Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش که به منظور شرکت در دهمین سالگرد تشکیل اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند(آیونز) که به هندوستان سفر کرده است ضمن تقدیر از نیروی دریایی هند برای برگزاری این اجلاس اظهار داشت: همانطور که همه ما می‌دانیم، دریا برای کشورهای ساحلی فرصتی بزرگ در جهت پیشرفت و حفظ منافع ملی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی فواید دریا برای یک کشور و یک ملت را فوایدی بزرگ، راهبردی و کلان دانست و گفت: حضور در دریا با استفاده از ظرفیت‌های تمدن دریایی، گام اول و مهم برای ایجاد مهمترین درگاه ارتباطی با امکانات عظیم دریا و بهره‌مند شدن از آن است و به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران می‌فرمایند «نفس حضور در دریا قدرت است. نفس اینکه دریا را مسخر کنید و زیر پای خود بگیرید قدرت است» زیرا حضور در دریا به معنی برخورداری از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های قدرت‌آفرین در ابعاد مختلف است که امکان بهره‌برداری از دریاها و اقیانوس‌ها برای رسیدن به مقاصد و اهداف ملی را میسر می‌کند.  

دریادار خانزادی در خصوص موضوع امنیت دریایی اظهار داشت: این موضوع یک مسأله چندبعدی و پیچیده است و برقراری آن تا حد زیادی به وزن ژئوپلتیک کشورها، سطحی از قابلیت و توانایی که برای مقابله با تهدیدات دریایی پای کار آورده‌اند و میزان مشارکت جمعی وابسته است.  

رئیس اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند با بیان اینکه نیروی دریایی به عنوان بخشی لاینفک از قدرت دریایی، مظهر اقتدار هر ملتی است، افزود: امنیت مناطق دریایی تحت حاکمیت و منافع ملی در دریا را تضمین کرده و متضمن کارکرد چرخه‌های قابلیت‌سازی است که امکان همکاری با دوستان و بهره‌مندی از منافع اقتصاد آبی را فراهم می‌کند.

دریادار خانزادی اضافه کرد: وقتی از امنیت دریایی سخن می‌گوییم، منظور امنیتی پایدار و فراگیر است. ما معتقدیم ناامنی برای هیچکس خوب نیست و ما امنیت را برای همه می‌خواهیم نه فقط برای قدرت‌های دریایی.  

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تهدیدات دریایی اشاره کرد و افزود: گذشته از موضوعاتی که امروز امنیت دریایی را تهدید کرده و ما نسبت به آنها آگاهی داریم، تغییرات در ابعاد مختلف نیز بر محیط آبی‌مان اثر می‌گذارند و پایش تغییرات و مهار روندهایی که آینده امنیت دریایی ما را تهدید خواهند کرد مانع شکل‌گیری محیطی خواهد شد و ما را از کوری دریایی می‌رهاند.  

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درخصوص تغییر ترتیبات امنیتی منطقه گفت: اکنون تجارت جهانی کالا از طریق دریا، وابستگی زیادی به اقانوس هند دارد و سرنوشت‌ساز بودن این اقیانوس مورد تاکید و توجه منطقه و جهان است. به همین دلیل تسلط بر منطقه به منظور تامین منافع یک گروه قابل توجیه نیست و این تفاوتی مهم نسبت به گذشته است.  

دریادار خانزادی تصریح کرد: تغییرات مختلف در ابعداد جهانی و منطقه ای می تواند بر افزایش آگاهی کشورهای منطقه و منافعشان در دریا و نیز مطالبه آن موثر باشد.  

وی ادامه داد: ز دیگر مسائل مرتبط با این مسئله می‌توان به افزایش وزن ژئوپولیتیک قدرتهای منطقه‌ای و حرکت انبساطی آنها، افزایش دانش و ظرفیت‌های فنی کشورهای منطقه جهت حضور در آب‌های آزاد، کاهش وزن ژئوپولیتیک برخی قدرت‌های بزرگ ناشی از کاهش قدرت اقتصادی آنها، ضعیف شدن نهادهای بین‌المللی و عدم تمکین بانیان آن از اجرای احکام و قوانین و شکل‌گرفتن بی‌نظمی ساختاری اشاره کرد.

رئیس اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند، انقباض ناوگان‌های نظامی گسترش ‌یافته در جهان به دلیل هزینه‌های زیاد آن، گسترش دامنه جنگ سرد اقتصادی و سیاسی میان قدرت‌های جهانی، امتداد یافتن اختلافات سیاسی و منازعات زمینی به دریا مانند آنچه در عدن رخ می‌دهد و تهدید زیست‌محیطی شامل پساب‌های صنعتی، زباله‌های هسته‌ای، پلاستیک‌ها و غیره را از دیگر موضوعات در این زمینه عنوان کرد.  

دریادار خانزادی خاطرنشان کرد: تغییر در مرکز ثقل وزن ژئوپلیتیک جهانی ناشی از کاهش وزن ژئوپلیتیک و قدرت دریایی برخی قدرت‌های بزرگ، حرکت انقباضی به سمت معقول کردن اندازه و هزینه‌های نیروی دریایی گسترش یافته در ابعاد جهانی را در پی خواهد داشت.

وی تصریح کرد: همزمان افزایش وزن ژئوپلیتیک قدرت‌های منطقه‌ای و حرکت انبساطی محسوس آنها به سمت دریا و تبدیل شدن به قدرت دریایی

قابل وثوق در منطقه مؤید آغاز حرکت جایگزینی قدرت دریایی در منطقه است. اگر چه باور نداریم حضور عناصری از خارج از منطقه، امنیت دریایی جمعی مطلوب را تأمین می‌کند اما انقباض اجباری آنها ترتیبات امنیتی جدیدی را جایگزین خواهد کرد و این تغییر مهمی است که منطقه باید برای آن آماده شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه سخنان خود به کارکرد نهادهای بین‌المللی در این زمینه اشاره کرد و افزود: اگر چه نهادهای بین‌المللی مرتبط با امور دریا، طی سال‌های گذشته شکل گرفته و اقداماتی را برای دریانوردی انجام داده‌اند، اما ایجاد تغییر در سازه قدرت دریایی جهانی و حضور بازیگران قدرتمند منطقه‌ای در عرصه دریاهای آزاد و تأثیرگذاری بیشتر بر ساز و کارهای مدیریت آب‌های آزاد جهان شاید اقدامات گذشته دیگر برای حفظ نظم مطلوب با لحاظ آراء و نظرات ذینفعان جدید که هم قدرت دارند و هم منفعت و باید متناسب با وزنشان مشارکت داده شوند کفایت لازم را نداشته باشند.

دریادار خانزادی ادامه داد: با این رویکرد، منطقه و جهان باید برای این تغییر مهم ظرفیت‌سازی کرده و آماده شود و ذینفعان نیز باید درک مطلوبی از بازیگری اثربخش برای دستیابی به امنیت جمعی دریایی و اثرات ملی‌گرایی بر استقرار ترتیبات امنیتی متناسب با منافع جمعی داشته باشند.

وی با بیان اینکه کره زمین در حال گرم شدن است و اراده جهانی برای اجرای تعهدات و توقف آن وجود ندارد، اظهارداشت: این تغییرات به تنهایی تأثیرات عمیق بر کارکردهای ژئوپلیتیک نواحی مختلف جهان در ابعاد جغرافیایی، اقتصادی، سیاسی و نظامی خواهد داشت.

رئیس اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند، ذوب‌شدن یخچال‌ها و بالاآمدن سطح آنها، گرم شدن عرض‌های جغرافیایی میانی، تغییر اکوسیستم در عرض‌های شمالی، تغییر در مرزها و مناطق دریایی کشورهای ساحلی، تغییر در ویژگی‌های جغرافیایی گذرگاه‌های راهبردی جهان به ویژه دروازه‌های اقیانوس هند، تغییر در کشاورزی و احتمال شکل‌گرفتن جریان مهاجرت به عرض‌های مناسب‌تر، تغییر در کمیت و کیفیت جمعیت مستقر در سواحل اقیانوس هند را از جمله مسائل ناشی از گرم شدن کره زمین دانست و گفت: این تغییرات می‌تواند ارزش و وزن ژئوپلیتیک مناطق دریایی جهان به ویژه منطقه اقیانوس هند را تحت تاثیر قرار دهد.

دریادار خانزادی ادامه داد: اما چیزی که بیشتر از قبل پایدار است، تجارت از طریق دریاست. دریا مهمتر خواهد شد و کانون تمرکز فعالیت‌های دریایی نیز بیشتر می‌شود و ممکن است معنی کشورهای ساحلی و دریایی نیز بسیار به هم نزدیک شود و ما شاهد افزایش بازیگران در عرصه دریاها خواهیم بود؛ بازیگرانی که شاید با نگاه ملی و نه جهانی در آب‌های آزاد حاضر شده و نظم ژئوپلیتیکی اقیانوس هند را تحت تأثیر قرار دهند.

وی همچنین در خصوص افزایش ضریب نفوذ فناوری‌های دریایی اظهارداشت: همه ما می‌دانیم دریا عرصه‌ای رقابتی است و تغییرات شتابان فناوری بر تجهیزات و فعالیت‌های پیچیده دریایی اثرگذار است به نحوی که همزمان با مقدوراتی که در اختیار قرار داده است امکان حضور جمع متنوعی از بازیگران دولتی، غیردولتی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را فراتر از قدرت دولت‌ها در عرصه دریاهای آزاد ممکن ساخته است.  

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: روندهای مبتنی بر فناوری حاکی از دست‌یافتنی‌تر شدن بیش از پیش سطح و زیر سطح دریا برای طیفی از بازیگران است که با سطح متفاوتی از تعهدات، آگاهی‌های قانونی و محیطی در این عرصه وارد شوند و این روی خوش ماجراست.  

دریادار خانزادی ادامه داد: وجه دیگر آن، افزایش حضور عناصر نامطلوب با کارکردهای تروریستی و خلافکارانه و مخرب است که حضورشان به هر شکلی مخرب ترتیبات امنیتی مطلوب است و عدم قطعیت را در منطقه انتشار می‌دهد.  

وی گفت: با این رویکرد، دیگر کارکردهای سنتی نیروهای دریایی پاسخگوی نیازهای مرتبط با اداره مطلوب دریا به ویژه دریاهای آزاد نخواهد بود و لازم است برای آینده‌ای پیچیده‌تر و با عدم قطعیت بیشتر آماده شویم.

رئیس اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه محیط دریایی ما در حال تغییر است، اظهارداشت: عوامل متعددی در این فرایند اثرگذارند که تجمیع آنها محیط امنیتی پیچیده‌تری را پیش روی ما قرار می‌دهد که دیگر نیروی دریایی با کارکردهای سنتی قادر به پاسخگویی به نیازهای این محیط نخواهد بود و نیروی انسانی تجهیزات، فناوری‌ها، قوانین و مقررات، آموزش‌ها، زیرساخت‌ها و همه قابلیت‌ها، توانایی‌هایمان تحت تاثیر این تغییرات قرار خواهد گرفت.   

دریادار خانزادی درپایان خاطرنشان کرد: در این فرایند همگرایی و تلاش برای اقداماتی که قادر به مهار روندهای نامطلوب در ابعاد مختلف باشند به نحوی که امنیت جمعی‌مان را در آینده تضمین کنند حائز اهمیت است و ما برای مقابله با تهدیدات آتی نیاز به این اقدامات داریم.

کد خبر 4457255 هادی رضایی

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین خانزادی نیروی دریایی ارتش هندوستان مجلس شورای اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا وزارت امور خارجه ایران محمد جواد ظریف ارتش جمهوری اسلامی ایران یوم الله 13 آبان تحریم اقتصادی ایران علی لاریجانی عباس آخوندی برجام حسن روحانی شهرداری تهران بهرام قاسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۴۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

به گزارش صدای ایران از ایرنا، «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) با بیان اینکه این نمایشگاه معرفی توانمندی‌های صادراتی ایران است و فضای رقابتی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود، امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.


ایران تحریم ناپذیر است

وی افزود: این نمایشگاه نشان دهنده آن است که ایران تحریم ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور با اراده پولادین مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید؛ طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران به نتیجه نرسیده و بعد از این هم هرگز به نتیجه نخواهد رسید.

آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با ذخایر مادی و معنوی و نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی را داشته باشد و به جهان عرضه کند.

تحریم نوعی جنگ است

رئیس جمهور بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز‌ها را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متاسفانه جریان تحریم‌ها نماد‌های ظلم به دولت‌ها و ملت‌هاست، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌هاست.

رئیس جمهور گفت: جریان تحریم‌ها نماد‌های ظلم به دولت‌ها و ملت‌هاست.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌هاست.

رئیس جمهور تحریم را نوعی جنگ دانست و گفت:، اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‎تواند به آن دست یابد، محروم کند. در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با ابتنا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشار‌های حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

وی بیان کرد: غرب تلاش می‌کند که ما و منطقه به فناوری‌های نوین دست پیدا نکنیم و اگر به این فناوری دست یافتیم، نقطه اصلی در دست خودشان باشد که بتوانند به سلطه‌گری ادامه دهند، اما به لطف خداوند متعال و به برکت نیرو‌های جوان و دانشمند ما بسیاری از دانش‌ها در کشور ما بومی شده است. امکان اینکه بتوانند دانش بومی را از کشور ما حتی با ترور دانشمندان، از کشور خارج کنند امکانپذیر نیست.




رئیس جمهور تاکید کرد: تصور نکنند اگر چند دانشمند و متخصص را تحت فشار قرار دهند می‌توانند ما را از نوآوری و دستیابی به فناوری نوین بازدارند هرگز این طور نخواهد شد. آنجا که دشمن بیشترین فشار را برای عدم دستیابی ما به دانش اعمال می‌کند ما بیشترین موفقیت را کسب کرده‌ایم به عنوان مثال در صنایع هسته‌ای و نظامی فشار آوردند که ما به فناوری نوین دست پیدا نکنیم، اما بیشترین موفقیت ما در صنایع نظامی و هسته‌ای اتفاق افتاده است.

قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

آیت الله رئیسی در ادامه قدرت نظامی را بسیار مهم دانست و گفت: توانایی به همراه دارد، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند کشوری را در کنار تولید قدرت نظامی، قدرتمند کند قدرت تولید و اقتصاد و توانایی برای صادرات است. به تولیدکنندگان تاکید می‌کنم که امروز شما در جایگاه تولید قدرت قرار دارید و صادرکنندگان ما نیز با صادرات برتر خود برای کشور تولید قدرت می‌کنند.

رونمایی از توانمندی ها، ارتباط دولت‌ها و ملت‌ها و مردم با یکدیگر را رقم می‌زند

وی این نمایشگاه را موجب امیدآفرینی برای ملت ما و مردم منطقه برشمرد و عنوان کرد: این امید ایجاد می‌شود که ما حتما توانایی انجام کار‌های بزرگ را داریم. من در پایان به این نکته اشاره می‌کنم که ایران اسلامی با توجه به جایگاهی که در آن واقع شده، خط ترانزیتی است؛ ما دریای خزر در شمال و خلیج فارس و دریای عمان را در جنوب داریم و به اقیانوس هند متصلیم؛ خط ترانزیتی به صرفه، مطمئن و با زمان عبور بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای برای حمل و نقل و جابجایی کالا باشد.

رئیس جمهور کارفرمایان، تولیدکنندگان، مهندسان و کارگران را افسران و سربازان خط مقدم جبهه مقابله باتحریم‌های آمریکا و دیگر دشمنان ایران و انقلاب اسلامی معرفی و خاطرنشان کرد: این افسران و سربازان خط مقدم جبهه مقابله با تحریم‌ها توانسته‌اند در عرصه تولید، اقتصاد و فناوری به گونه‌ای عمل کنند که امروز به جرأت می‌توان ایران را کشوری فناور و پیشرفته نامید.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه برای رونق فعالیت‌های اقتصادی و جلوگیری از خام‌فروشی به ایجاد زنجیره کامل تولید نیاز داریم، گفت: ایجاد زنجیره کامل تولید، علاوه بر ایجاد اشتغال، و ارزش افزوده بالاتر می‌تواند به خود تولید نیز رونق و تنوع بیشتر ببخشد و امکانات و ظرفیت‌های محقق کردن این هدف از مواد اولیه مورد نیاز تا دانش و علم و نیروی انسانی متخصص و کارآمد کاملا در کشور وجود دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در نمایشگاهی که امروز افتتاح می‌شود تولیدات متنوع و دستاورد‌ها و توانمندی‌های متعددی ارائه شده است، این محصولات را بخشی از توانایی‌های امروز جمهوری اسلامی ایران دانست و از همه کسانی که در این نمایشگاه حضور دارند خواست که موضوع مذاکره، تنظیم و انعقاد قرارداد و دیگر اقدامات لازم برای تجارت و تولید را با جدیت پیگیری کنند تا در زمان برگزاری نمایشگاه هفتم توانمندی‌های صادراتی ایران، ببینیم که گام‌های بلندی در این مسیر برداشته شده است.





رئیس جمهور همچنین بر ضرورت نگاه ویژه نسبت به تجارت با ارز‌های ملی تاکید کرد و گفت: امروز در مجامع و پیمان‌های اقتصادی بزرگ نظیر شانگهای، بریکس و اوراسیا موضوع تجارت با ارز‌های ملی از سوی سران کشور‌های عضو مطرح است که تحقق آن باید با جدیت پیگیری شود.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اهمیت نقش دفاتر بازرگانی در معرفی ظرفیت‌های کشور به بازرگانان و فعالین اقتصادی ضمن تقدیر از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه برای افزایش این دفاتر در ۶۰ نقطه از دنیا افزود: از جمله مشکلات ما در جهت توسعه مبادلات اقتصادی آشنا نبودن بازرگانان و فعالان اقتصادی دیگر کشور‌ها با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران و از طرفی عدم آشنایی بازرگانان و فعالان اقتصادی ما با ظرفیت‌های دیگر کشورهاست که در این زمینه ایجاد دفاتر بازرگانی در راستای آشنایی بین این دو بخش می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.

رئیس جمهور در ادامه ابراز امیدواری کرد برگزاری این نشست در هم‌افزایی بین کشور‌ها و همچنین بازرگانان و فعالان اقتصادی برای رشد تولید و اقتصاد ایران و کشور‌های منطقه راهگشا باشد.

به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران و توسط شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد برگزار می‌شود.

این نمایشگاه قرار است در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی و رونق تجارت خارجی و استفاده از توانمندی و ظرفیت بالای نمایشگاهی کشورمان، تحت عنوان IRANEXPO ۲۰۲۴ برگزار شود.

تاکنون حضور ۱۷۳ شرکت داخلی در این نمایشگاه قطعی شده و قرار است این شرکت‌ها از شنبه تا چهارشنبه به مدت چهار روز از ساعت ۸ تا ۱۵ فعال باشند.

این شرکت‌ها در ۷۰ هزار متر مربع فضای سرپوشیده و فضای باز در سالن‌های ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۸، ۲۵، ۳۱، ۳۵، ۳۸، A ۳۸، B ۳۸، ۴۰، ۴۱ و ۴۴ حضور خواهند داشت و محصولاتی در حوزه پتروشیمی، صنعت، صنایع غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، صنایع دستی و گردشگری را در معرض نمایش قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • وقوع ناپایداری‌های موقتی، تندباد لحظه‌ای و گردوخاک، ۸ اردیبهشت
  • حمله‌های جنگنده‌های صهیونیست، غزه را به لرزه درآورد
  • خبر جدید از افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران / دریا بیگی تشریح کرد
  • وقوع حادثه امنیت دریایی در خلیج عدن
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است