Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمد محمدپور خاطرنشان کرد: در هر جامعه‌ای بدون توجه به ارتقای شاخص‌های فرهنگی و آگاهی جامعه، روند توسعه متزلزل و مختل خواهد شد و از این رو ارتقای سطح آگاهی و دانایی جامعه از اساسی‌ترین رسالت‌های اصحاب و متولیان فرهنگی است؛ به عبارتی توسعه فرهنگی یکی از مهم ترین ابعاد توسعه کشور است و اگر عنصر فرهنگ در جریان توسعه و سبد خانوار سهمی نداشته باشد، توسعه نامتوازن خواهیم داشت که کشور را با مشکلات جدی روبه‌رو می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:‌ میزان مطالعه و کتابخوانی یکی از شاخصه‌های توسعه فرهنگی بوده و سرانه مطالعه یک کشور نشانگر سطح توسعه فرهنگی آن است، و یکی از نقش‌های مهم نمایشگاه‌های کتاب، تبادل فرهنگی و یادگیری از یکدیگر و همچنین تاثیر متقابل افکار و اندیشه‌ها بر یکدیگر است و به عبارتی از طریق نمایشگاه کتاب می‌توانیم نشان دهیم که در جامعه متنوع ایرانی، اهل قلم در تعامل با یکدیگر بوده و تفکرات متنوع می‌توانند خود را بروز دهند و حضور نزدیک به هزارناشر در این نمایشگاه نیز مبین این مقوله است.

محمدپور اضافه کرد: همچنین در طول پانزده دوره برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز، همواره شاهد استقبال پرشور اقشار مختلف مردم و علی‌الخصوص جوانان از این نمایشگاه بوده‌ایم و این امر نشان دهنده‌ی اهمیت و جایگاه کتاب خوانی در جامعه ایرانی است و ما باید برای ارتقای این فرهنگ اهتمام بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: این نمایشگاه اتفاق بسیار مهمی است که نشان دهنده تحول روی داده در جامعه دررابطه با مطالعه است. این نمایشگاه همچنین زمینه و فضایی برای تبادل دیدگاه ها و تجربه ها فراهم می آورد که در آن می توانیم نه تنها از فرهنگ ایران، بلکه از فرهنگ کشورهای دیگر از طریق انتشارات آنها مطالب بسیاری را بیاموزیم، و این فرصت مغتنمی است که امیدوارم مستمر باشد و همه‌ی اقشار مردم فرصت دیدار از این نمایشگاه را به دست بیاورند.

محمدپور با اشاره به اینکه در رویداد تبریز ٢٠١٨ قرار داریم، به نقش کتاب در دیپلماسی فرهنگی اشاره کرد و گفت: ناشران زیادی در این نمایشگاه حضور یافته اند و کتاب های مختلفی با عنوان های زیادی در این مجموعه وجود خواهد داشت و تنوع موضوع کتاب ها در نمایشگاه نشان دهنده‌ی این است که جامعه ایران از تنوع بسیار زیادی برخوردار است؛ در نتیجه امروزه نویسندگان مختلفی در این کشور مشغول فعالیت هستند و به نظر من برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی از این نظر اهمیت دارد که دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی عمومی در سطح فرهنگی قابل تبادل است و این موضوع برای کشور ما و کشورهای مسلمان و همین طور جامعه بین الملل از اهمیت زیادی برخوردار است و بنابراین، این نمایشگاه اتفاق بسیار خوبی است که امیدواریم روز به روز بر تعداد کشورهای شرکت کننده در آن اضافه شده و ناشران بین المللی حضور بیشتری در این نمایشگاه داشته باشند.

وی ادامه داد: کتاب و کتابخانه، مجموعه ارزشمندی را شکل می‌دهد که می‌تواند در راه شکوفایی و بالندگی افراد و جوامع نقش سازنده‌ای ایفا نماید و خوشبختانه این احساس نیاز و ضرورت در مردم این استان نسبت به کتاب و کتابخوانی ایجاد شده و  در این شهر کتابخانه‌ها به عنوان نهادهایی دیرینه و تأثیرگذار  ‌مطرح بوده و اقبال عمومی نسبت به گسترش کتابخانه‌ها وجود دارد، اما با تمام این مقولات باز هم باید نقش مطالعه و پژوهش پررنگ تر شده و اهتمام جدی برای ارتقای شاخص مطالعه وجود داشته باشد و  این امر اتفاق نمی‌افتد مگر با همراهی و  همدلی و هم‌افزایی تمام نهادهای استانی و ‌به عبارتی همتی عمومی نیاز است تا تبریز  جایگاه خودر در عرصه‌ی کتابخوانی و دانش‌پژوهی را بازیابد.

شانزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز و ششمین نمایشگاه نشر دیجیتال از ٢٩ مهر تا چهارم آبان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تبریز برگزار می شود و علاقه مندان می توانند هر روزه از ساعت ١٠ تا ٢٠ از این نمایشگاه دیدن کنند.

منبع: بسیج نیوز

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۳۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست‌ خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.

روشنگری درباره مقاومت مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در نمایشگاه کتاب/ ناشران و نویسندگان فعال تجلیل می‌شوند

در ابتدای این نشست، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد: این دوره از نمایشگاه با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت تا پایان روز شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: امیدواریم با حضور انگیزه‌مند و مشتاقانه ناشران در دو بخش مجازی و حضوری این رویداد را به نقطه عطفی در فعالیت‌های فرهنگی و ارتقای دانش در کشور تبدیل کند. از همینجا از مردم و خانواده‌های خوب ایرانی برای حضور در نمایشگاه و استفاده از برنامه های فرهنگی در ایام برگزاری نمایشگاه دعوت می‌کنم. تلاش شده بخش‌های مختلف نمایشگاه ارتقا پیدا کند و ضعف‌ها و کاستی‌های ادوار قبل را جبران کنیم.

وی اظهار کرد: برای نخستین بار، نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا و پیش از آغاز نمایشگاه در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. ناشران هم می‌توانند از امروز عصر  کتاب ها و اقلام خود را به مصلی آورده و  چینش غرفه‌ها را آغاز کنند.

احمدوند افزود: علاوه بر ویژه برنامه‌های مربوط به وقایع غزه و روشنگری درباره مقاومت مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و تجلیل از ناشران و نویسندگان فعال در این‌ حوزه،  به مناسبت همزمانی با دهه کرامت ویژه برنامه های برای پاسداشت جایگاه دختران و زنان مسلمان ایرانی درنظر گرفته شده است. با همکاری خوبی که با شرکت پست داشتیم امیدواریم پاسخگویی مناسبی به سفارش های مردمی با شرایط مطلوبی صورت بگیرد. حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب به صورت تکمیل و قاعده کند امسال هم ادامه خواهد داشت. 

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم حجم استقبال مردمی در نمایشگاه امسال از سال‌های پیش بیشتر باشد و تقاضا می‌کنیم مردم روزهای حضور خودشان را تقسیم کنند تا در روزهای پایانی با تراکم جمعیت و از دحام مواجه نشویم.

احمدوند گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی  با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه امسال حاضر خواهند بود. در سال گذشته، ۴۵هزار عنوان‌ کتاب خارجی را داشتیم. پیش بینی ما این است که حدود ۷۰تن مرسوله خارجی  را داشته باشیم. در روزهای بیست و چهارم تا بیست و ششم اردیبهشت رویداد نشر ایرانی را در بخش ناشران خارجی خواهیم داشت که هدف آن معرفی صنعت نشر به  فعالان خارجی این عرصه است که در آن شاهد حضور ۲۰ مهمان خارجی هستیم.

جانمایی همه ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب در فضای مسقف

علی رمضانی سخنگوی نمایشگاه کتاب نیز عنوان‌ کرد: امسال کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند. با همت مجموعه ساخت مصلی تهران کارگاه های ساخت و ساز جمع آوری و بهسازی شده است. تعداد پارکینگهای ما امسال در مجموعه چهل سرای جنوبی و در شماره ۲۱ حدود پنج هزار خودرو افزایش پیدا کرده است. با این حال درخواست ما از بازدیدکنندگان این است از سه درب جدیدی که به محوطه مصلی اضافه شده استفاده کنند که یکی برای نفرات و یکی برای خودروها درنظر گرفته شده است که درهای شماره ۴،۱۱ و ۲۴ هستند.. به این ترتیب از تمام جهات مصلی تهران ورودی نفر و خودرویی داریم.

بن دانشجویان 700 هزار تومان شد

رمضانی گفت: بحث گردشگری کتاب را در این دوره از نمایشگاه با جدیت دنبال می کنیم که امیدواریم در طول سال توسط رسانه ها دنبال شود.همان‌گونه که پیش از این اعلام شد میزان بن اهدایی به دانشجویان و طلاب ۷۰۰هزار تومان است که چهل درصد از این رقم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت خواهد شد. این مبلغ در سال گذشته۶۰۰هزارتومان بود. برای اساتید هم این مبلغ  ۸۰۰ هزار تومان است که پنجاه درصد آن توسط  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می شود. 

وی افزود: امسال ۶۱۰خبرنگار در سامانه اهالی رسانه نمایشگاه ثبت نام‌کردند که از این تعداد ۲۷۵ نفر کارت ثابت و تعداد دیگری هم کارت تردد روزانه دریافت خواهند کرد. همچنین ۸۴نفر شهروند خبرنگار هم در نمایشگاه حضور خواهند داشت و اخبار آنرا پوشش میدهند که امیدواریم به زودی شاهد حضور تعداد زیادی از  از این جمع در سرویس های فرهنگی رسانه های مختلف باشیم.

وی افزود: ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه های خارجی هم رخ ادعای این رویداد فرهنگی را منعکس خواهند کرد.‌کارافزاهای «بله» و «نشان» در بحث جستجوی کتاب و جستجوی ناشران به کمک بازدیدکنندگان خواهند آمد. بیش از ۱۲۰نفر برای اطلاع رسانی و پاسخگویی به بازدیدکنندگان در نقاط مختلف مصلی مستقر خواهند شد.

سخنگوی نمایشگاه کتاب عنوان‌کرد:  تاکنون ثبت نام ۲هزار و ۶۱۹ ناشر در بخش های حضوری و مجازی این نمایشگاه نهایی شده است که این تعداد احتمالا افزایش خواهد یافت.

لازم به یادآوری است، سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از نوزدهم تا بیست و نهم اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم