط به تشعشعات تا فرکانس ۱۸ هزار مگاهرتز است و مربوط به تشعشعات آنتن های موبایل و سایر دستگاه های رادیویی می شود. حتی یک نمونه از سایت های نصب شده نزدیک به ۲۸ ولت بر متر گزارش نشده است.

خاکسار با بیان اینکه اثرات حرارتی امواج الکترومغناطیسی ثابت شده است، تأکید کرد: اما تاکنون هیچ گونه اثر الکترومغناطیسی بر بیماری ها ثابت نشده است.

انتهای پیام/

31 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۱۸۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند/ داوطلبان کانال‌های تقلب را ترک کنند

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه برخی از افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و ابزارهای جاسوسی برای کنکور را در بدن کار گذاشته‌اند، گفت: حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزارها را داشته باشد متخلف محسوب می‌شود و از آزمون محروم می‌شود.

به گزارش ایسنا، عبدالرسول با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح تمهیدات سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری کنکور اشاره کرد و گفت: در هیچ کدام از حوزه های امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمی شود، دیگر این موضوع ضرورتی ندارد. در آن سال که اینترنت قطع شد، امکانات فعلی مقابله با تقلب‌ها در اختیار ما نبود ؛اما اکنون با دستگاه‌های تقلب یاب و آشکارساز حفاظت برقرار است.

وی در ادامه تصریح کرد: تعدادی کلاهبردار به صورت ناجوانمردانه سعی می‌کنند از مردم پول بگیرند. از داوطلبان خواهش می‌کنم که به این افراد پول ندهند. پرونده‌هایی داشتیم که این باندهای کلاهبردار از داوطلب و خانواده اش اعتراف گرفته‌اند و با این اعترافات آنها را تهدید کرده‌اند. ۱۹ هزار نفر را رصد کردیم که کانال‌های مدعی تقلب را ترک کردند.

معاون وزیر علوم یادآور شد: به تمام داوطلبان توصیه می‌شود این کانال‌ها را تا زمان برگزاری کنکور ترک کنند؛ زیرا اگر با آشکارسازها متوجه شویم که تجهیزات گرفته‌اند حتی اگر از تجهیزات استفاده نکنند هم متخلف محسوب شوند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به اینکه تجهیزات هندزفری و موبایل واره در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است، افزود: روز گذشته دو کانال بزرگ با ۵۰ هزار فالور را دستگیر کردند. دلیل اینکه خریداری تجهیزات تخلف محسوب می‌شود، این است که تعداد زیادی از داوطلبان رفتند تجهیزات هندزفری و موبایل واره خریده‌اند. این دستگاه‌ها در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است. فرد در ابتدایی که وارد حوزه می‌شود، به محض روشن شدن آن توسط دستگاه‌های ما سیگنال‌ها دریافت می‌شود و صورت جلسه می‌شود.

پورعباس تاکید کرد: برخی از افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و ابزارهای جاسوسی برای کنکور را در بدن کار گذاشته‌اند. حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزارها را داشته باشد متخلف محسوب می‌شود و از آزمون محروم می‌شود. این موبایل واره ها ابزار جاسوسی هستند و اگر خریداری شود؛ یعنی شبکه ای پشت این موضوع است. موبایل ساده ای نیست که بتوان آن را یک تخلف محسوب کرد. بسیاری از این افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و این ابزارها را در بدن کار گذاشته‌اند. 

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با ابزارهای جاسوسی از سوال عکس بگیرند، اظهار کرد: با توجه به تمام تمهیداتی که در نظر گرفته شده است امکان ندارد که تا قبل از بازشدن در مخزن هیچ انسانی با سوالات تماس داشته باشد. تا ساعت ۸ صبح که سوالات در قرنطینه است هیچ امکانی برای دسترسی به سوال وجود ندارد. اما ما می‌دانیم که عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با این ابزارهای جاسوسی از سوال عکس بگیرند و به بیرون ارسال کنند و در بیرون عده‌ای این سوالات را حل کنند.

به گفته وی، پارسال سه نفر سه صفحه را عکس گرفتند و در عرض چند دقیقه دستگیر شدند. ممکن است عکسی بیرون بیاید؛ اما مطلقاً پاسخی به حوزه نمی‌رود. همه دستگاه‌های مخابراتی را پارسال کشف کردیم و امسال هم با دستگاه‌های آشکارساز تمام حوزه‌ها را پوشش می‌دهیم.

پورعباس یادآور شد: نظام آموزش عالی بر اساس عدالت آموزشی و کارآیی سنجش ورودی دانشگاه‌ها تعریف می‌شود. یک مصوبه‌ای علاوه بر مصوبه سال گذشته در شورای امنیت کشور تصویب شد تا آزمون سراسری به سلامت برگزار شود. داوطلبی که در جلسه آزمون گرفتار شود متخلف محسوب می‌شود. مجرمان با متخلفان متفاوت هستند و پلیس فتا وقتی افراد شبکه‌های متقلب را دستگیر می‌کند آنها با یک تا ۵ سال زندان مواجه خواهند بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • داوطلبان کنکور مردادماه منتظر نتایج باشند
  • زمان اعلام نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳  
  • برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند
  • باورنکردنی؛ مرز‌های تقلب در کنکور جابجا شد
  • زمان اعلام نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳
  • نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود
  • برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند/ داوطلبان کانال‌های تقلب را ترک کنند
  • اعلام نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ در نیمه مرداد
  • کنکور ۱۴۰۳ شروع شد | نتایج اولیه در این تاریخ منتشر می‌شود
  • نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می شود