Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: عربستان پس از آنکه به نسخه‌ای از عملیات ترور جمال خاشقجی در کنسولگری‌اش در استانبول دست یافت، در جهت اعتراف ضمنی به دست داشتن در این پرونده حرکت کرده و اینگونه جلوه خواهد داد که مقامات امنیتی از سر اشتباه مرتکب قتل او شده‌اند.
به‌ گزارش خرداد به نقل از ‌ایسنا، روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی در گزارشی نوشت، جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار مخالف عربستانی دوم اکتبر جاری هدف تروری شنیع قرار گرفت، ریاض در ابتدا هرگونه ارتباط با این پرونده را تکذیب کرد اما اندک اندک در برابر دلایل و مدارک مستحکم و تهدیدات بین‌المللی عقب‌نشینی کرده و نیز برای آماده کردن اوضاع جهت اعتراف به دست داشتن در این جرم بدون تحمیل مسؤولیت آن به رهبران این کشور حرکت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریاض به شدت تلاش می‌کند این بحران را مهار کند تا به دادگاه‌های بین‌المللی کشیده نشود زیرا احتمال پیگیری و تحت تعقیب قرار گرفتن شاهزادگان این کشور را در پی دارد.
در همین راستا یک منبع آگاه اعلام کرد: آنکارا در برابر وقت‌کشی‌های عربستان برای دادن مجوزی به این کشور جهت بازرسی کنسولگری این کشور در استانبول، صدا و تصویر ضبط شده‌ای از این ترور را برای تیم عربستانی به ریاست شاهزاده خالد فیصل، مشاور ملک سلمان که به ترکیه‌ رفته، ارسال کرد تا آنها دیگر آن را تکذیب نکنند.
این همان ویدیویی است که واشنگتن پست درباره آن صحبت کرده بود و با ساعت اپلی که لحظه قتل خاشقجی در دستش بود، ضبط شده بود.
این منبع افزود: رهبران عربستان در ابتدا به دنبال این بودند که این رسوایی جهانی را مهار کرده و مسؤولان امنیتی این کشور را عامل این اتفاق نشان دهند و این گونه جلوه دهند که آنها به جای اینکه خاشقجی را راضی به بازگشت به کشورش کنند، کار را به درگیری کشاندند و این درگیری منجر به قتل خاشقجی شد،‌ آنها در برابر این اتفاق سعی کردند هرگونه رد پایی از خود را از بین برده و خود را بی‌گناه جلوه دهند.
در ادامه عربستان به مسؤولیت محدود خود در این جنایت به حکم وابستگی نیروهای امنیتی یاد شده به دستگاه‌های این کشور اعتراف خواهد کرد و در راستای دستیابی به راه‌حلی قانونی برای این جنایت جهت راضی کردن خانواده‌ خاشقجی به پذیرش دیه و یا محاکمه کسانی که در این قتل دست داشتند، مبادرت خواهد کرد. این افراد هرگونه مسؤولیت محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در این قتل را تکذیب کرده و برای نجات کشورشان از تبعات این جنایت اعلام خواهند کرد که شخصا مسؤول این ترور هستند.
ریاض ابتدا حضور خاشقجی در کنسولگری را تکذیب و تاکید کرد که او از ساختمان خارج شده است اما اکنون عبدالعزیز بن سعود بن نایف، وزیر کشور عربستان می‌گوید که هیچ گونه دستوری برای کشتن خاشقجی صادر نشده است.
رهبران عربستان گمان می‌کنند که این سناریو می‌تواند به صورت موقت از این فشارها بکاهد و این کشور و شاهزادگان آن از جمله بن سلمان را از هر گونه محاکمه‌ای در آینده دور سازد. با وجود اجرای این سناریو، رهبران عربستان متوجه شده‌اند که قربانی کردن بن سلمان تنها راه برای کاهش فشارها از این کشور است.
از سوی دیگر، خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز گزارش داد، با وجود اینکه روز شنبه تعطیل بوده و کنسولگری عربستان مراجعه‌ کننده‌ای را نمی‌پذیرفته اما شش نفر با دو دستگاه خودروی پلاک شهری وارد ساختمان کنسولگری شدند. برچسب ها: عربستان ، القدس العربی ، خاشقجی

منبع: خرداد

کلیدواژه: عربستان القدس العربی خاشقجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۳۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟

سهمیه حج کشورها هر سال براساس جمعیت ساکن مسلمان در آن کشورها تعیین می‌شود. با این حال، عوامل دیگری هم تاثیر دارد، آنچنان که اندونزی، پاکستان و هند به ترتیب بیشترین سهمیه حج را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایسنا، هر سال صدها هزار نفر مسلمان در شهر مکه گردهم می‌آیند و مهمترین زیارت‌ مسلمانان را انجام می‌دهند. مناسک اصلی حج حدود یک هفته طول می‌کشد و در آن زمان صدها هزار نفر مسلمان از کشورهای مختلف جهان به شهر مکه سفر می‌کنند.

عربستان سعودی هر سال بر اساس میانگین جمعیت مسلمانان مقیم کشورها، سهمیه حج را اختصاص می‌دهد. به عبارتی هر چه تعداد مسلمانان ساکن در یک کشور بیشتر باشد، احتمال دارد آن کشور سهم بیشتری به دست آورد. با این حال، عوامل دیگری می‌تواند بر سهمیه یک کشور تأثیر بگذارد. نگاهی به سهمیه برخی کشورها نشان می‌دهد، سطح روابط دیپلماتیک با عربستان به عنوان کشور میزبان، در سال‌های گذشته بر تعیین این سهمیه بی‌تأثیر نبوده است.

در سال‌های اخیر براساس آمارهای عربستان، بیشترین تعداد زائران حج به کشور اندونزی تعلق داشته است و در سال گذشته، پاکستان و هند نیز به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشتند.

نام کشور تعداد سهیمه حج (۲۰۲۳ - ۱۴۰۲)
۱.اندونزی    ۲۲۱.۰۰۰ نفر
۲.پاکستان ۱۸۰.۰۰۰
۳.هند ۱۷۵.۰۲۵
۴.بنگلادش ۱۲۷.۱۹۸
۵.نیجریه ۹۵.۰۰۰
۶.ایران ۸۷.۵۵۰
۷.الجزایر ۴۱.۳۰۰
۸.ترکیه ۳۷.۷۷۰
۹.مصر ۳۵.۳۷۵
۱۰. سودان ۳۲.۰۰۰
۱۱.مالزی ۳۱.۶۰۰
۱۲.روسیه ۲۵.۰۰۰
۱۳. سوریه ۲۲.۵۰۰
۱۴. اتیوپی ۱۹.۶۱۹
۱۵. مراکش ۱۵.۳۹۲
۱۶.عراق ۱۵.۲۵۲
۱۷.عمان ۱۴.۰۰۰
۱۸.افغانستان ۱۳.۵۸۲
۱۹.سنگال ۱۲.۸۰۰
۲۰.انگلستان ۱۲.۳۴۸


حج اگرچه سهمیه‌بندی شده است و این سهم گاه سال به سال متفاوت است، اما بنا بر نظر کارشناسان حج، اعمال آن مزایایی دارد؛ از جمله اینکه اختصاص یک سهمیه به هر کشور به تسهیل عدالت کمک می‌کند، زیرا هر مسلمان تشویق می‌شود در مقطعی از زندگی خود، صرف نظر از اینکه در کجا زندگی می‌کند، این زیارت را انجام دهد. این سهمیه‌ها همچنین کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که زائران هر سال می‌توانند سفر خود را با خیال راحت انجام دهند. سهمیه‌ها به جلوگیری از احتمال ازدحام بیش از حد نیز کمک می‌کند.

ایده کلی میزبان این بوده است که تا حد امکان از زائران استقبال و در عین حال تدارکات مدیریت شود و بر این اساس، سالانه به صدها هزار نفر اجازه می‌دهد در مدت زمان کوتاهی به مکه و خارج از مکه سرازیر شوند.

بر این اساس، ایران در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از رفع محدودیت‌های کرونا، تقریبا یک سهم مشخص داشته است. سال گذشته و امسال سهم حج ایران تفاوت چندانی نداشته و حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ هزار نفر بوده است که در سال گذشته ششمین کشور با بیشترین سهم بود. با این حال ایران از عربستان خواسته مطابق با رشد جمعیت، این سهم را تا ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهد، که تا کنون اتفاق نیفتاده است.

طبق اعلام آخرین سازمان حج و زیارت، حدود ۹۰۰ هزار نفر در ایران در نوبت حج واجب هستند که با درنظر گرفتن سهمیه کنونی ایران و افزایش نیافتن آن، اعزام تمام آنها به حج تمتع نزدیک به ۱۰ سال طول می‌کشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عشق تیاگو سیلوا به چلسی: یک روز به این تیم برمی‌گردم
  • کیهان: ما محترمانه حجاب سر زنان می کنیم اما رضا شاه با ضرب و شتم حجابشان را برمی داشت
  • حمله مشترک سرایا القدس و کتائب الانصار به اسراییل
  • ما مجرم زاده می‌شویم
  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است
  • قلعه‌نویی خطاب به ملی‌پوشان فوتسال: اطمینان دارم با جام به وطن برمی گردید+ فیلم
  • پیام عملیات وعده صادق به رژیم ‌صهیونیستی رسید