Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@15:56:12 GMT

احداث ۴۰ مرکز سلامت شبانه روزی در مناطق محروم

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۵۳۰۷

 از موضوعات بسیار مهمی که در جوامع مختلف و برای سنجش میزان عدالت اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، میزان و نحوه دسترسی شهروندان جامعه به خدمات بهداشتی و درمانی است؛ موضوع بسیار مهمی که در جامعه ایرانی با کاستی های فراوانی همراه است و اکنون مدتی است که به مدد برخی نهادهای غیر دولتی در مسیر اصلاح قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی شایسته و با کیفیت آن هم در دورترین نقاط کشور و مناطقی که محرومیت های اجتماعی آزارشان می دهد، از جمله موضوعاتی است که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از مسئولان کشوری و استانی قرار داشته و در این زمینه اقدامت مهمی نیز صورت گرفته است؛ اقداماتی که البته کافی نبوده و برای رفع همه محرومیت ها نیاز به تلاش های بیشتری است.

در کنار نهادهای دولتی و مسئولی که زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فعالیت در این حوزه مشغول هستند و تلاش های خود را در قالب طرح هایی نظیر تحول سلامت و طرح های ضمن خدمت متوجه مناطق محروم کرده اند، هستند نهادهایی غیر دولتی که به صورت جدی وارد این نوع از فعالیت ها شده اند و برای تحقق عدالت اجتماعی از مسیر بهداشت و درمان کوشش می‌کنند.

بنیاد علوی از جمله نهادهای غیر دولتی است که در سال های اخیر به مقوله بهداشت و درمان ورود جدی داشته است و با هزینه های سنگین و میلیاردی تلاش می کنند بخشی از کاستی های موجود را از بین ببرد.

این نهاد علاوه بر تلاش در جهت کمک به وزارت بهداشت و درمان برای تکمیل پروژه های بیمارستانی بزرگ که در سال های گذشته به دلیل مشکلات مالی نیمه کاره رها شده اند، همچنین طرح جدیدی تحت عنوان مراکز سلامت شبانه روزی درجه یک را در دستور کار خود قرار داده است؛ دستور کاری که اکنون به تکمیل و نهایی شدن 25 واحد از این نوع مراکز منجر شده و مابقی نیز قرار است تا پایان سال جاری آماده تحویل شوند. 

بر اساس اطلاعات موجود بنیاد علوی برای احداث مراکز سلامت شبانه‌روزی درجه‌ یک در 40 منطقه محرومِ شناسایی‌ شده در سطح کشور با برآورد اعتباری در حدود هزار میلیارد ریال، روند پیشرفت فیزیکی پروژه های عمرانی این حوزه را در حدود ۹۵ درصد به پیش برده است. 

همانطور که اشاره شد اکنون 25 مرکز سلامت شبانه روزی درجه یک تکمیل و جهت بهره برداری تحویل وزارت بهداشت شده است و 15 مرکز دیگر نیز قرار است تا پایان سال به این وزارتخانه تحویل داده شود؛ مراکز سلامتی که بنیاد علوی برای افزایش هرچه بیشتر کارایی این مراکز نسبت به تجهیز آنها به 2 آمبولانس نیز اقدام کرده است. 

هر چند مجموعه خدمات بنیاد علوی و دیگر نهادهای فعال در حوزه بهداشت و درمان کشور در برابر نیازهای واقعی جامعه به ویژه مناطق محروم به خدمات این بخش کافی به نظر نمی رسد، اما این نوع اقدامات را می توان بخشی از تلاش های مسئولان در جهت تحقق عدالت اجتماعی و رفع کمبودها در مناطق محروم کشور توصیف کرد؛ تلاش‌هایی که شاید در آینده نزدیک و با حمایت های بیشتر متولیان امر با نتایج مثبت بیشتری همراه شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جامعه بهداشتی و درمانی درمان و آموزش پزشکی سلامت بهداشت و درمان درمان وزارت بهداشت و درمان مشکلات مالی شبانه روزی وزارت بهداشت وزارتخانه حوزه بهداشت و درمان جامعه سلامت شبانه روزی مشکلات مالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۵۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد

محسن میرزائی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اجرای این پویش به مدت سه روز گفت: گروه هدف این پویش ملی، شامل کودکان زیر ۱۴ سال، زنان باردار و شیرده تا یک سال پس از زایمان هستند.

وی افزود: خدمات پویش ملی سلامت دهان و دندان در مراکز خدمات جامع سلامت و در دو سطح ارائه می‌شود. معاینه، آموزش بهداشت و وارنیش فلوراید به عنوان خدمات سطح یک در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستایی ارائه می‌شود و خدمات سطح دو در مراکز خدمات جامع سلامت تجهیزشده، ارائه می‌شود که شامل ترمیم پالپوتومی (درمان دندان پوسیده و عفونی)، درمان پالپ زنده، جرم‌گیری، حذف دندان عفونی و فیشورسیلنت است.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: در این راستا و به منظور خدمت رسانی به گروه هدف بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی سطح یک و دو به گروه هدف دارای دفترچه بیمه روستایی ساکن در مناطق روستایی و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان است.

وی ادامه داد: خدمات برای این گروه در مراکز شهری توسط وزارت بهداشت تعدیل شده و خدمت ترمیم دندان شش و فیشور سیلنت دندان ۶و۷ تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

میرزائی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری عفونی در دنیا شناخته می‌شود، افزود: بدون سلامت دهان و دندان سلامت بدن تامین نمی‌شود

گفتنی است در استان یزد ۷۶ واحد دندانپزشکی ثابت در مراکز خدمات جامع سلامت استان دایر می‌باشد. همچنین در کنار این واحدها، دو موبایل کلینیک سیار هم با کمک‌های دولتی و خیرین آماده ارائه خدمات به همشهریان است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • «بسیج سازندگی» الگویی جدید از حکمرانی مردمی و خدمت بی‌منت است
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • بسیج سازندگی، رکنی اساسی در تحقق آرمان‌های نظام در مناطق محروم
  • راه اندازی دو مرکز خرید گندم در کهگیلویه/ مراکز شبانه روزی است
  • راه اندازی دو مرکز خرید در کهگیلویه/مراکز خرید شبانه روزی است
  • 6100 نفر در قالب گروه‌های جهادی به مناطق محروم آذربایجان‌غربی اعزام شدند
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • ریزش برداری در ۳۸ مقطع از محور‌های ایلام انجام شد