Web Analytics Made Easy - Statcounter

امان الله قرایی‌مقدم در گفت‌و گو با جام‌جم‌آنلاین درباره اهمیت جوانان و نوجوانان در کشور بیان داشت: جوان در هر جامعه‌ و کشوری محور حرکت است، نوجوانان نیز آینده این جامعه و سازنده آن به‌شمار می‌روند و بدون جوان و نوجوان جامعه جانی نخواهد داشت و از بین می‌رود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در تمام جوامع از عقب‌افتاده ترین کشورها تا پیشرفته‌ترین کشور، جوانان نقش حیاتی دارند ، افزود: جوان به جامعه تداوم می‌بخشد و باعث رشد و شکوفایی اقتصاد آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر جامعه‌شناسی، جوانان به‌عنوان نیروی محرک و منبع انرژی مثبت نقش عمده و اساسی در تعیین جهت‌گیری‌ها و توسعه‌ی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع دارند و استفاده‌ی بهینه و کارآمد از این عنصر حیاتی باعث پیشرفت، صلح و امیدواری به آینده می‌گردد.

وی تاکید کرد: در کره جنوبی و ژاپن جوانان و نوجوانان زیر نظر افراد با سابقه تعلیم داده و پس از آن راهی بازارهای کار شده و به‌جای افراد بازنشسته مشغول به‌کار می‌شوند. نکته مهم برای استخدام و اشتغال جوانان بر اساس شایستگی و توانایی لازم جهت حرفه مورد نظر است و نباید طبق روابط مداری تعیین شود و به طور کلی مدیریت درست نیروی انسانی راه رسیدن به توسعه در دنیای امروز است

این جامعه شناس با اشاره به فرمایش مقام معظم ‌رهبری ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری بر اعتماد به جوانان و سپردن سکان مدیریتی کشور به آن‌ها امری روشن و واضح است و باید بدان عمل کرد.

قرایی‌مقدم با بیان اینکه جوانان در بسیاری از عرصه‌های علم‌و‌فن‌آوری دارای مقام هستند، عنوان کرد: کشور دارای استعدادهای بسیاری است و هیچ مشکلی در توسعه فناورانه در زمینه‌های مختلف وجود ندارد و این افراد در عرصه‌های مختلف فرهنگ، علم و فناوری، کارآفرینی و ... تحت نظر افراد برگزیده تعلیم دیده‌اند.

این استاد دانشگاه نوجوانی را یکی از مراحل مهم در شکل‌گیری رفتارها و نگرش افراد دانست و گفت: در این مرحله فرد نسبت به رفتار و کنش‌های خودآگاهی و شناخت پیدا می‌کند و به شناخت از خود دست می‌زند و به دنبال هویت خویش است.

وی تاکید کرد: پدر و مادرها نقش بسیار بالایی در شکل‌گیری شخصیت نوجوانان دارند و باید به فرزندان خود حق انتخاب بدهند و به این سرکشی و طغیان احترام بگذارند همچنین اجازه دهند تا فرزندانشان با ورود به اجتماع آن را بشناسند و خانواده با همراهی با فرزندان خود با هوشیاری از دور مراقب آنان باشند.

قرایی مقدم با بیان اینکه نکته مهم در این دوره این است که والدین دوره جوانی فرزندان را به‌خوبی درک کنند، گفت: خانواده در کنار همراهی با فرزندان باید ساختار حمایتی خود را در حد معقول داشته باشند؛ خانواده بزرگترین الگوی رفتاری برای فرزندان است. پس از آن از جامعه و بزرگان الگوبرداری می‌کنند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: نوجوانان به‌دنبال تغییر الگوی مرجع خود و به دنبال تغییر دگر عام خود هستند و این مرحله در شکل‌گیری شخصیت افراد بسیار تعیین‌کننده است.

وی با اشاره به نوجوانانی همچون شهید فهمیده افزود: نوجوان امروز پرورش یافته رسانه‌ها، آموزش‌وپرورش و جامعه است، بنابراین باید همه جامعه با کمک یکدیگر برای افزایش سرمایه‌های اجتماعی همچون صمیمیت، هم‌دلی، همیاری، هم‌زبانی تلاش کنند.

این جامعه شناس ادامه داد : زبان شعر از قدیم از اثرگذارترین ابزارهای انتفال مفاهیم به دیگران بوده و در جهان پر از تغییر و تحول امروزی نیز این جایگاه را برای خود حفظ کرده است.

قرایی مقدم گفت: شعر مفاهیم پنهان را بیان میکند که با درک از سوی مخاطب ، اثر آن بر رفتار فردمشخص می‌شود بنابراین نوجوان باید از شعری که می‌خواند یا می‌شنود لذت ببرد و از محتوای آن بهره مند شود.

به گفته وی، آموزش غیرمستقیم، پرورش خلاقیت و ایجاد انگیزه در نوجوانان، در قالب شعرهای شاعران توانمند ایرانی همچون سعدی و حافظ بسیار تاثیرگذار است و موجب جذب مخاطب خواهد شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به کمرنگ شدن شعر و شعرخوانی در خانواده‌ها بیان داشت: در گذشته، در غیاب روان‌شناسان و متخصصان، همواره ادیبان و شاعران بودند که هنر خود را در خدمت مفاهیم تربیتی به کار گرفته و سعی می‌کردند مخاطب را با این مفاهیم آشنا کنند.

قرایی مقدم تاکید کرد: به جرئت می‌توان گفت که در میان شاعران و نویسندگان ادب فارسی نمی‌توان کسی را پیدا کرد که به مسائل تربیتی نپرداخته باشد اما متاسفانه امروزه شعر و ادبیات فارسی جای خود را به غرب‌گرایی داده و منجر به از خودبیگانگی جامعه شده است .

این جامعه شناس گفت: باید توجه کنیم که هنر اصیل به منزله واقعیتی است اجتماعی که نه به عنوان مسکن و داروی تخدیر کننده بلکه به عنوان بیدارگر، روشنگر، تکان دهنده و جنبش انگیز مورد نیاز جامعه بشری بخصوص نوجوانان است.

نسترن نعمتی/جام‌جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جامعه شناس روز نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۹۱۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی آمون عصر سه‌شنبه در جلسه کارگروه تخصصی غنی سازی اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی مناسب برای نوجوانان و جوانان در ایام تابستان، اظهار کرد: جریان‌سازی، پشتیبانی و نظام‌مند کردن فعالیت‌های تابستانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل در این کارگروه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی خلاقانه و طرح ایده‌های جدید برای اوقات فراغت موجب بهره‌مندی هر چه بیشتر نوجوانان و جوانان از برنامه‌های تابستانی خواهد شد، گفت: مساجد می‌توانند نقش مهمی در بحث عدالت فرهنگی و گسترش برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات داشته باشند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل بیان کرد: فضای معنوی مساجد می‌تواند تاثیر عمیقی در گسترش برنامه‌های فرهنگی و تربیتی در بین جوانان و نوجوانان داشته باشد.

آمون به شبکه عظیم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز اشاره کرد و ادامه داد: امروز بیش از ۶۵۰ کانون فرهنگی هنری در سطح استان اردبیل می‌توانند به عنوان پاتوق فرهنگی و تربیتی نوجوانان و جوانان نقش مهمی در اجرای برنامه های تابستانی و غنی سازی اوقات فراغت آن‌ها داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: توسعه تعاملات و بهره‌مندی از ظرفیت‌های دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی برای هر چه باشکوه تر برگزار شدن طرح «مسجد، کانون نشاط» لازم و ضروری است.

کد خبر 6093446

دیگر خبرها

  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • جوجیتسوکاران چهارمحالی عازم مسابقات آسیایی شدند
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • اعزام ۳ جوجیتسوکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات آسیایی
  • رویداد جامعه‌پرداز با موضوع خانواده و جمعیت در البرز برگزار می‌شود
  • هشدار استقلال ؛ فریب نخورید!
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم