Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@23:16:47 GMT

بانک‌ها ایجاد شدند تا تولید شکل نگیرد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۷۴۰۰۹

الله‌مراد سیف در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در مورد راهکارهای تقویت ارزش پول ملی و ارتقاء قدرت خرید مردم، اظهار داشت: ارزش پول ملی مثل پرچم یک ملت است و از این جهت تعیین کننده قدرت خرید یک ملت در مقابل سایر کشورها و ملت‌ها تلقی می‌شود؛ بنابراین شاخص بسیار مهمی در اقتصاد است. 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برخی کشورها به دلایل تجاری و رونق کسب و کار مانع از تقویت ارزش پول ملی خود می‌شوند، گفت: نه آنکه ارزش پول خود را پایین بیاورند بلکه آن را در یک سطحی نگاه می‌دارند تا بتوانند اولویت‌هایی مانند اشتغال، رونق تولید و صادرات داشته باشند که از جمله آنها می‌توان به کشور چین اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تاکید بر اینکه ارزش پول ملی شاخصی برای موفقیت‌های اقتصادی کشور قلمداد می‌شود، عنوان کرد: یکی از راهکارهایی که می‌توان در رابطه با ارزش پول ملی دنبال کرد تقویت تولید داخلی است، بسیاری از کشورها پشتوانه پولشان طلا است اما در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته قدرت پول ملی براساس تولید است هرقدرتولید قدرتمند و ثروت‌آفرین باشد منجر به تقویت پول ملی می‌شود. راهی برای تقویت پول ملی در بلند مدت جز حمایت از تولید و برنامه‌ریزی برای ارتقاء آن وجود ندارد. 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه می‌توان مانند کشورهای نفتی از درآمدهای نفت استفاده کرد، اما این کار لطمات جبران‌ناپذیری برای اقتصاد دارد، یادآور شد: طبق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و قوانین بالادستی باید از درآمدهای نفتی در بودجه جدا شویم و این با یک برنامه‌ریزی می‌تواند منجر به تقویت پول ملی شود، چرا که ثروت‌آفرینی از طریق تولید و مالیات جایگزین آن خواهد شد. 

به گفته سیف در بودجه‌های سالانهی به علت کوتاه مدت بودن آنها نمی‌توان انتظار تقویت پول ملی و تولید را داشت، بلکه می‌توان ثبات و روندها را بهبود بخشید. 

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند با افزایش نرخ ارز  تولید و صادرات رونق گرفته اما شاهد بودیم که نهاده‌های تولید با مشکل مواجه شد و افزایش چند برابری مواد اولیه تولید را با رکود مواجه کرده است، اظهار داشت: نمی‌توان با افزایش نرخ ارز مزیت صادراتی ایجاد کرد زیرا شرایط و انتظار تورمی بالا است. قبل از اینکه مزیت صادراتی ایجاد کند بنیاد تولید را از بین می‌برد. 

این کارشناس اقتصادی به راهکارهای تقویت پول ملی در کوتاه مدت پرداخت و یادآور شد: جلوگیری از واردات بی‌رویه به ویژه کالاهای مصرفی و کنترل و مبارزه با قاچاق در شرایط جنگ اقتصادی می‌تواند به تقویت پول ملی منجر شود، زیرا باید منابع  مصارف خود را تنظیم و آن را کنترل کنیم هرقدر در این جهت ضعیف عمل شود، فشار آن روی پول ملی و در نهایت به مصرف کننده می‌رسد. 

وی ادامه داد: از خروج سرمایه در قالب، واردات، قاچاق یا انحاء دیگر جلوگیری شود. 

سیف به کنترل قیمت‌ها در شرایط کنونی اشاره کرد و گفت: با شرایط بلبشو اقتصادی روبرو هستیم، اگر تحریم‌ها 40 درصد اثر داشته باشد، 60 درصد دیگر آن به عدم کنترل وضعیت داخلی بازمی‌گردد که منجر به افزایش قیمت کالاها شده و ارزش پول ملی را کاهش داده است. بدون آ‌نکه از میزان اثرات آن مطلع باشیم. 

وی به نحوه تقویت تولید اشاره کرد و گفت: منظور از تولید صرفا پرداخت تسهیلات و منابع نیست، بلکه شرایط نهادی تولید با مشکل مواجه است نظام مالیاتی، سیاست‌های بانکی و اعتباری و یارانه‌ای باید اصلاح شود، تا بتوان از تولید حمایت کرد. در حال حاضر موانع کسب و کار یکی از این مشکلات است. 

این کارشناس اقتصادی با ابراز تاسف از آن که کمترین مالیات از ثروت گرفته می‌شود و بیشترین مالیات مربوط به تولید است، خاطرنشان کرد: باید برای اقتصاد غیرنفتی مزیت‌سازی کنیم و شرایط را برای تولید تسهیل کنیم. در این راستا می‌توان بر ثروت، مصرف بیشتر،‌نقل و انتقال و واسطه‌گری‌ها که این روزها گریبان اقتصاد را گرفته است، مالیات وضع کرد، تا تولید نفس راحتی بکشد. درحقیقت رویکردهای گفته شده با تقویت تولید و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ناسازگار است. 

وی به نظام بانکی و نقش آن در تولید اشاره کرد و تصریح کرد: بانک‌ها در کشور شکل گرفتند که تولید پا نگیرد، چون تسهیلات گران‌قیمت می‌دهند و جز برخی بخش‌های غیرمولد نمی‌توانند نرخ تسهیلات را پرداخت کنند. در صورتی که رشد اقتصادی منتسب به بخش تولید است که زیر فشار مالیات و موانع هستند، اما دیگر بخش‌های که ارزش واقعی و ارزش افزوده ندارند، مالیات هم نمی‌پردازند. رقابت نابرابر بخش مولد با غیرمولد مشاهده می‌شود، بنابراین نیازمند سیاست‌‌گذاری در این عرصه‌ها هستیم. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۷۴۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود

به گزارش جام جم آنلاین البرز،علیرضا عباسی صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در جریان بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی اظهار کرد: این نمایشگاه فرصتی را برای نمایش توانمندی‌های تولیدی، صنعتی و صادراتی کشور از جمله البرز فراهم کرده و اتاق بازرگانی البرز نقش مهمی برای حضور شرکت‌های استان در این رویداد داشته است.

وی با ابراز خرسندی از حضور فعال مجموعه‌های تولیدی و صنعتی البرز در ششمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو بیان کرد: به دنبال بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو و گفتگو‌هایی که با مدیران و فعالان اقتصادی البرز در این نمایشگاه از جمله صنایع غذایی داشتیم، موانع موجود در مسیر کار شرکت‌ها مطرح گردید.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی تاکید کرد: بر اساس شعار سال که باید جهش تولید را با مشارکت مردم عملیاتی کنیم، در این میان استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی کشور در حوزه تولید و صنعت و خصوصا بخش‌های دانش بنیان بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی البرز به ویژه در حوزه تولید و صنعت گفت: می‌توانیم با همکاری بخش خصوصی البرز از این پتانسیل‌ها در استان برای تحقق هرچه بهتر شعار سال بهره‌برداری کرده و اقتصاد استان و به تبع آن کشور را شکوفا کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به استقرار درصد قابل توجهی از صنایع کشور در استان البرز عنوان کرد: البرز مزیت‌های بسیاری دارد که موجب شده بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی کشور در این استان شکل گیرد، این فرصت‌ها شامل نزدیکی به پایتخت، مسیر‌های ارتباطی و بازار چند میلیون نفری در دسترس است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری در استان البرز فعال است، گفت: پیشنهاد ما این است که از ظرفیت شرکت‌ها و نیرو‌های تحصیل‌کرده و جوان شاغل در این حوزه برای بهبود سیمای اقتصادی و فرصت‌های صادراتی و افزایش ارزش افزوده استان البرز استفاده شود تا از خام فروشی جلوگیری شود و با ارتقای ارزش افزوده ارز آوری کشور تقویت گردد.

دیگر خبرها

  • ساخت شهرک سیر برای تقویت زنجیره‌ ارزش پیگیری شود
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین