Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو محقق ایرانی توانسته اند قاشقی برای بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون طراحی کنند که از شدت لرزش‌های دست این بیماران می‌کاهد.


به گزارش شریان نیوز،بیماری پارکینسون یک بیماری دستگاه عصبی مرکزی است که بیشتر در سالمندان دیده می‌شود و هنگامی رخ می‌دهد که نواحی خاصی از مغز توانایی خود در تولید دوپامین (ناقل عصبی مغز) را از دست می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری از جمله بیماری‌های مغز و اعصاب است که بر اساس آمار جهانی از هر ‎ ۱۰۰ نفر با سن بالای ‎ ۶۰ سال، یک نفر به آن مبتلا می‌شود.

به گفته رئیس انجمن علوم اعصاب، پارکینسون پس از آلزایمر شایع‌ترین بیماری سیستم عصبی دوران سالمندی به شمار می‌آید؛ اما نمی‌توان گفت: این بیماری مختص سالمندان است. زیرا در افراد جوان‌تر نیز دیده شده است و بر اساس آمار جهانی پنج تا ‎ ۱۰ درصد مبتلایان به این بیماری کمتر از ۵۵ سال دارند.

لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات دست و پا، خشک شدن دست و پا و نداشتن تعادل، قامت خمیده، از بین رفتن حالت چهره، اختلال بلع، آبریزش دهان، ضعیف و بم شدن صدا و در نتیجه افسردگی و عصبی بودن ازجمله علائم و عوارض این بیماری به شمار می‌رود. این بیماران به دلیل لرزش دست در غذا خوردن مشکل دارند و گاه باید با کمک دیگران غذا بخورند.

دو محقق ایرانی و دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مکانیک دانشگاه علم و صنعت توانسته اند قاشقی را بسازند که می‌تواند از شدت لرزش دست در این بیماران کاسته و خوردن غذا به آن‌ها کمک کند.

سیدامین میر فخار یکی از مجریان این طرح در مورد آن گفت: امروزه افراد زیادی در جهان و ایران به بیماری پارکینسون مبتلا هستند و به همین دلیل ما به فکر ساخت این قاشق افتادیم. این افراد به سبب لرزش دست در خوردن غذا با مشکل روبرو هستند، در حالی که تغذیه این بیماران در روند بهبود درمان موثر است.

قاشقی با حسگر‌هایی در بدنه
وی ادامه داد: به همین دلیل این قاشق را با دو درجه آزادی برای اولین بار در ایران طراحی کردیم که لرزش‌ها را کنترل کند و خوردن غذا را برای این بیماران راحت‌تر می‌کند؛ این قاشق با حسگر‌هایی که داخل بدنه آن تعبیه شده است، لرزش‌های دست را کاهش می‌دهد یا مثلا پیچش‌هایی روی بدنه دارد که اگر از این قاشق استفاده شود مقدار لرزش کمتر می‌شود و حدودا یک هزارم مقدار بار وارده به دلیل لرزش را به دست وارد می‌کند.

میرفخار ادامه داد: همچنین موتور‌هایی داخل آن وجود دارد که میزان اغتشاش وارده به دست را بر اثر بیماری اندازه گیری کرده و متناسب با آن پاسخ می‌دهد یا به نوعی حرکت عکس اعمال شده را ایجاد می‌کند تا دست تا حدی ثابت بماند.

وی در مورد تجاری سازی شدن این محصول نیز گفت: رایزنی‌هایی کرده ایم و ممکن است تا چند ماه دیگر تجاری سازی شود.

یک دهم قیمت نمونه خارجی
این دانشجوی مکانیک دانشگاه علم و صنعت در مورد نمونه‌های خارجی این محصول نیز افزود: نمونه خارجی آن حدودا ۵ میلیون تومان است، اما ما توانسته ایم با قیمت ۵۰۰ هزار تومان آن را بسازیم، حدودا ۱۰۰ گرم وزن دارد و ارگونومیک و متناسب با دست ساخته شده است تا بیمار را اذیت نکند.

وی گفت: همچنین قابلیت تغییر و شستشو قسمت نوک آن را روی بدنه دارد، می‌توان چنگال هم روی نوک آن نصب کرد و ضد آب است.

به گفته میرفخار، این طرح زیر نظر آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران توسط سیدامین میر فخار و علی سلیمانی دانشجویان رشته مکانیک دانشگاه علم و صنعت انجام شده است.

این طرح در ششمین نمایشگاه خلاقیت با حضور ۲۵ تیم رباتیک دانش آموزی و دانشجویی همزمان با ششمین کنفرانس بین المللی رباتیک و مکانیک (اول تا سوم آبان) در دانشگاه علم و صنعت ایران به نمایش گذاشته شد.

برچسب هاپارکینسونآلزایمرمغز و اعصاب

منبع: شریان

کلیدواژه: پارکینسون آلزایمر مغز و اعصاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۲۸۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد