Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:30:33 GMT

'ترانس پاسیفیک' گزینه جدید چین در برابر آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۹۶۲۴۵

'ترانس پاسیفیک' گزینه جدید چین در برابر آمریکا

پکن - ایرنا - چین می کوشد تا با الحاق به پیمان تجاری 'ترانس پاسیفیک' و همکاری با دیگر کشورهای عضو در این چارچوب، در جنگ تجاری در برابر آمریکا از اقتدار بیشتری برخوردار شود موضوعی که اگر چه پکن هنوز آن را تایید نکرده است اما می تواند در نبرد تجاری با واشنگتن موثر باشد.

به گزارش ایرنا این نخستین بار است چنین موضوعی در میان کارشناسان و نخبگان چین مطرح می شود رسانه های این کشور نیز از قول منابع مطلع در دولت چین نوشته اند که پکن برای اینکه بتواند برابر آمریکا ایستادگی کند این موضوع را در دست بررسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این منابع افزوده اند که دولت چین برای ورود به این پیمان در حال رایزنی است و با نظرداشت اینکه 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریکا از آن خارج شده است بعید نیست که برخی از کشورهای این توافقنامه حاضر به پذیرش چین باشند.
توافقنامه مشارکتی 'ترانس پاسیفیک' که به 'تی پی پی' (TPP) شهرت یافته است و 11 کشور را در بر می گیرد پیشتر از سوی آمریکا رد شد واشنگتن اعلام کرد بعد از خروج از این پیمان، بجای توافقات چند جانبه از این دست، می خواهد با کشورهای عضو پیمان توافقات دوجانبه امضا کند.
کارشناسان می گویند پس از شروع جنگ تجاری دو کشور از ماه مارس(اسفند) به این طرف مقام های دولت چین رایزنی های بیشتری درباره ورود به این توافقنامه داشته اند و نسبت به آن جدی تر شده اند.
گزارش ادامه می دهد که آمریکا در تلاش است تا چین را در عرصه اقتصادی و تجاری منزوی کند اما اگر چین بتواند به این توافق ملحق شود آن زمان می تواند با کشورهایی نظیر مکزیک، ژاپن، استرالیا، کانادا و مالزی روابط تجاری گسترده تری داشته باشد و مجاری تازه ای برای تنفس اقتصادی پیدا کند.
با این حال آمریکا بتازگی پیمان نفتا را لغوکرده است و به جای آن با کانادا و مکزیک توافق تازه ای امضا کرد که بر اساس این معاهده جدید سه جانبه، این کشورها نمی توانند بدون رضایت واشنگتن با کشورهایی که دارای 'اقتصاد بازار' کامل نیستند توافقات تجارت آزاد داشته باشند.
کارشناسان معتقدند به طور مسلم هدف آمریکا از گنجاندن این بند، مهار و کنترل چین است و این می تواند راه پکن را برای الحاق به 'ترانس پاسیفیک' مسدود و یا دستکم بسیار دشوار کند.
پیمان ترانس پاسیفیک قبل از این 'تی پی پی' نامیده می شد اما وقتی آمریکا از آن خارج شد ، ژاپن و 10 کشور دیگر آن را اصلاح کردند و نام آن نیز به 'سی پی تی پی پی' (CPTPP) تغییر کرد.
برخی کارشناسان می گویند اقدام رئیس جمهوری آمریکا برای خروج این کشور از پیمان ترانس پاسیفیک یا پیمان مشارکت دو سوی اقیانوس آرام موسوم به «تی پی پی» می تواند بیشترین سودمندی را برای پکن به همراه داشته باشد موضوعی که چین نیز اکنون روی ان دست گذاشته است.
چین با 27 کشور دارای توافقات تجارت آزاد است با کره و ژاپن نیز در این زمینه در حال مذاکره است و توافقنامه مشارکتی اقتصادی جامع منطقه ای موسوم به 'آر سی یی پی' را نیز دنبال می کند و احتمال می رود تا پایان سال جاری میلادی رسما از سوی 16 کشور مرتبط امضا شود.
آساق**231**1904**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد چين آمريكا ترانس پاسيفيك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۹۶۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه بازارهای تجاری با روش های غیرسنتی

به گزارش خبرنگار مهر، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی کشور با پیش‌بینی بازدید بیش از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور جهان، از امروز ۸ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

عباس علی‌آبادی وزیر صمت امروز در بازدید از نحوه برگزاری نمایشگاه اکسپو، اظهار کرد: هدفگذاری نخست توسعه بازار به طریق غیرسنتی است؛ در این روش به سمتی حرکت می‌کنیم که کالاها را بفروشیم. بر همین اساس نیز با این شعار، با کشورهای دیگر رابطه برقرار می‌کنیم تا تعاملات و همکاری تجاری داشته باشیم.

وی گفت: از کشورهایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند و این مساله مهمی است که باید محقق شود.

کد خبر 6089616 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • آیا چین می‌تواند؟
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • افزایش پایداری برق مسجدسلیمان با نوسازی پست «مالکریم»
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • توسعه بازارهای تجاری با روش های غیرسنتی
  • عکس| تصویری دیده نشده از پیمان معادی، امین حیایی و بهرام رادان
  • عکس| عکسی دیده نشده از پیمان معادی در جوانی
  • دو گزینه کاخ سفید در مقابل اعتراضات دانشجویی
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله