Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا  در اظهارنظری کاملا متفاوت با دیدگاه صندوق بین المللی پول اعلام کرد تنشهای تجاری میان آمریکا و چین در نهایت برای اقتصاد جهان مفید خواهد بود.
در شرایطی که صندوق بین المللی پول در ماههای اخیر بارها درباره عواقب منفی مناقشه تجاری آمریکا با چین هشدار داده است، وزیر خزانه داری آمریکا که در کنفرانسی مطبوعاتی در حاشیه نشست صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در بالی اندونزی سخن می گفت، خاطر نشان ساخت:" هدف آمریکا در رابطه با چین کاملا روشن است: ما تلاش می کنیم یک رابطه تجاری متوازن با چین داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"
استیون منوچین تصریح کرد:" من فکر می کنم که اگر بتوانیم چنین رابطه ای با چین برقرار کنیم، این اتفاق برای شرکتهای آمریکایی، کارگران آمریکایی، اروپاییها، ژاپنی و همه متحدان ما و حتی خود چین خوب خواهد بود ."
صندوق بین المللی پول درباره آثار و پیامدهای منفی سیاست تجاری دونالد ترامپ هشدار داده و اعلام کرده است عواقب تدابیر خصمانه تجاری ترامپ بر برخی قدرت های اقتصادی از جمله چین می تواند از اقتصاد کشورهای دخیل در این رویارویی نیز فراتر رود و با برانگیختن تدابیر تلافی جویانه از طرف دیگر کشورها، نظام تجاری چندجانبه ای را که بر پایه قواعد باز و منصفانه بازار استوار شده است، به خطر اندازد اما این انتقادات و هشدارها تا کنون هیچ تاثیری بر اراده رئیس جمهور آمریکا نگذاشته است.
منوچین ادامه داد:" هدف ما افزایش صادرات و ایجاد روابط متعادل، منصفانه و عادلانه با چین است. ما تلاش می کنیم شرایطی ایجاد کنیم که شرکتهای آمریکایی بتوانند در معاملات خود با چین از شرایط و وضعیتی مشابه با آن چه در آمریکا وجود دارد، برخوردار شوند."
تنشهای تجاری میان واشنگتن و پکن و تنشهای مشابهی که میان آمریکا و اروپاییها تحت تاثیر سیاستهای تجاری حمایت گرایانه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به وجود آمده، در ماههای اخیر تشدید شده و طرفهای رقیب در این رویارویی تدابیر تنبیهی متعددی بر ضد یکدیگر به اجرا گذاشته اند.
دونالد ترامپ با اصرار بر سیاستهای حمایت گرایانه تجاری خود مجازاتها و تدابیر محدود کننده آمریکا بر ضد اقتصاد چین وضع کرده و چین نیز به این تدابیر پاسخهای متقابل داده است تا دو کشور عملا وارد یک جنگ تجاری بی سابقه شوند. آمریکا تا به امروز حقوق گمرکی جدیدی بر دویست و پنجاه میلیارد صادرات از چین وضع کرده است و چین نیز در اقدامی تلافی جویانه مالیاتهای مشابهی بر یکصد و ده میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی اعمال کرده است.
صندوق بین المللی پول هفته گذشته پیش بینیهای خود را درباره رشد اقتصادی جهان کاهش داد و علت بازبینی خود در رشد اقتصادی جهان را خطرات فزاینده ای دانست که اقتصاد جهان را تهدید می کند. تنشهای تجاری میان قدرتهای بزرگ اقتصادی جهان از مهمترین عواملی است که صندوق بین المللی پول را به این کار واداشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نوسا دوئا (اندونزی)، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و شی جینپینگ همتای چینی وی در مناقشه تجاری فعلی میان دو کشور کاملا جدی و انعطاف ناپذیر ظاهر شده اند. دونالد ترامپ در توجیه تهاجم تجاری خود به چین می گوید با اتخاذ تدابیر محدود کننده بر ضد چین تلاش می کند این کشور را به تغییر رفتار خود و رها کردن روشهای تجاری متقلبانه وادار کند اما رئیس جمهور چین نیز بارها تاکید کرده است که حاضر نخواهد شد در شرایطی که " کارد به گلویش گذاشته اند، سر میز مذاکره بنشیند".
آغازگر این مناقشه تجاری بی سابقه دونالد ترامپ بود که چین را به رفتار متقلبانه و سرقت مالکیت معنوی متهم کرد و تابستان امسال در اقدامی تنبیهی حقوق گمرکی بیست و پنج درصدی بر پنجاه میلیارد کالاهای وارداتی چین وضع کرد اما چین نیز بیکار ننشست و در واکنش به این اقدام آمریکا مقابله به مثل کرد و تعرفه های گمرکی بیست و پنج درصدی بر برخی محصولات وارداتی اعمال کرد تا مناقشه تجاری دو کشور جدیتر شود.
گفته می شود روسای جمهور آمریکا و چین احتمالا در حاشیه نشست سران گروه بیست که نوامبر آینده برگزار خواهد شد، دیدار و درباره امکان انعقاد توافق نامه به منظور حل اختلافات تجاری گفتگو خواهند کرد.
با این حال وزیر خزانه داری آمریکا روز شنبه تصریح کرد:" من فکر نمی کنم که تصمیمی درباره این دیدار گرفته شده باشد. این چیزی است که من نیز با آن موافق هستم و درباره آن بحث می کنیم. در حال حاضر پیش شرطی وجود ندارد اما رئیس جمهور درباره آن تصمیم نهایی را خواهد گرفت."

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: منوچین آمریکا خزانه داری بین الملل چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۵۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم

عباس علی‌آبادی ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارتخانه برای توسعه تجارت، گفت: ما آماده تعامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشور‌های شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏م عدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها ارائه مو زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت ۳ برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازار‌های خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشور‌های منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالا‌های ایرانی به بازار‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازار‌های جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارز‌های محلی و توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ماست.

وی اضافه کرد: اکنون ایران و با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشور‌های همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشور‌های دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تعاملات سازنده‌ای با کشور‌ها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. در سازمان دی ۸ با ۸ کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشور‌های جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • عمل به شعار سال و مردمی شدن اقتصاد نجات‌بخش تولید است
  • تحریم مشترک سه کشور علیه ایران | از اشخاص تا هواپیما و کشتی!
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند