Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

این اتفاق تحت تاثیر کاهش ارزش پول ملی کشور افتاده است. از سوی دیگر وقتی گردشگران خارجی امکان استفاده از کارت‌های اعتباری را در ایران ندارند و در سفر با نوسانات لحظه‌ای نرخ ارز و قیمت‌های متفاوت مواجه می‌شوند، طبیعی است که از معامله با ارز رایج کشور خود استقبال کنند.

به گزارش ایسنا برخی راهنمایان گردشگری  اطلاع داده‌اند: فروشگاه‌های صنایع دستی و فرش فروشی‌هایی که محل آمد و شد گردشگران خارجی هستند نیز این روزها بیشتر معاملات را به ارز خارجی انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی برخی راننده‌های تاکسی هم از گردشگرانی که ریال ندارند، پول خُرد خارجی قبول می‌کنند. در بعضی رستوران‌ها ترجیح می‌دهند از خارجی‌ها ارز بگیرند و باقی مانده را به ریال برگردانند.

یک گردشگری فرانسوی از این‌که می‌تواند خریدهایش را با ارز رایج کشورش انجام دهد خرسند است و برای ایسنا تعریف می‌کند که در بازار شیراز هر کالایی که می‌خواسته، از جمله ادویه و گلیم را با پرداخت یورو خریده است. حتی آب‌میوه‌اش را به یورو حساب کرده است.

این بانوی کهنسال که همراه گروه به ایران سفر کرده است، می‌گوید: تبدیل ارز در ایران کمی سخت است، هتل، صراف و بانک هر کدام یک قیمت می‌دهند. ترجیح ما این است که پولمان را به بالاترین نرخ موجود تبدیل کنیم تا هزینه‌های سفر ارزان‌تر شود. اما در برخی جاها اصلا لازم نیست ریال ایرانی بدهیم، چون آن‌ها سکه‌های ما را هم قبول می‌کنند.

در برخی اماکن توریستی که زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نبوده‌ و ملزم نیستند مصوبه هیات وزیران درباره نرخ بلیت را رعایت کنند، گاهی ورودیه‌ها با گردشگران خارجی، ارزی حساب می‌شود.

هاستل‌ها و اقامتگاه‌های کوچک از دیگر مراکزی هستند که خیلی پیش‌تر از بازی دلار و یورو در ایران، خدماتشان را به گردشگران خارجی،‌ ارزی عرضه می‌کردند و حالا با تدوام روش سابق خود، قیمت‌ها را کمی هم جابه‌جا کرده‌اند که نرخ‌های ریالی برای مشتریان ایرانی تحت تاثیر آن، گران‌تر شده است. هرچند صاحبان این اقامتگاه‌های کوچک که بیشتر مسافرانشان از نوع گردشگران ارزان اروپایی هستند، یا منکر این افزایش قیمت می‌شوند، یا با بیان این جمله مرسوم که «چه چیز گران نشده که حالا ما گران نکنیم»، از عملکرد خود دفاع می‌کنند.

این میان هتلداران نیز با توجه به ارزش ریال در برابر یورو و دلار، از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست کرده‌اند: قیمت هتل‌ها دو نرخی شود. این تقاضا مخالفان زیادی دارد چرا که برخلاف دفاعیات هتلداران که ارزی شدن نرخ اقامت برای اتباع خارجی را شیوه‌ای مرسوم در دنیا دانسته‌اند، اما کارشناسان، تورگردانان و راهنماهای گردشگری که تجربه‌های سفر به کشورهای زیادی را دارند این درخواست را نامتعارف با شیوه‌های جهانی دانسته‌اند و معتقدند: دو نرخی شدن هتل‌ها مغایر با سیاست‌های پولی کشور است و تنها به بی‌ارزش‌تر شدن پول ملی منجر خواهد شد.

جامعه تورگردانان ایران نیز به تازگی در نامه‌ای خطاب به علی‌اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ به این تصمیم هتلداران انتقاد و اعلام کرده است: «این اقدام به پول ملی ضربه می‌زند و پول خارجی را تقویت می‌کند، درحالی‌که وظیفه ما تقویت پول ملی است. امروزه همه کشورها برای تقویت واحد پولی کشور خود تلاش می‌کنند. برای مثال روسیه و چین توافق کرده‌اند در معامله با ایران ارزهای خود را جایگزین دلار و یورو کنند.»

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: دلار یورو ارزش پول صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۲۸۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مشکل تردد و ورود موقت وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران

امید شریفی مدیر روابط عمومی و امور رسانه کانون جهانگردی و اتومبیلرانی گفت: این طرح در راستای تحقق اهداف «سند انتظار» دولت سیزدهم در خصوص «اولویت‌های تحولی حوزه گردشگری» و تأکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر تسهیل ورود مسافران و ‏گردشگران دیگر کشور‌ها با وسایل نقلیه شخصی به ایران، انجام شد و برای به نتیجه رسیدن آن، طی دو سال اخیر اقدامات مؤثری از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با همکاری سایر سازمان‌های مسئول انجام شده است.

او افزود: از آنجایی که گردشگری و سفر با استفاده از وسایل نقلیه شخصی موجب کاهش هزینه‌های سفر، افزایش سرعت تردد، افزایش تعداد گردشگران و همچنین رونق کسب و کار تمامی صنوف و اقشاری که در مسیر‌های گردشگری فعالیت دارند می‌شود، طرح روان سازی و تسهیل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه شخصی مسافران و گردشگران خارجی به کشور از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ارائه و پیگیری شده است.

شریفی، سفر زمینی با وسایل نقلیه شخصی را به عنوان یکی از عناصر مورد علاقه و انگیزه‌های گردشگران دنیا برشمرد و اظهار داشت: این نوع سفر در سال‌های اخیر طرفداران بیشتری در جهان پیدا کرده است. از این رو، تسهیل تردد بین المللی وسایل نقلیه مسافران و گردشگران خارجی می‌تواند به رشد گردشگری ورودی و افزایش سهم آن در شاخص‌های اشتغال زایی و اقتصادی به ویژه تولید ناخالص داخلی کشور موثر عمل کند.

سخنگوی کمیته تسهیل تردد زمینی ایران با کشور‌های همسایه، از منع تردد خودرو‌های خارجی با پلاک بین المللی در ایران و الزام دریافت و نصب پلاک گذر موقت به عنوان یکی از عوامل معطلی و سرگردانی مسافران و گردشگران در مرز‌های ورودی کشورمان یاد و تصریح کرد: این مشکل، سالیان متمادی موجب نارضایتی گردشگران شده بود که خوشبختانه پس از پیگیری‌ها و هماهنگی‌های کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با مقامات و مدیران دستگاه‌های ذیربط در کشور با تأیید معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، موضوع بلامانع بودن ورود وسایل نقلیه با پلاک بین ‏المللی به کشور، در فروردین ماه ۱۴۰۳ توسط رئیس پلیس راهور فراجا به تمامی واحد‌های ذیربط ابلاغ و به اجرا گذاشته شد.

مدیر روابط عمومی و امور رسانه کانون جهانگردی و اتومبیلرانی تصریح کرد: در پی اجرای این طرح، زین پس بر اساس کنوانسیون ‏های بین ‏المللی و قانون الحاق ایران به‏ کنوانسیون عبور و مرور جاده‏ای (۱۹۶۸ وین)، ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین المللی به ایران و تردد داخل مرز‌های کشورمان، بلامانع است و فقط خودروهایی‏ که بدون پلاک بین‏ المللی قصد ورود به‏ کشور را دارند ملزم به نصب فوری پلاک گذر موقت در تمامی مبادی ورودی به کشور، خواهند بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • کاپیتان یونایتد: باید بخواهند تا اینجا بمانم!
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • ثبات دلار و درهم و رشد یورو در معاملات امروز مرکز مبادله
  • عرضه شمش طلای تولید داخل از هفته آینده در مرکز مبادله/ آغاز حراج سکه از ۱۷ اردیبهشت
  • نرخ جدید ارزها در مرکز مبادله ایران
  • سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت؛ قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران
  • حل مشکل تردد و ورود موقت وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران
  • دلار مبادله‌ای ثابت ماند/ یورو رشد کرد
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ یکشنبه ۹ اردیبهشت