Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: معادل سازی فارسی واژگان بیگانه در کتاب های درسی کمک کننده به دانش آموزان است و از این موضع عقب نشینی نمی‌کنیم.

غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره معادل سازی واژگان بیگانه و استفاده از معادل فارسی آن در کتاب‌های درسی به ویژه درس زیست شناسی اظهار کرد: جو سازی برخی افراد باعث شده تا نسبت به واژگان معادل جبهه گیری کنند در حالیکه اصلا چنین موضوعی وجود ندارد و حدود سه تا چهار واژه باید اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دانش آموزان با واژه‌های فارسی مشکلی ندارند و قطعا به خاطر سپردن و آموختن واژگان فارسی از واژگان غربی و لاتین آسان‌تر خواهد بود در حالیکه برخی افراد این موضوع را رد می‌کنند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی تصریح کرد: واژه‌های فارسی از واژه‌های یونانی که تیرگی معنایی برای مخاطب ایرانی دارد بهتر است و باید کاربرد آن بیشتر شود، اما برخی افراد به این موضوع علاقه‌ای نداشته و فضایی کاذب را ایجاد می‌کنند.

علم باید با زبان کشور رواج پیدا کند

حدادعادل با بیان اینکه علم باید با زبان کشور رواج پیدا کند، گفت: واژه‌های بکار گرفته شده برای معادل سازی در کتاب‌های درسی از طریق اساتید این دروس و مسئولان فرهنگستان پیشنهاد شده است بنابراین سعی شده تا مناسب‌ترین جایگزین‌ها را در زبان فارسی استفاده کنیم.

وی بیان کرد: با وجود تمامی تمهیدات در نظر گرفته شده برای استفاده از معادل‌های فارسی برخی ماجراجویی‌ها و جوسازی‌ها قصد جلوگیری از این کار را دارند که فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به هیچ وجه از موضع خود عقب نشینی نخواهد کرد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه لغات بیگانه در همه رشته‌ها وجود دارد، گفت: سعی کردیم در تمامی حوزه‌ها به معادل سازی واژگان بیگانه بپردازیم و این موضوع را با کارشناسان تخصصی در میان گذاشتیم تا بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنیم.

تجدید ساختار در مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان

حدادعادل در پاسخ به پرسشی مبنی بر ساماندهی مدارس سمپاد گفت: اساسنامه به تصویب رسیده است و به زودی مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان تجدید ساختار می شود  تصور بر این است از این به بعد سمپاد با قوت و جهت گیری تازه ای کار خود را پیش می برد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نحوه گزینش در مدارس سمپاد  بیان کرد: در ساختار جدید  و زیر نظر هیئت امنا، آیین نامه جدید طراحی شود و بر این اساس موشکافانه کارهایی از قبیل پذیرش در مدارس بررسی شود؛ البته هنوز اعضای هیئت امنا مشخص نشده است.

وی تصریح کرد: تغییر در ساختار مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان به بهبود اوضاع افراد مشمول این مرکز و کسب نتایج بهتر المپیادها و تولید علم کمک خواهد کرد.

حدادعادل درباره تغییر در پذیرش دانش آموز تیزهوش در مدارس متوسطه اول با تاکید بر اینکه کاهش استرس از دوره ابتدایی با حذف این آزمون ها بسیار ارزشمند است، گفت: اما روش های پذیرش امسال ایراداتی داشت که باید  بازنگری و اصلاح شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخبار مدارس اخبار دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۹۶۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی گفت: سرانه فضای آموزشی در استان وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند تخصیص اعتبار برای احداث و تکمیل مدارس استان هستیم.

یاسر رهبردین، ۸ اردیبهشت ماه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی که در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، با بیان اینکه تکمیل مدارس نیمه تمام اولویت استان است، افزود: آذربایجان‌غربی، استانی طولی است و ۳۴ درصد مردم در روستاها ساکن هستند لذا توجه به مدارس در روستاها جزو اولویت‌های استان است. 

وی با بیان اینکه تاکنون اعتبارات خوبی جهت تکمیل مدارس و احداث مدارس جدید تخصیص یافته است، خواستار توجه ویژه به استان با تخصیص اعتبارات ملی، جهت احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام شد. 

رهبردین با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در بحث احداث و تکمیل مدارس نیمه تمام انجام شده است، گفت: نیاز است جهت جبران کمبود سرانه فضای آموزشی بیش از این تلاش شود. 

علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم افزود: در دولت سیزدهم، ۱۰۳۴ کلاس درس به کلاسهای درس استان اضافه شده است. 

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰ کلاس درس استان نیمه تمام است، اضافه کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری در سرانه فضای آموزشی، احداث ۵ هزار کلاس درس نیاز استان است. 

مطهری از افزایش نزدیک به ۴ برابری مشارکت خیرین نسبت به سنوات گذشته در امر مدرسه سازی خبرداد و افزود: آذربایجان غربی جزو ۴ استان اول نیازمند گسترش فضای فیزیکی است لذا شتاب گرفتن مدرسه سازی امری ضروری است. 

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شعار محوری آموزش و پرورش، تحول است، گفت: لازمه تحول، تامین نیروی انسانی، فضا و تجهیزات آموزشی و محتواست اما از ارکان اساسی توسعه، پیشرفت و تحول در آموزش و پرورش، توسعه فضا و تجهیزات آموزشی است. 

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان نیز از تعهد خیرین برای ساخت ۷۷ مدرسه با ۴۱۶ کلاس درس در جشنواره خیرین مدرسه ساز امسال خبرداد و افزود: برای ساخت این تعداد کلاس درس به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

آخوندیان تصریح کرد: در جشنواره خیرین سال ۱۴۰۱، ۸۹ مدرسه با ۴۴۵ کلاس درس با اعتبار ۴۳۸ میلیارد تومان تحویل آموزش و پرورش شد. 

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات قهرمان رحمانی، مدیرکل سابق تقدیر و پیام صدقی به عنوان مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی معرفی شد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تداوم طرح«بازی یادگیری»در استان تهران/‏تأمین مسکن معلمان بررسی شد
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود