Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ در حالی که اروپا در حال بررسی برای ایجاد یک مسیر امن برای نقل و انتقال پول به جهت حفظ مراودات تجاری با ایران است، سفیر نروژ که کشورش یک اقتصاد نفتی خارج از اتحادیه است، در دیدار با رییس اتاق تهران از همکاری نروژ با اتحادیه اروپا در این پروژه خبر داد.

لارس نوردروم در آغاز این دیدار از خروج آمریکا از برجام و تبعات نامطلوب آن ابراز تاسف و اعلام کرد: نروژ نه تنها با این تحریم‌ها همراه نیست که تلاش دارد آثار منفی تحریم را روی شرکت‌های نروژی کاهش دهد تا این بنگاه‌ها بتوانند فعالیت خود را در ایران آغاز کرده یا حضور خودر در بازار ایران را ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی خطاب به رییس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد که این کشور همکاری نزدیکی با اتحادیه اروپا برای ایجاد یک مسیر نقل و انتقال پول بین اروپا و ایران دارد. این دیپلمات اروپایی همچنین از افزایش مراودات تجاری ایران و نروژ به عنوان یک خبر خوب یاد کرد و گفت:  برابر آمار موجود در بازه زمانی هشت ماهه نخست سال ۲۰۱۸ مبادلات تجاری ایران و نروژ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵۰ درصد رشد داشته است.

نوردروم افزود: به نظر می‌رسد دو بخش کشتیرانی و نفت و گاز به‌ واسطه تحریم‌ها تحت تاثیر قرار گیرد اما بخش‌هایی مانند تولید، تکثیر و صادرات آبزیان که مورد همکاری دو طرف است، می‌تواند فعال بماند. همچنین پروژه‌هایی که در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ ویژه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی در حال انجام است می‌تواند در عین وجود تحریم‌های آمریکا پیش برود.

سفیر نروژ عنوان کرد که با وجود تحریم‌ها، محتاطانه خوش‌بین است که مراودات تجاری بین دو کشور افزایش یابد. لارس نوردروم گفت: اتفاق اخیر مانند زنگ خطری برای اروپا بود که درک کند نظام مالی‌اش وابسته و آسیب‌پذیر است و باید بتواند برای خود سیاست‌های مالی مستقل داشته باشد تا بتواند روابطش با ایران را بدون دخالت آمریکا تنظیم کند. من امیدوارم که اروپا بتواند این سازوکار را تدوین و اجرایی کند.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد که اگرچه شرکت‌های بزرگ اروپایی ممکن است به واسطه تحریم‌ها فعالیت خود در ایران را کاهش دهند اما زمینه برای حضور و فعالیت بنگاه‌های کوچک و متوسط فراهم است و با ایجاد کانال مستقل مالی بهتر می‌شود.

در برابر یاغی‌گری آمریکا تسلیم نشوید

در ادامه این نشست، رییس اتاق تهران، با خوشامدگویی به سفیر نروژ برای حضور در پارلمان بخش خصوصی پایتخت گفت: تحریم‌های فعلی تفاوت‌هایی با تحریم‌های دور قبل دارد از جمله این که ایالات متحده خلاف گذشته، هیچ متحدی ندارد و تقریبا تنهاست. ضمن این که ترامپ نه فقط با ایران که حتی با متحدان استراتژیک خود مانند کانادا و اروپا نیز در حوزه اقتصادی اختلاف دارد و با چین، روسیه و ترکیه نیز وارد فاز جنگ تجاری و تحریم شده است.

وی افزود: در عین حال آمریکا فشار زیادی روی شرکت‌های بین‌المللی برای عدم همکاری با ایران وارد می‌کند و راه‌های دور زدن تحریم‌ها را نیز که در گذشته مورد استفاده بوده و آشکار شده است، به سرعت مسدود می‌کند.

مسعود خوانساری با تاکید بر اینکه خواه ناخواه تحریم‌ها بر فعالیت‌های بخش خصوصی تاثیر منفی دارد، گفت: با این حال می‌توان از این فرصت برای بازسازی و بهبود ساختار اقتصادی کشور استفاده کرد و با توجه به نوسانی که نرخ ارز داشته است، اولویت را به تولید صادرات‌ محور داد و در بازارهای منطقه سهم بیشتری به دست آورد.

وی ادامه داد: صادرات غیرنفتی توسط بخش خصوصی هم بنیان محکم‌تری برای توسعه بخش خصوصی هم مانند مبادلات نفت، متمرکز نیست و در نتیجه ردیابی تمام تراکنش‌ها و مسدودسازی و اعمال تحریم در آن کمتر است.

رییس اتاق تهران با اشاره به آماری اعلام کرد که کشورهای اطراف ایران سالانه بالغ بر ۵۸۰ میلیارد دلار واردات انجام می‌دهند که سهم ایران از این بازار گسترده در حدود ۲۰ میلیارد دلار بیشتر نیست در حالی که ظرفیت صادراتی ایران بسیار بالاست. مسعود خوانساری افزود: در این شرایط بستر همکاری برای تولید و صادرات به کشورهای منطقه کاملا فراهم است.

وی با بیان اینکه ایران انتظار دارد که کشورهای اروپایی در برابر یاغی‌گری اروپا تسلیم نشوند، ادامه داد: کاملاً موافقم که می‌توانیم در بلندمدت روابط ایران و نروژ را توسعه دهیم و چشم‌انداز روشنی برای آینده روابط دوجانبه ترسیم کنیم.

خوانساری همچنین از تهاتر به عنوان یک روش مبادله مناسب نام برد و گفت: برای این کار بانک‌های دو طرف می‌توانند یک خط اعتباری بین خود برقرار کنند و در یک بازه زمانی مشخص با توجه به ارزش کالاهایی که مبادله شده است، تراز مالی را برقرار کنند. در این روش چون پولی رد و بدل نمی‌شود، مشکلات وابسته به آن نیز وجود ندارد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اتحادیه اروپا سفیر نروژ رییس اتاق تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۰۶۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه

در حالی که اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه آماده می‌شود اما تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در اقدامی که می‌تواند چشم‌انداز انرژی اروپا را تغییر دهد، کمیسیون اروپا آماده است تحریم‌های جدیدی را علیه واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه پیشنهاد کند. اقدامات پیشنهادی شامل ممنوعیت صادرات مجدد در داخل اتحادیه اروپا و تحریم سه پروژه ال‌ان‌جی روسیه است. تصمیم کمیسیون اروپا در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده نسبت به وابستگی اروپا به انرژی روسیه، به‌ خصوص در پی نبرد جاری در اوکراین اتخاذ می‌شود.

اتحادیه اروپا در اوایل سال میلادی جاری، ممنوعیت واردات نفت روسیه از طریق دریا را اعمال کرد، اما تاکنون از انجام اقدامات مشابه علیه واردات ال‌ان‌جی خودداری کرده بود. با این حال، با افزایش واردات ال‌ان‌جی روسیه از آغاز جنگ اوکراین که حدود ۱۵ درصد از عرضه گاز اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد، فشار بر بروکسل برای اقدام در این زمینه، افزایش یافته است.

هدف از ممنوعیت پیشنهادی حمل در داخل اتحادیه اروپا، جلوگیری از انتقال محموله های ال‌ان‌جی روسیه به مقاصد دیگر است. در حال حاضر بلژیک، فرانسه و اسپانیا، بزرگترین واردکنندگان ال‌ان‌جی روسیه هستند که بسیاری از این واردات مجددا به کشورهای دیگر از جمله چین صادر می‌شود. اتحادیه اروپا امیدوار است با اعمال محدودیت‌هایی بر حمل، اطمینان حاصل کند که ال‌ان‌جی روسیه به بازارهای خارج از اروپا راه پیدا نمی‌کند.

علاوه بر ممنوعیت انتقال ال‌ان‌جی روسیه، کمیسیون اروپا همچنین سرگرم بررسی تحریم‌هایی علیه سه پروژه روسیه آرکتیک ال‌ان‌جی ۲، اوسک لوگا و مورمانسک است. در حالی که جزئیات این تحریم‌ها، هنوز مورد بحث قرار نگرفته است، انتظار می رود پروژه هایی را هدف قرار دهند که هنوز عملیاتی نشده اند و تلاشهای روسیه برای گسترش صادرات ال‌ان‌جی  را پیچیده تر می‌کند.

اقدام کمیسیون اروپا، منعکس کننده نگرانی فزاینده در اتحادیه اروپا از وابستگی این بلوک به انرژی روسیه است. در شرایطی که تنشها بین روسیه و غرب هیچ نشانه ای از کاهش نشان نمی دهد، سیاست گذاران اروپایی به طور فزاینده، به دنبال راههایی برای کاهش وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه هستند. اتحادیه اروپا امیدوار است با هدف قرار دادن واردات ال‌ان‌جی روسیه، پیامی روشن به مسکو ارسال کند که اقداماتش در اوکراین بدون مجازات نخواهد ماند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد. اما با افزایش فشار بر بروکسل برای اقدام، احتمال زیادی دارد که چشم انداز انرژی اروپا در ماههای آینده، دچار تغییرات قابل توجهی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی نشاندهنده شکست طرح‌های شیطانی برای منزوی کردن ایران بود
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه