Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به استخراج خواص مکانیکی بافتهای نرم داخل شکمی در حالت زنده، به منظور کاربرد در سیستم‌های شبیه‌ساز جراحی شدند.

به گزارش ایسنا، الناز افشاری، مجری طرح «استخراج خواص مکانیکی بافتهای نرم داخل شکمی در حالت زنده، به منظور کاربرد در سیستم‌های شبیه‌ساز جراحی»، اظهار کرد: تعیین خواص مکانیکی بافتهای نرم (مانند کبد، طحال، کلیه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) یکی از مراحل حساس در مدل‌سازی و توصیف رفتار این بافتها محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه هرچه خواص مکانیکی بافت دقیق‌تر استخراج شود، مدل‌سازی واقع‌گرایانه‌تر (واقعی‌تر) انجام خواهد شد، ادامه داد: مدل‌سازی بافت نرم، در حوزه‌های مختلف پزشکی به‌ویژه جراحی کاربردهای با ارزشی دارد.

وی ادامه داد: یک سیستم شبیه‌ساز جراحی، امکان انجام یک جراحی مجازی و تکرار و تمرین مانورها و تکنیکهای جراحی را برای دانشجویان- جراحان فراهم می‌آورد تا بتوانند در شرایطی نزدیک به شرایط طبیعی بدن به طور صحیح و مناسب آموزش ببینند.

به گفته وی، مدل‌سازی بافت نرم، در مهندسی بافت، ارزیابی آثار جراحت و ضربه به بافتهای نرم در اثر سوانح، تصادفات و در تشخیص بیماری‌های مختلف نیز کاربرد دارد.

وی با تاکید بر اینکه اهمیت تکنیکی که قادر باشد داده‌های تجربی مربوط به خواص مکانیکی بافتهای نرم را به طور دقیق و صحیح جمع‌آوری و ثبت کند، با مدل‌سازی بافت نرم فراهم می‌شود، افزود: این در حالی است که تکنیکهای پیشین (ایندنتیشن، اسپیریشن و الاستوگرافی)، با مشکلات و محدودیتهای جدی مواجهند تا جایی که داده‌های ثبت شده توسط این تکنیک‌ها از دقت کافی برخوردار نیستند.

مجری طرح با اشاره به اهمیت اجرای این طرح، گفت: در این تحقیق، برای اولین بار مساله استخراج خواص مکانیکی بافتهای نرم به کمک یک سیستم لامسه‌ای جدید با نام «سیستم گرسپر آندوسکوپی» مطرح شده است. 

افشاری ادامه داد: این سیستم به کمک یک تکنیک جدید که در سال‌های اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته (تکنیک گرسپینگ) تلاش می‌کند تا با گرفتن و فشردن بافت، اقدام به ثبت فیدبکهای نیرو و جابه‌جایی کند.

وی خاطر نشان کرد: در تکنیک گرسپینگ، تلاش می‌شود تا با بهره‌گیری از گرسپرهای جراحی لاپاراسکوپی، داده‌های تجربی مورد نیاز برای مدل‌سازی رفتار بافت ثبت شود.

افشاری با اشاره به روش کار خود در ادامه عنوان کرد: هدف اول در این پروژه، راه‌اندازی یک سیستم لامسه‌ای جدید بود (سیستم گرسپر آندوسکوپی) که با گرفتن و فشردن بافت اقدام به ثبت داده‌های تجربی (داده‌های مربوط به فیدبک نیرو و جابه‌جایی بافت) می‌کند.

این پژوهشگر دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: در این مرحله نسبت به طراحی، ساخت، تجهیز حسگرهای نیرو و جابه‌جایی، به‌کارگیری مدارات الکتریکی- الکترونیکی مورد نیاز و بکارگیری محیط‌های نرم‌افزاری ضروری اقدام کردیم.

وی تصریح کرد: به کمک روش‌های حل معکوس (بهره‌گیری از روش المان محدود معکوس و الگوریتم برنامه‌ریزی درجه دوم متوالی)، خواص مکانیکی (ضرایب مدل ساختاری هایپرالاستیک نئو-هوکین) برای مدل‌های شبیه‌ساز بافت نرم تعیین شدند.

افشاری با اشاره به کاربردهای این پروژه گفت: در محیط شبیه‌سازی یک سیستم شبیه‌ساز جراحی، در مهندسی بافت، در بررسی آثار جراحت و ضربه به بافتهای نرم در سوانح/ تصادفات و در پیش‌بینی رفتار بافت با هدف تعیین بیماری می‌توان از نتایج این پروژه بهره برد.

وی تصریح کرد: اصلی‌ترین ویژگی طرح آن است که به کمک آن تکنیک گرسپینگ به یک تکنیک کارا و موثر در ثبت داده‌های تجربی واقعی‌تر (نزدیک به رفتار واقعی) بافت مبدل می‌شود.

بر اساس اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر مصطفی رستمی (از دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، دکتر فرزام فرهمند (از دانشگاه صنعتی شریف) اساتید راهنما و دکتر علیرضا میرباقری (از دانشگاه علوم پزشکی تهران) استاد مشاور این پروژه بودند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بافت نرم دانشگاه اميركبير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۶۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به نقش مهم آموزش در حفظ و توسعه صنایع دستی، گفت: آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری سازی در این حوزه است. - اخبار استانها -

مریم جلالی دهکردی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قشم، اظهار داشت: صنایع دستی علاوه بر آن که می‌تواند منتقل کننده فرهنگ یک منطقه باشد، نقش مهمی نیز در اشتغال‌زایی و تولید ثروت دارد.

وی ادامه داد: لازمه اشتغال‌زایی و تولید ثروت در این حوزه آموزش در جهت بازاریابی و تجاری‌سازی است که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح به آن دست یافت.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت حفظ و احیای صنایع دستی و آشنایی بیشتر نسل جوان با فرهنگ و صنایع دستی مناطق خود، تصریح کرد: احیای این صنایع با هدف ایجاد ثروت و معرفی هر چه بیشتر آن از جمله وظایف ما است.

جلالی دهکری ایجاد خانه‌های صنایع دستی را راهکاری در جهت تحقق این موضوع عنوان کرد و گفت: امیدواریم با کمک بخش خصوصی و ظرفیت‌های مردمی بتوانیم خانه‌های صنایع دستی را ایجاد و توسعه دهیم و آنها را محلی به منظور آموزش، نمایش و عرضه محصولات صنایع دستی تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: نسل جوان با پیوند نسلی می‌تواند دانشی که سینه به سینه در دل اجداد و بزرگان ما وجود دارد را به عرصه دانش، محل تحصیل و آموزش و پرورش منتقل کند.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید
  • سیستم‌های صوتی XTRIM VX | تجربه حضور در یک کنسرت اختصاصی
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی