Web Analytics Made Easy - Statcounter

این یادداشت یک متن جانبدارانه است؛ حالا که می توانیم همه چیز داشته باشیم چرا هیچ را انتخاب کنیم؟

طرفداری- این روزها هر زمان که سایت های ورزشی را باز کنیم یا صفحه اول روزنامه ها را بخوانیم یا کانال های ورزشی تلگرام را بالا و پایین کنیم با دو نوع خبر روبرو می شویم، لیگ ملت های اروپا و حواشی فوتبال ایران در بالاترین سطح.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرانچار، کی روش، تعدادی از پیشکسوتان، دستیاران کی روش، دستیاران کرانچار، بازیکنان تیم ملی و هرکس که ذره ای اسم و رسم در این فوتبال دارد سعی کرده است از این جنگ عقب نماند و غنیمتی برای خود بردارد اما تمام این هیاهو برای هیچ است. هیاهویی که هیچ کس، هیچ سودی از آن نخواهد برد.

از سال های قبل سرمربی پرتغالی تیم ملی با خیلی ها سر جنگ داشته است، از علیرضا اسدی که حسابی به هم تاختند و در آخر هم این جنگ باعث شد که اسدی برکنار شود و محمدرضا ساکت جانشین او در دبیر کلی فدراسیون فوتبال شود تا دیگر جنگ بزرگ مرد پرتغالی که با سرمربی کروات پرسپولیس بود. دو مربی از هر راهی بود به هم تاختند و از هیچ حرفی دریغ نکردند. چه چیزی این آتش را شعله ور می کرد؟ تعداد زیاد ملی پوشان پرسپولیس که در دوراهی تیم ملی و پرسپولیس می ماندند و هر دو مربی سعی در استفاده از آن ها را داشتند که بالاخره با خروج تعدادی از ملی پوشان پرسپولیس و عدم دعوت دیگر ملی پوشان از سوی کی روش، لیست ملی پوشان سرخپوش به 2 نفر رسید و اوضاع آرام شد. اما جنگ جدید مرد پرتغالی با یک کروات دیگر است. یادمان نرفته است که سال ها پیش آب کی روش با مانوئل ژوزه هم به یک جوی نمی رفت و حواشی بسیاری پدید آمد. انگار که فوتبال ما شده است نبرد اروپایی ها. هر دعوایی که دارند را در اینجا می کنند و حقیقتا که بیچاره ایران.

در اینجا قصد نداریم که به کی روش بتازیم و از جناح مقابل او دفاع کنیم. ابدا هدف ما این نیست. شاید کارلوس کی روش در تمام حاشیه های ایجاد شده حرف حق را زده است. کسی چه می داند؟ اما چیزی که مشخص است این است که مقصر این حاشیه ها به خصوص آخرین حاشیه تیم ملی کی روش نیست. حداقل متهم ردیف اول نیست. مقصر اول؟ مشخص است. فدراسیون 5 ستاره.

مهدی تاج و دوستان مشخص نیست دنبال چه چیزی هستند. نه می خواهیم مثل دوستان مصاحبه کننده به جاده خاکی بزنیم و بگوییم که کی روش رئیس فدراسیون است و تاج در مقابل او منفعل عمل می کند و نه می توانیم چشم مان را در مقابل حقیقت ببندیم. تاج، ساکت و سایر رفقا مقصر اول این بحران ها هستند. با سکوت شان، با عدم تعیین مواضع شان، قطعا اگر زودتر از این ها به فکر تیم ملی امید بودند که می خواهیم با آن ها رنگ المپیک را ببینیم و به کرانچار امکانات مناسب می دادند این بحران پیش نمی آمد. یک بار دیگر مصاحبه ها را مرور کنیم، اعتراض امیدی ها، جواب مردان تیم ملی، رقابت مضحک برای این که چه کسی از همه زشت تر مصاحبه می کند و در نهایت پس از تمامی این بحران ها آقای تاج مصاحبه می کند و می گوید امکانات مرکز فوتبال ایران برای تمامی تیم های ملی است. به نظر شما کمی دیر نبود آقای تاج؟

حالا که کار از کار گذشته است. حرمت ها را شکسته و حرف ها را زده اند. حالا که دیگر آب رفته به جوی باز نمی گردد اما انتظار می رود که فدراسیون مقتدر و 5 ستاره جمهوری اسلامی ایران به خودش بیاید. و اجازه حاشیه سازی دوباره را ندهد. حالا بهتر است کمیته اخلاق دست از سر موی بازیکنان بردارد و کمی با این حرمت شکنی ها و مصاحبه های نابجا مقابله کند، حالا فقط زمان خاموش کردن این آتشی است که دارد فوتبال ایران را در حساس ترین دوران خود می سوزاند.

عادت کرده ایم به برهه های حساس کنونی اما شاید باورتان نشود، فوتبال ایران در حساس ترین برهه خود قرار دارد. تیم ملی ایران، پس از نمایش قابل تحسین در جام جهانی 2018 روسیه، می تواند و می تواند و به راستی به معنای واقعی کلمه می تواند که جام ملت های آسیا را برای مان به ارمغان آورد. از قدوسی که در فرانسه رعد و برق می زند تا جهانبخشی که گرانترین خرید یکی از تیم های انگلستان است همه و همه‌ی بازیکنان ایران این انگیزه را دارند که امسال دیگر برابر عراق و کره و دیگران شکست نخورند و بروند تا آخر جام ملت ها و جام را برای این مردم خسته از آن سوی خلیج همیشه فارس سوغات بیاورند. حتی اگر نظرشخصی من را بخواهید بدانید باید بگویم برخلاف میل باطنی ام بیخیال سردار آزمون و اقتدار از دست رفته کی روش بشویم و به نظر سرمربی تیم ملی ایران احترام بگذاریم و اجازه دهیم که در این چند ماه آخر مانده به جام ملت ها کارش را بکند و هر آن کس که دوست دارد را در اختیار داشته باشد.

در سویی دیگر پرسپولیس ایران در نزدیک ترین نقطه برای کسب لیگ قهرمانان آسیا ایستاده است. برانکو و شاگردانش با تمامی محدودیت‌های عامدانه و غیرعامدانه توانسته‌اند که شاهکار کنند و السد را یک نیمه ببرند و حالا باید منتظر نیمه دوم بازی باشیم. تیمی که السد و الدحیل را می تواند شکست دهد چرا از پس غول های آسیای دور بر نیاید؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه پروفسور کروات مقصر باشد و چه نباشد، آقایان مصاحبه کننده متاسفانه برانکو را برابر کی روش قرار داده اند. بیاییم این ذهنیت اشتباه را بشکنیم و قبول کنیم که در حال حاضر نه برانکو ذره‌ای به کی روش فکر می کند و نه کی روش به برانکو. یکی درگیر آسیا است و اتفاقا آن دیگری نیز درگیر آسیا. آرامش دو مرد اروپایی یعنی موفقیت پرسپولیس و تیم ملی، یعنی پیروزی فوتبال ایران هم در عرصه ملی و هم در عرصه باشگاهی در آسیا.

کمی آن سو تر تیم ملی امید را داریم. مرد کروات در جاکارتا تیم خوبی را به ما نشان نداد اما حالا که قرار است به او اعتماد کنیم و اجازه داده‌ایم که او نیز برای بردن ایران به المپیک شانس خود را امتحان کند پس نه او را درگیر حاشیه کنیم و نه سنگ جلوی پایش بیاندازیم. فرهم کردن مکان تمرینی مناسب برای تیم ملی امید کم ترین کاری است که فدراسیون 5 ستاره می تواند انجام دهد. جاکارتا را فراموش کنیم، بی جنبه بازی جوانان امید در اینستاگرام را نیز به کمیته اخلاق بسپاریم و امید داشته باشیم که مرد کروات بالاخره ما را به آرزو هایمان برساند.

این یادداشت یک متن جانبدارانه بود. تلاش کردیم تا به شکلی افراطی از ایران و فوتبال ایران حمایت کنیم. آقایان، لطفا به حرمت ایران سکوت کنید. به احترام ایران، آتش بس.

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۸۱۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر

به گزارش جماران، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ 6 تا 7 اردیبهشت در اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای که ایران میزبان آن در شهر اصفهان است، شرکت می‌کند. قرار است وی با مقامات مختلف دولتی از جمله محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت و گو کند. این دیدار اندکی پس از حمله پهپادی و موشکی ایران در 13 آوریل به اسرائیل و پاسخ نظامی اسرائیل در 19 آوریل انجام شد. کارخانه غنی سازی اورانیوم نطنز در حدود هفتاد مایلی شمال اصفهان قرار دارد.

«موسسه واشنگتن» در گزارشی در این باره نوشت: اگرچه دستور کار و نکات گفت‌وگوی گروسی مشخص نیست، اما وی احتمالاً در راستای مأموریت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، که تشویق به استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای و نظارت بر سیستم پادمانی است که ایران و سایر کشورهای عضو آن را می‌پذیرند، رویکردی دیپلماتیک اتخاذ خواهد کرد. وی در سفر قبلی خود در مارس 2023 با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و حسین امیرعبداللهیان،  وزیر امور خارجه دیدار کرد که با بیانیه ای سه بخشی در مورد همکاری در مورد مسائل پادمانی باقی مانده موافقت کردند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که تهران در اجرای تعهدات خود در آن توافق شکست خورد و تهران را متهم به عدم همکاری با آژانس بخصوص در زمینه عدم صدور روادید برای چندین بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می کند.

گروسی  در  مصاحبه‌ای که در 23 آوریل با «دویچه وله» انجام داد، به بخش هایی از برنامه خود در صورت سفر به ایران اشاره کرده و تصریح کرد که «حمله به تأسیسات هسته‌ای ممنوع مطلق است». او همچنین این  روند «بسیار نگران‌کننده» را که در آن ایران و سایر بازیگران «تهدید حمله به تأسیسات هسته‌ای یا حتی انداختن بمب هسته ای(در آغاز جنگ غزه از سوی مقام های اسرائیلی) را مطرح می کنند» رد کرد. او در این باره گفت: من معتقدم که این عادی‌سازی صحبت‌ها درباره سلاح‌های هسته‌ای - کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای، دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای - کاملاً تاسف‌آور است.

گروسی همچنین اظهاراتی محتاطانه اما گویا درباره وضعیت برنامه هسته ای ایران کرد. او نگرانی خود را درباره احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته ای به شکل مبهم تکرار کرده و گفت: در حالی که این کشور «هفته‌ها به جای ماه‌ها» تا غنی‌سازی اورانیوم کافی برای تولید یک بمب فاصله دارد، این بدان معنا نیست که ایران در آن فاصله زمانی سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت،  یک کلاهک هسته‌ای کاربردی به چیزهای دیگر مستقل از تولید مواد شکافت پذیر هم نیاز دارد.

گروسی در پاسخ به این سوال که چرا اگر تهران بمب نمی‌خواهد اورانیوم را تا «سطح نظامی» غنی‌سازی می‌کند، اشاره کرد که انگیزه‌ها و اهداف دولت ایران در این سیاست «موضوع حدس و گمان است». وی ادامه داد: «البته در ایران خط عمومی این است که این مواد را برای مقاصد پزشکی یا غیر نظامی می‌خواهند. خیلی روشن نیست که چرا این مقدار، این سرعت و در آن سطح برای آن مورد نیاز است.»

گروسی همچنین از محدودیت‌هایی که ایران برای بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعمال کرده است انتقاد و خاطرنشان کرد که این موضع تنها گمانه‌زنی‌ها در مورد پیشرفت برنامه را افزایش می‌دهد. به گزارش جماران این سخنان گروسی درباره ممانعت ایران از صدور مجوز برای چندبازرس آژانس بین المللی انرژی اتمی با روایت مقام های سازمان انرژی اتمی ایران در تناقض است.

محمد اسلامی روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) درباره همکاری با آژانس برای رفع لغو انتصاب تعدادی از بازرسان آژانس گفت: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم. ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند و بازدید آنها در حال انجام است. استفاده از حق تعیین بازرسان از حقوق مسلم و طبیعی هر عضو آژانس است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایندهای همکاری با آژانس این موضوع را مکرر اثبات کرده و آنها هم به آن اذعان دارند.

از سوی دیگر، به گفته مقام های ایرانی بر اساس توافق جامع پادمانی، کشورهای عضو حق دارند از پذیرش یک یا گروهی از بازرس‌ها که آنها را فاقد صلاحیت تشخیص دهند، خودداری کنند یا ماموریت‌شان را کان لم یکن فرض و یا نیمه تمام بگذارند و اعمال این حق هیچ نیازی به حصول یا وجود شرایط خاصی ندارد و کشورها در این امر به طور کامل اختیار دارند.

ایسنا در گزارشی تفصیلی در این باره می نویسد: بر اساس بند یک ماده ۹ توافقنامه جامع پادمانی، آژانس باید رضایت ایران را برای انتصاب بازرسان پیشنهادی خود دریافت کند. همچنین بر اساس بند ۲ ماده ۹، چنانچه ایران چه در زمان پیشنهاد بازرس یا هر زمان دیگری پس از انتخاب یک بازرس، با آن مخالف باشد، آژانس باید بازرس یا بازرسان دیگری را به دولت ایران پیشنهاد کند. بر اساس بند ۳ ماده ۹ اگر در اثر خودداری مکرر یک دولت از پذیرش بازرس یا بازرسان، اجرای بازرسی بر طبق موافقت‌نامه دچار وقفه شود، این مخالفت باید از طرف مدیرکل آژانس به شورای حکام ارجاع داده شود. بنا بر این، با توجه به متن صریح موافقت‌نامه جامع پادمانی، ایران می‌تواند بدون هرگونه توضیحی و در هر زمانی که بازرس یا بازرسانی را فاقد صلاحیت تشخیص داد، از پذیرش آنها اجتناب کند و آژانس باید بازرس یا بازرسان دیگری را جایگزین کند. موافقت‌نامه شرطی را برای آن کشور قائل نشده و در عوض آژانس را موظف کرده است بازرسان دیگری را با رضایت طرف مقابل تعیین کند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در سایت آژانس، بخش پادمان برای انجام وظایف پادمانی خود در چارچوب‌های مختلف پادمانی از خدمات حدود ۴۰۰ بازرس از ۸۰ ملیت مختلف از کشورهای عضو بهره می‌برد. به گفته مقامات سازمان انرژی اتمی از این تعداد حدود ۱۲۰ بازرس برای انجام بازرسی و راستی‌آزمایی فعالیت های هسته‌ای در چارچوب تعهدات پادمانی ذیل موافقت نامه جامع پادمانی ایران منصوب شده‌اند. یعنی چیزی حدود یک سوم کل تعداد بازرس‌های آژانس. محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، ۱۲ اردیبهشت در جمع خبرنگاران اعلام کرد که ۱۳۰ بازرس آژانس برای انجام نظارت‌های پادمانی در ایران منصوب شده‌اند.  بنا بر گزارش های رسانه ای ، پس از لغو انتصاب هشت بازرس از سوی ایران، ایران ۱۴ بازرس معرفی شده جدید از سوی آژانس را مورد پذیرش قرار داده است.

به گزارش موسسه واشنگتن، گروسی در یکی از مصاحبه های اخیر خود ادعا کرده که به مقام های ایرانی گفته که افزایش فعالیت غنی‌سازی آن‌ها سوال های بسیاری را ایجاد می کند و این ابهام سودمند نخواهد بود. او همچنین با طرح این ادعا که آژانس «درجه لازم از دسترسی و دید به فعالیت های هسته ای ایران را ندارد، گفته که شرایط فعلی علامت سوال های بسیاری را ایجاد می کند.»

گروسی همچنین در مصاحبه با  دویچه وله بر «اختلاف های حل‌نشده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» با ایران تاکید کرده و باز هم از بازبودن پرونده ردیابی اورانیوم غنی شده در مکان های اعلام نشده در ایران تاکید کرده است. وی سپس بر نقش دیپلماتیک خود در حل این مسائل تاکید کرد: این موضوع محور گفت وگوی من بوده و همچنان در تلاشم تا این اختلاف ها را با ایران حل و فصل کنم.

بعید است که گروسی در جریان سفر خود به طور علنی درباره دستاوردهای این سفر صحبت کند، اما نتیجه آن در نشست بعدی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در 3 و 7 ژوئن در وین مورد بحث قرار خواهد گرفت. در این نشست همچنین آخرین گزارش آن  بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اجازه نظارت بر تأسیسات در ایران را یافته‌اند، بررسی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • حواشی فوتبال جنجالی بهانه دست کیهان داد: دیدید ورود زنان غلط بود؟
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی
  • پیگیری حواشی پرسپولیس-سپاهان؛ وزیر ورزش خطاب به تاج: گزارش آسیب‌شناسی را ظرف یک هفته ارائه کنید
  • زاکانی به حواشی قرارداد چینی واکنش نشان داد/ شکایت می‌کنیم
  • حواشی پرسپولیس - سپاهان تمامی ندارد؛ فدراسیون وارد عمل شد!
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید
  • حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج