Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ معاملات فرابورس در چهارمین هفته کاری این بورس در مهرماه ۱۳۹۷ با تغییر مالکیت ۵ هزار و ۵۱۶ میلیون ورقه به ارزش ۲۹ هزار و ۹۳۴ میلیارد ریال طی ۷۷۱ هزار دفعه پایان پذیرفت که در مقایسه با هفته کاری پیشین از افت ۲۱ و ۷ درصدی حجم و ارزش و رشد ۱۱ درصدی تعداد دفعات مبادلات حکایت داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در هفته کاری منتهی به ۲۷ مهرماه شاخص کل فرابورس با ۰.۴ درصد رشد، میزان افزایش خود از ابتدای این ماه را به ۸ و از آغاز سال جاری به ۸۴ درصد رساند و چهارشنبه بیست‌وپنجم مهر در ارتفاع ۲ هزار و ۲۰ واحدی ایستاد.

ارزش بازار

از سویی دیگر، همزمان ارزش بازار فرابورس نیز در هفته گذشته ۳ درصد رشد کرد که از ابتدای ماه جاری درصد افزایش این متغیر به ۸ درصد رسید.

نگاهی به دادوستدهای روزانه فرابورس نشان می‌دهد بیشترین حجم معاملات به میزان یک‌هزار و ۳۳۵ میلیون ورقه سه‌شنبه هفته قبل و بالاترین ارزش معاملات در رقم ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال دوشنبه ۲۳ مهرماه رقم خورده است. همچنین به غیر از شنبه که حجم دادوستدهای انجام‌شده در مجموع بازارهای فرابورس به میزان ۶۲۵ میلیون ورقه بوده، در سایر روزهای کاری شاهد معاملاتی افزون بر یک میلیارد ورقه در فرابورس بودیم.

بازار اول، دوم و پایه

رصد معاملات در بازارهای فرابورسی نیز حاکی از آن است در مجموع سه بازار اول، دوم و پایه ۵ هزار و ۳۴۲ میلیون سهم به ارزش ۱۵ هزار و ۷۵۳ میلیارد ریال مبادله شده است که از این میزان، معاملات بازار دوم به تنهایی سهم ۴۵ درصدی از حجم و ۵۴ درصدی از ارزش معاملات این سه بازار را به خود اختصاص داد.

در بازار ابزارهای نوین مالی نیز شاهد جابه جایی ۱۷۳ میلیون ورقه به ارزش ۱۴ هزار و ۱۸۱ میلیارد ریال بودیم که در مقایسه با هفته پیشین به ترتیب افزایش یک و ۲۴ درصدی حجم و ارزش معاملات را نشان می‌داد. بازار SME نیز هفته گذشته میزبان جابه‌جایی ۱۴۵ هزار سهم به ارزش یک میلیارد ریال قرار گرفت که از رشد ۲۳۳ درصدی ارزش معاملات این بازار حکایت داشت.

عرضه یک اخزای جدید

در بازار ابزارهای نوین مالی اوراق گواهی تسهیلات مسکن به تعداد ۳۴ هزار ورقه به ارزش ۲۱۷ میلیارد ریال دادوستد شد که افت ۱۳ و ۱۲ درصدی حجم و ارزش معاملات را نشان می‌داد. صندوق‌های قابل معامله اما افزایش ۵ درصدی در ارزش معاملات را تجربه کردند و اوراق بدهی رشد همزمان حجم و ارزش دادوستدها را به ثبت رساندند.

بدین ترتیب در هفته‌ای که سپری شد ۱۳ میلیون ورقه بدهی به ارزش ۱۱ هزار و ۵۵۱ میلیارد ریال در حالی در بازار ابزارهای نوین مالی میان سرمایه‌گذاران دست به دست شد که حجم و ارزش این مبادلات در مقایسه با هفته پیش از آن ۳۰ درصد افزایش یافت. در این بازار شنبه هفته آتی ۲۸ مهرماه اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا ۷۰۸» برای نخستین بار عرضه خواهد شد. تعداد کل این اوراق ۱۰ میلیون ورقه و تاریخ انتشار آن ۲۳ تیرماه جاری است. همچنین این سری اسناد خزانه در تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۳۹۸ سررسید خواهد شد.

شرایط صنایع

از سویی دیگر، هفته گذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام شامل معاملات بازارهای اول، دوم، پایه، مشتقه و SME به ۱۵ هزار و ۶۰۲ میلیارد ریال رسید که از این میزان معاملات گروه فلزات اساسی سهم ۲۳ درصدی را در اختیار گرفت و این گروه در میان سایر صنایع فرابورسی صدرنشین شد.

پس از آن معاملات گروه‌های شیمیایی، سرمایه‌گذاری، هتل و رستوران، خودرو و ساخت قطعات به ترتیب با سهم ۱۲، ۶، ۶ و ۵ درصدی از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام موجب شد این چند صنعت در جایگاه دوم تا پنجم گروه‌های فرابورسی با بلاترین میزان معاملات بایستند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاملات اوراق بدهی فرابورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۳۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین ناتوان در پرداخت بدهی خارجی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال گزارش داد که اگر اوکراین نتواند با دارندگان اوراق قرضه خارجی به توافقی برای پرداخت سود اوراق قرضه و رد بخشی از بدهی دست یابد، ممکن است تا ماه اوت نتواند پرداخت کند.

این روزنامه توضیح داد که صندوق‌های سرمایه‌گذاری غربی قبلاً به اوکراین پیشنهاد داده بودند که کی‌یف پرداخت سود بدهی‌ها را از سر بگیرد و این صندوق‌ها بخشی از بدهی اوراق قرضه را که حدود ۲۰ میلیارد دلار است، پرداخت می‌کنند.

پیش از آن، همین روزنامه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که گروهی از دارندگان اوراق قرضه خارجی قصد دارند اوکراین را تحت‌فشار قرار دهند تا حداکثر تا سال ۲۰۲۵ پرداخت سود تعهدات خود را آغاز کند.

به گفته این روزنامه، این گروه از رژیم کی‌یف می‌خواهد تا توافقی را منعقد کند که بر اساس آن پرداخت‌ها در ازای بخشش بخش قابل توجهی از بدهی‌های معوق اوکراین از سر گرفته می‌شود.

واحد پول اوکراین گریونی یا گریونا (هریونا) Hryvnia با کد ایزوی UAH می باشد که از ۲ سپتامبر ۱۹۹۶ جایگزین کاربوانت شده است. همچنین 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افت بیش‌ از ۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • اوکراین ناتوان در پرداخت بدهی خارجی
  • گزارش روزانه بورس ۱۷ اردیبهشت؛ شاخص کل ۲۰ هزار واحد ریخت
  • افت بیش‌از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳