Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خوزستان، نشست ماهیانه اندیشکده سبک زندگی اسلامی با موضوع زندگی فانتزی شامگاه گذشته 25 مهرماه در سالن اجتماعات این اندیشکده برگزار شد. بررسی «مُد و مدلینگ» موضوع این نشست بود.

حجت الاسلام حسین عباسی اصل مدرس دوره‌های سبک زندگی در ابتدا به تعریفی از زندگی فانتزی پرداخت و گفت: تلقی ما از زندگی فانتزی، تأثیراتی است که از فضاسازی‌های اجتماعی در عرصه‌های مختلف زندگی از جمله اوقات فراغت و سرگرمی، موسیقی، پوشش، معماری خانه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به وجود می آید. شما در بدو ورود به جامعه خواه ناخواه تحت تأثیر فضاسازی‌ های اجتماعی قرار می‌گیرید. این موضوع سبب تحریک هیجانات درونی شده و زمینه گرفتن تصمیم‌های هیجانی را به وجود می‌آورد.

تصمیمات هیجانی تحت تاثیر فضای اجتماعی

وی با اشاره به نمونه‌هایی از تبلیغاتی که در سطح شهر در معرض دید مردم قرار می‌گیرد، عرصه اثرگذاری رسانه و تبلیغات را در حوزه‌های مختلف زندگی از جمله انتخاب رشته و شغل تبیین کرد و گفت: به طور مثال غالبا دانش آموزان یا خانواده‌های آنها مایل هستند که رشته علوم تجربی یا ریاضی فیزیک را انتخاب کنند؛ علی رغم اینکه علاقه آنها به رشته دیگری باشد. گرفتن تصمیم‌‌های هیجانی تحت تأثیر فضاسازی اجتماعی به تدریج باعث ایجاد یک زاویه با خود حقیقی ما می‌شود.

عباسی اصل با اشاره به مثال «انتخاب رشته» تحت تأثیر فضاسازی اجتماعی و به ناچار ادامه آن تا مقاطع بالاتر تحصیلی، تصریح کرد: ادامه این تصمیم‌ها تحت تأثیر فضاسازی اجتماعی زمینه ساز از خودبیگانگی در فرد شده و افسردگی به بار می‌آورد.

فضاسازی اجتماعی؛ مقابله یا همراهی با آن

این محقق سبک زندگی گفت: ما در مقابل فضاسازی اجتماعی دو راه پیش رو داریم، یک راه این است که با موج آنها همراه شویم و راه دیگر این است که با آن مقابله کنید. ما در جلسات گذشته تأثیر این فضاسازی های اجتماعی را در مقوله اوقات فراغت و موسیقی در جامعه به بحث گذاشتیم و اینک بحث مُد و مدگرایی بررسی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بررسی اندیشه‌ای یک مسأله باید بررسی از منشأ و ریشه باشد، گفت: مشکل ما در مواجهه با آسیب‌ها، تشخیص ریشه است. اگر ریشه یک مسأله درست شناخته شود، به درستی نیز حل می‌شود. منشأ اصلی مُد و مدگرایی نیاز به امنیت است. از قدیم الایام افراد برای اینکه خود را به یک جریان یا قبیله ای منتسب کنند، خود را نشانه گذاری می‌کردند  تا از حمایت آنها برخودار باشند. پس خود نیاز، نیاز مشروعی است.

مدیر اندیشکده سبک زندگی اسلامی اهواز توضیح داد: زمینه‌ای که باعث رشد و بارور شدن مُدگرایی می‌شود تثبیت هویت و عامل آن نیاز به تأمین حس زیباشناسی نوجوان یا جوان است و اینجا است که صنعت مُد ظهور پیدا می‌کند. در غرب این نیازها شناخته شده و نسخه‌های تأمین آن را زودتر از ما روی میز گذاشته اند.

چگونگی بحران هویت

عباسی اصل با بیان اینکه افراد زمانی که چیزی نداشته باشند که با آن هویت خود را تثبیت کنند، دچار بحران هویت می‌شوند، اظهار کرد: چنین کسانی تلاش می‌کنند به حداقل داشته‌های خود چنگ بزنند و آنها را پروبال دهند. غرب برای اینکه فرد را دنباله رو خود سازد با تحقیر داشته‌های او در گام نخست او را دچار بحران هویت می‌کند(این سخنان که ما جهان سومی هستیم، از تفریح محرومیم، وضع خوبی نداریم و...)  پس از آن روی داشته‌های ما سرمایه گذاری می‌کند.

این محقق سبک زندگی گفت: صنعت مُد برای اینکه شما را به سمت خود سوق دهد، سه کار انجام می‌دهد؛ اول اینکه روحیه «تکبر» را در انسان برمی‌انگیزد؛ این همان روحیه تلاش برای خاص بودن در افراد است. کار دوم تشویق به «تبرج» است؛ یعنی تلاش در صنعت مُد در این جهت است که زیبایی‌های افراد بیشتر نشان داده شود. چون هویتی غیر از مادیات ندارد که بخواهند به وسیله آن خاص باشد.

وی ادامه داد: کار دیگر صنعت مُد، «تقلید» است.  سبک خاصی از پوشش مُد می‌شود و همه از آن تقلید می‌کنند.

عباسی با اشاره به فیلم پخش شده با موضوع بررسی ورود صنعت مُد به ایران در دوران قاجار، توضیح داد: از این دوران تلاش برای تخریب هویت زن ایرانی در جهت تقلید از غرب آغاز شد.

عباسی اصل با تصریح به اینکه اصلاح بحران هویت یک امر ساده نیست، گفت: دلیل این مطلب آن است که به طور مثال در مواجهه با دانش آموزی که بی هویت شده است، خواهیم دید عقبه آن پدر و مادر و یا معلمی است که دچار بحران بی هویتی شده است.  

نتیجه بحران بی‌هویتی چیست؟

مدیر اندیشکده سبک زندگی اسلامی در تلخیص مطالب گفته شده، بیان کرد: پس بحران بی هویتی، سرمایه گذاری روی داشته های مادی فرد با تأکید بر تکبر، تبرج و تقلید است. این بحران تأثیرپذیری اجتماعی افراد را میسر می‌سازد که به دو روش انجام می‌شود؛ یک؛ تأثیر ذهنی به این معنا که زیبایی مولفه موفقیت معرفی می‌شود و دوم؛ تأثیر قلبی از طریق محبت اسطوره‌های ثروت و شهرت است. این زمینه‌ها به تدریج مدیریت اجتماعی پوشش جهانی را برای صنعت مُد فراهم می‌آورد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: درگیری ما با غرب درباره آفت‌هایی است که بر سر سبک زندگی آورده است. غرب  توانسته این سلطه‌گری را به وجود بیاورد که پوشش همه باید یکدست باشد. در عمل این مُد نتوانسته برای انسان امنتیی ایجاد کند، بلکه ترس از زشتی یا زشتی هراسی را در او به وجود آورده و این ترس باعث افراط در مُد شده است. این صنعت آفات دیگری هم دارد؛ از جمله اینکه اخلال  در زیباشناسی افراد به وجود می‌آورد تا جایی که پارگی در لباس به عنوان مُد به افراد عرضه می‌شود.

 عباسی اصل گفت: یکی دیگر از این آفات ایجاد اعتیاد فردی و اجتماعی به تهیه و خرید کالای مُد و احساس آرامش افراد از این طریق است که ماهیانه پولی را برای این کار اختصاص دهند تا به آرامش برسند. آفت دیگر صنعت مُد بی توجهی به سلیقه و تفاوت افراد است؛ به طوری که برخی خود را ناچار می‌بینند از مُد پیروی کنند، با آنکه پسند آنها چیز دیگری است.

 انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خوزستان معارف اندیشکده سبک زندگی اهواز مد و مدلینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۹۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماری‌های مختلفی شده است.

محسن محمدنیا در گفت و گو با ایسنا ورزش را یکی از عوامل سلامتی انسان و محیط‌زیست دانست و افزود: امروزه به علل متعددی مانند زندگی ماشینی، توسعه آپارتمان‌نشینی، تماشای بیشتر تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای، تحرک افراد کاهش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: علل فوق موجب شده تا بسیاری از انسان‌های امروزه به کالری کمتری نسبت به انسان‌های گذشته نیاز داشته باشند ولی با گرایش افراد به غذاهای پرکالری، آماده، با چربی، قند و نمک بالاتر از میزان نیاز بدن و کاهش مصرف لبنیات، رسیدن ریزمغذی‌ها به بدن دچار اختلال شده و شیوع اضافه وزن و چاقی رو به افزایش است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین مطالعه STEPS حدود ۶۳ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور ما دچار اضافه وزن و چاقی هستند که نتیجه این وضعیت افزایش شیوع بیماری‌های غیر واگیر از جمله دیابت و فشارخون بالا بوده است.

وی بیان کرد: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماری‌های مختلفی شده است که اتفاقاً بخش زیادی از آنها قابل پیشگیری است. یکی از راه‌های پیشگیری، ورزش منظم است.

محمدنیا تصریح کرد: از ورزش‌های در دسترس می‌توان به پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری و ورزش‌های کششی و قدرتی اشاره کرد که می‌تواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود.

وی افزود: هر فرد برحسب شرایط زندگی و سلامتی می‌تواند پیاده به محل کار برود، پیاده به خرید برود، به جای آسانسور از پله استفاده کند، در منزل به گل کاری بپردازد، یا در پارک‌ها و جاده‌های سلامتی به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بپردازد.

این کارشناس ورزش برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در طول زندگی برای ورزش را بسیار مهم دانست و گفت: این ورزش‌ها فواید بسیار زیادی برای انسان و محیط‌زیست دارد به طوری که یادگیری، خلاقیت و بازدهی انسان را افزایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: ورزش در سالمندان می‌تواند با افزایش خون‌رسانی به مغز، احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد، همچنین با کنترل قند، چربی و فشارخون، باعث کاهش بیماری‌ها می‌شود.

محمدنیا عنوان کرد: ورزش در کنار دیگران مزایای زیادی دارد؛ چراکه سرمایه‌های اجتماعی (دوست، مربی، همراه و هم صحبت) را افزایش داده و باعث کاهش بیماری‌های روحی روانی نیز می‌شود. ورزش با حفظ توده عضلانی و مصرف انرژی پایه، پدیده سالمندی را به تأخیر انداخته و عمر انسان را طولانی‌تر می‌کند.

وی در همین خصوص از همه شهروندان خواست حتماً در زندگی پرمشغله امروزی وقتی برای ورزش بگذارند تا سالم‌تر پیر شده و دوران سالمندی مستقل‌تری داشته باشند. افراد مبتلا به بیماری که تاکنون ورزش با شدت متوسط و بالاتر نداشته‌اند، قبل از شروع ورزش باید با پزشک خود مشورت کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • ۷۵ هزار کارگر زیر پوشش تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
  • ۷۵۰۰۰کارگرتحت پوشش تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد هستند
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟
  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟
  • ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال گذشته/ تلاش برای احیای واحدی‌های راکد
  • تصویب اجرای ۱۰ طرح سرمایه گذاری، بهره برداری و بهینه سازی زیر ساخت های مدیریت تعاون روستائی
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان