Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@00:05:12 GMT

عملکرد صادرات صنعتی و کشاورزی در نیمه ۹۷

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۴۰۹۵۷

براساس آمار و ارقام ارائه شده ازسوی سازمان توسعه تجارت «محصولات پتروشیمی»، «اقلام معدنی فلزی» و «اقلام عمده شیمیایی» بیشترین میزان صادرات به لحاظ ارزشی در این بازه زمانی را در گروه محصولات صنعتی و معدنی به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین «مصنوعات فلزی» با ۴۱ درصد، محصولات «نساجی و پوشاک» با ۲۹ درصد و محصولات پتروشیمی با ۲۴ درصد رشد به لحاظ ارزشی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، در بالاترین رده‌های رشد صادراتی محصولات صنعتی قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر سه گروه کالایی از محصولات صنعتی در این دوره زمانی با رشد منفی صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه شده‌اند؛ این گروه‌های کالایی شامل محصولات «برق و الکترونیک» با افت ۵۵ درصدی، «ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی» با کاهش ۴۶ درصدی و «لوازم‌خانگی» با افت ۳ درصدی می‌شوند. همچنین در۶ ماه منتهی به شهریورماه در میان اقلام مختلف کشاورزی و تبدیلی، صنایع تبدیلی بیشترین میزان صادرات به لحاظ ارزشی را با ۶۲۰ میلیون دلار به خود اختصاص داده است، اما به لحاظ رشد صادراتی محصولات میوه و تره‌بار با ۶۳درصد رشد در صدر این لیست قرار دارد. از سوی دیگر در این گروه، صادرات « محصولات لبنیات» با رشد منفی ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبه رو شده است.

اما صادرات محصولات پتروشیمی در ۶ ماه منتهی به شهریورماه سال‌جاری با رشد ۲۴ درصدی به لحاظ ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۷ میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار رسیده است. در این بخش چین، اندونزی، هند و پاکستان عمده‌ترین بازارهای صادراتی ایران محسوب می‌شوند. همچنین صادرات میعانات گازی با کاهش ۲۸ درصدی در همین دوره زمانی ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است که دلیل عمده این کاهش صادرات به مسائل ناشی از تحریم‌ها مرتبط است. اما از سوی دیگر اقلام عمده محصولات شیمیایی با حدود یک میلیارد و ۲۲۲ میلیون دلار نشان‌دهنده رشد ۲۲ درصدی از نظر ارزشی نسبت به ۶ ماه ابتدایی سال ۹۶ است. در زمینه مصنوعات فلزی ۳۸۷ میلیون دلار صادرات به بازارهای عراق، افغانستان، سوریه وترکمنستان صورت گرفته است که در مجموع بیانگر رشد ۴۱ درصدی به لحاظ ارزشی است. «سیم و کابل» با ۱۰ درصد رشد و «محصولات لوله و پروفیل» با ۱۸۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته عمده‌ترین محصولات صادراتی این گروه هستند.  از سوی دیگر صادرات بخش لوازم‌خانگی درهمین بازه زمانی ۱۴۳ میلیون دلار ثبت شده است که مقایسه این رقم با مدت مشابه سال قبل رشدی را به لحاظ وزنی نشان نمی‌دهد و به لحاظ ارزشی نیز رشد منفی ۳ درصدی را رقم زده است. به‌عنوان نمونه «کولر آبی» با افت ۸ درصدی صادرات به‌دلیل افزایش تعرفه گمرکی در بازار عراق و همچنین کاهش تقاضای این محصول مواجه شده است. اما صادرات محصولات نساجی و پوشاک حاکی از آن است که در ۶ ماه منتهی به شهریور ۹۷، «پوشاک»، «کفش»، «پوست»، «چرم» و «فرش ماشینی» مهم‌ترین محصولات این گروه کالایی است که با رشد ۱۰ تا ۵۰ درصدی صادرات همراه شده‌اند که عمده‌ترین بازارهای صادراتی این محصولات کشورهای عراق،‌ افغانستان، هند و آذربایجان هستند. در مجموع این گروه کالایی صادرات ۷۶۸ میلیون دلاری را برای نیمه اول امسال ثبت کرده است.  اما گروه کالایی برقو الکترونیک با ۸۶ میلیون دلار بیان‌گر افت ۵۵ درصدی صادرات این بخش است. این کاهش عمدتا مربوط به کاهش صادرات«الکتروموتورها»، «تجهیزات و لوازم برقی» و همچنین «تجهیزات پزشکی» می‌شود. صادرات این بخش با صادرات خدمات فنی و مهندسی ارتباط نزدیکی دارد و به‌دلیل مشکل ضمانت‌نامه‌های بانکی، صدور خدمات فنی مهندسی به‌ویژه در بازارهای عراق و سوریه، صادرات در این بخش‌ها با مشکل مواجه شده است. همچنین در بخش اقلام معدنی، محصولات فلزی با ۳ میلیارد و ۲۰۱ میلیون دلار رشد ۶/ ۱۴ درصدی را نشان ‌می‌دهد. اما از سوی دیگر صنایع معدنی غیرفلزی با ۸۰۱ میلیون دلار صادرات در ۶ ماه ابتدایی امسال مجموعا رشد ۷ درصدی را به ثبت رسانده است. «سیمان»، «کلینکر»، «کاشی و سرامیک»، «چینی بهداشتی»، «ظروف چینی و شیشه‌ای» عمده‌ترین محصولات صادراتی این گروه کالایی هستند که رشدی تا سقف ۲۵ درصد را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. «سنگ‌های تزئینی کار نشده» نیز با ۵درصد افت صادرات روبه‌رو شده است که دلیل اصلی آن ناشی از مشکلات مربوط به حمل‌ونقل بوده است. بازارهای اصلی این محصولات عراق، افغانستان، آذربایجان، ترکیه، چین و هند هستند. اما بخش ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی با افت محسوس صادرات مواجه شده است. ماشین‌آلات با ۱۴۷ میلیون دلار حاکی از کاهش ۴۶ درصدی صادرات در این بخش است. اما در بخش تجهیزات نیروگاهی به‌دلیل اتمام پروژه‌های صنعتی در عراق طی سال‌جاری، با افت ۹۰ درصدی صادرات روبه‌رو شده‌ایم.

جمع اقلام عمده صادراتی صنعتی و معدنی در نیمه اول سال، ۱۵ میلیارد و ۲۳ میلیون دلار به لحاظ ارزشی و ۴۱ میلیون و ۴۷ هزار تن از نظر وزنی بوده است که در مجموع ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد صادراتی را به ثبت رسانده است.  اما در ۶ ماه منتهی به شهریورماه،‌ مجموعا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۲ میلیارد و ۸۹۶ میلیون دلار از کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزشی ۲۶ درصد رشد را نشان می‌دهد. جزئیات صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی نشان می‌دهد که صنایع تبدیلی با ۶۲۰ میلیون دلار و رشد ۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیشترین میزان صادرات را به لحاظ ارزشی به خود اختصاص داده است. اما محصولات «گل و گیاه» با اینکه کمترین رقم صادراتی را با ۲۵۳ میلیون دلار در این بخش رقم زده است در عین حال با رشد ۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی رشد صادرات بالایی را در میان محصولات کشاورزی ثبت کرده است. در میان دیگر اقلام مختلف کشاورزی، میوه و تره‌‌بار در این بازه زمانی ۵۸۹ میلیون دلار صادرات داشته است که نشان‌دهنده رشد ۶۳ درصدی این محصولات است. همچنینخشکبار با صادرات ۴۸۸ میلیون دلاری با رشد ۵/ ۱۰ درصدی صادرات همراه شده است. محصولات حیوانی نیز که ۲۵ درصد افزایش صادرات پیدا کرده، ۳۱۵ میلیون دلار در نیمه ابتدایی امسال صادر شده است. همچنین ۳۷۰ میلیون دلار ارزش صادرات محصولات شیرینی و شکلات در این بازه زمانی بوده که با افزایش ۲۸ درصدی صادرات همراه شده است. ارزش صادرات لبنیاتنیز ۲۶۱ میلیون دلار بوده که این بخش برخلاف سایر گروه‌های کالایی کشاورزی و تبدیلی با روند نزولی صادرات روبه‌رو شده و رشد منفی ۱۶ درصدی را به ثبت رسانده است. در مجموع صادرات گروه کالایی کشاورزی و تبدیلی عدد ۲ میلیارد و ۸۹۶ میلیون دلار را در نیمه نخست امسال به ثبت رسانده است که به لحاظ ارزشی ۲۶ درصد رشد پیدا کرده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۰۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشور‌های اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا