Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت کارتن ایران گفت: افزایش حدود پنج برابری صادرات کاغذ بسته بندی به علت جذابیت نرخ ارز و رشد پنج برابری نرخ کاغذ بازیافتی، سبب کمبود و گرانی مواد اولیه صنعت کارتن سازی و کاهش 30 تا 50 درصدی تولید شرکت ها در نیمه نخست امسال شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، امیرحسین اسماعیل پور امروز (دوشنبه) در نشست خبری افزود: در سال 1396 حدود 850 هزار تن کاغذ بسته بندی در کشور تولید شد؛ در حالی که نیمه نخست امسال میزان تولید به 500 هزار تن رسید و تا پایان سال، افزایش قابل توجهی می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اکنون بسیاری از کارخانه های کارتن سازی با 50 درصد ظرفیت کار می کنند؛ زیرا با کمبود کاغذ بسته بندی و آخال (ضایعات کارتن و کاغذ) روبرو شده اند.
به گفته این فعال صنعتی، ظرفیت کل استفاده از آخال در کشور سالیانه 2 میلیون تن است اما فقط نیمی از آن در کشور جمع‌آوری می‌شود که برای رفع این مشکل، درخواست آزادسازی واردات آخال را مطرح کردیم که حدود یک ماه پیش موافقت شد که البته با نرخ ارز آزاد انجام می‌شود.
وی ادامه داد: ارزان ترین آخال به نرخ 112 برای یورو برای هر تن وارد می شود اما واردات آن مشکلات زیادی دارد؛ زیرا علاوه بر گرانی به دلیل واردات با ارز آزاد، مشکلات زیست محیطی را نیز در پی دارد.
اسماعیل پور اضافه کرد: به دلیل نوسان نرخ ارز، بهای انواع مواد اولیه صنعت کارتن سازی (شامل کاغذ، جوهر و غیره) سه تا پنج برابر شده است.
«در آغاز امسال قیمت هر کیلوگرم کاغذ بازیافتی یک هزار و 100 تومان بود اما اکنون با افزایش حدود پنج برابری به پنج هزار تومان رسیده است و به علت کمبود مواد اولیه و گرانی، بسیاری از واحدهای پایین دستی صنعت کاغذ دچار مشکل شده و در معرض تعطیلی قرار گرفتند».

**کمبود مواد اولیه به علت صادرات
مدیرعامل شرکت کارتن ایران ادامه داد: اکنون به کشورهای همسایه مانند گرجستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان، امارات، قطر و حتی آلمان، سوئد، انگلیس و فرانسه کاغذ بسته بندی صادر می شود.
وی علت اصلی بالا رفتن جذابیت صادرات کاغذ بسته بندی را نوسان نرخ ارز و افزایش درآمدهای ارزی دانست و تصریح کرد: اگرچه صادرات خوب است اما باید توجه داشت که صادرات باید پس از تامین نیاز شرکت‌های داخلی انجام شود.
اسماعیل پور گفت: شرکت های کاغذسازی نتوانستند نیاز کارتن سازان را به طور کامل تامین کنند و بسیاری از شرکت های تولیدکننده کالاهای مختلف مانند مواد غذایی، لبنیات و شوینده ها درخواست کارتن می‌کنند و می‌گویند به علت نداشتن کارتن بسته بندی، کالاهای آنها در خط تولید باقی مانده است.
وی تصریح کرد: اکنون شرایط خوبی برای صادرات کارتن وجود دارد و حتی مقدار اندکی صادرات کارتن به عراق انجام شده است، اما به علت نیاز شرکت‌های داخلی به کارتن، ناچاریم ابتدا نیاز بخش داخل را تامین کنیم.
اسماعیل پور اضافه کرد: البته نقل و انتقال پول صادرات نیز محدودیت هایی دارد.

** ازسرگیری صادرات کاغذ بسته بندی به علت فشارهای مختلف
اسماعیل پور گفت: برای رفع مشکل کمبود مواد اولیه کاغذ بسته بندی برای مدتی صادرات این نوع کاغذ ممنوع شد اما متاسفانه حدود یک ماه پیش به علت فشارهای مختلف دوباره صادرات کاغذ بسته بندی آزاد شد که این مساله باعث بالا رفتن هزینه تولید و کمبود مواد اولیه کارتن سازی شده است.
وی اضافه کرد: پارسال مجموع صادرات کاغذ بسته بندی 95 هزار تن بود اما در 6 ماه نخست امسال به 216 هزار تن افزایش یافت که با ادامه روند فعلی پیش بینی می شود میزان کل صادرات این محصول تا پایان امسال به حدود پنج برابر پارسال افزایش یابد که این موضوع باعث کمبود مواد اولیه و گرانی آن شده است.
«اکنون ناچاریم کاغذ بسته بندی را با ارز نیمایی وارد کنیم که بهای آن گران است و باعث کاهش قدرت رقابت می شود. همچنین قیمت کاغذ بسته بندی در داخل به طور تقریبی معادل نرخ صادراتی آن است و حتی تولیدکنندگان ترجیح می دهند به جای فروش در داخل، آن را مستقیم صادر کنند؛ زیرا می توانند از این طریق دلار کسب کنند».
وی یادآوری کرد: هیچ الزامی برای واردات ارز حاصل از صادرات کاغذ بسته بندی به کشور وجود ندارد و این مبلغ در خارج از کشور سرمایه گذاری می‌شود.

**تعویق عرضه کارتن در بورس کالا
مدیرعامل شرکت کارتن ایران درباره طرح عرضه ورق کارتن در بورس کالا گفت: این طرح اکنون به تعویق افتاده است؛ زیرا با معضل کمبود کاغذ روبروییم، به طوری که حتی برای تولید کاغذ مورد نیاز خود کمبود داریم؛ چه برسد به اینکه در بورس کالا عرضه کنیم.
وی با بیان اینکه 70 درصد هزینه تولید کارتن مربوط به مواد اولیه است گفت: برای تسهیل و تامین پایدار تامین کاغذ بسته بندی با شرکت های کاغذسازی قراردادهای بلند مدت امضا کرده ایم.
اسماعیل پور اضافه کرد: به روز رسانی معوقات، وصول 50 درصدی مطالبات و برنامه ریزی برای افزایش سرمایه 100 درصدی از اقدامات انجام شده برای این صنعت است.

**راهکارهای پیشنهادی برای نیاز داخل
مدیرعامل شرکت کارتن ایران در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره انتقاد تولیدکنندگان از کمبود کارتن بسته بندی، گفت: برای رفع این مشکلات، پیشنهادهایی را مطرح کرده ایم که از جمله آنها برنامه ریزی برای واردات همزمان با صادرات است.
اسماعیل پور افزود: صادرات کاغذ بسته بندی، امر بسیار خوبی است، اما باید در مقابل صادرات، امکان واردات نیز وجود داشته باشد. باید به هر میزان صادرات، واردات کاغذ و آخال نیز انجام شود.
وی ادامه داد: پیشنهاد دیگر ما تسهیل در واردات آخال و ضایعات کارتن است.
اسماعیل پور افزود: همانطور که از طریق بورس کالا برای بخش پایین دستی صنایعی مانند پتروشیمی، سهمیه هایی در نظر گرفته شده است باید برای کارخانه‌های کارتن سازی نیز سهمیه کاغذ بسته بندی از طریق بورس کنار گذاشته شود.

اقتصام**2022*1961*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كارتن كاغذ بسته بندي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۷۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو

به گزارش خبرآنلاین، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

تاثیر ویتامین B بر خلق و خو

به گزاش ایلنا، رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902665

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو