Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@23:06:14 GMT

وقتی کالای دست دوم هم چاره‌ساز نیست!

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۴۷۷۹۹

وقتی کالای دست دوم هم چاره‌ساز نیست!

طی روزهای اخیر با وجود پایین آمدن نسبی قیمت دلار قیمت کالاهای مورد نیاز مردم همچنان بالا بوده و حتی برخی از اقشار ضعیف جامعه توان خرید کالای دست دوم را نیز ندارند، این در حالی است که مسئولین دولتی همچنان تکرار می کنند هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، طی روزهای اخیر با وجود پایین آمدن نسبی قیمت دلار قیمت کالاهای مورد نیاز مردم همچنان بالا بوده و حتی برخی از اقشار ضعیف جامعه توان خرید کالای دست دوم را نیز ندارند، این در حالی است که مسئولین دولتی همچنان تکرار می کنند هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم اقشار مختلف از توانمند و ضعیف نگران قحطی و کمبود کالاهای مورد نیاز خود بوده و هر روز در پی کوچکترین کاهش قیمتی سرازیر به فروشگاه های مواد غذایی شده و در اغلب موارتد بیشتر از نیاز روزانه خرید می کنند که همین موضوع یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت هاست.

برنج، روغن، مواد بهداشتی، پوشک بچه، شیر و انواع لبنیات، شوینده ها، لوازم التحریر، دارو و حتی تنقلات در برخی از فروشگاه های مواد غذایی با کمبود مواجه شده و در تعدادی از فروشگاه های زنجیره ای شاهد قفسه خالی این اقلام بودیم.

در مواردی می توان این نگرانی ها را توجیه کرد اما در مواردی همچون شیرخشک، دارو و اقلام مورد نیاز بیماران در اتاق عمل نمی توان نادیده گرفتن حق دیگران را چشم پوشی کرد، بیمارانی که حیات آن ها بستگی به داروهای انبار شده عده ای از هموطنان در خانه های خود دارد.

همین بر هم زدن عرضه و تقاضا بازار خوبی برای دلالان و سودجویانی فراهم کرد که از این آب گل آلود ماهی بگیرند و پول هنگفتی از احتکار کالاهای مورد نیاز مردم به جیب بزنند که با عده زیادی از این افراد برخورد شد و انبارهای بسیاری نیز در همین زمینه پلمب شدند.

احتکار روغن نباتی و پوشک در آذربایجان غربی

سردار اصلانی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی، با اشاره به برخورد با مجرمین اقتصادی در آذربایجان غربی اظهار داشت: احتکار کالاها در آذربایجان غربی در حوزه لوازم خانگی و اقلام مورد نیاز مردم بود که ۱۷۷ پرونده در حوزه جرایم اقتصادی وجود داشت و ارزش ریالی آن ها ۴ هزار میلیارد ریال بود و شاهد احتکار روغن نباتی و پوشاک در انبار بودیم که آن ها نیز کشف و تعیین تکلیف شدند.

نیاز روزانه دلیل اصلی خرید مازاد

عده زیادی از شهروندان نیز از نابسامانی در بازار گلایه دارند و وقتی سخن از وضعیت بازار می شود، همه از گرانی ها نالان هستند.

بسیاری از مردان، تامین نیاز روزانه و آبروداری در مقابل اعضای خانواده و فرزندان را دلیل اصلی خرید مازاد عنوان می کنند و نگرانی از عدم ثبات در قیمت کالاهای اساسی خود را از دیگر دلایل خرید مازاد بیان می کنند.

این در حالی است که مسئولین اعلام می کنند مشکلی در تامین کالاهای اساسی مردم ندارند.

کمبودی در اقلام اساسی نداریم

جعفرصادق اسکندری در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، با بیان اینکه هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم وجود ندارد، گفت: هیچ کمبودی در تامین ۲۲ قلم کالای اساسی مردم وجود ندارد چراکه کالاهای موجود در انبار های استانی و کشوری قادر به تامین مایحتاج مورد نیاز مردم هستند.

وی، درخصوص کمبود روغن نباتی در بازار در چند روز اخیر، ابراز کرد: دلیل کمبود این ماده غذایی در بازار به دلیل ایجاد مشکلاتی در بحث حمل و نقل بوده و از امروز طبق برنامه ۷۰۰ تن روغن نباتی مورد نیاز بازار بارگیری شده و از فردا در تمامی فروشگاه ها توزیع می شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، با اشاره به اینکه مردم تقاضایی مازاد بر نیاز خود از بازار دارند، گفت: خرید بیش از حد مردم برایمان تعجب آور بوده و بی دلیل است چراکه این عمل مردم باعث خروج بازار از حات عادی و مقدم شدن تقاضا بر عرضه شده و باعث ایجاد آشفتگی می شود.

وی، تصریح کرد: گمرکات و مبادی گمرک با همکاری لازم در راستای ترخیص کالا کوشیده و تقریبا هیچ کالایی در گمرکات انبار نشده، اما متاسفانه واحد های تولیدی پس از خروج کالا از مبادی گمرکی نسبت به احتکار مواد اقدام می کنند.

کاهش قدرت خرید مردم

با وجود خرید بیش از نیاز عده ای از مردم و خالی کردن قفسه های فروشگاه ها، عده ای نیز با کاهش قدرت خرید مواجه شده و حتی کمتر از میزان معمول خرید می کنند چرا که افزایش سرسام آور قیمت ها هیچ تاثیری در افزایش حقوق کارگری نداشته و یارانه حمایتی دولت نیز همچنان همان ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است!

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۷۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟

با توجه به استقبال مردم، احتمال اینکه این طرح با بررسی عمیق و تأمین بودجه به همین شکل یا اشکال دیگر از پرداخت یارانه مضاعف به مردم تمدید شود، دور از انتظار نیست.

به گزارش مشرق، دولت سیزدهم در راستای ارتقا امنیت غذایی مردم و اصابت یارانه بر سر سفره آن‌ها، طرح سه‌گانه کالابرگ الکترونیکی، یارانه مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار سه دهک اول درآمدی و یارانه برای کودکان هفت دهک درآمدی جامعه که نیازمند تغذیه مضاعف هستند را در دستور کار قرار داد و اجرایی کرد.

هر کدام از این طرح‌ها برای قشر خاصی تعریف شدند تا امنیت غذایی آن‌ها از طریق یارانه ارتقا یابد یا تقویت شود. طرح فجرانه یکی دیگر از ابتکارات دولت در حوزه تشویق مردم به خرید اقلام خوراکی با قیمت پایه بود؛ به این شکل که آن‌ها سبد غذایی تعریف شده مشتمل بر ۱۱ قلم کالای اساسی را با قیمت پایه خریداری کنند.

«طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) هم‌زمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه (فردا) ادامه دارد. در این طرح اعتبار تشوقی خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق کالابرگ از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت و شرط خرید ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه برای دریافت آن اعتبار تشویقی حذف شد.

استقبال ۸۷ مردم از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی در مرحله نخست

۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات و با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابه‌التفاوت قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین شده است.

در مرحله نخست این طرح که از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد، افرادی که مشمول بودند با خرید از طریق کالابرگ الکترونیکی از فروشگاه‌های اعلام شده ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف دریافت می‌کردند. در دوره نخست وازیر طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند. در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن نیز این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفرهای نوروزی بودند.

ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین جامعه

در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامع عمل پوشانده است.

در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در ۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانجات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند. آمار مربوط به اردیبهشت ماه هنوز اعلام نشده است.

علاوه بر ارتقا امنیت غذایی مردم از این طریق، دولت به یک هدف دیگر نیز دست‌یافت. در گذشته یارانه‌بگیران عادت به برداشت یارانه نقدی و صرف آن برای امور غیر از کالاهای خوراکی داشتند؛ اما با طرح کالابرگ الکترونیکی و پس از آن طرح تشویقی «فجرانه» رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفت تا دولت به هدف خود که ارتقا امنیت غذایی است نزدیک‌تر شود.

آیا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی پایان می‌یابد؟

باتوجه‌به اینکه روز هفدهم اردیبهشت (فردا) این طرح سه‌ماهه خاتمه می‌یابد، دولت و مسئولان حوزه به دنبال این هستند که می‌توان یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی را به شکل دیگری پیش برد یا خیر. تا کنون در این خصوص اطلاع‌رسانی انجام نشده است اما با توجه به موفق بودن طرح، استقبال مردم، توزیع به موقع اقلام غذایی بدون ایجاد صف، رونق صنایع تولید مرتبط با اقلام سبد غذایی و ارتقا امنیت غذایی آحاد مردم تمدید این طرح تشویقی دور از ذهن نخواهد بود. البته با توجه به هزینه زیادی که برای دولت ایجاد می‌کند قطعا باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد و بودجه آن تعریف شود تا طرح ادامه پیدا کند.

قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته می‌بایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین می‌شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران