Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز گفت: برگزاری سمپوزیوم یکی از برنامه‌های ترویجی آزمایشگاه در این حوزه است تا با حضور محققان داخلی و خارجی اطلاع رسانی و تبادل اطلاعات انجام شود. به گزارش  گروه  دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا آی رییس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در نشست خبری دومین سمپوزیوم تازه‌های نقشه برداری مغز ایران با اشاره به حضور محققان تراز اول حوزه نقشه برداری مغز در این رویداد اظهار کرد: برگزاری سمپوزیوم یکی از برنامه‌های ترویجی آزمایشگاه در این حوزه است تا با حضور محققان داخلی و خارجی اطلاع رسانی و تبادل اطلاعات انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آی در ادامه گفت: سمپوزیوم ۱۸ و ۱۹ مهرماه برگزار می‌شود تا شاهد همگرایی بیشتر در توسعه علوم و فناوری‌های نقشه برداری مغز و به روز رسانی اطلاعات پژوهشگران باشیم. برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نشست تخصصی و سخنرانی از جمله برنامه‌های این رویداد است.

توانمندسازی متخصصان حوزه نقشه برداری مغز
در ادامه حسین قدیری دبیر اجرایی این سمپوزیوم نیز بیان کرد: ترویج، توانمندسازی، توسعه و رشد متخصصان حوزه علوم شناختی و نقشه برداری مغز از رسالت‌های آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز است و در این راستا سمپوزیوم برگزار می‌شود. با توجه به موفقیت و استقبال از نخستین دوره برگزاری این رویداد، امسال دومین سمپوزیوم برگزار می‌شود.
قدیری ادامه داد: رویداد بزرگی در حوزه نقشه برداری مغز از ۱ تا ۳۰ مهر ماه توسط آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز طراحی شد که شامل برگزاری کارگاه‌های آموزشی، سمینار علمی، نشست تخصصی و سخنرانی محققان است که بخشی از این ۳۰ روز به ۲ روز برگزاری سمپوزیوم اختصاص دارد. در این سمپوزیوم افراد متخصص از داخل و سایر کشور‌ها به تعامل علمی می‌پردازند.
وی هدف از برگزاری این رویداد را افزایش توانمندی و آگاهی در این حوزه دانست تا کشور در زمره کشور‌های صاحب سبک و اندیشه بین سایر کشور‌ها در این حوزه قرار گیرد.

معرفی توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان حوزه نقشه برداری مغز
قدیری با اشاره به برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری نقشه برداری مغز به عنوان رویدادی جانبی در سمپوزیوم عنوان کرد: این جشنواره با هدف حمایت و معرفی توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان حوزه نقشه برداری مغز برگزار می‌شود. در این جشنواره شرکت‌های دانش بنیان این حوزه برای معرفی محصولات و فناوری خود فضایی دارند؛ بنابراین فرصتی فراهم می‌شود تا شرکت‌ها از نزدیک فناوری خود را در اختیار پژوهشگران و اساتید قرار دهند. همچنین ۱۰ شرکت به جشنواره راه یافتند.

همچنین غلامعلی حسین زاده معاون پژوهش و فناوری آزمیشگاه ملی نقشه برداری مغز با بیان اینکه ۱۶ سخنران در حوزه‌های متنوع و به روز با محوریت نقشه برداری در سمپوزیوم سخنرانی دارند گفت: در این دوره از سمپوزیوم علاوه بر سخنرانی‌ها چکیده مقالات برگزیده‌ای که به دبیرخانه سمپوزیوم ارسال شده به صورت پوستر در معرض نمایش قرار می‌گیرد. همچنین در مراسم اختتامیه اهدای جوایز برای مقاله برگزیده، پژوهشگر برتر و برگزیدگان مسابقه ملی واسط مغز و رایانه و ایده پردازی کاربرد‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی اهدا می‌شود.

در ادامه این نشست آی درباره فعالیت‌های آزمایشگاه توضیحاتی ارائه داد: بیش از ۴ هزار بازدید کننده تخصصی از زمان راه اندازی آزمایشگاه تا کنون داشتیم. همچنین با توجه به اهمیت این حوزه و رسالت آزمایشگاه در حوزه ترویج بالغ بر ۷۵ هزار نفر ساعت کارگاه آموزشی برگزار شده که شامل سطوح مختلف از دانش آموزی تا محققان حرفه‌ای است. همچنین تا کنون ۴ هزار و ۵۰۰ ساعت از تجهیزات این آزمایشگاه استفاده شده است. ارتباط با محققان ساسر کشور از دیگر برنامه‌های آزمایشگاه است و در این زمینه برای حدود ۱۸ استان برنامه تخصصی برگزار شد. با توجه به استقبال از فعالیت‌های آزمایشگاه در فکر دو شیفت کردن این مرکز هستیم تا امکانات و تجهیزات پیشرفته آن در اختیار همگان قرار گیرد.

آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با هدف پاسخگویی بخشی از نیاز‌های پژوهشی و فناوری کشور در زمینه ایجاد زیرساخت تصویربرداری و تحریک مغزی برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش‌بنیان در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی و نقشه‌برداری مغز با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه‌اندازی شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آزمایشگاه ملی مغز ایده پردازی سمپوزیوم معاون پژوهش و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۹۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما : بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی" ژئوماتیک ۱۴۰۳" که در نوع خود یکی از نخستین نمایشگاه حوزه اطلاعات مکانی منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود، پس از چهار روز برگزاری و استقبال چشمگیر مخاطبان به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه این نمایشگاه با حضور مسئولان مرتبط و تقدیر از غرفه‌های نمایشگاهی برگزار شد.
در این نمایشگاه برای نخستین بار چندین دستاورد نوین دانش‌بنیان که به دست متخصصان شرکت‌های مختلف داخلی تولید شده بود، به نمایش گذاشته شد.
در دو روز نخست این رویداد، همایش ژئوماتیک با حضور استادان دانشگاه‌ها، کارشناسان، مسئولان و دانشجویان، برگزار شد که در آن ضمن سخنرانی مقامات، برخی متخصصان نیز دیدگا‌های خود را ارئه کردند
درحاشیه برپایی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳، چندین نشست تخصصی، سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی، با حضور مقامات مرتبط، کارشناسان، استادان دانشگاه و متخصصان برگزار شد.
در نخستین روز همایش، پنج، کارگاه و در روز دوم از بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ (ژئوماتیک ۱۴۰۳)، هفت، کارگاه تخصصی برگزار شد.
بخش نمایشگاهی رویداد ژئوماتیک ۱۴۰۳ نیز شاهد حضور دور از انتظار مخاطبان بود، جایی که ده‌ها شرکت، نوین‌ترین و جدیدترین تولیدات و طرح‌های خود را ارئه کرده بودند.
بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی درهشت محور اصلی: ۱- ژئودزی و ژئودینامیک (تعیین موقعیت، ناوبری و چارچوب‌های مختصاتی زمین مرجع وغیره) ۲- فتوگرامتری و سنجش‌ازدور (پهپاد، سامانه‌های پویای تولید و به روزرسانی نقشه و اطلاعات مکانی) ۳- سامانه‌ها و زیرساخت‌های اطلاعات مکانی (GIS & SDI) و مدیریت منابع مکانی غیرمتمرکز ۴- آبنگاری (چارت دریایی، تغییرات تراز دریا، ایمنی دریانوردی، کاداستر دریایی) ۵- کارتوگرافی (اطلس‌های پویا، نقشه‌های تعاملی و تقاضامحور، نام‌های جغرافیایی و تقسیمات کشوری) ۶- فناوری‌های نوین در حوزه اطلاعات مکانی (شهر سه بعدی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، متاورس) ۷- کاربرد اطلاعات مکانی در (دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حدنگاری، آمایش سرزمین، توسعه دریامحور و سامانه‌های تصمیم یارمکانی) ۸- کاربرد اطلاعات مکانی در (مدیریت بحران، مدیریت منابع طبیعی، اقلیم و محیط زیست، حمل و نقل) برگزار شد.
جاویدانه، رییس سازمان نقشه برداری کشور در این رویداد گفت:باتوجه به تغییرات گسترده تکنولوژی در بخش‌های جمع آوری، پردازش و نمایش اطلاعات در سال‌های اخیر تغییرات و پیشرفت‌های زیادی را تجربه نموده است که عدم آگاهی و استفاده از آن میتواند صدمات جبران ناپذیری را بر بدنه برنامه ریزی، تصمیم سازی و مهندسی کشور وارد نماید. این اهمیت وقتی صدچندان میشود که بدانیم بسیاری از داده‌های دنیای امروز دارای مولفه مکانی بوده و بدون آن کارآیی ندارند.
جاویدانه افزود:به طور کلی لازمست تا داده‌های مکانی با کیفیت مطلوب و با رعایت استاندارد‌های موجود جمع آوری، پردازش و در اختیار کاربران قرار گیرند. چنین اطلاعاتی در یک بستر مشترک میتوانند ضمن کمک به طرح‌های کلان کشور مانند آمایش سرزمین، ثبت و دیگر موارد نیاز‌های موجود در زمینه‌های محیط زیست، تغییرات اقلیم، حمل و نقل، مصرف بهینه منابع را نیز تامین کرده و رشد اقتصادی کشور را به ارمغان آورد.
حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران نیز در همایش گفت:سازمان فضایی کشور از دهه ۸۰ با توسعه سنجش از دور و موارد دیگر فعالیت خود را آغاز کرد که خوشبختانه در ساخت ماهواره و پرتاب گر در مسیر درستی قرار گرفته است.
او افزود:همچنین اقدامات خوبی در حوزه قضایی برداشته شده است به طوری که حوزه فضایی امکان دسترسی به بازده نقشه‌های زمینی را در مدت کوتاه‌تر در اختیار قرار می‌دهد، ماهواره خیام در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته اطلاعات نقشه‌ای را به صورت کامل در اختیار قرار داد.به گفته او، محموله‌های تصویربردار ماهواره پارس ۱ می‌تواند در کمتر از ۱۰۰ روز ۹۵ درصد اراضی کشور را تصویربرداری کند.
همچنین همزمان با برگزاری بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳ برخی از سفیران و کارشناسان خارجی در محل این رویداد حضور یافتند
برخی از سفیران و کارشناسان خارجی علاوه بر حضور در همایش و نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی این رویداد، از غرفه‌های نمایشگاه زئوماتیک ۴۰۳ نیز بازدید کرده و در جریان پیشرفت‌های علمی کشورمان در این حوزه قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد
  • برگزاری یادواره شهدا در بوکان
  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت