Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@21:24:26 GMT

برای زبان آموزی چقدر بایدخرج کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۵۴۸۵۶

برای زبان آموزی چقدر بایدخرج کنیم؟

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ چند روز پیش با یکی از دوستان دوران دانشگاه، حین بیان خاطرات صحبت می‌کردیم از وضعیت فعلی جامعه، اقتصاد و سیاست و... اهل مطالعه و دغدغه‌مند بود. هر از چندگاهی هم به کتابخانه ملی می‌رفت برای پژوهش و مطالعه.
 
نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که لابه‌لای صحبت از این موضوع که خیلی از هم‌دوره‌ای‌هایمان به خارج از کشور رفته‌اند و خیلی‌های دیگر هم درصدد رفتن هستند، به کتابخانه ملی رسیدیم ولی آن روز موضوع جالبی را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌گفت آخرین باری که به کتابخانه ملی رفته، همین اواخر از حدودا ۱۰ نفری که اطرافش نشسته بودند، بیش از 6 نفرشان درحال خواندن زبان بودند، نه اینکه کتاب زبان اصلی را مطالعه کنند، کتاب‌های زبان آموزشگاهی را می‌خواندند و انگار همه‌شان داشتند زبان یاد می‌گرفتند. کسی که با این وضعیت آشنا باشد به‌خوبی متوجه می‌شود کسی برای مطالعه آزاد کتاب آموزشگاهی زبان نمی‌خواند اگر هم بخواند در کتابخانه ملی نمی‌خواند و این یعنی این افراد احتمالا به دنبال دریافت مدرک زبان برای رفتن به خارج از کشور بوده‌اند.
 
این شک و حدس را داشتم تا اینکه از چند نفر از دوستانم که از بچگی کلاس زبان می‌رفتند و حالا هم می‌روند سوال کردم، گفتند تقریبا درست است، جمعیت و درخواست‌های مردم برای کلاس‌های زبان افزایش پیدا کرده است.
 
آموزشگاه‌ها دوره‌هایشان را افزایش داده‌اند، تعداد کلاس‌ها را بیشتر کرده‌اند، تنوع زبانی را بالا برده‌اند و برخی از زبان‌هایی را که تا به حال تدریس نمی‌کردند، به خاطر اقبال عمومی به برنامه‌هایشان اضافه کرده‌اند. فارغ از اینکه چه اتفاقی افتاده است که اقبال به فراگیری زبان دوم (انگلیسی، آلمانی، عربی و...) افزایش پیدا کرده است یا تمایل به مهاجرت بیشتر شده یا دانشجویان تحصیل در خارج را ترجیح می‌دهند و... فارغ از هر برداشت و سوءبرداشتی، صرف دانستن و اطلاع از هزینه‌ای که هر نفر به هردلیلی برای دریافت مدارک مختلف و سطوح متفاوت زبان انگلیسی هزینه می‌کند، نگارش این گزارش می‌تواند جذاب باشد به کمک یکی از دوستان با تماس و مراجعه به چند آموزشگاه و صفحات مجازی و اینترنتی در ارتباط با سه دوره IELTS، TOFEL، EPT و MSRT آمار و ارقامی را به دست آوردیم که در ادامه به آنها اشاره می‌کنم.
 
بازار داغ آیلتس
 
با داوطلبان شرکت در دوره‌های مختلف زبان انگلیسی و دریافت مدارک مربوط به آنها که گفت‌وگو می‌کنیم، بازار آیلتس را داغ‌تر از سایر دوره‌ها می‌دانند.
 
برای دریافت این مدرک باید فرد مورد نظر دارای سطح متوسطی از دانش زبانی باشد و رسیدن به این سطح هم با گذراندن دوره‌های ترمیک حاصل می‌شود. جمع هزینه‌های دوره‌های ترمیک و هزینه‌های دوره‌های دریافت آیلتس به تفکیک در جدول شماره یک آمده است.
 
از آنجایی که هزینه دریافت مدرک آیلتس و آزمون آن بالاست، آمادگی برای آن هم حساسیت زیادی دارد. همچنین این هزینه بالا، قدرت ریسک را از داوطلبان می‌گیرد؛ چراکه هربار شکست در این آزمون یعنی از دست رفتن حدود 3 میلیون تومان؛ به همین خاطر ماگ‌تست‌ها یکی از حربه‌ها جهت محک زدن فردی است که با هزینه حدود 80 هزار تومان قابل دسترس هستند. شگرد دیگری که ریسک عدم قبولی در آزمون آیلتس را کاهش می‌دهد، حضور در کلاس‌های خصوصی است و یکی از دلایلی که این کلاس‌ها همواره پر از متقاضی هستند همین مورد است. هزینه این کلاس‌ها در جداول پایین آورده شده است.
 
دوره تافل
 
تفاوت دوره‌های تافل با آیلتس در این است که آیلتس یک سازمان و مرجع مشخص در ایران دارد که همین سازمان ساماندهی قیمت‌ها و کلاس‌ها را شامل می‌شود اما در دوره تافل این سازمان وجود ندارد، برای همین بازه هزینه‌ها و سطوح متفاوت است. (جدول شماره دو)
 
MSRT و EPT
 
این دو دوره از زبان‌ با هزینه اندکی مجوز شرکت در آزمون جامع دکتری را فراهم می‌کند. چراکه دانشجویانی که خواهان حضور در آزمون جامع دکتری هستند ‌باید یکی از مدارک مورد تایید زبان‌های خارجی را داشته باشند و از آنجایی که این دو دوره با هزینه‌های اندکی (حدود 500 تا 600 هزار تومان برای هرکدام، البته اگر احتیاج به آمادگی باشد هزینه هرکدام از این آزمون‌ها حدود 60 تا 80 هزار تومان است.) نسبت به سایر دوره‌ها قابل دریافت و مورد انتخاب بسیاری از دانشجویان هستند.
 
زبانی برای مهاجرت، نه‌فقط مصرف داخلی
 
نکته قابل‌تامل‌تر اما گزاره‌ای بود که در ابتدای گزارش بیان شد؛ یعنی مهاجرت. برای مهاجرت و ادامه زندگی و تحصیل در خارج از کشور که این روزها شوق آن را در اطرافیان به وفور مشاهده می‌کنیم با سطوح عالی‌تر و بین‌المللی زبان قابل دستیابی است؛ یعنی دارا بودن مدارکی همچون آیلتس و تافل که در بالا به آنها اشاره شد و مبالغ هنگفتی که از سوی افراد برای آنها هزینه می‌شود

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زبان آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت

          به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رئیس اداره آموزش و پرورش گناباد گفت: این کلاسهای درس با مشارکت خیران و اعتبارات مدیریت آموزش و پرورش گناباد هوشمندسازی شدند.    مجید فدوی روز پنج شنبه افزود: این کلاسهای درس با مشارکت خیران و اعتبارات مدیریت آموزش و پرورش گناباد هوشمندسازی شدند.   وی ادامه داد: برای هوشمند سازی هر کلاس درس به صورت متوسط ۳۲۰ میلیون ریال هزینه شده است.   رئیس اداره آموزش و پرورش گناباد گفت: ۴۲ مدرسه در مناطق شهری و روستایی این شهرستان با مشارکت خیران و اعتبارات نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس در یک سال گذشته بازسازی شدند.   فدوی سر و سامان دادن به ۶۵ ملک مازاد آموزش و پرورش، توجه ویژه به حوزه تربیت بدنی و نصب ۶ چمن مصنوعی را از مهمترین اقدامات آموزش و پرورش گناباد در این مدت برشمرد.   کلاس های هوشمند فرصت های یادگیری بیشتری را برای دانش آموزان فراهم، فرآیند یادگیری را سرگرم کننده و به دانش آموزان کمک می کند فناوری های جدید را بهتر فرا بگیرند و در مجموع در ارتقاء بهره وری آموزشی و مشارکت پذیری آنان نقش مهمی دارند.   از مجموع ۱۷ هزار و ۶۱۴ دانش آموز که در ۹۱۱ کلاس درس و ۲۲۴ مدرسه در مناطق شهری و روستایی گناباد شاغل به تحصیل هستند، ۹ هزار و ۵۶۵ نفر در دوره ابتدایی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در دوره اول متوسطه و ۲ هزار و ۲۸۸ نفر در دوره دوم متوسطه هستند.   هشت هزار و ۸۳۶ نفر از دانش آموزان در مدارس دولتی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در مناطق روستایی، ۹۲۷ نفر در مدارس شاهد و بقیه در مدارس استثنایی و غیرانتفاعی به تحصیل اشتغال دارند.   مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با ۹۵ میلیارد تومان اعتبار
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • ۹۵ میلیارد تومان صرف خرید تجهیزات مدارس چهارمحال وبختیاری شد