Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: میزان آب‌های تجدیدپذیر کشور در دوره پنج ساله اخیر، از ۱۴۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۵ میلیارد مترمکعب رسیده است که از کاهش ۲۵ درصدی نسبت به متوسط گذشته حکایت دارد.
به گزارش سایت وزارت نیرو (پاون)، «هدایت فهمی» افزود: این میزان آب، در مقایسه با دوره ۴۵ ساله، از ۱۹ درصد کاهش برخوردار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به ۱۱۴ میلیارد مترمکعب متوسط حجم منابع آب تجدیدپذیر طبیعی و تاب‌آوری سرزمینی کشور اشاره کرد و گفت: میزان منابع آب تجدیدپذیر قابل بهره‌برداری به‌طور متوسط حدود ۷۰ میلیارد مترمکعب است که بر این اساس می‌بایست مصارف آب کشور از حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب به ۷۰ میلیارد مترمکعب کاهش یابد.این مقام وزارت نیرو با تاکید براینکه همه حجم آب تجدیدپذیر طبیعی نباید مورد استفاده قرار گیرد، گفت: در بخش «کشاورزی» باید با بهینه‌سازی روش‌های آبیاری و افزایش کارایی مصرف آب در اراضی زراعی، اصلاح ساختار آبیاری سنتی در مزارع و باغات، استفاده از روش‌های مناسب مدیریت آبیاری، انجام «کم‌آبیاری» و کاهش تبخیر از مزرعه، میزان کارایی مصرف آب را افزایش داد.فهمی، مکانیزم اجرایی راهکار‌های افزایش کارایی مصرف آب را، از طریق کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی امکان‌پذیر دانست و انجام اقدامات سازه‌ای برای کاهش هدر رفت در شبکه آبرسانی، استفاده از تجهیزات و شیرآلات کم مصرف در منازل، ارتقای آگاهی عمومی و فرهنگ‌سازی در مصرف بهینه آب و استفاده از ساز وکار‌های اقتصادی پاداش و جریمه برای کم‌مصرف‌ها و پرمصرف‌ها را، ازجمله راهکار‌های افزایش کارایی مصرف آب در بخش «شرب» برشمرد.وی مدیریت مصرف آب و بازیافت آن در صنعت، بازچرخانی چندباره آب در فرآیند‌های صنعتی، جایگزینی سیستم‌های خنک‌کننده «خشک» با سیستم‌های خنک‌کننده «تر» و استفاده از پساب را از دیگر راهکار‌های افزایش کارایی مصرف آب در بخش «صنعت» عنوان کرد.معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو، آب‌های تجدیدپذیر قابل بهره‌برداری را، بخشی از منابع آب تجدیدپذیر طبیعی دانست که نیاز‌های مصرفی پایین‌دست، نیاز‌های محیط زیستی و پایداری سیستم‌های اجتماعی و زیست بومی را در نظر می‌گیرد.وی یادآور شد: این میزان آب با محاسبه حداقل جریان لازم برای پایین‌دست شامل حقابه بهره‌برداران، نیاز‌های زیست محیطی پایین دست و حفظ پایداری کیفی منابع آب با تخلیه و خارج کردن آب شور و آلوده از حوضه آبریز تعیین می‌شود.فهمی، امکان‌پذیری اقتصادی و فیزیکی ذخیره سیلاب پشت سدها، استخراج آب زیرزمینی تا سقف آب تجدیدشونده آبخوان‌ها، امکان جذب آب جاری در حوضه قبل از خروج از آن و حفظ پایداری کیفی منابع آب، محیط‌های آبی و خودپالایی منابع آب را از جمله عوامل محدودکننده آب تجدیدپذیر قابل بهره‌برداری دانست.به گزارش ایرنا، توسعه بخش‌های مختلف اقتصادی کشور در دهه‌های اخیر، متکی بر منابع آب غیرتجدیدشونده بوده است. «منابع آب تجدیدپذیر طبیعی مجموع مقدار آب زیرزمینی و سطحی با منشا داخلی و خارجی است که با بیلان هیدروکلیماتولوژی برآورد می‌شود».برداشت بی رویه از این منابع منجر به کسری مخازن آب زیرزمینی شده که مشکلات ناشی از این وضعیت، روند توسعه فعلی را با مخاطره جدی مواجه کرده و در برنامه ریزی‌های منطقه‌ای برای توسعه پایدار، کاهش مصرف فعلی آب تا رسیدن به تراز تعادل سطح آب زیرزمینی، اجتناب ناپذیر استت ضمن اینکه تخصیص آب به بخش‌های مختلف باید براساس میزان آب تجدید شونده سالانه صورت گیرد. برچسب ها: وزارت نیرو ، هدایت فهمی ، آب

منبع: خرداد

کلیدواژه: وزارت نیرو آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۲۴۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است

آخرین گزارش مخازن سد‌های کشور از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۲) تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که ورودی سد‌ها در این بازه زمانی به ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته با موجودی ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعبی کاهش ۵ درصدی را ثبت کرده است. همچنین خروجی سد‌ها برای تامین مصارف شرب و کشاورزی نسبت به سال آبی گذشته افزایش ۳ درصدی داشته و از ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعب به ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

در مجموع در آمار منتهی به ۱۶ اردیبهشت، موجودی سد‌ها در سال آبی جاری به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده که در مقایسه با موجودی ۳۱، ۹۷ میلیون مترمکعب سال گذشته، ۱ درصد افزایش داشته و به پرشدگی ۶۵ درصدی رسیده است.

بر این اساس ۱۱ سد کشور دارای پرشدگی ۱۰۰ درصدی هستند و تنها سد کشور که موجودی آن تک رقمی و تنها ۷ درصد است، سد دوستی در استان خراسان رضوی است. مجموع ۵ سد پایتخت نیز با موجودی ۴۸۷ میلیون مترمکعبی به پرشدگی ۲۶ درصدی رسیده که همچنان نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

از اول مهر ۱۴۰۲ تا ۱۵ اردیبهشت نیز ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۱۹.۲ میلیمتر بوده که این میزان بارندگی نسبت به دوره‌های ۵۵ ساله درازمدت با متوسط ۲۲۱.۳ میلیمتر ۱ درصد کاهش داشته و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که ۱۸۸ میلیمتر بارندگی ثبت شده بود، ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد. در ادامه نیز میزان بارندگی‌ها به تفکیک استان‌ها قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • طرح‌های مهم تأمین و انتقال آب به تهران در پیچ و خم اعتبارات
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد