Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@21:11:37 GMT

سینما نوعی زورگویی در مقایسه با کتاب دارد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۴۷۱۹

سینما نوعی زورگویی در مقایسه با کتاب دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جشن هفته کتاب و کتابخوانی با شعار «حالِ خوشِ خواندن» در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

در این برنامه، ابتدا «غلامرضا امیرخانی»، معاون کتابخانه ملی به تشریح عملکرد بخش کتابخانه و اقدامات صورت گرفته پرداخت و در سخنانی کتابخانه ملی را میراث دار هویت مکتوب کشور دانست و پس از یادآور شدن جایگاه خاص این نهاد فرهنگی هشتاد ساله، گفت: با اینکه نهادهایی چون آموزش و پرورش و نهاد کتابخانه‌های عمومی مسئولیت ترویج خواندن را برعهده دارند اما کتابخانه ملی نیز به طرق دیگر درگیر این مسئله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا وقتی فهرست نویسی کتاب‌ها درست باشد، به اطلاع رسانی صحیح و دقیق کمک می‌کند. وقتی فیپا و شبکه‌های اطلاع رسان نبود، حتی در کتابخانه‌های بزرگ، کتاب‌ها چند ماه و شاید چند سال می‌ماندند تا فهرست شوند و این فرآیند به خاطر کمبود متخصص و امکانات بسیار دیرگذر بود.

وی پس از توجه دادن به شعار امسالِ هفته کتاب با عنوان «حالِ خوشِ خواندن»، اضافه کرد: کتابخانه ملی از سال ۱۳۸۳ از بی‌سامانی و بی خانمانی درآمد و جایگاهی پیدا کرد و وضعیت به مرور بهتر شد تا در یک سال و نیم گذشته اتفاقات خوبی افتاد. نخست آنکه در گذشته، میزان کتاب‌های دپویی بسیار بود اما تلاش‌هایی شد تا میزان عقب افتادگی جبران شود تا جایی در حال حاضر، فاصله با کتاب‌های منتشرشده در بازار به چند ماه و چند هفته رسیده است و کتاب‌های روز در دسترس مراجعان قرار دارد.

معاون کتابخانه ملی افزود: دیگر، میزان تحصیلات مدیران در معاونت کتابخانه ملی است که از ۲۶ مدیر، ۲۳ نفر تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری کتابداری و اطلاع رسانی دارند که از افتخارات این دوره است که متخصصان این حوزه به کار گرفته شده اند. همچنین در عرصه نسخ خطی، کارهای مهمی شده و مجموعه نسخ خطی ارزشمندی در این مدت خریداری شده و همچنین جشنواره حامیان نسخ خطی که امسال شانزدهمین دوره آن برگزار می‌شود نیز ارج و قرب بالایی یافته است.

امیرخانی همچنین درباره منابع غیرکتابی یادآور شد: در این بخش، «کارنامک» داریم که خودنوشت رجال رژیم گذشته تا سال‌های نخست پس از انقلاب است که آنها نیز فهرست نویسی شده است. و یا منابع دیگر چون نوارها و فیلم‌ها مدون شدند و امیدواریم امکانی فراهم شوند تا متن آنها پیاده و تبدیل شوند. در حوزه نشریات نیز کمتر نشریه ای است که در ایران منتشر می‌شودو در این آرشیو نباشد و حتی به کرات پیش آمده که نشریات، برای تکمیل آرشیو خود به کتابخانه ملی رجوع کرده اند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همیشه دغدغه فرهنگ داشته و حتی این انتقاد که رئیس جمهور به فرهنگ حساس نیست، وارد نیست. زیرا در همین دوره، یک بار خانم بروجردی نامه ای درخصوص مجموعه گرانسنگی از نسخ خطی به ایشان نوشت و آقای روحانی پس از سه‌چهار روز پاسخ داد. در همین راستا هم، سازکان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهادی بالنده و پویا است و از جهات مختلف کارنامه قابل قبولی به‌ویژه در دوره اخیر داشته است.

سپس «هوشنگ مرادی کرمانی» و «سروش صحت» در اهمیت کتاب سخن گفتند و خاطرات خود با کتاب و کتابخانه و به‌خصوص کتابخانه ملی را یاد کردند.

صحت گفت که از کودکی در کتابخانه رشد کرده و کتاب بخش جدایی ناپذیر زندگی‌اش بوده است و گفت: در اصفهان مادرم دبیر آموزش و پرورش بود و من مجبور بودم از صبح تا عصر در کتابخانه کانون کتاب بخوانم، بخوابم و حتی غذا بخورم و باید سر خودم را با کتاب‌ها گرم می‌کردم. پس از آن، در سال‌های دانشجویی در کرمان، هم وقت خود را در کتابخحانه می‌گذراندم. وقتی به تهران برگشتم، ۱۰ سال عضو کتابخانه مرجع کانون، ۱۰ سال عضو کتابخانه فرهنگسرای ارسباران و حالا هم چندین سال است عضو کتابخانه ملی هستم.

وی ادامه داد: من در کتابخانه دنبال چهار کار هستم: کمی خواندن، کمی نوشتن، بسیار نگاه کردن و خیلی بسیار حرف زدن. من خودم را کتاب‌دوست می‌دانم نه کتابخوان. پدر و مادرم دوست داشتند که من پزشک شوم و خودم دوست داشتم نویسنده شوم اما نه پزشک شدم نه نویسنده. من در برهه ای که دچار بحران بی پولی شده بودم، خیلی زود فهمیدم که تنها راه علاج، خواندن و فهمیدن است و کمتر کسی است که جای فهم و شعور را با دیوانگی و جنون عوض کند و همه اینها به خاطر «حالِ خوشِ خواندن» است.

این هنرپیشه و فعال حوزه کتاب تصریح کرد: عمر ما کوتاه است و جهان بزرگ و برای مواجهه با مشکلات راهی جز خواندن نداریم. جهان، پیچیده و بی رحم است و با فهمیدن، جهان بهتری پیرامون خود خواهیم داشت.

مرادی کرمانی نیز صحبت کرد و از رابطه سینما و کتاب گفت. وی با اشاره به این نکته که سینما هرچه دارد از کتاب دارد، ابراز داشت: اکثر فیلم‌های موفق تاریخ سینما، اقتباس از کتاب بوده اند و با آنکه آن فیلم‌ها مشمول زمان شده اند، آن فیلم‌ها هنوز و همچنان هست. اما مزیت سینما، بر ایجاز آن است. کتابی چندصد صفحه ای را در سینما ناچار است در ۹۰ دقیقه به تصویر بکشد پس به ایجاز روی می‌آورد.

وی ادامه داد: با این حال، کتاب بیشتر ما را به فکر وا می‌دارد و همیشه تازگی دارد ولی فیلم کهنه می‌شود. کتاب تمام احساس خواننده رادرگیر می‌کند ولی سینما نوعی زورگویی در قیاس با کتاب دارد. کتاب با این حال، سفیدخوانی دارد و به خواننده اجازه می‌دهد تا تفسیر کند.

همچنین «اشرف بروجردی»، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پایان برنامه پشت برای حاضران سخن گفت و اظهار داشت: زندگی، کتاب است و دانسته‌ها  در فهم موثر است. کتاب‌ها نوشته و خوانده می‌شوند و می‌توانند با خواننده ارتباط مناسب برقرار کنند. کتاب می‌تواند برای همه ما مهم باشد زیرا از خلال درک متقابل، زندگی را در کنار هم و برای هم تجربه می‌کنیم. می‌توانیم این داشته‌ها و دانسته‌های خودمان را درک کنیم و به دیگران نیز انتقال دهیم و ارتباط برقرار کردن وسیله ای است تا همه کتاب‌ها خوانده شوند.

وی اضافه کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان یکی از بهترین پایگاه‌ها، این فرصت را برای فهم هم فراهم کرده است که تعامل و تفاهم و درک مناسب و صحیح از هم، درک ما از آن نگاه، از خلال آن بیرون می‌آید. شعار «حالِ خوشِ خواندن»، یعنی کتابخوان‌ها تجارب شان را به هم منتقل می‌کنند و دانسته‌های خود را با یکدیگر  به اشتراک می‌گذارند. کسانی که به عنوان امانتدار و حافظ و امین از مجموعه دانسته‌هایی  که در قالب کتاب شکل گرفته هم سهیم هستند و باید حرف شان را بزنند و تجارب شان را منتقل می‌دهند. کتاب‌ها می‌توانند مرجع و ملجا کسانی باشند که می‌خواهند بدانند و برای دانسته‌های خود بیفزایند که در این میان، کتابخانه ملی، می‌تواند سهمی مهم و موثر ایفا کند».

در پایان جشن هفته کتاب و کتابخوانی نیز، از اعضا، کتابداران، ناشران و اهداگران نمونه نیز تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 4456006 کمال صادقی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی هوشنگ مرادی کرمانی کتاب و کتابخوانی کتاب و کتابخوانی ادبیات ترجمه ادبیات جهان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هفته کتاب گردشگری رونمایی کتاب میراث فرهنگی معرفی کتاب بازار نشر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات داستانی جایزه ادبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۴۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر-کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان در دولت قبل، گفت: در مجموع این دو افتتاح نمایشی بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان هزینه روی دست استان گذاشته است.

محمدطیب صحرایی، عصر امروز (هشتم اردیبهشت) در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و افزود: از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه ها دریغ نمی کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت های دیگر قرار می گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کارهای برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه ها را رها کنیم.

وی همچنین با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می رسد یکی از پروژه های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه های استان خواست تا پروژه کتابخانه های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویدادها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است