Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید رضی حاج آقا میری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص آخرین وضعیت فروش و صادرات فرش دستباف و اثرگذاری تحریم‌ها بر روی آن گفت: همواره مهمترین بازار صادراتی فرش ما آمریکا بوده که در سال‌های بعد از انقلاب به سبب اعمال تحریم‌ها در سال‌های مختلف این بازار دیگر وابستگی خود را به طور کامل به ایران از دست داده و رقبای دیگری جای ما را پر کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: ما دیگر هیچ وقت نمی‌توانیم به بازار دهه 60 و 70 برگردیم چون فرصت‌ها را از دست داده‌ایم و به خاطر غیبت در بازار که مشخصا به دلیل تحریم‌ها بوده دیگر قدرت انحصاری قبل را نداریم.

وی افزود: در مورد کالایی مانند نفت که برخی کشورها پالایشگاه خود را با فرمول نفت سبک و سنگین ایران احداث کرده بودند به دلیل تحریم‌ها و شرایط موجود سیستم خود را عوض کرده‌اند چه رسد به فرش که یک کالای تزئینی محسوب می‌شود.

حاج آقا میری با اشاره به صادرات فرش به آمریکا به روش‌های دیگر گفت: در هنگامی که ما تحریم بودیم برخی از فعالان سعی کردند از طریق کانادا و مکزیک فرش ایران را به صورت قاچاقی به آمریکا صادر کنند اما به نظر می‌رسد دولت ترامپ خیلی سخت‌گیرتر از اوباما باشد و این راه هم مسدود شود از طرف دیگر غیبت ما در بازار باعث شد که نقش‌های ایرانی به بافندگان کشورهای هند و پاکستان داده شود تا آنها جای ایران را پر کنند حتی امروز آنها برند مخصوص خودشان را با نقش ایرانی تولید می‌کنند.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: هنگامی که برجام به امضا رسید ما متوجه شدیم که در بازارهای جهانی برندهای جدید و رقبای قوی‌تری پیدا شده‌اند و باید برای حضور دوباره در بازار هزینه و وقت زیادتری صرف کنیم و در برخی از مواقع به خاطر قیمت پایین‌تر نتوانستیم بازار را به دست آوریم الان هم با اعمال تحریم‌های جدید یک مرحله عقب‌تر هستیم. سال گذشته از 400 میلیون دلار صادرات فرش 130 میلیون دلار آن به آمریکا بود که دیگر عملا امسال ما آن را نداریم.

حاج آقا میری با اشاره به بازارهای اروپایی و اثرگذاری تحریم‌ها بر روی آن گفت: دلیلی وجود ندارد که تحریم‌های آمریکا بر روی فروش ما در آن بازارها تاثیر بگذارد اما مشکلات دیگری همچون تحریم‌های داخلی و مبادلات بانکی وجود دارد که کار ما را سخت کرده است همین عامل‌ها باعث شده که من بگویم صادرات ما در آلمان که قطب صادرات فرش ما حساب می‌شود امروز مرده است. ما اگر با وجود مشکلات، فرش را به خریدار اروپایی و یا آسیایی بفروشیم نمی‌توانیم پول آن را به کشور برگردانیم و برگشتن آن مستلزم هزینه‌های زیاد است.

وی در خصوص تحریم‌های داخلی گفت: امروز دولت روحانی در حوزه صادرات دقیقا کارهایی را انجام می‌دهد که دولت احمدی‌نژاد آنها را به اجرا گذاشت به جای آنکه که در شرایط بحرانی از صادرکننده حمایت کنند پیمان‌سپاری ارزی که قبلا آن را امتحان کرده و شکست خورده‌اند را دوباره اجرا می‌کنند.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: ابتدا برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات سه ماه زمان تعیین کردند اما با گذشت چند ماه و صحبت‌های کارشناسان آن را به هفت ماه افزایش دادند. این وسط چند ماه را به خاطر عدم مشورت با صادرکنندگان فرش از دست دادیم و الان هم دوباره برای یک پروسه حداقل یک ساله هفت ماه زمان تعیین کرده‌اند. سوال اینجاست که صادرکننده فرش بخش خصوصی چاره‌ای جز برگرداندن ارز به کشور ندارد زیرا می‌خواهد دوباره صادرات کند و پول مواد اولیه و بافنده را بدهد پس لزومی به این پیمان‌سپاری‌ها نیست.

حاج آقا میری در خصوص بازار داخل گفت: قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده و با وجود کاهش شدید صادرات و افزایش هزینه‌ها اصولا باید قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کرد اما شاهد گران شدن آن هستیم این در حالی است که این افزایش قیمت به خاطر سود فعالان نیست بلکه به سبب افزایش هزینه‌ها است به طور مثال مالیات افزایش پیدا کرده اما فروش کم شده که همین مساله باعث می‌شود قیمت‌ها افزایش پیدا کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: احمدی نژاد ایران فرش نفت سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۲۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: عباس علی آبادی در حاشیه بازدید از محصولات گروه صنعتی تراکتورسازی ایران افزود: خیلی ها فاز واردات دارند و بر طبل آن می کوبند زیرا منافعشان در واردات خلاصه می شود اما من به شخصه در مقابل روزنه های رانت خواهم ایستاد.

وی تاکید کرد: مخالف واردات تراکتور نیستیم چرا که ما آنقدر در تولیدات تراکتور توانمند شده ایم و قدرت داریم و بهترین تراکتور دنیا را تولید می کنیم که از واردات نمی ترسیم و کسی توان رقابت در فضای تراکتورسازی ایران را ندارد.

وی افزود: با استعدادی که در تراکتورسازی و توانمندی هایی که در کارگران و مدیرانش سراغ دارم هیچ کس نمی تواند با آنها رقابت کند و من به این موضوع واقف هستم و روی این اصل حساب باز کرده ام.

علی‌آبادی اضافه کرد: وقتی تراکتورهای ایرانی بهترین کیفیت، قیمت مناسب، تحویل دهی، پشتیبانی و خدمات پس از فروش را دارد، چرا باید به فکر واردات باشیم؟

وی گفت: در این تفکر حتما روزنه ای برای رانت وجود دارد که به شخصه شناسایی و جلوی آن را خواهم گرفت.

این مقام ارشد کشور در حوزه صنعت با بیان اینکه تراکتورسازی وزنه ارزآوری برای کشور به شمار می رود و نیاز داخلی به این محصول استراتژیک را نیز تامین می کند، اظهار کرد: تراکتورسازی مورد حمایت وزارت صمت در حوزه های تولید و صادرات و ارز بوده و خواهد بود .

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی نیز گفت : از محل صادرات گروه تراکتورسازی سال گذشته ۶۰ میلیون دلار ارز وارد کشور شده است.

مصطفی وحیدزاده اضافه کرد : وزارت صمت و زیر مجموعه های آن در مباحث ارزی بیشترین همراهی را با تراکتورسازی دارند اما متاسفانه نامه های ما در بروکراسی هایی بنام بانک مرکزی خاک می خورند و این گروه نمی تواند از ارزی که حاصل کرده بهره مند شود.

دیگر خبرها

  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند