Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا شعبانی رئیس اتحادیه باغداران استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص میزان تولید مرکبات در استان‌های شمالی کشور اظهار کرد: ما امسال کمبودی در تولید نداشتیم و حتی افزایش تولید هم داشته‌ایم. زمان برداشت پرتقال‌های تامسون و انواع مرکبات شروع شده و خوشبختانه با وجود وضعیت خوب آب و هوایی برداشت خوبی داشتیم البته بیشتر برداشت فعلی برای ذخیره به انبار و سردخانه می‌رود و بخشی از آن به میزان نیاز بازار به بازار تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از اول آذر ماه محصول اصلی پرتقال که طعم و شیرینی لازم را دریافت کرده به بازار عرضه خواهد شد که قند آن به حد مناسب رسیده است. امسال مشکلی در تولید نداریم و در تلاش برای صادرات پرتقال هستیم تا موانع آن برطرف شود و بازار با مازاد این محصول مواجه نشود.

رئیس اتحادیه باغداران استان مازندران در ادامه تصریح کرد: اگر بتوانیم بحث مالی را حل کنیم می‌توانیم بخش عمده‌ای از این محصول را صادر کنیم. بخشی از مرکبات هم برای ایام پایانی سال و عید نوروز ذخیره می‌شود که امیدواریم برای پایان سال با برنامه‌ای که بخش خصوصی دارد بتوانیم ذخیره خوبی داشته باشیم.

وی در رابطه با میزان تولید مرکبات خاطرنشان کرد: نارنگی پیش‌رس به بازار عرضه شده و برداشت آن تمام شده است اما نارنگی انشو در حال حاضر حدود 50 درصد برداشت شده و پرتقال‌ها در ابتدای برداشت هستند و حدود 5 درصد از باغات برداشت شده است. برداشت اصلی آن از اول آذرماه است و تاکنون نوبرانه‌ها به بازار عرضه شده است.

شعبانی با اشاره به نارس بودن پرتقال‌های موجود در بازار عنوان کرد: متاسفانه برخی باغداران بسیار زودتر از زمان اعلام شده برداشت محصول انجام می‌دهند تا به سرمازدگی آذر و دی ماه برخورد نکنند.به علت این نگرانی‌ها برداشت زود هنگامی انجام شد و ماهم در اتحادیه رضایتی از کار آنها نداریم، این کار می‌تواند بازار محصول را کمرنگ کند. البته برخی هم به دنبال سودجویی هستند تا محصولشان به عنوان نوبرانه با قیمت بالاتری وارد بازار شود اما با این سرمای نسبی که شاهد هستیم مرکبات زودتر به قند می‌رسد و می‌توانیم تا هفته آینده محصول را برداشت کنیم.

وی در رابطه با صادرات مرکبات در سال‌های گذشته اذعان داشت: مرکبات در سال‌های گذشته هم به عراق، افغانستان، ترکمنستان و روسیه صادر شده و امسال هم برنامه‌ریزی شده که بیشتر از گذشته در بحث مرکبات صادرات داشته باشیم که باید مشکلات بانک‌ها حل شود و برگشت دلار برای صادرکنندگان که تعهد ارزی دارند و باید دلار را به دولت بازگردانند حل شود تا بتوانیم صادرات داشته باشیم. این موارد صادرات را از رونق می‌اندازد.

رئیس اتحادیه باغداران استان مازندران افزود: اگر دولت به جای تقاضای دلار از صادرکنندگان با تهاتر و دریافت آن از صرافی‌ها مشکل را حل کند می‌توان به بازگشت صادرکنندگان به عرصه تجارت امیدوار بود.

شعبانی با اشاره به افزایش تولید نسبت به سال گذشته تصریح کرد: ما پیش‌بینی کرده بودیم مانند سال گذشته 2/5 میلیون تن تولید داشته باشیم اما در زمان برداشت افزایش تولید هم داشته‌ایم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان مازندران دلار قند مرکبات گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۳۲۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به ضرورت شناسنامه‌دار کردن باغات مازندران گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حسن رزاقی در همایش باغداران شهرستان قائم شهر، با اشاره به لزوم اطلاع رسانی به باغداران درباره اهمیت شناسنامه کردن باغ و دریافت پروانه کسب و کار گفت: شناسنامه دار شدن باغات در 22 شهرستان مازندران اجرا می‌شود و هم اکنون با همکاری مسئولان و کارشناسان اتاق اصناف کشاورزی مازندران در حال انجام است.

وی افزود: در طرح شناسنامه دار کردن باغات که در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی و با هدف واگذاری فعالیت کشاورزی و باغی به مردم انجام می‌شود، ساماندهی فعالیت باغداران مازندران و تولید محصول سالم که قابلیت صادراتی داشته باشد، اجرا می‌شود.

رزاقی گفت: تاکنون 15 هزار هکتار از باغات مازندران شناسنامه‌دار شدند.

وی تاکید کرد:  پیش بینی می‌شود قبل از برداشت مرکبات امسال در شهریور، باغات مرکبات شناسنامه دار بشوند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: 230 هزار بهره بردار مرکبات در مازندران داریم و در 160هزار هکتار باغات استان سالانه بیش از سه میلیون تن محصول مرکبات برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید در باغات مازندران قابل توجه است و ارتقای کیفیت محصول برای صادرات ضرورتی است که باید به آن توجه شود.

رزاقی گفت: باغداران مازندران با شناسنامه دار کردن باغات می‌توانند در تولید مرکبات نقش ایفا کنند.

وی یادآور شد: عضویت باغداران و کشاورزان در اتاق اصناف کشاورزی هم یک فرصت برای باغداران بوده که می‌توانند در تعیین قیمت عادلانه محصولات مطالبه گری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران
  • ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد