Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ کامل یوسف البهتیمی در 10 سالگی حافظ کل قرآن شد. بعد از اینکه به قاهره آمد، در جلسات محمد رفعت، محمد سلامه و علی حزین شرکت می‌کرد و تلاوت‌های ایشان را گوش می‌داد؛ به‌گونه‌ای که به قول خود وی «یکی از کسانی که روش ادا و اسلوب بنده کاملا برگرفته از این فرد است، محمد رفعت بوده و بعدها نیز بسیاری از نکات در این زمینه را از محمد سلامه فرا گرفتم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کامل یوسف معتقد بود که تمام احکام تلاوت را با شرکت در مجالس تلاوت قرآن این افراد فرا گرفته و در حوزه انشاد دینی نیز از همنشینی علی محمود، طه الفشنی و احمد صبره، نکات فراوانی را آموخته است و خود را نیز همواره در راه انشاد دینی مدیون این افراد می‌دانست.
در زندگی کامل یوسف البهتیمی آمده است که «دوستی من با احمد صبره ثمرات فراوانی را برای من از جمله در زمینه درک قواعد و اسرار موسیقی داشت». احمد صبره یکی از موسیقی‌دانان مصر بود که با کامل یوسف همنشینی فراوانی داشت و کامل یوسف نیز معتقد است که از دوستی با وی در دو زمینه بهره برده است. اولین مورد اینکه تلاوت او در ادای لحنی از اعتبار وافر و استوار برخوردار شد و دیگر اینکه بر اثر ارتباط با احمد صبره اذان ویژه‌ای را به اتفاق وی آهنگ‌گذاری کرد و برای عرضه عمومی ضبط کردند که البته این اذان به دلایل نامعلومی برای عموم منتشر نشد.
کامل یوسف نسبت به اطرافیان خود بسیار تأثیرگذار بود، حتی در رابطه با برادران خود یعنی صلاح و عبدالآتی نیز اشاره می‌کند که ایشان همواره به سخنان او گوش فرا داده و نکات قرآنی فراوانی را برای ایشان ذکر کرده است. همچنین، از ایشان خواسته تا حافظ قرآن شوند و در راه قرآن گام بردارند که در این رابطه عبدالآتی، برادر وی در زمینه قرائت قرآن نکات خیلی خوبی را به دست آورده و قاری خوبی بوده اما متأسفانه به دلیل اینکه روش ادایی وی کاملا برگرفته از کامل یوسف بوده، هیچ‌گاه نتوانسته تا به رادیو مصر راه پیدا کند.
شکری القاضی که یکی از نویسندگان در امور قرائت قرآن بوده و آثار خیلی خوبی در این زمینه را در مصر نگاشته است، می‌گوید که «خدای بزرگ را گواه خویش قرار می‌دهم که قرائت شیخ بهتیمی از سوره فصلت، تلاوتی معجزه‌آسا و شگفت‌انگیز است و هیچ قاری توانمندی حتی اگر سرورمان مصطفی اسماعیل باشد، نمی‌تواند مانند آن تلاوت کند؛ چراکه بهتیمی ما را در این تلاوت از سیاره زمین به دروازه بهشت پرواز می‌دهد».
صوت متن بالا را با کارشناسی احمد فراهانی می‌شنویم؛

دانلود

تلاوت کامل یوسف البهتیمی

دانلود


به گزارش ایکنا، صالح اطهری‌فرد، قاری بین‌المللی قرآن کریم در رابطه با ویژگی‌های تلاوت سوره مبارکه ابراهیم(ع) کامل یوسف البهتیمی با بیان اینکه وی در این تلاوت مفصل خود از مقام‌های نهاوند، راست، بیات، سه‌گاه و چهارگاه استفاده کرده‌ است، گفت: البته وی در فرازهایی از این تلاوت یعنی آیات 42 تا 47 سوره مبارکه ابراهیم(ع) که به بررسی و تحلیل آن می‌پردازیم، از مقام‌های سه‌گاه و چهارگاه استفاده کرده است.
اطهری‌فرد با اشاره به اینکه کامل یوسف این آیات را به روایت ورش از نافع تلاوت کرده است، اظهار کرد: ورود وی به مقام سه‌گاه بعد از مقام راست از حدود دو پرده یا به صورت دقیق یک و سه چهارم پرده بالاتر از مقام راست انجام می‌شود، یعنی در واقع از همان فاصله کلاسیکی برای مقام سه‌گاه نسبت به مقام راست تعریف می‌شود و جالب است که ایشان چهار یا پنج نفس اول مقام سه‌گاه را دقیقا در فاصله سه درجه اول مقام سه‌گاه تلاوت می‌کند، یعنی هیچ تعجیلی برای اینکه بخواهند به درجات بالای مقام سه‌گاه ورود کند، ندارد که این برای قاریان ما یک درس است، اما در عین حال با ملودی‌های متنوع، جذاب و زیبایی استفاده بسیار مناسبی از درجات بم صدا در مقام سه‌گاه در همان چند نفس ورود دارد.
این قاری بین‌المللی قرآن کریم ادامه داد: نکته بعدی که باید در این رابطه به آن اشاره کرد، این است که پس از آنکه کامل یوسف آیات 42 و 43 را در چهار نفس و در سه درجه اول مقام سه‌گاه تلاوت کرد، بعد از آن در آیه 44 در عبارت «أَخِّرْنَا إِلَى أَجَلٍ قَرِيبٍ» اشاره‌ای به یکی از مقامات مرکب دارد که در دل مقام سه‌گاه اجرا شده و نام این مقام نیز حزام است.
وی افزود: بعد از این قطعه، وی در ادامه آیه 44 یک ابتدای نسبتا غیر فنی از کلمه «إِلَى» دارد که شاید بهتر بود آن را از ماقبل آن و جای مناسب‌تری آغاز می‌کردند، البته این یک مطلبی است که در کشور ما خیلی مورد توجه قرار می‌گیرد و از این‌گونه ابتداها در مسابقات نمره منفی کسر خواهد شد.
اطهری‌فرد تصریح کرد: وی در نفسی که از «إِلَى أَجَلٍ» آغاز شده و تا «نَتَّبِعِ الرُّسُلَ» ادامه دارد، دقیقا در عبارت «نُجِبْ دَعْوَتَكَ وَنَتَّبِعِ الرُّسُلَ»، یکی دیگر از مقامات مرکب در سه‌گاه به نام عراق را اجرا می‌کند که بسیار شنیدینی است؛ چراکه در درجات بم صدا اجرا می‌شود و واقعا لذت‌بخش است. بعد از آن نیز تلاوت ادامه پیدا می‌کند تا در آیه 45 «وَسَكَنْتُمْ فِي مَسَاكِنِ الَّذِينَ ظَلَمُوا» ترکیبی بین قسمت اول مقام سه‌گاه با غماز این مقام دارد و از عبارت «الَّذِينَ ظَلَمُوا» به غماز سه‌گاه منتقل می‌شود که این ترکیب نیز بسیار دلنشین و زیباست به‌ویژه اینکه با صدای بم زیبای کامل یوسف اجرا می‌شود.
این قاری بین‌المللی قرآن کریم بیان کرد: کامل یوسف در آیه 46 وارد مقام چهارگاه می‌شود و درجات پایین این مقام را در «وَقَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ» و نفس بعدی یعنی «وَعِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ» اجرا می‌کند و سپس، در برگشتی که در این آیه دارد، «وَقَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَعِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَإِنْ كَانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبَالُ»، به زیبایی با برگشتی که در پایان و قفله این نفس در کلمه «جِبَالُ» و نیز برگشتی که در مقام رست دارد، به نوعی عظمت و استحکام کوه‌هایی که سخن از نابودیشان است، بیان می‌کند.
اطهری‌فرد تصریح کرد: کامل یوسف در ادامه، قطعاتی از آیات 46 و 47 را با هم ترکیب می‌کند که این قطعه در غماز مقام چهارگاه یعنی درجه پنجم این مقام اجرا می‌شود و نهایتا در پایان آیه 47 «إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ ذُو انْتِقَامٍ» کاملا به مقام راست منتقل می‌شود و در آیه 48 نیز ضمن اینکه حال و هوایی از مقام رست یعنی هشت درجه اصلی آن را از بالا به پایین اجرا می‌کند، نهایتا در قطعات پایانی این نفس از درجه پنجم مقام راست شروع کرده و در مقام بیات فرود می‌آید.

دانلود


یادآور می‌شود، این تحلیل در برنامه «اکسیر» از شبکه رادیویی قرآن پخش شد. اکسیر پنجشنبه‌های هر هفته با مجری‌‌کارشناسی «احمد فراهانی»، مدیر گروه آموزش رادیو قرآن و با هدف بیان نکات آموزشی تلاوت‌های شاخص قاریان مصری به‌روی آنتن می‌رود و در هر برنامه دو تلاوت الگو از قاریان صاحب‌سبک و تأثیرگذار پخش می‌شود. پس از هر تلاوت نیز دو کارشناس در زمینه مباحثی همچون آموزش، تحلیل و بررسی تکنیک‌ها و فنون تلاوت و ... مواردی را مطرح می‌کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی برنامه اکسیر رادیو قرآن سوره فصلت قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۰۴۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم

ایتنا - نتایج نشان می‌دهد افرادی که زودتر به دنیا می‌آیند، نسبت به افرادی که دیرتر به دنیا می‌آیند، تمایل به پیری زودتر دارند. با این حال، محققان دریافتند که روند به سمت شروع دیرتر پیری در سال‌های اخیر کند شده است.
مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تصور مردم از «سالمندی» خود پیری است و افراد میانسال و سالمندان معتقدند که سالمندی دیرتر از همسالان دهه‌های قبل شروع می‌شود.
این مطالعه حول این سوال می‌چرخد که "در چه سنی فردی را پیر توصیف می کنید؟"

به گزارش ایتنا، محققان در 22 آوریل در مجله Psychology and Aging گزارش دادند که دهه‌ها پیش، افرادی که در سال 1911 متولد شده بودند، زمانی که این سوال از آنها در سن 65 سالگی پرسیده شد، شروع پیری را در 71 سالگی تعیین کردند.
اما محققان دریافتند افرادی که در سال 1956 متولد شده‌اند، وقتی از سن 65 سالگی پرسیده می شود، شروع پیری را از 74 سالگی شروع می‌دانستند.

مارکوس وتشتاین، محقق و روانشناس دانشگاه هومبولت در برلین گفت:« مشخص نیست که چرا مردم این روزها تاریخ دیرتری را برای شروع سالمندی تعیین می‌کنند. امید به زندگی افزایش یافته است، که ممکن است به شروع دیرتر سالمندی کمک کند. همچنین برخی از جنبه‌های سلامتی در طول زمان بهبود یافته‌اند، به طوری که افراد در سن خاصی که در گذشته پیر محسوب می‌شدند، امروزه دیگر مسن تلقی نمی‌شوند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از 14000 شرکت‌کننده در مطالعه پیری آلمان را بررسی کردند که شامل افرادی است که بین سال‌های 1911 تا 1974 در آنجا متولد شده‌اند. شرکت‌کنندگان در طول 25 سال هشت بار به نظرسنجی‌ها پاسخ دادند و یک سوال به طور خاص سنی را مطرح کرد که در آن فردی می‌توان پیر در نظر گرفت.

 
نتایج نشان می‌دهد افرادی که زودتر به دنیا می‌آیند، نسبت به افرادی که دیرتر به دنیا می‌آیند، تمایل به پیری زودتر دارند. با این حال، محققان دریافتند که روند به سمت شروع دیرتر پیری در سال‌های اخیر کند شده است.

وتشتاین خاطرنشان کرد: «روند به تعویق انداختن سالمندی خطی نیست و ممکن است لزوماً در آینده ادامه پیدا نکند.»
این مطالعه همچنین در نظر گرفت که چگونه درک افراد از سالمندی با افزایش سن تغییر می‌کند. محققان دریافتند با افزایش سن، افراد تمایل داشتند تا شروع سالمندی را دورتر تصور کنند.

در سن 64 سالگی، میانگین شرکت‌کننده‌ها می‌گویند که سن از حدود 75 سالگی شروع شده است. اما در سن 74 سالگی، آنها می‌گویند که سن به 77 سالگی نزدیک‌تر شده است. نتایج نشان می دهد که به طور متوسط شروع درک سالمندی به ازای هر چهار تا پنج سال پیری واقعی حدود یک سال افزایش می یابد.

وتشتاین گفت:« معلوم نیست که روند به تعویق انداختن سالمندی تا چه اندازه منعکس‌کننده گرایش به دیدگاه‌های مثبت‌تر در مورد افراد مسن‌تر و پیری است، یا بهتر بگوییم برعکس - شاید شروع سالمندی به تعویق افتاده است زیرا افراد، سالخوردگی را حالتی نامطلوب می‌دانند.»

جنسیت و وضعیت سلامتی نیز به نظر می‌رسد که تصور فرد از سالمندی را شکل می‌دهد. زنان به طور متوسط دو سال دیرتر از مردان شروع به سالمندی می‌کنند که این تفاوت در طول زمان افزایش یافته است.

نتایج نشان می‌دهد، افرادی که احساس تنهایی بیشتری می‌کنند یا از سلامتی بدتری برخوردارند، تمایل دارند بگویند پیری زودتر از افرادی که احساس تنهایی کمتری دارند و سلامت بهتری دارند، آغاز می‌شود.

دیگر خبرها

  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم
  • حماس: احتمال پذیرش طرح صهیونیست‌ها پایین است 
  • یمن فیلم لحظه سرنگونی پهپاد آمریکایی را منتشر کرد+ فیلم
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده فوت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی پشت میکروفن پس از تلاوت قرآن
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • هر صبح و شام در آستانه مقدسه رضوی قرآن تلاوت نمایند / نگاهی به شواهد تاریخی درباره پیشینه قرائت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع)
  • جزئیات کامل اندروید ۱۵ چه زمانی منتشر می‌شود؟
  • لحظه نجات معجزه آسای کودک در رودخانه پشترود
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد