Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، تغییر در تیم اقتصادی دولت به‌عنوان مهم‌ترین راهکار مقابله با تحریم‌ها که از ماه گذشته در دستور کار دولت قرارگرفته بود، سرانجام شنبه هفته جاری عملیاتی شد و برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، رضا رحمانی  با کسب ۲۰۳ رای موافق از مجموع ۲۶۵ رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان جایگزین محمد شریعتمداری رای اعتماد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان اقتصادی امیدوارند با انتخاب رحمانی که تا پیش‌ازاین قائم‌مقام وزارت صنعت بوده و در دوره نهم مجلس، ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس را بر عهده داشته است، تعامل سازنده‌ میان بخش خصوصی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حل مشکلات موجود شکل بگیرد.

رحمانی که 2 روز پس از معرفی‌اش توسط رئیس‌جمهور به‌عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در جمع اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران حاضرشده بود، به ارائه مهم‌ترین برنامه‌‎های خودپرداخت و توانست رای اعتماد پارلمان بخش خصوصی را بگیرد.

او در این نشست تأکید کرده بود: «تیم کاری من همین بخش خصوصی است و راهی جز ظرفیت‌های بخش خصوصی برای برون‌رفت از مشکلات وجود ندارد و این مبنای باور من است.»

به‌رغم تأکید وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت بر مشورت و نظرخواهی با بخش خصوصی، اما فعالان اقتصادی معتقدند، صرف تعامل با بخش خصوصی کارساز نیست و نه‌تنها وزیر صنعت،بلکه وزرای اقتصادی دولت باید ضمن مشورت و همفکری با بخش خصوصی، نظرات آن‌ها را در عمل هم به کار بگیرند.

فرآیند تجارت خارجی کوتاه شود

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به اینکه با روی کارآمدن رضا رحمانی، 2 اقدام ضروری باید در دستور کار وزارت صنعت قرار بگیرد، به پایگاه خبری اتاق ایران گفت: قدم نخست که شاید بتوان آن را اقدام فوری تلقی کرد، بازنگری در روند صدور بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌هایی است که منجر به عدم انسجام در فضای اقتصادی کشور و همچنین چرخه صادرات و واردات در کشور شده است.

به گفته عضو هیات رئیسه اتاق ایران، رحمانی باید با ایجاد آرامش در صدور قوانین و مقررات کشور، فرآیند کسب و کار اقتصادی کشور را به روال عادی قبل بازگرداند.

او همچنین با بیان این نکته که رتبه ایران در شاخص‌های بین‌المللی تجارت خارجی مطلوب نیست، تاکید کرد: بخشی از این موضوع به طولانی بودن زمان تجارت خارجی در مقایسه با دیگر کشورها برمی‌گردد که باعث شده ایران حتی در مقایسه با کشورهای همسایه نیز رتبه پایین‌تری داشته باشد. این در حالی است که در کشوری مانند امارات، فرایند تجارت خارجی ظرف 24 ساعت انجام می‌شود.

به اعتقاد کاشفی، وزیر جدید صنعت باید در میان مدت اقدام به کوتاه‌کردن فرایند تجارت خارجی کند.

در همین زمینه او تاکید کرد: اصلاح این فرآیند در حوزه قوانین نیست که بخواهیم منتظر مصوبه‌ای از مجلس باشیم. بلکه وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است تا طی 2 الی 3 سال با برنامه‌ریزی بتواند کشور را به لحاظ تجارت خارجی به استانداردهایی که در منطقه وجود دارد، نزدیک کند.

امنیت اقتصادی تأمین شود

«روشن شدن وضعیت اقتصادی» و «تأمین امنیت اقتصادی» مهم‌ترین نکاتی هستند که به گفته فریال مستوفی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ضروری است مورد توجه وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت قرار بگیرد.

مستوفی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران گفت: شرایط فعلی به‌گونه‌ای است که همه فعالان اقتصادی از واردکنندگان و صادرکنندگان تا تولیدکنندگان، با نوعی سردرگمی مواجه هستند و مهم‌ترین دلیل آن‌هم به نبود ثبات در اقتصاد بازمی‌گردد.

به اعتقاد او تهدیدی که در حال حاضر کشور و فضای کسب‌وکار را در داخل تهدید می‌کند، علاوه بر تحریم‌های خارجی، خودتحریمی‌هایی است که در نتیجه سیاست‌های ضدونقیض ایجادشده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: امیدوار هستیم که با حضور تیم جدید اقتصادی دولت شاهد شفافیت بیشتری باشیم. هم فعالان اقتصادی و هم مردم انتظار دارند که حقیقت گفته شود تا بتوان بر اساس وضعیت مشخص تصمیم‌گیری کرد.

در انتخاب معاونان بازنگری شود

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، انتخاب رضا رحمانی را به‌عنوان وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت را از این جهت بااهمیت تلقی می‌کند که با توجه به سوابق اجرایی رحمانی، فعالان اقتصادی می‌توانند انتظار مطالبه‌گری از شخص وزیر داشته باشند.

بهرامن در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تأکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در شرایط فعلی نیازمند اتخاذ یک برنامه راهبردی است تا اهدافی که چشم‌انداز این وزارتخانه است، محقق شود. در این مسیر به نظر می‌رسد رحمانی باید بازنگری اساسی در انتخاب معاونان و همکاران خود در وزارتخانه صنعت داشته باشد.

به گفته او اجراشدن برنامه‌های استراتژیک وزیر صنعت، در گروی داشتن تیمی است که اعضای آن به درستی انتخاب‌ شده باشند و امروز با توجه به اینکه بیشتر معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت در مرحله بازنشستگی قرار دارند، بنابراین وزیر جدید صنعت باید تلاش کند تا اعضایی را دور هم جمع کند که خروجی آن‌ها اهداف اقتصاد مدنظر را تحقق بخشد. در این میان نقش وزیر به‌عنوان ناظر در این در این تیم باید تعریف شود.

نقشه راه صنعت هرچه سریع‌ترین تدوین شود

ویدا سینا، مدیرعامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت در شرایط فعلی چیست، به پایگاه خبری اتاق ایران گفت: «تدوین نقشه راه صنعت» و «بسته حمایتی تولید» مهم‌ترین اولویت فعلی اقتصاد کشور است که ضروری است تیم جدید اقتصادی به‌خصوص وزارت صنعت هرچه سریع‌تر در این زمینه اقدامات اساسی را انجام دهد. چون تا زمانی که اولویت‌ها بر اساس این نقشه راه تدوین نشود، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم وضعیت به شرایط ثبات برگردد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، همچنین با اشاره به نوسانات نرخ ارز طی ماه‌های گذشته پیشنهاد داد تا دولت باهدف تقویت زیرساخت‌های تولید و همچنین کاهش قیمت تمام‌شده محصولات از ارز 4200 تومانی استفاده کند جز تخصیص ارز دولتی برای این مورد، برای مابقی محصولات و خدمات ارز 4200 تومانی حذف شود.

سینا با تأکید بر این نکته که انتخاب رحمانی به‌عنوان وزیر جدید صنعت که تا پیش‌ازاین هم در این وزارتخانه فعالیت داشته، نقطه عطفی برای فعالان اقتصادی به شمار می‌رود، گفت: امیدوار هستیم خواسته فعالان اقتصادی مبنی بر تدوین بسته حمایتی که در چند سال گذشته در حضور وزرای مختلف به‌کرات گفته‌شده است، این بار عملی شود.

به اعتقاد او ارائه تسهیلات دولت به تولیدکنندگان نه بر اساس پروانه بهره‌برداری، بلکه باید منطبق با نحوه تولید و کیفیت محصولات تولیدی باشد.

واردات ساماندهی شود

سید محمد جعفری، رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران نیز با تأکید بر ضرورت سازنده میان وزارت صنعت و بخش خصوصی باهدف تسهیل قوانین و مقررات، گفت: متأسفانه طی ماه‌های گذشته آن چیزی که از وزارت صنعت، معدن و تجارت شاهد بودیم؛ صدور دستورالعمل‌های متعدد بود. بطوریکه این بخشنامه‌ها در تضاد با منافع برخی فعالان اقتصادی است.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران افزود: ضروری است که وزارت صنعت، معدن و تجارت پیش از اجرای هر تصمیم یا صدور دستورالعملی آن را به اطلاع بخش خصوصی برساند. همان‌طور که قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار هم مسئولان را مکلف کرده که پیش از اجرای هر آیین‌نامه آن را به اطلاع فعالان اقتصادی برسانند.

جعفری همچنین در انتقاد از رویکردی که در حال حاضر نسبت به واردات در کشور وجود دارد، تصریح کرد: بدون شک واردات حذف شدنی نیست. با توجه به شرایط فعلی حاکم بر فضای کسب‌وکار، تولید برخی محصولات در کشور یا شدنی نیست یا به صلاح کشور نیست. بر همین اساس ضروری است تا واردات ساماندهی شود.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران با تأکید بر هدایت تجار به‌عنوان یکی از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه باید با مطالعه دقیق و در نظر گرفتن مشوق‌ها، واردکنندگان را هدایت کند. چراکه سیاست اجباری در حوزه واردات کارساز نخواهد بود.

به اعتقاد جعفری، هرگونه واردات توسط دولت یا سازمان‎های دولتی، نتیجه‌ای جز رانت نخواهد داشت و منطق بازار را به هم خواهد زد.

 

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۱۸۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود

در بازدید دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش ‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی از سازمان انرژی اتمی ایران مقرر شد که نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی ضمن بازدید از شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در گفت‌و گو با معاون رییس سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل این شرکت در خصوص زمینه های استفاده از انرژی هسته ای در حوزه گیاهان دارویی از جمله رفع آلودگی های میکروبی، قارچی و کاهش مصرف سم بحث و تبادل نظر کرد.محمدرضا شمس اردکانی که به دعوت پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در راس هیئتی در محل این سازمان حضور یافته بود، ضمن تشکر از این دعوت گفت: امروز علم و دانش در کشور متولی‌هایی دارد که هم‌‏افزایی این مجموعه‌ ها می‏‌تواند توسعه علمی کشور را رقم بزند. ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری، برنامه‌‏های خود را بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی) در راستای آماده‌سازی سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در طب سنتی، حفظ میراث مکتوب طب سنتی و تقویت اقتصاد گیاهان دارویی و طب سنتی و توجه به ارتقای تکنیک‏‌های موجود در این حوزه قرار داده است. استفاده از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از تکنیک‌‏های مطرح جهانی در رفع آلودگی‌های میکروبی، قارچی و  کاهش مصرف سم در تولید گیاهان دارویی نیز می‌تواند قابل توجه باشد.

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به بازار جهانی گسترده گیاهان دارویی که به گفته وی در سال ۲۰۵۰ به  حدود پنج هزار میلیارد دلار خواهد رسید، اظهار کرد: میزان درآمدزایی بازار گیاهان دارویی در سال ۲۰۵۰ تقریبا سه برابر درآمد بازار نفت خواهد بود که برای داشتن سهمی از این بازار، باید هم‌‏افزایی سازمانی تقویت شود.

وی در ادامه آمادگی ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی ریاست جمهوری را برای همکاری متقابل اعلام و پیشنهاد کرد: در این راستا تفاهم‏نامه‌‏ای بین ستاد و شرکت، منعقد و در زمینه کاربرد پرتوها در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز مانند آیین‌نامه عطاری‌‏ها و بارانداز گیاهان دارویی با همکاری انجمن‌‏های علمی مربوط، مستندسازی انجام شود.

دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی همچنین بر استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم در راستای فرهنگ‏‌سازی و فواید کاربرد پرتوها در ایجاد اعتماد عمومی تاکید کرد.

شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران نیز گفت: نقش پرتوها در کیفیت زندگی مردم باید بیش از پیش نمایان باشد زیرا محصولات کشاورزی، مواد غذایی، بهداشت و سلامت، محیط زیست و صنعت با حضور پرتوها کیفیت بهتری خواهند داشت. با ایجاد سامانه پرتودهی در ابتدا تنها استریل کردن وسایل و تجهیزات پزشکی انجام می‌شد اما با توسعه این سامانه‌‎ها و اهمیت کاربرد پرتوها در کشاورزی و سلامت، سند آمایش سرزمینی تدوین شد. در نتیجه این آمایش، ۱۲ منطقه دارای اولویت تولید محصولات کشاوزی از نظر نوع محصول، تناژ تولیدی و قابلیت پرتودهی، انتخاب شده و براساس آن سند راهبردی توسعه محصولات کشاورزی در جهت توسعه صنعت هسته‌‏ای تهیه شد.

وی ادامه داد: کاربرد فناوری هسته‌ای و پرتودهی مواد غذایی یکی از شیوه‌های نوین مؤثر در جهت ارتقای امنیت غذایی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و ... از سالیان گذشته به دنبال استفاده از فناوری هسته‌ای به عنوان راه حلی مناسب و کارآمد برای کمک به امنیت غذایی و مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه، در سراسر جهان بوده و در این راستا همکاری‌های گسترده‌ای را آغاز کرده‌­اند.

شیرمردی با اشاره به این‌که استفاده از پرتوها در بخش کشاورزی از دهه ۵۰ میلادی آغاز شده است، اظهار کرد: با استناد به آمار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان بهداشت جهانی در دنیا بیش از ۶۰ نوع مواد غذایی برای اهداف مختلف شامل کنترل و مهار جوانه زدن، تاخیر در رسیدن، کاهش میکروارگانیسم‌ها، از بین بردن حشرات، غیرفعال کردن انگل‌ها، جلوگیری از فساد و افزایش زمان ماندگاری و ... پرتودهی می‌شود. در مورد گیاهان دارویی، پرتودهی بر روی ادویه‏ جات، دمنوش و داروهای گیاهی انجام شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برخی محصولات شرکت مانند هیدروژل پوشش‌‏دهنده زخم، پودربندآورنده خون (همواستات)، سوپرجاذب بهداشتی، سوپرجاذب کشاورزی (مؤثر در کشت دیم و مقابله با خشکسالی)، آفت‌‏زدای و خشک‏‌کن مایکروویو، هیدرومالچ، سامانه پرتودهی با اشعه ایکس (کاربری کشاورزی، بیولوژی و عقیم‌‏سازی حشرات)، سامانه پرتودهی خودحفاظ گاما و ... پرداخت.

شیرمردی افزود: یکی از مهم‏ترین محصولات شرکت، دستگاه اسانس‌‏گیر صنعتی است که مجهز به سنجه اپتیکی است و علاوه بر تولید اسانس، پایش کیفیت ذرات خروجی از دستگاه را برای افزایش خلوص انجام می‌دهد. اسانس گیاهان دارویی و معطر استخراج ‎شده با امواج مایکروویو به دلیل بهره‌‏گیری از این سنجه‌‏ها دارای خلوص بالا است.

معاون سازمان انرژی اتمی بر درخواست حمایت از ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی در معرفی محصولات و همراهی برای فرهنگ‏سازی سودمندی کاربرد پرتوها در موارد مذکور تاکید کرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در پایان جلسه مقرر شد تا از طرف ستاد و شرکت، افرادی به عنوان رابط معرفی شوند تا طی جلسات مستمر، نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رویه‌های بندری در هرمزگان اصلاح می‌شود
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • پیش‌نویس نقشه راه فرهنگی شاهرود تدوین شود
  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه