Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@23:01:19 GMT

اولویت اول وزیر اقتصاد

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۶۱۴۲۲

وزیر اقتصاد با بیان اینکه یکی از اصول وزارت امور اقتصادی و دارایی، مدیریت انتظارات است، گفت: اصلاح نظام بانکی اولویت اول ماست. در شرایط کنونی کشور بانکها نقش محوری در توسعه را ایفا می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)؛ فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش استانداران سراسر کشور که صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد، گفت: از تدبیر وزارت کشور برای برگزاری چنین نشستی در آغاز مسئولیت ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی سپاسگزارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت امور اقتصادی و دارایی با بخشهای مختلفی در تعامل  است و استانداری ها یکی از بخشهای مهمی هستند که در این مسیر تعاملات زیادی با این وزارتخانه دارند.

وی افزود: جلسه ای با استانداران به طور ویژه خواهیم داشت تا بتوانیم مسائل و موضوعات کشور را مطرح و بررسی کنیم و از آنها کمک بگیریم. همانطور که جلساتی با فعالان بخش خصوصی استانها و استادان مدیریت و اقتصاد استانها داشتیم و خواهیم داشت و حرفهای آنها را می شنویم.

دژپسند تاکید کرد: یکی از اصول وزارت امور اقتصادی و دارایی، مدیریت انتظارات است در این زمنیه در اوج صداقت و صراحت با در نظر گرفتن همه ملاحظات در پیشگاه ملت حرف بزنیم. مدیریت عالی استانها نقش جدی در مدیریت مطالبات دارند.

وی ادامه داد: در گذشته و برهه هایی از تاریخ کشورمان با اینکه درآمدزایی بالایی داشتیم، اما اشتغال بسیار کم بود، این درحالی است که در ۴سال اول دولت تدبیر و امید با اینکه درآمدهای دولت بسیار اندک بود، اما اشتغال زایی بسیار بالا بود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: از دی ماه سال ۹۶ شرایط اقتصادی دیگری را تجربه کردیم و پیچیدگی شرایط اقتصاد اکنون با سه سال آخر جنگ که هم جنگ اقتصادی و هم جنگ سرزمینی داشتیم، سخت تر است.

دژپسند تاکید کرد: استانداران باید با اعمال مدیریت موثر و کارآمد اقدام کنند و مشکلات را در مرحله اول متوقف کنند.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات مدیریت انتظارات است، گفت: در چهار سال اول دولت تدبیر و امید مردم بخش عمده ای از مسیر کاهنده انتظارات بودند، به دلیل اینکه مردم قائل این بودند که اقتصاد و وضعیت معیشت بهبود خواهد یافت.

وی ادامه داد: نکته دوم این است که دشمن از بعد روانی به دنبال رسیدن به هدف است و در این مسیر منابع ورودی کشور را تحت شعاع قرار داده است. در همین مسیر بایستی در جهت تجهیز منابع بسیج شویم . در بحث تجهیز منابع داخلی و خارجی و مالیات‌ها و سایر منابع به خوبی کار شود. برای اینکه در مالیاتها فشار زیادی به مودیان وارد نشود، نیاز به کمک استانداران داریم. مدیریت استان می‌تواند کمک کننده باشد.

دژپسند خاطرنشان کرد: اصلاح نظام بانکی اولویت اول ماست. در شرایط کنونی کشور بانکها نقش محوری در توسعه را ایفا می‌کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: می‌توانیم سازمان های توسعه ای بزرگ مقیاس را با سه جانبه گرایی به راه اندازیم و در این راه از انگیزه های منطقه‌ای بومی و قومی مردم برای سرمایه گذاری در پروژه ها استفاده کنیم و آنها را باخود همراه کنیم. 

وی ادامه داد: برخی سرمایه گذاران کشور اگر بدانند پروژه ای در منطقه خاص احداث خواهد شد، اعلام آمادگی می‌کنند و شریک می شوند که این امر هم به تولید و هم به توسعه منطقه کمک می کند و همچنین نقدینگی وارد کار شده و سرمایه گذاری ها را افزایش می دهد. به تبع این امر ارز هم وارد کشور می شود. استانداران در این زمینه هم می توانند دست ما را بگیرند.

وی با بیان اینکه در کنار این موارد بایستی به سرمایه گذاری خارجی هم فکر کنیم، افزود: خوشبختانه رئیس تامین مالی خارجی استانها، استانداران هستند و یکی از مولفه های ارزیابی استانداران هم همین موضوع خواهد بود. استانداران باید سرمایه گذاران خارجی را که علاقه مند به سرمایه گذاری در منطقه خاصی هستند، جذب کنند و سریعا اقدامات لازم را انجام دهند.

دژپسند در ادامه با اشاره به اینکه یکی از بلاهای تولید ما قاچاق است، افزود: گمرکی که مجهز نباشد نمی تواند در برابر این مسئله بایستد. باید گمرک را الکترونیکی و با مدیریت مدیران قدرتمند و پاسخگو تبدیل کنیم. در گمرک ادراک فساد بیش از خود فساد است، گرچه نباید اصلا فسادی وجود داشته باشد و شما استانداران به خوبی می توانید کمک کنید تا در مقابل فساد بایستیم.

وی ادامه داد: باید با هم تعامل داشته باشیم و در تعامل به همدیگر کمک کنیم. گمرک در مقام تسهیل کنندگی امور است و باید مسائلی هم اصلاح شود. در این زمینه نیاز به افرادی اهل تعامل و در عین حال با درایت و جسور داریم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: من معتقدم بانکها، گمرک و مالیات بایستی الکترونیک شوند و به این موضوع توجه ویژه ای داریم تا بتوانیم اقتصاد مقاومتی را به صورت هوشمند پیش بگیریم.

وی ادامه داد: استانداران باید با قدرت و قوت دستهای ما را در وزارت امور اقتصادی و دارایی بگیرند و به ما در انجام ماموریت‌هایمان کمک کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۶۱۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود

مرتضی افقه گفت : من تصور نمی‌کنم بانک مرکزی و حتی همین مجلس که حالا منتقد شده است، بتوانند کاری بیش از آنچه تاکنون دیده‌ایم انجام دهند و مانند سابق نرخ ارز در ایران متأثر از عوامل خارجی  خواهد بود و هرچه به انتخابات آمریکا نزدیک می‌شویم هم محور نرخ ارز صعودی می‌شود.

مرتضی افقه، استاد دانشگاه و اقتصاد دان گفت :به‌طور کلی دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بوده و حالا هم ضعیف است و تیم اقتصادی دولت تیم قدرتمندی نیست؛ چه مدیران بانک مرکزی و چه مدیران وزارت اقتصاد، اما به هر حال دولت اکنون که می‌گوید فروش نفت خوبی داریم، یعنی ارز هم در اختیار دارد و می‌تواند مدیریت کند اما در حوزه عرضه ارز با احتیاط رفتار می‌کند و در عرصه تقاضا هم قادر به مدیریت نیست.

هم‌میهن نوشت: این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه این سخن از سوی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی که نرخ ارز بازاد آزاد را قبول نداریم، چقدر علمی است؟ بیان کرد: «من واقعاً نمی‌فهمم این چه حرفی است که دو مسئول عالی‌رتبه اقتصادی کشور یعنی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می‌زنند. واقعاً قابل فهم نیست زیرا هیچ مبنای علمی و تخصصی‌ ندارد. در بسیاری از اقلام‌ها ارز آزاد برای واردات استفاده می‌شود؛ یعنی خود دولت بهتر از هر کسی می‌داند کشور فقط محدود به همان اقلامی نیست که ارز دولتی دریافت می‌کنند و بسیاری از کالاها با ارز غیررسمی خریداری می‌شوند حتی بعضی از اقلام اساسی. حتی می‌شود گفت ۸۰درصد از واردات ما با ارز آزاد است و من می‌گویم این حرف اگر نگوییم بچه‌گانه است اما حتماً غیرعلمی است.

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • شناسه یکتا ارتباطی با افزایش مالیات ندارد
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود
  • وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های اقتصادی استان یزد در نمایشگاه ایران اکسپو ارائه می‌شود
  • ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد