Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد، حزب حاکم قانون و عدالت لهستان که بارها با نهادهای اتحادیه اروپا دچار اختلاف بوده است، با کسب آرای شکننده بیشترین حمایت را در انتخابات منطقه ای روز یکشنبه کسب کرده اما در رقابت برای تعیین شهردار در ورشو، پایتخت، شکست خورد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حزب 'قانون و عدالت' از زمان به قدرت رسیدن در سال 2015میلادی در نتیجه منافع حاصل از اصلاحات رفاهی، لفاظی های ناسیونالیستی و رشد اقتصادی قوی توانست محبوبیت گسترده ای کسب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما منتقدان در داخل این کشور به دنبال اقدامات دولت برای افزایش کنترل بر دستگاه قضایی و رسانه های دولتی که البته انزوای لهستان در اتحادیه اروپا را تشدید کرده است، این حزب را به گرایش به سمت حکومت خودکامه متهم می کنند.
نظرسنجی موسسه 'ایپسوس' از رای دهندگان هنگام خروج از حوزه های انتخابات در روز یکشنبه نشان داد که حزب حاکم پوپولیست لهستان حدود 32.3 درصد از آرای رای دهندگان را در شورای های استانی بدست آورده است.
حزب قانون و عدالت در انتخابات پارلمانی سال 2015 توانسته بود 37.6 درصد آرا را کسب کند. ائتلافی از احزاب میانه روی اپوزیسیون حدود 24.7 درصد آرا را به خود اختصاص دادند.
اما در ورشو پایتخت، «پاتریک جاکی» 33 ساله و نامزد حزب قانون و عدالت در جایگاه دوم قرار گرفت. در این شهر «رافائل تراسکوفسکی» نامزد حزب میانه روی طرفدار اتحادیه اروپا با کسب بیش از نیمی از آرا، به شکل غیرمنتظره ای در جایگاه نخست قرار گرفت.
در صورتی که نتایج این انتخابات قطعی شود ، حزب قانون وعدالت با چالش حفظ جایگاه حمایتی خود در انتخابات پارلمانی اواخر سال 2019 و انتخابات ریاست جمهوری در سال بعد از آن روبه رو خواهد بود.
نتایج نهایی انتخابات قرار است توسط کمیسیون انتخابات در روزهای سه شنبه یا چهارشنبه اعلام شود.
این انتخابات بخشی از نزاع بر سر آینده اتحادیه اروپا در شرایطی است که برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و به قدرت رسیدن «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان تغییراتی را در اتحادیه ایجاد کرده و برخی از احزاب راستگرا دستاوردهایی را در سراسر قاره کسب کرده اند. اوربان نیز همچون حزب عدالت و قانون لهستان بر این باور است قدرت اتحادیه اروپا باید کنترل شود.
با توجه به ورود بروکسل به کارزارهای انتخاباتی با توجه به نزدیک بودن انتخابات پارلمان اروپا در ماه مه آینده،آرای مردم در لهستان نشان می دهد که آیا گروه های اروپاستیز می توانند به مواضع قوی تر دست یابند و اتحاد اتحادیه در اروپا را بهم بزنند.
در حالی که با استناد بر نتایج نظرسنجی انجام شده نمی توان به طور دقیق مشخص کرد که چه تعداد از16 شورای استانی لهستان تحت کنترل حزب حاکم در خواهند آمد، اما هر گونه پیروزی این حزب به معنای دسترسی بهتر به منابع مالی محلی است که می تواند بر انتخابات سراسری سال 2019 تاثیر بگذارد. حزب حاکم از انتخابات سال 2014 به این سو فقط کنترل یکی از این شورا را در اختیار دارد.
میزان مشارکت در انتخابات روز یکشنبه 50 درصد بود که گفته می شود بالاترین درصد در انتخابات منطقه ای از زمان سقوط کمونیسم در لهستان در سال 1989 بوده که از اختلافات عمیقی حکایت دارد که ممکن است رای دهندگان را تشویق به مشارکت کرده باشد.
دیوان عالی اتحادیه اروپا روز جمعه به دولت ورشو دستور داد اصلاحات در دیوان عالی این کشور را تعلیق و قضاتی را که به زور مجبور به بازنشستگی زودتر از موعد شدند، ابقا کند.
این اقدامات بخشی از اصلاحات گسترده تر در دستگاه قضایی لهستان بوده که به گفته حزب حاکم این کشور برای ایجاد عدالت و کارامدی بیشتر نظام حائز اهمیت اساسی است اما مخالفت دولت می گویند این اصلاحات به مثابه حمله به توازن دمکراتیک است.
اروپام**9158**2040

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي لهستان انتخابات منطقي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۶۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز

مدیرعامل «توتال انرژی» هشدار داد تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است.

مدیرعامل «توتال انرژی» گفت: سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است. توتال همچنین ۱۹.۴ درصد سهم در نواتک دارد.

پویانه اظهار کرد: توتال، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است زیرا تحریم‌ها علیه مبادلات مالی با روسیه، خارج کردن پول از این کشور را دشوار کرده است. این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

قیمت گاز طبیعی اروپا پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و کاهش شدید واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافت.

ظرفیت جهانی جدید ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۲۷ که قرار است پروژه‌های بیشتری راه اندازی شوند، محدود خواهد بود و به معنای آن است که اروپا با آسیا و خریداران دیگر برای محموله‌های ال‌ان‌جی، در رقابت خواهد بود و این موضوع، قیمت‌ها را بالا می‌برد.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریم‌هایی علیه ال‌ان‌جی روسیه شده اند اما برای تصویب چنین اقدامی، موافقت همه اعضای این بلوک، ضروری است.

روسیه در سال میلادی گذشته، ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین کرد و محموله‌های ال‌ان‌جی تخفیف‌دار روسیه، تا حدودی جایگزین واردات گاز اروپا از این کشور از طریق خط لوله شد.

بر اساس گزارش رویترز، پس از افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین امنیت تامین آن، تحت فشار قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز