Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن هانی زاده در گفت‌وگو با جام جم آنلاین خروشچف را یکی از رهبران جنجالی اتحاد جماهیر شوروی سابق خواند و گفت: وی در طول دوران حاکمیت خود شاهد یک سلسله دگرگونی‌های فکری و ایدئولوژیکی شد. سفر غیرمنتظره خروشچف به ایالات ‌متحده آمریکا و سخنرانی تاریخی او در سازمان ملل که منجر به تهدید آشکار دولت آمریکا و تشدید فضای متأثر از جنگ سرد شد و همچنین بحران جنگی خلیج خوک‌ها و منازعه واشنگتن با متحد مسکو یعنی کوبا، می‌توانست منجر به این شود که یک فاجعه جهانی به وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این‌ها ناشی از سیاست‌های خارج از چارچوب و تعریف‌شده اتحاد جماهیر شوروی بود.

وی در مورد رفتار ضد و نقیض جانشین استالین در عرصه سیاست خارجی شوروی افزود: او سعی کرد به ‌نوعی اصلاحات مورد نظر خودش را در اتحاد جماهیر شوروی اعمال کند. اما از طرفی در عین اینکه خود را دشمن نظام استکباری غرب و آمریکا می‌دانست با مقامات غربی به‌ویژه آمریکایی‌ها مذاکره می‌نمود. درواقع در دوران خروشچف آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند او از شخصیتی نفوذپذیر برخوردار است و این امکان وجود دارد با توجه به شرایط داخلی نابسامانی که در شوروی حاکم است، باید به شکل خزنده به ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی اتحاد جماهیر شوروی تسلط پیدا کنند و این کشور را تحت ‌فشار سیاسی قرار بدهند.

هانی زاده با اشاره به یکی از ملاقات های خروشچف با جان اف کندی رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سال 1961 در وین اتریش، خاطرنشان کرد: اگرچه ملاقات سران آمریکا و شوروی سابق، در آن مقطع ملایم به نظر می‌آید، اما نتایج اجلاس وین مخاطره‌آمیز بود. در آن زمان برلین در وضعیت بحرانی به سر می‌برد، نیمی از شهر تحت سلطه کمونیست‌ها بود و نیمه دیگر نیز توسط دولت دموکرات آلمان غربی اداره می‌شد. در جریان اجلاس وین، خروشچف تهدید کرد که معاهده صلح را با آلمان شرقی امضا خواهد کرد و این تهدید آتش مذاکرات را تند‌تر کرد. درحالی‌که طرفین تلاش داشتند به طور مسالمت‌آمیز مسائل موجود را حل ‌و فصل کنند، اما خروشچف دستور احداث دیوار برلین و جداسازی دو آلمان به‌ منظور جلوگیری از نفوذ غرب به آلمان شرقی را صادر کرد. این مسئله کش کمش میان خروشچف و غرب و آمریکا را تشدید نمود.

وی دراین‌باره ادامه داد: در تابستان آن سال، کندی اعلام کرد که ایالات ‌متحده باید آماده باشد تا از حقوق خود در آلمان غربی دفاع کند؛ درنتیجه چند هفته پس ‌از این سخنرانی، دیوار برلین به دستور خروشچف ساخته شد. یک سال پس ‌از آن روابط آمریکا و شوروی باز هم رو به وخامت گذاشت. هر دو کشور سلاح‌های هسته‌ای خود را آزمایش کردند که در پی آن در اکتبر ۱۹۶۲ بحران موشکی کوبا پدید آمد. اما با تهدید واشنگتن خروشچف از مواضع خود کوتاه آمد و دستور بازگشت کشتی‌های اعزامی شوروی برای نبرد با ارتش آمریکا را صادر کرد. همین مسئله باعث شد نزد سران کمونیست شوروی جایگاه خود را ازدست‌داده و باوجود عدم توفیق او بر حل مشکلات داخلی و قول‌هایی که برای بهبود وضعیت اقتصادی داده بود وی را فردی بی‌کفایت قلمداد کنند و در ادامه رهبری او تجدیدنظر کرده و برکنارش کنند.

کارشناس سیاست خارجی بابیان اینکه باروی کار آمدن خروشچف به‌عنوان کسی که مواضع نرم‌تری نسبت به استالین در مقابل غرب داشت، آمریکا را برای کمک به فروپاشی شوروی ترغیب می‌کرد، خاطرنشان کرد: از همان زمان کندی، جانسون و نیکسون ( روسای جمهور آمریکا) برنامه‌ریزی دقیق برای فروپاشی این کشور طراحی کردند. از سال 1950 تا 1989 و آغاز برنامه اصطلاحات گورباچف، ایالات‌متحده آمریکا چهار هزار میلیارد دلار هزینه برای سرنگونی اتحاد جماهیر شوروی تخصیص داد و این چهار هزار میلیارد دلار در زمان کندی برای هرسال 100 میلیارد دلار را شامل می‌شد، هزینه‌های که در اختیار پنتاگون، سازمان سیا و سازمان‌های جاسوسی آمریکا قرار می‌گرفت. درنهایت با وجود ضعف داخلی رهبران کمونیسم برای مدیریت کشور و بهبود وضعیت معیشتی مردم و نیز موج‌سواری روسای جمهور آمریکا، پس از 40 سال مانور و تبلیغات علیه این کشور اتحاد جماهیر شوروی دچار فروپاشی شد.

هانی زاده اظهار کرد:‌ دل بستن به آمریکایی‌ها موجب می‌گردد آن‌ها از هر رخنه‌ای برای ورود به ممالک مستقل استفاده می‌کند و اتحاد جماهیر شوروی بارزترین مثال برای نفوذ خزنده آمریکا است. لذا در دوران خروشچف آمریکا در تمامی زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بر مسائل داخلی اتحاد جماهیر شوروی نفوذ کرد. هرچند برژنف جانشین خروشچف سعی کرد فضا را بر روی آمریکا ببندد. اما به‌ هرحال این فضا باز شد و در نهایت آمریکا به چیزی که می‌خواست (فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی) رسید.

محمدرضا شجاعیان/ جام جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: هانی زاده فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۴۶۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا افزایش یافت

آفتاب‌‌نیوز :

قیمت طلا در روز دوشنبه به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و افزایش خوشبینی نسبت به آسان شدن سیاست‌های پولی فدرال رزرو آمریکا افزایش یافته است.

به گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۴۵ درصد افزایش به ۲۳۱۲ دلار و ۱۹ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش ۰.۵۱ درصدی به ۲۳۲۰ دلار و ۳۰ سنت رسیده است.

قیمت طلا در اولین ساعات تجارت در روز دوشنبه ۰.۴ درصد کاهش یافت. سرمایه‌گذاران در حال بررسی اطلاعات اشتغال آمریکا هستند که حاکی از آرام شدن رشد اقتصاد این کشور است.

آستان گولسبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو در روز جمعه گفت سیاست‌های پولی بانک مرکزی در سال جاری میلادی آسان‌تر خواهد شد. نرخ بالای بهره به ضرر فلزات گرانبها از جمله طلاست، چون هزینه نگهداری آن به عنوان یک سرمایه غیرسودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

از طرف دیگر، آرام شدن تنش‌ها در خاورمیانه و امید به جلوگیری از یک جنگ تمام عیار تمایل به خرید طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن پایین آورده است.

قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی علی رغم تورم بالا و بی‌ثباتی نسبت به زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، ۱۲ درصد افزایش یافته است. قیمت طلا در ماه آوریل به یک رکورد جدید رسید که از دلایل اصلی آن می‌توان خرید بالای بانک‌های مرکزی، تقاضای بالا از سوی بازار‌های آسیا و درگیری‌های ژئوپلیتیکی در اوکراین و خاورمیانه دانست.

در میان سایر فلزات گرانبه، قیمت نقره با ۱.۷۶ درصد افزایش به ۲۷ دلار و ۱۶ سنت رسید. پلاتین هم با یک کاهش ۰.۷ درصدی ۹۵۵ دلار و ۸۰ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • روح جاسوسان شوروی بازگشته؛ افزایش عملیات خرابکارانه روسیه در اروپا
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • اتحاد ملت‌ها، انزوای صهیونیسم
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان