Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه الشرق الاوسط نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 با مجموعه ای از اظهارات متنوع خود احساسات رای دهندگان ‌آمریکایی را تحریک می کرد. کشوری نبود که ترامپ از آن انتقاد نکرده باشد، همه متحدان آمریکا یکی از پس از دیگری مورد انتقاد و حمله ترامپ قرار گرفتند که طبعا عربستان نیز یکی از این کشورها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود از مسایل و موضوعات مورد توجه شهروندان آمریکایی به خوبی استفاده کرد که از جمله آن می توان به قیمت نفت، تقاضای پول از کشورهایی که ادعا می کند آمریکا از آنها محافظت می کند و به ایجاد فرصت های شغلی بیشتر در داخل آمریکا با هزینه این کشورها اشاره کرد.
به درستی که سخنانی بهترین از اینها برای کسب آرای مردم وجود ندارد. کاهش بهای نفت و کسب پول (درآمد) بیشتر! چقدر برای رای دهندگان جذاب است.
ترامپ اندکی کمتر از دو سال قبل،‌ پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان رئیس جمهور وارد کاخ سفید شد و مواضع قبلی او تغییر کرد و عربستان اولین کشوری بود که ترامپ پس از انتخاب به آنجا سفر کرد. عربستان موضعی در چارچوب استراتژی ضد ایرانی ترامپ در پیش گرفت و در جنگ علیه گروه داعش در قالب 50 کشور دیگر مشارکت کرد.
دو کشور ( عربستان و آمریکا ) از ائتلاف اقتصادی ، نظامی و سیاسی بهره مند شدند.
هیچ یک از اظهارات ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی او اجرایی نشد تا اینکه زمان انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا رسید و ترامپ مانند گذشته ، اظهارات قبلی خود را تکرار می کند اما این بار او رئیس جمهور است و جذب آرای انتخاباتی آسان نیست و بر این اساس عربستان متحد ترامپ به همراه دیگر متحدانش مانند کره جنوبی ، ژاپن و آلمان باید از عناصر نامطلوب در سفرهای دوره ای او به ایالت های مختلف باشند اما واقعیت این است که با همه این مسایل مواضع دولت آمریکا با متحدانش تغییر زیادی نکرده است و تنها چیزی که تغییر کرده سخنان حماسی رئیس جمهور آمریکا برای جذب آرای بیشتر شهروندان این کشور است و همزمان مواضع و سیاست های دولت آمریکا با همان متحدانی که به آنان حمله می کند ، تغییر نمی کند.
البته روابط میان عربستان سعودی و آمریکا در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما (رئیس جمهور سابق ) با دونالد ترامپ قابل قیاس نیست. باراک اوباما هشت سال علیه برنامه های عربستان و کشورهای منطقه عمل می کرد و بر این اساس کشورش پیشرفتی در استراتژی خود نداشت اما پس از روی کار آمدن ترامپ و نزدیک شدن به برنامه های عربستان ، موفقیت بزرگ و قابل توجهی برای متحد او بود و این معادله ای است که شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در مصاحبه با بلومبرگ به صورت شفاف تشریح و در پاسخی محکم و قاطع تاکید کرد که او اولین نفر از متحدان آمریکا بود که درباره اظهارات ترامپ در خصوص موافقت ریاض با پرداخت پول به واشنگتن در ازای محافظت از آن ، گفت: «در واقع ما هیچ هزینه ای برای امنیت مان پرداخت نخواهیم کرد».
البته نمی توان گفت که روابط عربستان و آمریکا سرد یا تیره است ، اگر چه بسیاری از کشورها و طرفها آرزوی آن را دارند و در این زمینه تلاش می کنند، در مجموع عربستان با متحد خود تعامل برابر و یکسانی دارد. عربستان اختلافاتی با او (ترامپ) درباره اظهاراتش دارد و آنها را تصحیح و حقایق را روشن می کند. اگر اشتباهاتی رخ دهد ، یاد آور می شود و به کسی اجازه نمی دهد به اعتبار و جایگاه آن تعرض کند .
روابط عربستان قطعا مانند برخی کشورهای کوچک با متحدش (آمریکا ) رابطه رئیس و مرئوس نیست که جرات این را ندارد پاسخ ترامپ را بدهد و حتی اگر به صراحت آن را به حمایت از تروریسم متهم کند. طبعا مقصود اصلی اینجا قطر است.
همچنان که پیام بسیار مهم عربستان از زبان ولیعهد آن مطرح شد و اینکه نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگر در جهان از کشورش حفاظت نمی کند و عربستان در 300 سال گذشته از عمرش توانسته است از خود محافظت کند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: ترامپ آمریکا عربستان نفت بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۵۳۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم

ضیافت شام پر زرق و برق جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با خبرنگاران و سیاستمداران و کمدین‌های سرشناس شنبه شب در حالی برگزار شد که مخالفان جنگ غزه در بیرون سالن شعار می‌دادند.

به گزارش یورونیوز، در حالی که بسیاری از میهمانان در میان شعار‌های «شرم بر شما» و «فلسطین را آزاد کنید»، خود را به محل رویداد رساندند، جو بایدن از در دیگری به مراسم رسید و در طول سخنرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به جنگ اسرائیل با حماس نکرد.

روز شنبه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) معترضان در بیرون محل برگزاری مراسم در هتل هیلتون واشنگتن تجمع کرده بودند و تصاویر ۱۲۵ خبرنگار کشته شده در جنگ غزه را در بیرون ساختمان به نمایش گذاشتند.

معترضان یک پرچم بزرگ فلسطین را نیز از پنجره‌ای بر روی نمای بیرونی هتل به نمایش درآوردند.

اما شرکت‌کنندگان در ضیافت سالانه رئیس جمهوری نیز حرفی از جنگ غزه نزدند. بایدن نیز از این فرصت تنها برای شوخی و هشداردهی در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری منصب ریاست جمهوری استفاده کرد.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به رئیس جمهوری پیشین آمریکا، او را «دون چُرتی» نامید و گفت: «بله، سن هم مطرح است. من آدم بالغی هستم که دارم با یک بچه شش ساله رقابت می‌کنم.»

«چرتی» لفظی است که دونالد ترامپ برای خود بایدن به کار می‌برد.

بایدن ۸۱ ساله افزود: «معاون من در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون پیشین ترامپ، ازتأیید او برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده است.»

وی در سخنرانی ده دقیقه‌ای‌اش، با اشاره به خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ ۷۷ ساله، بخش مهمی از اظهارات غیرشوخی‌اش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. او با یادآوری پرونده اتهامی ترامپ در پیوند با پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز، هنرپیشه پورن، گفت: «دونالد اخیرا روز‌های سختی را پشت سر گذاشته است که می‌شود اسمش را گذاشت طوفانی.»

«استورمی» در زبان انگلیسی به معنی «طوفانی» است.

دونالد ترامپ که بر خلاف سنت رایج، هیچ گاه در طول حضورش در کاخ سفید این مراسم شرکت نمی‌کرد، در ضیافت شنبه شب نیز حضور نداشت.

در این مراسم، یکی از معدود موارد اشاره به جنگ غزه از سوی کلی اودانل، رئیس انجمن خبرنگاران مطرح شد که به طور گذرا کشته شدن حدود صد خبرنگار در جنگ ۶ ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه را یادآوری کرد. اودانل در شبی که تا حد زیادی به روزنامه‌نگاری اختصاص داشت، از خبرنگارانی که در سرتاسر جهان بازداشت شده‌اند، از جمله ایوان گرشکویچ در روسیه و آستین تایس که گمان می‌رود در سوریه بازداشت شده باشد، یاد کرد. خانواده‌های هر دو خبرنگار مانند ضیافت‌های قبلی در این مراسم حضور داشتند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیرون هتل هیلتون گفتند که هدف آن‌ها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در آن نامه آمده بود: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه این‌ها به دلیل "جنایت" صداقت روزنامه‌نگاری است.»

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • متعهد به برق رسانی یکسان در افغانستان هستیم
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد