Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@06:04:54 GMT

دود اعتیاد در چشم ازدواج گلستانی ها

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۰۳۵۰

دود اعتیاد در چشم ازدواج گلستانی ها

به گزارش خبرنگار ایرنا، اعتیاد منشاء آسیب های اجتماعی مانند طلاق، همسر و فرزند آزاری است و مسئولان مرتبط در استان از جمله مدیرکل امور اجتماعی استانداری، معاون دادگستری و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر معتقدند این پدیده نقش جدی در جدایی همسران و شکل گیری طلاق دارد هرچند امکان ارائه آمار دقیق در این رابطه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وجود یک فرد معتاد جدا از نگاه منفی و تحقیرآمیز دیگران، به کانون خانواده ها نیز صدمه می زد و اگر این فرد تامین کننده مخارج زندگی باشد، مشکلات عدیده ای برای سایر اعضای خانواده پیش می آید که جدایی و طلاق از جمله آنهاست که معضلی گران برای خانواده محسوب می شود.
زندگی خانواده هایی که گرفتار اعتیاد شده و تمام سرمایه خود را صرف مصرف مواد مخدر می کنند، به مرور زمان به فلاکت و بدبختی کشیده می شود که تبعات منفی همچون پدیده کودکان کار و سایر آسیب ها و معضلات اجتماعی را به دنبال دارد.
به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان، تعداد زیادی از خانواده های استان به مشکل اعتیاد گرفتار هستند.
محمود روحانی فر اعلام کرد: بیش از 100 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 900 هزار نفری گلستان معتادند که بیشترین فراوانی مصرف کنندگان مواد مخدر این استان در سن 21 سالگی به عنوان بهترین زمان ازدواج و تشکیل خانواده است.
وی افزود: گلستان دومین استان کشور در شیوع مصرف مواد مخدر است و به تبع آن کانون خانواده های این استان به شدت در معرض آسیب ها و اثرات این بلای خانمان سوز قرار دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان به فعالیت مراکز بازپروری و ترک مواد مخدر در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون 154مرکز خدمات ترک اعتیاد سرپایی، 29 کمپ و یک مرکز درمان اجباری معتادان متجاهر در گلستان فعال شده و یک مرکز جامع توانمندسازی با هدف ماندگاری درمان در افراد معتاد ساخته می شود.
روحانی فر ادامه داد: ایجاد مراکز جامع توانمندسازی نقش مهمی در ماندگاری درمان معتادان پس از ترک، بازگشت به جامعه و حضور موثر آنان در کانون خانواده دارد.
وی افزود: در این مراکز خدمات لازم برای توانمندسازی این قشر به منظور فعالیت مفید و مناسب در جامعه و قطع ارتباط با دوستان گرفتار در دام اعتیاد ارائه می شود.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری گلستان نیز گفت: بر اساس مطالعات انجام شده اعتیاد، خیانت، بی مسوولیتی و بیکاری عمده ترین دلایل و عوامل بروز طلاق در استان است و در این بین، اعتیاد نقش بارزتری در جدایی خانواده ها ایفا می کند.
عبدالرضا چراغعلی افزود: توجه به تحکیم خانواده و افزایش نقش آفرینی سازمان های مردم نهاد در بحث ترک اعتیاد و کمک به ادامه زندگی سالم بعد از ترک، نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی مانند طلاق دارد.
وی با تاکید بر افزایش آموزش برای سنین حساس افزود: بر اساس توافقات با آموزش و پرورش و با هدف تقویت آموزش لازم برای مقابله با علل بروز طلاق ویژه دانش آموزان دختر مقطع پیش دانشگاهی استان به عنوان نخستین گروه سنی ازدواج برنامه های لازم در حال اجراست.
وی ادامه داد: برنامه های آموزشی مختلف ویژه گروه های حساس جامعه به منظور افزایش تاب آوری بیشتر خانواده ها در مقابل مشکلاتی مانند اعتیاد و انتخاب طلاق به عنوان آخرین راه ها اجرا شده است.
حجت الاسلام مهدی قاسمی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان هم با تاکید بر اینکه اعتیاد در کنار اختلافات فرهنگی و اجتماعی منجر به عدم سازگاری، جزو علل اصلی طلاق در استان است گفت: آمار درصدی دقیق در این رابطه قابل ارائه نیست.
**اختلافات فرهنگی و اجتماعی از دیگر علل طلاق در گلستان
یک مشاور حقوقی هم در رابطه با نقش اعتیاد در طلاق گفت: زوج های جوان در ابتدای زندگی مشترک گرفتار اعتیاد نیستند اما اختلافات فرهنگی و اجتماعی خانواده ها به عنوان سرمنشاء شکل گیری انواع آسیب ها به زندگی زناشویی در کنار بروز فشارهای روحی و معنوی ناشی از آن، زوجین را به سمت این آسیب هدایت می کند.
مهدی یوسفی نژاد افزود: فقدان روحیه ایثار کافی برای حل مشکلات، مهمترین علت دلسردی زن و شوهر از زندگی زناشویی است که به مرور زمان موجب باز شدن پای دوستان ناباب و به تبع آن مواد مخدر به زندگی می شود.
وی ادامه داد: بررسی علل طلاق در گلستان نشان می دهد خیلی از دختران و پسران برای آغاز زندگی مشترک فقط مسائل مالی و به رخ کشیدن سطح اجتماعی خود به اطرافیان را ملاک قرار می دهند.
این مشاور حقوقی، آشنا نبودن جوانان با مهارت های زندگی و گرفتن تصمیم احساسی برای آغاز زندگی مشترک بدون توجه به اختلافات فرهنگی و اجتماعی را از دیگر علل طلاق برشمرد.
به گفته وی، با ارائه آموزش مهارت های زندگی، ترویج فرهنگ انتخاب درست و جلوگیری خانواده ها از انتخاب ناهمگون برای ازدواج فرزندان، می توان از شکل گیری این آسیب جلوگیری کرد.
وی ادعا کرد: در سال 83 از هر 18 ازدواج در گلستان یک مورد منجر به طلاق می شد اما اکنون از حدود هر پنج ازدواج یک مورد به طلاق ختم می شود که بیشترین فراوانی طلاق ها مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال و بیشترین موفقیت در ازدواج ها در سنین 20 تا 24 سال است.
**افزایش 25 درصدی طلاق در گلستان
مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: هشت هزار و 367 مورد ازدواج و هزار و 544 مورد طلاق در 6 ماه نخست امسال و هشت هزار و 458مورد ازدواج و هزار و 235 مورد طلاق در مدت مشابه سال گذشته در استان رخ داد که نشان از کاهش 1،1 درصدی ازدواج و افزایش 25 درصدی طلاق دارد.
ابوبکر دولو افزود: نمی توان شهر خاصی را به طور قطع پیشتاز افزایش یا کاهش ازدواج و طلاق اعلام کرد چرا که به دلیل نبود دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق در برخی نقاط، شهروندان به شهرهای اطراف مراجعه می کنند.
وی ادامه داد: میانگین سن طلاق زوج ها در مردهای گلستان 35.1 سال و در زن های گلستان 30.6 سال و میانگین سن زوج ها در ازدواج 27.7 سال در مردان و 23.3 سال در زنان است.
رییس کل دادگستری گلستان هم بر لزوم افزایش آموزش دختران و پسران پیش از ازدواج تاکید کرد و گفت: با هدف کاهش طلاق و تنش های بین زوجین در سه سال ابتدایی زندگی مشترک که بیشترین طلاق ها در این دوره رخ می دهد، طرح آموزش مهارت های زندگی در گلستان برگزار می شود.
هادی هاشمیان افزود: آموزه های اخلاقی، حقوقی و قضایی، روان شناختی و خانواده از جمله سر فصل های ارائه شده این دوره آموزشی به جوانان در آستانه ازدواج است.
وی ادامه داد: نتایج اجرای این طرح در چند شهر گلستان نشان می دهد مراجعه به دادگاه توسط زوجینی که در این دوره های آموزشی شرکت کردند کمتر از سایرین است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان نیز گفت: شمار پرونده های ورودی طلاق به دادگستری استان در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در طلاق توافقی 1،65 درصد، طلاق به درخواست زن 5،8 درصد و طلاق به درخواست مرد 6،76 درصد کاهش یافت.
قاسمی افزود: امسال 2 هزار و 568 فقره پرونده طلاق وارد دادگستری گلستان شد که در مقایسه با 2 هزار و 663 فقره پرونده مدت مشابه سال گذشته کاهش حدود 100 پرونده را نشان می دهد.
به گفته وی، سال گذشته از مجموع پرونده های حوزه خانواده در مراکز مشاوره استان 18.2 درصد منجر به سازش شد که این آمار برای 6 ماه نخست امسال 15 درصد است.
وی افزود: مراکز آموزش قبل از ازدواج با هدف شناخت بیشتر زوجین از مسائل زناشویی و خانواده در شهرستان های گرگان، مینودشت، گنبدکاووس، علی آباد، کردکوی، بندرگز و کلاله راه اندازی شده است.
قاسمی ادامه داد: همچنین 19 مرکز مشاوره خانواده با محوریت ایجاد سازش در زوجین و جلوگیری از طلاق در استان گلستان فعال است.
به گزارش ایرنا، جمع بندی نظر کارشناسان حوزه اجتماعی نشان می دهد برای داشتن زندگی زناشویی سالم و موفق به دور از آسیب های اجتماعی مختلف، شاخص های گوناگون با معیار دوری گزینی حداکثری از اعتیاد بایستی مورد توجه جوانان و خانواده ها قرار بگیرد.
اعتیاد به عنوان معضلی فراگیر و آسیب های آن در چند قدمی افراد جامعه و بخصوص نسل جوان و در معرض خطر است که یکی از آثار سوء این بلای خانمان سوز، ریشه کن کردن بنیان خانواده ها است.
برای مقابله با این معضل، اجرای آموزه های اسلامی، تقویت بخش آموزش های قبل از ازدواج ، آگاهی بخشی اثرات سوء مصرف مواد مخدر و دوری از سطحی نگری از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و می تواند به مستحکم شدن بیشتر بنیان خانواده ها کمک کند.
3042/1860
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی ازدواج اعتیاد جامعه سرمایه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۰۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس در یادداشتی به مناسبت هفته سلامت، وجوه مهم سلامت را برشمرد و بر نقش خانواده در سلامت افراد تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی به مناسبت هفته سلامت نوشت:‌« یکی از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی، «سلامت» است. چه، با برخورداری از تراز بالای صحت و سلامت است که می‌توان برای تحقق اهداف ریز و درشت زندگی و بیشینه‌سازی شادابی و موفقیت، گام فراسو نهاد و جهد و جد روزافزون کرد. لیکن، نباید از یاد برد که قلمرو و حیطه سلامت هرگز در سطح «سلامت جسم» محدود نمی‌ماند بلکه حیطه‌های پر اهمیت دیگری را نیز در بر می‌گیرد که از آن میان سه حیطه دیگر سلامت، یعنی «سلامت روان»، «سلامت اخلاق» و «سلامت اجتماعی» در خور توجه فزون‌تری هستند. نیازی به یادآوری نیست که این چهار حیطه سلامت پیوند وثیق و جدایی ناپذیری با یکدیگر دارند و لاجرم زوال یا نقصان هریک قادر است آن سه دیگر را دستخوش کژکارکردی کند.

 چنانچه از حیث یادآوری و بیش و کم از منظر امروزین بخواهیم تعریفی بس مختصر از این چهار حیطه سلامت به دست دهیم چنین می‌توان گفت که جسم آنگاه سالم است که بتوان بی‌هیچ محدودیتی از همه ظرفیت و توان آن برای «نیکو زیستن» بهره جست، روان نیز زمانی در سلامت است که نه تنها در دام هیچ «تعارض» آشفته‌ساز و نشانگان ملال انگیز و تنیدگی آشوبناکی گرفتار نشده باشد بلکه لبریز سُرور و وجد و خرسندی و پیوسته در تعالی و پویایی باشد. به همین قیاس سلامت اخلاقی نیز به حالتی اطلاق می‌شود که ذهن و ضمیر فرد عاری از «احساس گناه» باشد؛ آشکار است که لازمه فراچنگ زدن چنین خلق و حالتی آن است که فرد در کنش و منش و بینش خود، «فضایل اخلاقی» نظیر صداقت، عدالت، اصالت، امانت و جزو آن را فرو نگذارد و برای بیشینه‌سازی آن‌ها پیوسته بکوشد. سرانجام، مراد از «سلامت اجتماعی» آلوده نشدن به آسیب‌های مختلف از یک سو و داشتن ارتباط و تعامل «شفابخش» با جمع و جامعه از دیگر سو است.

 ناگفته پیداست که یک دوجین عامل را می‌توان نشان کرد و نشان داد که بر هر یک از این چهار حیطه سترگ سلامت تاثیر می‌گذارند. اما، تردیدی نمی‌توان کرد که در این میان سهم و نقش خانواده برجسته‌تر است. چون همانگونه که می دانیم در خانواده است که «اندیشه» شکل می‌گیرد، «شخصیت» فرا می‌بالد، «منش» نضج می‌یابد، «نگرش به خویشتن» پایه‌ریزی می شود و «نحوه رفتار» در برابر پدیده‌ها و در شرایط مختلف، سمت و سو داده می‌شود.

 حال این پرسش در برابر ما عرض اندام می‌کند که کدام خانواده قادر است تراز و میزان هر یک از چهار نوع سلامت را ارتقا دهد و مانع از فروشدن در «بیماری» و نقصان سلامت شود؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان انبوهی شاخص و ملاک را برای « خانواده سلامت محور» و «سالم پرور» فهرست کرد. لیکن به باور من از آن میان شاخص های زیر اهمیت بیشتری دارند:

۱.سبک زندگی برخوردار از تحرک بهینه (۶۰ دقیقه در روز)، بهداشت مطلوب، چک آپ دوره ای، تفریح به موقع و تغذیه مناسب. چنین سبکی نه تنها به سلامت جسم یاری می‌رساند بلکه سلامت ذهن و روان را نیز مضاعف می‌کند.

۲.پیروی از الگوی گفت‌وگوی سازنده برای از میان راندن تعارضات ناگزیر زندگی. در چنین خانواده‌ای کمتر مشاجره و منازعه و مجادله دیده می‌شود. چه، اینگونه خانواده‌ها زبان و کلام را در جهت «مفاهمه» و مصالحه بکار می‌گیرند و با گفت و شنود به موقع مانع از سایه انداختن تعارضات و مسائل حل نشده بر ساحت جان و روان می‌شوند.

۳.افزایش مستمر ذخیره شناختی. در خانواده سلامت محور مطالعه و یادگیری رفتاری رایج و مستمر است و لاجرم اعضای اینگونه خانواده‌ها پیوسته دانایی خود را افزایش می‌دهند و اندیشه خود را زیبا و غنی می‌سازند. آنان همچنین می‌کوشند تا «دانش» خود را به «خِرد» تبدیل سازند و آن را در کنش و عمل خود بکار بندند. ناگفته پیداست که پیامد دانایی، خردمندی و «اندیشه زیبا» خوشامدگویی مستمر به زیبایی‌های بیکران زندگی و شادابی و شورمندی جسم و روان است.

۴.فضیلت‌مند زیستن. در خانواده سالم پرور و سلامت محور به فضائل اخلاقی نه تنها در «گفتار» بلکه در «کردار» ارج نهاده می‌شود. به همین سبب اینگونه خانواده‌ها اغلب با خود و دیگران «در صلح» و آرامش هستند.

۴.برخورداری از روابط و پیوندهای اجتماعی خرسند ساز. چنین پیوندی نوعی «حمایت اجتماعی» است که همچون «سپری نیرومند» از اعضای خانواده در برابر سختی‌ها و رنج های ناگزیر زندگی حفاظت می‌کند. یادمان باشد که در جهان بودن یعنی با دیگران بودن.

 خلاصه آنکه، خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد و لاجرم احساس خوشبختی و بهروزی و شادابی آن پیوسته در حال افزایش است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • سال گذشته ۱۹۷ کلاس درس تحویل دانش آموزان گلستانی شد
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر